Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Go Aften DK

Her er billeder af min smækre mand (mere om ham senere) og vores tv-dag. 

Vi har været i Go Aften DK i dag. Så endnu en gang havde besøg af et TV-hold herhjemme. Før jeg fortæller, må jeg lige sige, at jeg lige har skrevet en lang blog om mælk. Og ligesom sidste gang, jeg gjorde det, forsvandt den. Jeg udfyldte alle felter, men den forsvandt. Jeg tager det som et tegn til, at jeg ikke skal diskutere det. Kig på "spørgsmål og svar" her på vores hjemmeside. I øvrigt - jeg fandt et "Ugeskrift for Læger" fra 2006, hvor der står, at cøliaki (overfølsomhed overfor gluten) er nu en folkesygdom. Mange andre steder kan man læse, at vi I DK er utroligt dårlige til at screene for cøliaki. det kan tage flere år (med alvorlige fysiske og psykiske lidelser, før man stiller diagnosen. Især for børn er det en pinsel. Samtidig gik mange kritikere af vores bog - blandt andet læger ud og sagde: "Børn skal have mælk og gluten". Det er da underligt, ikke? Især når de kan få gode fuldkorns-kulhydrater fra quinoa, boghvede, ris, amaranth og hirse.

Nå, men jeg kom glad hjem og læste alle de fantastisk soændende indlæg på min blog. Jeg er taknemmelig for hver eneste en. Chlorella må vi snakke videre om. Jeg fandt en lille undersøgelse af chlorella-produkter på nettet ved at google det i går. I kan læse mere her.

Vi startede tv-dagen med besøg af tre tv-folk fra Nordisk Film. De filmede os på vores løberute og hjemme i stuen. Så hyggede vi os resten af dagen. Og så kørte vi drengene ind til deres barnepige. Morten og jeg skulle direkte i studiet og tale om vores bog.

Da Michelle (studieværten) sagde: "Det lyder jo helligt. Ingen tv, ingen slik, masser af motion og samvær", kunne jeg jo godt høre, at sådan kan det godt se ud udefra. Men for fanden, hellige er bare det sidste, vi er.

Vi er først ved at lære, hvad det vil sige, at være i en familie. De første mange år havde jeg det sådan, at vi "legede mor, far og børn", og jeg gad ikke lege det lort mere. Med tv i baggrunden, et kedeligt ægteskab, en krop, jeg bare ikke kunne holde at være i eller lugte til, og en mand, der svulmede op til ukendelighed. Skål, lad os dele en flaske rødvin og en plade Marabou og se om vi kan glemme det hele.

Så er en mit liv i dag en fest. En løbetur med faste muskler på benene og en glad dreng ved siden af. Eller bare en morgen i stilhed, hvor jeg nærer mine børn, så de er rustet til at lære. Nærvær, hvor jeg er til stede med børnene i stedet for at suse rundt og tjekke mails og svare på sms´er.

En laber tur på lagnet med min stadigt mere smækre mand, som jeg er mere vild med nu, end for 10 år siden.

Små ting. men så store for mig, at slik og fjernsyn bare SLET ikke kommer op på siden af det.

Det er sgu så svært at forklare på 10 minutter, også fordi jeg så nødig vil have, at folk skal føle sig forkerte. jeg har så stor kærlighed til og passion for de danske familier derude. Og jeg vil så gerne inspirere. Det sidste jeg vil er at fremstå som fru perfekt på en piedestal.

Nå.

Nu er klokken 7 minutter over min sengetid, så jeg må spurte. Glæder mig til at blogge videre med jer.

 

Kys

Ninka

Kommentarer (17)

  1. Heidi Sørensen på 22.09.2008
    Hej

    Camilla, nej hvor godt ar høre jeg ikke er helt alene her oppe nord på, om at være helse klid moster som nogen vil kalde mig ;o)

    Jeg kender godt det med mælken. Jeg har ikke drøftet det med min læge, men med sundhedsplejersken og hun har ikke protesteret. Jeg tror det er fordi hun kender os godt nok til at vide at vi ikke bare tager mælken væk uden at sætte os grundigt ind i tingene. Ellers synes jeg generalt ikke der er megen opbakning at hente.

    Vores søn er 17 mdr og får ikke komælk - og blev derefter eksemfri og har på 8 mdr kun været forkølet en gang og er aldrig syg.

    Min mand er desværre ikke med på bølgen, men så er det bare mig der køber ind og laver mad, så får vi det jeg bestemmer. Men det ville være et plus hvis han kunne få mere energi ud af at spise sundere, for han har et stort søvnbehov.

    Nogen der har erfaringer med om man kan slippe af med snorken, hvis man slipper af med gluten eller mælk??

    Vh Heidi
  2. Anemona Pedersen på 21.09.2008
    Kære Eva.
    Med dreng der snart starter vuggestue.

    Jeg er pædagog i en vuggestue og kan kun forestille mig hvad du gør dig af tanker lige nu. Jeg lever ikke 100 % kernesundt, men ofte glutenfrit og helt sukker og mælkefrit. Jeg må indrømme at jeg ikke er meget for at give børnene mælk at drikke og jeg har opfordret til grov -pasta, ris og mel i køkkenet. Og ja, du skal komme med en lægeerklæring før der udelukkes fødevarer. Og ja, jeg ville heller ikke gå med til at en familie kom med mad hjemmefra, jeg skulle give ekstra til et barn, det kræver desværre for mange ressoucer. Men jeg er næsten sikker på at sundhedsstyrrelsen anbefalder at du først giver dit barn komælk når det fylder 12 mdr. Så kan du trække den så langt... Min egen datter har døjet med astma, snot, hoste og dræn i ørene. Børnehaven ved dette og er gået med til ikke at give hende mælk, uden lægeerklæring. Det er jo ikke ekstra at tilbyde vand. Så det kan du evt. også foreslå. Jeg vil håbe at vuggestuen vil imødekomme dit ønske om at din søn ikke skal drikke mælk. Pædagoger er ikke ernæringseksperter, men de skal følge sundhedsstyrrelsens anbefalinger. Gid din søn skulle være hos mig, så ville jeg gøre mit bedste!

    Held og lykke! Anemona.
  3. Hanne E. på 21.09.2008
    Kære Melvin, Bertram, Ninka & Morten

    I har givet os endnu en dejlig, lækker bog :-)
    Endnu engang tak for inspiration :-)

    Kærlig hilsen fra
    Hanne
  4. Louise Juul - fra skønne Nørrebro på 21.09.2008
    Kære allesammen,

    På trods af, at jeg har levet kernesundt i 5 mdr. bliver jeg ved med at have problemer med maven og lider af forstoppelse, har knopper på arme og ben og har i det hele taget ikke særlig pæn hud. Jeg synes, at jeg efterhånden har prøvet alt for at finde en løsning og har i lang tid overvejet at prøve Nordic Clinic. Jeg vil utroligt gerne finde svar på hvorfor min fordøjelse ikke fungerer optimalt, men kan på den anden side ikke finde ud af, om den ret dyre (for en studerende) Nordic Clinic kan hjælpe mig. Efter at have læst alt Ninka har skrevet er jeg ikke et sekund i tvivl om, at Nordic Clinic er dygtige, men jeg kan ikke finde ud af, om det er et alt for radikalt skridt at tage når jeg \'kun\' har problemer med fordøjelsen og ikke lider af noget mere alvorligt. Så derfor vil jeg utroligt gerne høre om der er nogle af jer, som måske har haft lignende maveproblemer og har fundet en løsning?
    Jeg vil også gerne stolt fortælle, at min mor og min 85 årige mormor igår fortalte, at de havde været i en helsekost og investeret i Udo\'s Choice, fiskeolie og andre gode tilskud. Skønt at være inspirator og se, at selvom man er 85 kan man godt være åben for forandringer - det giver altså håb for alle kernesunde forkæmpere:)

    Mange kærlige hilsner,
    Louise
  5. Camilla Nielsen på 21.09.2008
    kære Ninka

    Først vil jeg starte med at sige tak. Tak for det du har gjort for mig og min familie med dine bøger. - Undskyld jeres bøger.

    Vi er en familie på 7 - 2 voksne og 5 vidunderlige børn på 8, 4, 3, 2 og 1, hvor af den ældste "sprang ud" som ørebarn, inden han blev 1. - Grund; MÆLKEN !!

    Dengang gik jeg fra den ene læge til den anden i håb om at få hjælp til at fjerne al mælk fra hans kost, uden han skulle komme til at mangle vigtige vitaminer osv.. Men der var ingen hjælp at hente. Alle sagde: "Det må du ikke. Det vil skade ham.". Så jeg endte med kun at skifte komælken ud med rismælk. Hvilket helt sikker også hjalp, men set i bakspejlet ville jeg ønske, jeg havde fulgt min egen overbevisning og fjernet det hele.

    Det har vi dog gjort nu. Fjernt alt med bare snerten af mælk i, efter at vores yngste søn på 15 mdr. netop har fået konstateret mælkeintolerance med stort M.

    Sukker og gluten er næsten også helt ude af vores køkken, og vi mærker allerede de dejlige forandringer. Specielt på vores søn på 4 år, som, for at bruge et af dine ord, er sukkerjunkie ligesom sin mor.

    Endnu engang tusind tak Ninka. Der er nu 7 personer mere i Danmark, som bakker 100 % op om jeres fantastiske livsstil.

    De kærligste hilsner Camilla Nielsen
  6. Maya Jacobsen på 20.09.2008
    Kære Lene!

    Bedste hjælp til rygestop:

    Gillian Riley "Quitting smoking"!

    Du kan få den til 0,01 engelske pund + porto på Amazon:

    http://www.amazon.co.uk/Quitting-Smoking-Lazy-Persons-Guide/dp/0717132706/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1221908497&sr=8-1

    God vind!
    Maya
  7. Lone S på 19.09.2008
    Jeg har spist glutenfrit i en måned nu og slap af med af med mavesmerter og hovedpine allerede efter en dags tid! :-) En stor tak til Christin og Ninka for indlæg, der gjorde mig opmærksom på dette.

    Jeg har dog lige haft hovedpine i 2 dage, fordi jeg kom til at spise 1/2 plade mørk chokolade med sukker, og jeg overvejer at droppe sukkeret også, mere eller mindre.

    Det står klart for mig, at jeg har en hel del at lære på det madlavningstekniske område. Det skræmmer mig mere at skulle lave en masse mad fra bunden, end at skulle undvære sukker, da min sukkertrang er blevet meget lav, efter jeg har sluppet gluten.

    Jeg håber at Ninka læser det her:

    Jeg vil være glad og taknemmelig, hvis du skriver / får nogle til at skrive opskrifter, sådan at de er MEGET udførlige, detaljerede og med det hele i den rigtige rækkefølge. Gerne med billeder af fremgangsmåden, evt. tegninger. Gerne med personlige anbefalinger og kommentarer ved hver enkelt opskrift.

    Det er faktisk meget de personlige anbefalinger, der gør, at jeg føler tillid til at prøve en ny opskrift.

    Og meget gerne med forslag til hvordan børn bedst kan hjælpe til med madlavningen.

    Små madplaner, mad til 2 eller 3 dage. Mad der kan fryses. Mad der kan forberedes dagen i forvejen.

    På den måde kan opskrifterne lettere bruges af uøvede og i øvrigt folk med stress eller f.eks. indvendig ADHD, som der er rigtig mange af.
    Ha en god dag :-)
  8. Morten Mauritson på 18.09.2008
    Kære Alle

    I kan se Go\' Aften Danmark fra i går her: http://sputnik.tv2.dk/index.php/channel_id-2069481.html.

    Hav en smuk aften:-)

    /M
  9. Line Nielsen på 18.09.2008
    Jeg er helt enig med dig Ninka, skift til en anden institution straks!! Vælg hvilke kampe du gider at tage.
    En anden spurgte Ninka om de akupunkturbehandlinger jeres søn fik, vil du fortælle lidt om hvad de gjorde for jer? Det er et STORT ØNSKE for mig.
  10. Karen-Margrethe Lund på 18.09.2008
    Jeg så også jeres indslag, og var som andre, imponeret. Både over jeres passion for det i går, men også imponeret over den måde i skal forsvare jer selv på! Surt at bruge værdifuld tid på det. Jeg er kernesund på begynderplan, og prøver stille og roligt. Min mor har lige fået konstateret brystkræft, så det har også fået mine øjne op for nok min værste dårlige vane: Rygning. Jeg har ikke røget, og underligt nok heller ikke haft trang til det, i godt tre døgn. Jeg er meget stolt af mig selv. Det er kun min kæreste, og nu jer kernesunde, der ved det. Jeg tør ikke prale med det endnu, for tænk nu, hvis jeg falder i! Men jeg er stolt. For 3 måneder siden troede jeg heller ikke jeg kunne undvære cola i en uge, men det kan jeg også...:-) Jeg er lige flyttet sammen med min dejlige kæreste på Sjælland. Jommer fra single status i Århus med godt job, nemt til kernesunde varer og et stort rådighedsbeløb. Nu er jeg arbejdsløs pga flytningen, bor på landet og har ikke en krone. Så jeg glæder mig til igen at få råd til det "søde" liv... Ninka, er også vild med det tøj du havde på i tv!! Hvorfra???
    Bedste kernesunde hilsner
    Karen-Margrethe.
  11. Eva la Cour på 18.09.2008
    Først og fremmest vil jeg sige til Ninka og Morten, at jeg synes, I gjorde det virkelig godt i Go\' Aften DK - I virker IKKE som hr og fru perfekt; I fremstår som helt almindelige mennesker, der efter hårdt arbejde har fundet frem til den livsstil, der er bedst netop for jer. I virker fornuftige, harmoniske og meget sympatiske - på ingen måde hellige eller fanatiske!

    Og så har jeg lige et spørgsmål:
    Min søn på 9½ måned skal snart begynde i vuggestue. Indtil nu har han kun fået kernesund mad, altså ingen sukker og komælk (masser af modermælk!) og bortset fra en lille smule groft spelt heller ingen gluten. Han spiser fisk, kylling, kalkun, grød og masser af grøntsager (og så ammer jeg også stadig). Men hvad gør jeg når han begynder i institution? De er rimelig bevidste om ikke at give børnene sukker, og hvis barnet er allergisk over for en fødevare, er det ikke noget problem. Men hvis det er omfattende (som en kernesund kost jo er, da det både er mælk, sukker og gluten, der skal erstattes/udelukkes), kræver de en lægeerklæring. Og det kan jeg jo ikke få, for min søn er ikke allergisk - det er jo præcis det, jeg prøver at undgå, at han bliver...
    Jeg vil gerne selv lave mad til ham, som han kan få med derned, men det kræver jo stadig ekstra arbejde af personalet, hvis de skal tilberede og opvarme noget mad, som han har haft med hjemmefra. Det er jo ikke bare til fødselsdage og lignende - det vil være HVER DAG, at han skal spise noget andet end de andre.
    Jeg ved godt, at når han bliver større, vil han også gerne spise det samme som de andre, og jeg kan selvfølgelig ikke holde ham sukker-, gluten- og mælkefri resten af hans liv, men jeg vil bare så gerne udskyde disse fødevarer så længe som muligt, og nu har jeg gjort meget ud af at give ham så god og sund mad indtil nu (trods modstand fra både far og svigerfamilie...), så jeg kan næsten ikke holde ud at tænke på, at min lille søn nu skal ned i vuggestuen og sidde og spise pasta og brød og drikke komælk....
    Jeg er selv intolerant over for sukker og gluten (tester i øjeblikket for mælk), så jeg har på egen krop erfaret, hvad den forkerte kost kan gøre ved ens krop/sind, og det vil jeg gerne skåne min søn for at opleve ved at FOREBYGGE intolerance og allergi, frem for at skulle "helbrede", efter problemet er opstået.

    Er der nogen, der har erfaring med denne problematik? Hvad kan man gøre? Kan man virkelig ikke selv bestemme, hvad ens barn skal spise, medmindre man har en lægeerklæring?
    Jeg vil meget gerne høre andres erfaringer og forslag...

    Hilsen Eva
  12. jane johansen på 18.09.2008
    Hej Anna.

    Jeg har selv tænkt det samme, men kender ikke svaret. Dog har jeg læst flere historier om at akupunktur har hjulpet. Jeg ved at man i Kinesisk behandlinger heller aldrig anbefalet mælk og hvede - kender ikke deres begrundelse, men prøv da at opsøg en akupunktør der er veluddannet. Ninkas søn har også været forbi en sådan læste jeg i kernesundfamilie bogen. Måske vil du Ninka fortælle lidt om den behandling han fik og om baggrunden for at I opsøgte hende/ham.
    Men Anna. Find en dygtig akupunktør, se evt. på www.aku-net.dk. Det skulle være en garanti for lang uddannelse og kurser så de er opdatterede.
    Jeg vil bestemt mene du skal gå i kødet på det, og ønsker det bedste for dig.
    Kram.
  13. Anna C på 18.09.2008
    Hej Ninka,

    Først og fremmest så håber jeg virkelig, du ser dene besked.

    Jeg har epilepsi, og har tænkt på følgende:

    Kan mælk og/eller gluten forværre epilepsi ?
    Ved du om der findes noget forskning indenfor sammenhængen mellem kost og epilepsi?

    Altså.. Epileptiske anfald skyldes en pludselig opstået unormal synkron elektrisk impulsaktivitet i hjernen. Og så forstyrres samordningen mellem hjernedelene.

    Kan der være en sammenhæng? i øvrigt kan jeg overhovedet ikke tåle mælk.
  14. Anne-Marie Vejs på 18.09.2008
    Som mange sikkert ved så er der i autismesammenhæng lavet et 2 årigt forsøg med denne kost som er beskrevet her. Jeg har selv en søn på 6 som er infatil autist med ahdh og en søn på 14 med autismespektrum forstyrelse. Vi har levet totalt mælkefrit, vi har prøvet medicin osv. Her i huset er lykken motion og masser af den. Meget lidt slik og sodavand. ( drengen på 6 kan slet ikke lide det) Jeg syndes det er skønt det I har opnået og jeg har da også lavet opskrifter om til de forældre som har efterlyst kager og gotter efter dette princip. Noget som jeg tror man skal være meget opmærksom på er nettop at få alle de ting mineraler som kroppen har brug for. Jeg tror også stadigvæk at man skal se efter hvad man putter i munden af E- nr. sukker osv. Men i vores hus bliver det aldrig helt uden disse ting. Men en gylden middelvej. Man skal også tænke på at autister altså ikke bare spiser alt hvad der bliver serveret for dem men tit er meget kræsne. Men ved at tænke på ikke for meget pasta, lave maden fra bunden af, masser af grønsager, groft brød og så vores mortion så tror jeg at vi også er fundet vores måde at få et godt liv med AHDH og autisme i vores familie
  15. Helle L. på 18.09.2008
    Hej Ninka,

    Jeg har et spørgsmål ang. gryder. Jeg skal til at have nye gryder og i den forbindelse har jeg læst i jeres bog at jern og stål gryder er bedst. Jeg har nu kig på nogle gryder fra Eva Trio. Men de har enten aluminium kerne eller bund. Dvs det inderste af gryden er stål men jeg er i tvivl om det er godt nok. Vil aluminiumen kunne sive igennem stålen?

    Jeg håber du kan hjælpe. Jeg vil også gerne høre fra andre som måske ved noget.

    Mh. Helle
  16. Trine Hedegaard på 18.09.2008
    Kære Ninka,

    Jeg så også indslaget i går og fik lyst til at skrive til jer med lidt opmuntring, da jeg synes, I ev lidt unfair behandet eller lagt noget i skoene. Derfor vil jeg blot minde jer på, at folks reaktion på jer, jeres livsstil og det I står for ofte siger mere om dem selv end om jer... Vi i vores familie har selv været igennem lignende kost- og livsstilsomlægninger gn. de sidste 3-4 år, og jeg har fundet fantastisk inspiration i Kernesund bøgerne under vejs, når vi selv har følt os lidt palle alene i verden eg. når vores familier har haft ondt af vores ældste, fordi de ikke måtte fylde slik og div. på ham, når vi skal frembringe div. erklæringer til vuggestue/børnehave fordi vi ikke ønsker komælk serveret for vores barn etc.

    Keep up the good work!! Jeg glæder mig til at læse jeres sidste nye skud på stammen :)

    Mh Trine.
  17. Janna Vestergaard på 18.09.2008
    Hej Ninka og Morten!!

    Rigtig godt indslag i go\'aften danmark. Synes i fik sagt alt det som er vigtigt - eller i hviert fald alt det jeg synes er vigtigt i forbindelse med kernesund livsstil. Glæder mig til i morgen når jeg skal hente den nye bog. Tror vi får en god weekend.

    Kram Janna

    PS Hvor blev jeg opmuntret af at du sagde ninka, at det havde taget jer fire år at nå her til. Så er der stadig håb for os andre.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.