Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Shoppetips og guides, Restauranter og spisesteder

Glutenfri i København: guide til kager, takeaway, burger, pizza, is og alt det super sunde.

Glutenfri konditor kager, raw kager & sukker-mælkefri is

 

Feel Good bakery
Da vi kiggede ned i Feelgod bakery tæt på Nørrebros runddel på en almindelig eftermiddag, var der næsten ikke mere tilbage på hylderne. Så er det godt, man kan blive siddende og vente på, at havtorne snitterne bager færdig. Eller tage en glutenfri cookie melblanding med hjem. Her er ingen hvedestivelse og sorghum melet transporteres hjem fra italien, hvor det er håndkværnet. De to lækre søstre bag disken har bager-hjertet på rette sted. Og man kan virkelig smage passionen. Der findes ofte veganske kager, romkugler, napoleonshatte med hjemmelavet marcipan (fordi der kan være spor af gluten i den færdige marcipan). Og sådan er det bare hele vejen igennem her. der er tænkt over tingene. Så lækkert. 
Ligger i Prinsesse Charlottesgade 41, kld på Nørrebro.

 

Andersen Bakery
Andersen Ligger i Bernstorffsgade 5 overfor Hovedbanegården ved siden af Nimb/Tivoli.  Jesus, de her kager altså. Vi havde havde hørt, at Nimb havde marcipanhorn glutenfri, og det var dem, vi var taget ind for at prøve. Men det endte med, at vi lod dem ligge til fordel for nøddehorn fyldt med nougat-flødecreme (vi spiser gerne mælkeprodukter en gang imellem til vores ugentlige slikdag eller vores årlige orgier (som dette). Og Sarah Bernard  i glutenfri version. Og macarons.

 

Du finder Andersen Bakery HER. Og det må du love mig, at du rent faktisk GØR.

Til gengæld var den klassiske, tunge chokoladekage over dem alle i verden, Gateau Marcel ikke halvt så god som den, du kan få i stor og mini version hos BAGT i Hornbæk. Så kør  nordpå, hvis du er til verdens bedste chokoladekage uden gluten.

Når du nu er i Hornbæk, kan du også tage stenalderbrød med hjem fra bageren og bagefter drikke kaffe hos Allis Kaffebar, på hovedgaden, der har sukkerfri Latte og fra oktober 2015 også snart glutenfri kager, supper og sammenkogte retter en gang om ugen. Det er simpelt hen sådan et fint sted, indrettet i et ungt pars dagligstue med genbrugsmøbler, du kan købe med hjem.

42 Raw kager
42 Raws kager er simplethen ikke alene de bedste, mest varierede og sunde i hele byen. Sådan har det længe været og sådan er det stadig.

Kagerne er raw, sødet med frugt eller agave (ikke sundt, men hvad pokker en gang imellem er det ok) og smager som en drøm. Vi elsker deres mynte-chokolade kage, men deres "wannabee cheesecakes" og appelsin-chokoladekagen samt lakridskagen er to die for også. Find stedet her.

Nice Cream vegan kokos is og glutenfri is-sandwich

Dette sted i Elmegade 30 er så sindssygt godt et koncept, at jeg SLET ikke kan få armene ned. Ispinde i lange rækker med de LÆKRESTE smagsvarianter. Lavet på kokosmælk. Var VILD med mynte/matcha varianten.

 

Og glutenfri is-sandwich. Jeg mener - hvem savner IKKE en isbåd eller en MAXIBON? Nu kan du få en, der gavner kroppen uden at gå på kompromis med prisen. Ligger i Elmegade 30 på Nørrebro tæt på Sankt Hans Torv. deres facebook side finder du HER.

 

Verdens bedste glutenfri burger place

Cocks and Cows har vundet "Årets bedste" prisen på aok 3 år i træk. Bestil bord. Den ligger på Østerbro, i Sankt Peders Stræde og vores favorit - på Gammel Strand 34. Vi selvfølgelig den lækre glutenfri bolle, de lækre fries og esdragon mayo og senneps mayo til, fordi den er uden gluten.  Jeg prøvede deres Steak Salad og den kan man også få med esdragon mayo i - og det er virkelig anbefalelsesværdigt.

 

Sund stenalder pizza og ægte italiensk version

 

Ovenfor ser du byens sundeste (og hotteste) pizza. Med sød kartoffelmos i stedet for hvede-bund og med spinat, avocado og nødder på toppen. I stenalderversion fra det populære PALÆO takeaway og restaurant koncept, som popper op overalt. Der er en afdeling i Pilestræde, en i Hørsholm Centret og vores favorit med siddepladser udenfor om sommeren og ved baren om vinteren i Torvehallerne. Hvis du ikke er til meatza, kan du få  wraps på æggebase, burritos som er lavet med omelet i stedet for brød og de skønneste juice, signaturretter og toppings til alle dine retter. Du kan finde adresser og åbningstider HER. 

Ægte Italiensk, glutenfri pizza i Hellerup
Udefra ligner det et helt traditionelt pizza takeaway. Men indehaveren af pizza-bageriet er en ildsjæl, der laver alle sine pizzaer i versioner bagt uden gluten. Og de smager HIMMELSK. Pizza er ikke sundt, og det ER hurtige kulhydrater. Men en gang imellem er det skønt at sætte tænderne i noget, der minder om gamle dage uden at belaste sit immunforsvar og sin tarmflora med den provokerende effekt af gluten.Du finder Costa D´ Hellerup HER på Kildegårdsvej 15 i Hellerup.

 

Vildt og Vin på Vesterbro


Når kokken har cøliaki og vildt er på menuen, så bliver det ikke mere Detox eller Stenalder. 
Restaurantens eget motto: "Vildt, som dyrene, vi jager,  fiskene vi fanger og muslingerne, vi samler."
Elsker det. 
Findes på Enghavevej 12, 1674 KBH V.

 

Soya latte eller bulletproof kaffe?

I Kødbyen, Staldgade 22 kan du få den trendy Bullet proof kaffe med øko smør, kokos olie eller MCT olie, der stabiliserer blodsukkerret, giver energi, fedtstoffer til hjerneceller og mætheden. Du kan også vælge den klassiske version med soyamælk (som ikke er skide sundt i store mængder - slet ikke for drenge, og som vi virkeligt sjældent drikker). I dag valgte vi den klassiske soya latte som fås på de fleste gode cafeer uden sukker. Her var vi på Kaffeplantagen på Sankt Hans Torv, der har god udsigt, service og steming. Soya latte fås også på Baresso, Lagkagehuset og de fleste gode kaffebarer.

 

Sund Brunch i byen
Det sted, der har flest paleo og LCHF samt sundheds-fans som klientel er restaurant SULT, Vognmagergade 8B. Jeg har ikke været der selv, men mange af mine sunde venner har, og der er masser at vælge imellem for dig, der vil undgå gluten og mælk. Blandt andet vil den glutenfri Nutella nok hitte hos de fleste. Billedet her er fra Tripadvisor, så undskyld, hvis jeg krænker nogens rettigheder - let me know if this picture is yours and you dont want it shared on this blog. I found it online.Læs mere om buffeten og bordbestilling HER. 

 

Ps: Mangler der et spisested, som du kender og elsker, og som har blærede, sunde retter på menuen? Så skriv en kommentar og fortæl mere, så andre kan læse din anbefaling og spise med. Husk adresser og websites, så det er let at finde..

Knus og velbekomme

Ninka

Kommentarer (54)

 1. Solvejg holst på 09.07.2017
  Der er kommet en butik/cafe i valby som hedder mosters te og kage, de har hverdag glutenfri boller og kage og mest i weekenden kan man købe deres lækre avocadolagkage
  Som både er gluten og laktose fri.og man kan samtidig købe løs te med hjem,skønt.
 2. Inge Messerschmidt på 26.01.2017
  Hvis man lige skal have en hurtig snack med på vejen, har 7/Eleven efterhånden også et fint udvalg af Paleo kager/snacks
 3. Navina Vibækka på 08.11.2016
  Tak Ninka :-P
  Glutenfri.. hvad er det mon?
  Er det bare uden hvede, eller også uden spelt, rug, majs osv?
  Måske er det forskelligt hvad "glutenfri" dækker?
  <3
 4. Bente Nachdam på 16.09.2016
  Tak for en fin guide!! Der mangler også Joe and the Juice hvor vi får fantastiske glutenfri sandwich
 5. Bente Nachdam på 16.09.2016
  Der mangler La Galette Larsbjørnstræde 9: her kan vi få gluten frie pandekager med forskelligt fyld, både med kød eller som dessert pandekager. Der mangler også Grisen, Fredensgade 5 hvor vi får Danmarks bedste gluten frie flæskestegssandwich. Der mangler Max burger, hvor vi får skønne gluten frie burgere
 6. Lise Hansen på 11.09.2016
  Åh.....hvor gad jeg godt sådan en guide for Aalborg og Nordjylland. Jeg er jo helt lost med en københavner-guide. :)
 7. Thorbjørn på 13.05.2016
  Tak for alle de gode tips!
 8. Line Philipsen på 04.02.2016
  Mmmmh, bliver helt sulten.
  Vil ønske en guide til Århus :-)
 9. Dorthe på 19.01.2016
  Der er ingen glutenfri nutella på SULT, til gengæld har de glutenfri chokoladekage og havregrynskugler til deres brunchbuffet :-)
 10. Dorthe på 19.01.2016
  Der er ingen glutenfri nutella på SULT, til gengæld har de glutenfri chokoladekage og havregrynskugler til deres brunchbuffet :-)
 11. Simone Elisabeth Nielsen på 28.10.2015
  Bertels på Kompagnistræde har ind imellem Glutenfri Cheese cake - haps! ☺️☺️
 12. line ebbesen på 01.10.2015
  Alle Guldsmedes hoteller laver de bedste brunch alle dage. De er 100% øko og laver meget efter ens behov, om det er mælk, gluten eller sukker der ikke spises. Du behøves ikke at bo på hotellet for at spise der.
 13. Bolette Sillassen på 21.09.2015
  \"Det gode brød\" på Nørregade i Odense laver fantastiske brød, boller og kager, der er glutenfri - og også mælkefrie. Fx en fantastisk vegansk brownie.
  Man skal bare lige være opmærksom på, at deres bagværk er så eftertragtet, at de lukker kl. 16 på hverdage, for da at butikken som oftest for længst tømt, selvom de bager alt det de har kapacitet til.
 14. Bolette Sillassen på 21.09.2015
  "Det gode brød" på Nørregade i Odense laver fantastiske brød, boller og kager, der er glutenfri - og også mælkefrie. Fx en fantastisk vegansk brownie.
  Man skal bare lige være opmærksom på, at deres bagværk er så eftertragtet, at de lukker kl. 16 på hverdage, for da at butikken som oftest for længst tømt, selvom de bager alt det de har kapacitet til.
 15. Katja Riis på 20.09.2015
  Nyt glutenfrit bageri på Nørrebro: Feelgood Bakery!!! Kan også anbefale både La Petanque og La Galette i København K, der begge serverer franske boghvedepandekager uden gluten!
 16. Katja Riis på 20.09.2015
  Nyt glutenfrit bageri på Nørrebro: Feelgood Bakery!!! Kan også anbefale både La Petanque og La Galette i København K, der begge serverer franske boghvedepandekager uden gluten!
 17. Maja Mladenovic på 18.09.2015
  Hej Ninka !
  Mange tak for din opdatering ! Tidsbesparende og meget fristende... :-)
  Hvedestivelse er for mig lige så problematisk som gluten. Haaber derfor at den ikke findes i de naevnte produkter.

  Med bedste hilsner
  Maja
 18. Maja Mladenovic på 18.09.2015
  Hej Ninka !
  Mange tak for din opdatering ! Tidsbesparende og meget fristende... :-)
  Hvedestivelse er for mig lige så problematisk som gluten. Haaber derfor at den ikke findes i de naevnte produkter.

  Med bedste hilsner
  Maja
 19. Anne B på 17.09.2015
  Super guide! Men spidsede lidt over den der stenalder \'pizza\' - på hvilken måde er det e pizza??
 20. Anne B på 17.09.2015
  Super guide! Men spidsede lidt over den der stenalder \'pizza\' - på hvilken måde er det e pizza??
 21. Cecilie Mandel på 17.09.2015
  Kære Ninka
  Super dejligt med guiden.. Tak 😊
  Jeg undrer mig dog lige over at du ikke nævner sukker?! Mine unger reagerer på det hver gang de får det, så selvom kagerne er glutenfri tænker jeg dem stadigt ikke som erstatning. Har jeg misset en pointe? 😄
  Kærligst Cecilie
 22. Cecilie Mandel på 17.09.2015
  Kære Ninka
  Super dejligt med guiden.. Tak 😊
  Jeg undrer mig dog lige over at du ikke nævner sukker?! Mine unger reagerer på det hver gang de får det, så selvom kagerne er glutenfri tænker jeg dem stadigt ikke som erstatning. Har jeg misset en pointe? 😄
  Kærligst Cecilie
 23. Sophie Christensen på 17.09.2015
  Dejligt med en guide, Ninka! Tak
 24. Sophie Christensen på 17.09.2015
  Dejligt med en guide, Ninka! Tak
 25. Camilla (smilla fra Odens Buus Nørhave på 17.09.2015
  WAUW, så lækkert.
  Kender nogle nogen som kan lave dette i en printvenlig version til os som ikke kommer der så tit ville det være skønt at have en guide med i lommen ??
  Bedste hilsner, knus og tak for skøn research lækre mennesker :-)
 26. Camilla (smilla fra Odens Buus Nørhave på 17.09.2015
  WAUW, så lækkert.
  Kender nogle nogen som kan lave dette i en printvenlig version til os som ikke kommer der så tit ville det være skønt at have en guide med i lommen ??
  Bedste hilsner, knus og tak for skøn research lækre mennesker :-)
 27. anitta kronquist på 17.09.2015
  Jaaa Lise-Lotte det´et fantastisk bageri : "Feelgood Bakery" på Nørrebro i Cph.Prinsesse Charlottes gade 41 er adressen - hold da fest der er ikke andet end lækkerier hos de 2 søstre ;-)
  se dem på instagram under Feelgood Bakery - der bestiller jeg i forvejen så der ikke er udsolgt .
 28. anitta kronquist på 17.09.2015
  Jaaa Lise-Lotte det´et fantastisk bageri : \"Feelgood Bakery\" på Nørrebro i Cph.Prinsesse Charlottes gade 41 er adressen - hold da fest der er ikke andet end lækkerier hos de 2 søstre ;-)
  se dem på instagram under Feelgood Bakery - der bestiller jeg i forvejen så der ikke er udsolgt .
 29. Viola dröse på 17.09.2015
  Cafeén "Voulez vous" på Larsbjørnstræde 20 har også rigtig gode hjemmelavede glutenfri tærter, små kager og ofte også en raw kage. Kan kun anbefales.:)
 30. Viola dröse på 17.09.2015
  Cafeén \"Voulez vous\" på Larsbjørnstræde 20 har også rigtig gode hjemmelavede glutenfri tærter, små kager og ofte også en raw kage. Kan kun anbefales.:)
 31. Trine Raasø på 17.09.2015
  - og skulle man komme til Køge i dagtimerne, er der glutenfri sandwich (vist nok stenalderbrød) i Sandwichcafeen ( Hugos gård) desværre ikke økologisk.... :-(
 32. Trine Raasø på 17.09.2015
  - og skulle man komme til Køge i dagtimerne, er der glutenfri sandwich (vist nok stenalderbrød) i Sandwichcafeen ( Hugos gård) desværre ikke økologisk.... :-(
 33. Connie Fricke på 17.09.2015
  I Mejlgade i Århus ligger den dejligste salatbar, som hedder Ren&Stærk - de har ALT hvad hjertet begærer af gluten- og laktosefrie ting til frokost (take away) - og tilmed sød betjening. Og de laver gerne om på salaterne, så du får lige det, du ønsker og har lyst til!
 34. Connie Fricke på 17.09.2015
  I Mejlgade i Århus ligger den dejligste salatbar, som hedder Ren&Stærk - de har ALT hvad hjertet begærer af gluten- og laktosefrie ting til frokost (take away) - og tilmed sød betjening. Og de laver gerne om på salaterne, så du får lige det, du ønsker og har lyst til!
 35. Linda Præstholm på 17.09.2015
  Fantastisk ! Kendte ikke til glutenfri i pizza i Hellerup! Så ved jeg hvad jeg skal have på lørdag ;-) Min udfordring er at jeg altid skal indgå hvede, komælk og æggehvider på samme tid. Så 42Raw er altid godt.
  I Hellerup kan man desuden få glutenfri burger hos Ditto Spiseri og lidt mere frokostagtigt kan jeg varmt anbefale Hafnia lidt længere ude af Strandvejen, deres glutenfri sandwich er SÅ lækre. Men de laver også mange andre sunde sager. :-)
 36. Linda Præstholm på 17.09.2015
  Fantastisk ! Kendte ikke til glutenfri i pizza i Hellerup! Så ved jeg hvad jeg skal have på lørdag ;-) Min udfordring er at jeg altid skal indgå hvede, komælk og æggehvider på samme tid. Så 42Raw er altid godt.
  I Hellerup kan man desuden få glutenfri burger hos Ditto Spiseri og lidt mere frokostagtigt kan jeg varmt anbefale Hafnia lidt længere ude af Strandvejen, deres glutenfri sandwich er SÅ lækre. Men de laver også mange andre sunde sager. :-)
 37. Iben schwaner på 17.09.2015
  skøn guide!!! Kan ikke vente med at prøve det af med ungerne :-)
  Så ER der jo også den skønne Mette Maries Kitchen i Fredensborg, lige ved stationen. Vidunderligt lille glutenfrit bageri
 38. Iben schwaner på 17.09.2015
  skøn guide!!! Kan ikke vente med at prøve det af med ungerne :-)
  Så ER der jo også den skønne Mette Maries Kitchen i Fredensborg, lige ved stationen. Vidunderligt lille glutenfrit bageri
 39. Ida a på 16.09.2015
  Riccos kaffebar i sværtegade, studiestræde og rantzausgade har også lækre glutenfri sager!! Som deres Powermuffins (nødder, dadler, abrikoser æg mm) og deres dadelkugler!!
  Så gode!! Kh Ida
 40. Ida a på 16.09.2015
  Riccos kaffebar i sværtegade, studiestræde og rantzausgade har også lækre glutenfri sager!! Som deres Powermuffins (nødder, dadler, abrikoser æg mm) og deres dadelkugler!!
  Så gode!! Kh Ida
 41. Rikke Bank Nielsen på 16.09.2015
  Hej Ninka
  Kunne vildt godt tænke mig sådan en guide for Århus og omegn også :-)
  Kærligste Rikke
 42. Rikke Bank Nielsen på 16.09.2015
  Hej Ninka
  Kunne vildt godt tænke mig sådan en guide for Århus og omegn også :-)
  Kærligste Rikke
 43. Lise-Lotte Elmkvist på 16.09.2015
  Feelgood bakery på Nørrebro er vidst det eneste certificeret gf bageri i Kbh. Der findes ikke en krumme gluten det sted :-)
  Deres cookies, borgmesterstang og boller er VIRKELiG lækre 😍👍
  Mener den hedder prinsesse gade Charlotte (eller Sofies gade).
  Simple Raw på Vesterbro er også et fantastisk sted, elsker deres interiør kun lavet af træ, hyggeligere end den de også har inde i centrum af Kbh.
  Boost i torvehallerne har også gf og mf sandwiches.

  Glæder mig vildt til Mette Marie kommer til Kbh, mon det bliver før jul ? 👏👏👏

  Kys
 44. Lise-Lotte Elmkvist på 16.09.2015
  Feelgood bakery på Nørrebro er vidst det eneste certificeret gf bageri i Kbh. Der findes ikke en krumme gluten det sted :-)
  Deres cookies, borgmesterstang og boller er VIRKELiG lækre 😍👍
  Mener den hedder prinsesse gade Charlotte (eller Sofies gade).
  Simple Raw på Vesterbro er også et fantastisk sted, elsker deres interiør kun lavet af træ, hyggeligere end den de også har inde i centrum af Kbh.
  Boost i torvehallerne har også gf og mf sandwiches.

  Glæder mig vildt til Mette Marie kommer til Kbh, mon det bliver før jul ? 👏👏👏

  Kys
 45. Rie weber på 16.09.2015
  Moss eat ... Er netop åbnet på Nørrebrogade tæt på søerne. De sælger glutenfrie kager og øko-kaffe. Har ikke prøvet det endnu, men det skal jeg 😊
 46. Rie weber på 16.09.2015
  Moss eat ... Er netop åbnet på Nørrebrogade tæt på søerne. De sælger glutenfrie kager og øko-kaffe. Har ikke prøvet det endnu, men det skal jeg 😊
 47. Benazir Braae på 16.09.2015
  Der mangler byens bedste ØKO sted! Cafe Raw & Rustic ved Urtehuset på Gammel Kongevej. Næsten alle juice og smoothies i hele byen inkl. PALÆO er med sprøjtede æbler og sprøjtede frugter, bad for you. I Urtehusets cafe er ALT økologisk, lige fra æblerne til ingefæren. Og hele cafeen er mælkefri. Så alle kager, brød, dressinger er lavet vegansk, uden mælk. Prøv f.eks. deres lækre karrydressing som er lavet på bl.a. cashew nødder og lechitin granulat.
 48. Benazir Braae på 16.09.2015
  Der mangler byens bedste ØKO sted! Cafe Raw & Rustic ved Urtehuset på Gammel Kongevej. Næsten alle juice og smoothies i hele byen inkl. PALÆO er med sprøjtede æbler og sprøjtede frugter, bad for you. I Urtehusets cafe er ALT økologisk, lige fra æblerne til ingefæren. Og hele cafeen er mælkefri. Så alle kager, brød, dressinger er lavet vegansk, uden mælk. Prøv f.eks. deres lækre karrydressing som er lavet på bl.a. cashew nødder og lechitin granulat.
 49. Lene Hjelmsø på 16.09.2015
  Urtehuset´s café: Raw and Rustic på Frederiksberg som har den bedste glutenfri sandwich! Glutenfri brød og f.eks. med laks eller kylling som fyld.
  Jeg glæææææder mig til refuel dag - SÅ skal jeg have sandwich! ;-)
 50. Lene Hjelmsø på 16.09.2015
  Urtehuset´s café: Raw and Rustic på Frederiksberg som har den bedste glutenfri sandwich! Glutenfri brød og f.eks. med laks eller kylling som fyld.
  Jeg glæææææder mig til refuel dag - SÅ skal jeg have sandwich! ;-)
 51. Katharina Schorlemmer-Sander på 16.09.2015
  yeah hvor fedt Ninka. Jeg sad lige i dag og tænkte på at lave en liste over glutenfri/mælkefri lækre restauranter og cafeer i Danmark. Så det var da total meningen at jeg lige skulle spotte dit blogindlæg ;) Jeg har desværre ikke nogen anbefalinger, men opfordrer læserne til at anbefale steder i Århus og andre steder i Jylland, så vi jyder (jeg er dog selv wannabe) kan nyde lækkert mad ude. Haps haps.
 52. Katharina Schorlemmer-Sander på 16.09.2015
  yeah hvor fedt Ninka. Jeg sad lige i dag og tænkte på at lave en liste over glutenfri/mælkefri lækre restauranter og cafeer i Danmark. Så det var da total meningen at jeg lige skulle spotte dit blogindlæg ;) Jeg har desværre ikke nogen anbefalinger, men opfordrer læserne til at anbefale steder i Århus og andre steder i Jylland, så vi jyder (jeg er dog selv wannabe) kan nyde lækkert mad ude. Haps haps.
 53. Eva Strøh Mejer på 16.09.2015
  Jeg synes du mangler Mette Maries Kitchen. Hun laver lækre gluten, sukker og mælkefrie ting :D
  Er helt pjattet med at hun har delt opskriften på glutenfri kringle, på sin blok :o)
 54. Eva Strøh Mejer på 16.09.2015
  Jeg synes du mangler Mette Maries Kitchen. Hun laver lækre gluten, sukker og mælkefrie ting :D
  Er helt pjattet med at hun har delt opskriften på glutenfri kringle, på sin blok :o)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.