Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Skønhedspleje

Giver din hudpleje dig deller og gør dig syg?

60 % af det vi smører på vores hud og vasker os i, bliver absorberet af kroppen. Det er derfor ikke nok at tænke på hvad du spiser, men også hvilke hudpleje og kosmetik produkter du bruger.

Hvis jeg kan købe produkterne i butikkerne, er det vel ikke skadelige, eller..?
Mange af os, er i den gode tro, at de produkter vi kan købe på markedet, er testet og ikke er skadelige for os. Det forholder sig desværre ikke helt sådan. På nuværende tidspunkt, er der knap 90.000 kemiske stoffer på markedet! Dette tal vokser hurtige end vi kan nå at teste. Derfor er mange af stofferne ikke testet, og slet ikke langtidsvirkningen og reaktionen med hinanden. Kosmetik producenterne, kan i grove træk, bruge alle de kemiske stoffer de vil i deres produkter.

Holdningen er:
At så længe de ikke er bevist skadelige, er de sikre at bruge.
Derfor indeholder hudpleje og kosmetik typisk kemiske stoffer som:

Formaldehyd, Sodium Lauryl Sulphate, Phataler, Parabener og mange mange andre.
Disse stoffer laver rod i vores hormoner, og er blandt andet sat i forbindelse med allergi, hovedpine, skader på nervesystemet, kræft, Alzheimers, barnløshed, sklerose, stofskifteproblemer og fedme -for bare at nævne nogle.

Hvordan kan kemikalier i produkterne give mig deller?
Udover at kemikalierne, kan gøre stor skade på dit nervesystem og give stofskifteproblemer, og derved fedme, skal kroppen beskytte sig selv imod disse farlige stoffer. Kroppen genkender ikke disse stoffer og er ikke i stand til selv, at afgifte de store mængder kemikalier vi efterhånden blive udsat for, så for at beskytte sig selv, pakker den kemikalierne ind i fedt! Den danner altså "sikkerhedsdepoter" i form af deller, så de kemiske stoffer ikke bevæger sig rundt og gør endnu mere skade i vores system.

Så hvordan undgår du alt dette kemi i dine hudpleje og kosmetik produkter?
En effektiv løsning, er at læse varedeklarationerne på produkterne. Er der en masse numre eller navne du dårligt kan udtale, er det typisk et produkt du bør holde dig fra.
Det kan dog virke overvældende og tidskrævende, særligt hvis dette foregår i den typiske hudpleje forretningen.. Så kan vejen til de sunde produkter være lang.

Helsekost:
Vælg istedet at besøge din lokale helsekost eller en af de mange udbydere på nettet. Gå efter økologiske og naturlige produkter. Vælger du disse, er det dog ikke en garanti for at alt indholdet er 100% naturligt. Det kan derfor være en ide, at udvælge et mærke eller to, som du har tillid til og fremover køber. Så sparer du tid og nogle gange endda penge, fordi du ikke bliver fristet af andre nye produkter der dukker op her og der!

Er økologisk og naturlig hudpleje og kosmetik ikke dyrt?
Som med alt andet, findes den økologiske og naturlige hudpleje i alle prisklasser. Det voksende fokus på at undgå kemikalier, har gjort at der efterhånden er rigtig mange mærker at vælge imellem. Besøg helsekosten, Magasin eller en af de mange webshops.

To eksempler på lækkert hudpleje i to forkellige prisklasser er:

"The Organic Pharmacy" som er 100% økologisk og super luksuriøst. De tilbyder hudpleje, makeup og parfume. Det er i den dyre ende, men er drøjt i brug og indholdet af aktivstoffer i produkterne gør at en lille mængde har stor effekt. Kan købes i Pure Shop eller på www.pureshop.dk og i Magasin.

"Akamuti" er et lækkert 100% naturligt og fairtrade produkt, i den billige/middel prisklasse. De tilbyder hudpleje i form af cremer, lotions og sæber. Kan købes på www.akamuti.co.uk kamuti.co.uk

Udover at skåne dig selv ved at købe økologisk og naturligt, skåner du også miljøet og undgår at støtte dyreforsøg, 100% naturlige produkter er sjældent testet på dyr, da naturlige ingredienser, sjældent giver reaktioner.

blog af Karolina Kærsner

ps. Hvilke hudpleje og kosmetik produkter bruger du?

Kommentarer (6)

 1. coco coco2 på 02.12.2012
  Kære Ninka
  tak for en fantastisk og informativ blog.
  nu bliver jeg nysgerrig. vil det så sige at 60 % af min bodylotion bliver optaget inden i kroppen? tæller det som extra fedt eller kan kroppen skille sig af med det?
  Mange tak for svar:)
  mvh
  Coco
 2. Lilly P på 26.11.2012
  Kan ikke lade væreat give jer en tip som er rebeccapersson.com. Der kan man købe e guide om hvordan vælger man makeup uden farlig kemi. Kan kun anbefales og må sige at livet bliver så meget nemmere når man ved hvad man skal vælge fra :)
 3. Hanne Kristine Moe på 26.11.2012
  Ikke lett å finne økologisk make-up, men fikk tips om denne mascare fra en venninne. Liker den kjempegodt, se http://www.origins.com/product/3846/23009/Makeup/Daily-Essentials/Eyes/GinZing/Brightening-mascara-to-lengthen-lift/index.tmpl
 4. Bente Leander på 26.11.2012
  Jeg bruker dr. Hauscka og håper/tror denne er ren!!?
 5. Karolina Paszkiewicz på 26.11.2012
  Jeg bruger mest Clarins og Clinique. Begge de mærker påstår at de bruger kun naturprodukter men... Jeg må indrømme at jeg har aldrig tjekket...
 6. Karolina Paszkiewicz på 26.11.2012
  Hm. Er en smule chokeret. Nej, ikke fordi jeg er helt blank, nybegynder i øko afdeling, tværtimod. Men fordi jeg havde ingen anelse af at de kosmetiker jeg bruger kan også give deler! Det vil jeg helt sikkert læse lidt mere om men... Ja. Jeg er en person som kan godt lide at være bevidst og efterlader sjældent mine valg til de... hmmm... så kaldte - lad mig lige sige - specialister, men af og til føler jeg mig helt slået ud, restløs, svag og så videre i samme retning. Hvorfor? Fordi jeg føler mig snødt. Fordi jeg føler at jeg har snart ikke overskud til andet end at spore det jeg og mine børn - især dem! - bruger. Jeg har lyst til at sige at jeg er så fucking træt af alt det lort som bliver stoppet i os både mentalt og fysisk i vores dejlige, velhavne, moderne verden! Så... Tak min kære, dejlige, søde Karolina at du valgte denne vej her. For dig stoler jeg 100% på:-) Så... du tager jo lidt af det hårde arbejde fra mine skulder når du bare af og til siger "farlig - brug ikke" eller "ufarlig - det kan i bruge". Tak for det! Bliv ved! Jeg takker, jeg krydser, jeg holder med, jeg er hos dig også når du ikke kan se mig:-) Knus :-)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.