Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Følg jeres nye kernesunde kolleger på TV2

Kære alle I fantastiske kernesunde kolleger derude.

Først vil jeg opfordre jer til at støtte den familie, der i øjeblikket på TV2 er gået i gang med en 12-ugers forvandling efter min bog. Jeg har intet med programmet at gøre, men det ser ud til, at de står og drikker olie i teaseren (det er vist en tunge-detox). Så jeg tror, de har brug for jer... I kan kommentere på moderens blog på tv2´s hjemmeside her

Jeg har læst blogindlæg i dag, og jeg er så fuld af beundring og kærlighed til jer alle sammen. Hvor er i sindssygt modige, autentiske og inspirerende. jeg er taknemmelig for hver eneste dag, jeg har "mine" bloggere her på siden.

Og så er jeg blevet SÅ inspireret af min kloge søn, Bertram i dag. Han er hyper sensitiv, ligesom jeg. Så når vi har været ude blandt andre, har vi brug for at geare ned. Og finde os selv igen.

Jeg er meget opsat på, at han skal træne med det samme, når han kommer hjem. Men i dag, var det ikke det, han havde brug for. Imens jeg fistrede rundt og fandt løbetøj frem, lagde han sig ud i solen og kiggede på marsvinene. Og faldt i søvn.

Jeg fik så stor ømhed for mit fine barn, der er så afsindigt god til at leve i nuet og følge sin krops behov.

Så jeg smed løbetøjet tilbage i skuffen, udnævnte dagen til hviledag, og fandt et tæppe til ham i stedet. Jeg har så meget at lære af ham. Bagefter sagde han: "Mor, imens jeg lå og slappede af, lyttede jeg til marsvinene, der spiste græs". Sikke en ro. Sikke en tilstedeværelse.

Nogen gange spørger folk, om det ikke er synd at børnene skal leve kernesundt. Men jeg får hver dag beviser for den utrolige gave, jeg giver mine børn. Bertram bad forleden selv om at komme i epsom-bad, for at få ro på (det ved jeg, at Søren og Carinas dreng også gør). Og for en uge siden bad han mig bestille tid hos Birthe, som er hans øre-akupunktør. Hun laver behandlinger, der stimulerer til bedre balance imellem de to hjerne-halvdele og giver de specielle børn ro. Han kunne mærke, at han havde brug for det. Det er 6 mdr. siden, han havde været der sidst, og jeg havde helt glemt at bestille tider. Er det ikke vildt. Det er kropsfornemmelse og evne til at passe på sig selv. Og det får de kernesunde børn.

Melvin (6 år) sagde forleden: "Mor, jeg har jo spist sundt hele mit liv. Er det ikke vildt?" Og det kunne jeg kun give ham ret i.

Ikke at jeg er så naiv at tro, at de ikke gør oprør en dag. Men de har fået så gode, grundlæggende vaner, at de vil vende tilbage til udgangspunktet. For pokker, Melvin kan ikke blive mæt, hvis han spise andre steder end hjemme hos os, hvor han får nærende, mættende mad, fuldkorn, grønt, frugt, gode proteiner og olie. Han kommer nærmest rasende af sult hjem, hver gang han har været hjemme hos andre....

Nå, kære venner.

I dag skal jeg tidligt i seng med et engelsk sladderblad. I morgen må vi ikke få morgenmad, fordi vi på fastende hjerte skal til det årlige serviceeftersyn med blodprøver og urinprøver hos Nordic Clinic, så vi kan se, om alt er, som det skal være.

Så jeg ønsker jer en vidunderlig nat.

Ninka

 

 

Kommentarer (16)

  1. Inger Andreasen på 19.09.2008
    Hej Mette
    Der er helt sikkert en sammenhæng.
    Prøv at læse på denne side: www.sensitiv.dk.
    Kh Inger
  2. Malene v.Q. på 17.09.2008
    Vi er en familie på 5, som har fået stor lyst til at prøve Kernesund-måden.
    Vores ældste dreng på 8 har rigtig mange ADHD-opmærksomhedsforstyrrelse-træk. Han har dog aldrig fået en diagnose. Vi er virkelig spændte på, om han kan helbredes, da hans vanskeligheder fylder meget i vores hverdag.

    Blev helt glad for at se et indlæg om det rent økonomiske i livsstilen. Vi har en trængt økonomi og har derfor også tøvet lidt med at få startet op.
    Modtager meget gerne gode råd til det økonomiske aspekt i det!!

    Det er virkelig interessant at læse om alle de mange der har så stor gavn af livsstilen!

    Lige et par spørgsmål?
    Må man drikke danskvand, altså vand med kulsyre?? Min yndlingsdrik siden jeg holdt op med at drikke sodavand - vil derfor nødig undvære...
    Og hvad med kaffe?

    På forhånd tak :-)

    Mange hilsner fra Malene :-)
  3. Marie Jensen på 12.09.2008
    Hov Hov, Ninka. Hvordan har du set teaseren til Praxis - du har jo ikke fjernsyn?? ;-0
  4. Maj Schou på 12.09.2008
    Hej Ninka

    Jeg er en fattigstuderende på 24 år der er mere end glad for denne livsstil. Jeg gør ALT hvad jeg kan for at få økonomien til at hænge sammen, hvilket er noget af en prøvelse. Håber der er flere derude som mig!!!

    Jeg vil høre om det er muligt at blive blogger herinde?

    Mange varme knus og tanker
    Maj Schou fra Århus!!

    PS Du er mit store idol!!!!!!!!!
  5. Iben Wistrup Andresen på 11.09.2008
    Ih hvor er han skøn. Det er jo det vi stræber efter, ro og at mærke behovet i sin krop. Jeg er overrasket over hvordan jeg pludselig kan mærke tydeligt når jeg har "fejlet" i min kost - mine børn på 3 og 5 er endnu ikke så indsigtsfulde, men de har taget det hele fint, og vores 5-årige teenager/sukkerjunkie er flyttet hjemmefra, og jeg har fået en lille mild og glad dreng istedet :-)))))

    Vedr. fiskeolie
    Er der nogle der ved om fiskeolien fra Pharma-Nord er ok? Mødte deres countrymanager her i Italien, utrolig flink fyr, der sagde at deres var let optageligt, af en grund jeg ikke lige husker. Men da det er noget jeg kan få hernede i Italien ville det jo være skønt hvis den "duer" til noget.
    Epa 624 og DHA 476. (1 om dagen anbefaler de). Men Thorbjörg har skrevet et sted at man skal have 9 om dagen for at få nok - er det korrekt? Er der nogle der ved hvor meget EPS og DHA man skal have om dagen (der er jo forskel på hvilken slags fiskeolie man tager, hvor meget der er i). Og hvad med GLa?
    I Eye Q, som jeg giver mine børn 6 af om dagen, er der Epa 186, Dha 58 og Gla 20 i.

    Jeg får hørfrøolie og olivenolie, og engang imellem kokosolie (kan ikke opdrives her i Italien) - skal jeg også tage fiskeolie oveni?

    Knus fra Kernesunde Italien (altså, hernede ryster de på hovedet over vores kost - men heldigvis er vi jo bare de skøre danskere :-) De spiser sukker i alt og mange er af den overbevisning at sukker er noget essensielt, ligesom salt.... de 5-årige får stadig deres sutteflaske med mælk i om morgenen, tilsat ulækkre bløde sukker-kager, som opløses i mælken. Tak for kaffe! Ikke noget under at voksne italienere får en cappucino og en sukkercroissant på en bar hver morgen - det er de vokset op med.)
  6. Tine Kristensen på 11.09.2008
    Hej Pia

    Det var jo lige dig, jeg skulle have fat i. Tusind tak for det hurtige svar. Jeg må på den igen, og se om det ikke lykkes for mig også.

    Mvh. Tine
  7. Pia H på 11.09.2008
    Hej Tine
    Jeg har lavet soya-yoghurt med stort held.
    Put soyaen i gryden sammen med 2 spsk. af din tidligere yoghurt (købt ex) - varm op til lillefingervarm, tag gryden af varmen, læg låg på og lad stå på køkkenbordet ½-1 døgn og så skulle den være lige til at guffe. Herefter selvfølgelig i køleskab.
    Held og lykke igen
    Pia
  8. Tine Kristensen på 11.09.2008
    Hej alle

    Der har tidligere været skrevet om, hvordan man selv laver soyayoghurt. At tilsætte lidt soyayoghurt til soyamælk, varme op til lillefingervarmt, og stille på køkkenbord. Det har jeg gjort, men det virker ikke. Hvad har jeg gjort forkert? Og skal der være låg eller ej på kartonen mens det hviler på køkkenbordet? Eller skal det heller blive i gryden, så det får masser af ilt?

    Håber der er en kyndig derude, der vil yde lidt hjælp. Jeg glæder mig rigtig meget til at være selvforsynende med soyayoghurt.

    Med venlig hilsen
    Tine
  9. Janna Vestergaard på 11.09.2008
    Kære Ninka!!

    Tænk hvilken gave du giver dine børn og specielt Bertram. At kunne mærke sig selv og sine behov. Særlige børn har så svært ved det, men så meget brug for det. Når Bertram bliver voksen, ved han også hvornår han skal sige stop - det er guld værd og meget smukt af jer som forældre at lærer ham det.

    Prøver selv at lærer mine børn det samme. I stedet for bare at sige nej eller ja. Snakker vi om, hvordan de har det og hvorfor noget så er en god ide eller ej. Men det kræver tid og lykkedes ikke hver gang.

    Janna
  10. Anne Gershardt på 10.09.2008
    Hej Anna.

    Jeg bruger en kobberspiral - umiddelbart den eneste løsning, (udover kondom) som ikke indeholder homoner.. Der har været skrevet en del om emnet herinde et sted, husker desværre ikke hvor..

    Venligst Anne
  11. Tina - på 10.09.2008
    Hej alle!
    før jeg kom med på kernesund lavede jeg de bedste choko-scones. Nu vil jeg så prøve at lave dem i sundere udgave.
    Men der skal kærnemælk i, hvad kan jeg erstatte det med?

    På forhånd tak
  12. Nanna-Marie Bjerre på 10.09.2008
    Kæreste Ninka

    Kan ikke lade være med at reagere på dette indlæg.

    Bliver helt rørt over din historie om Bertram. Hvor er han bare en fastastisk dreng og hvor er det stort at han kan mærke sig selv og sine behov og at I har lært at lytte til dem!

    I er så inspirerende, livsbekræftende og modige at I står frem og deler så hudløst ærligt.

    Elsker at læse dine indlæg.

    Knus til dig
    Nanna
  13. Mia Høg på 10.09.2008
    Hej Ninka..
    Jeg ved godt at kernesund livsstil ikke handler om hvad vægten siger den ene dag og den anden dag.. Men jeg er alligevel nysgerrig efter at finde ud af hvor længe det tog dig at smide de 20 kg, i skriver i bogen, at i vejede for meget..
    For jeg føler mig ikke tilpas i min krop, og skal af med 20 kg, for at det er sundt for mig..
    Mia
  14. Anna Ørtved på 10.09.2008
    Hej alle kernesunde mennesker :-)
    Et lidt personligt spørgsmål fra mig - hvad bruger i af prævenion ????? Jeg synes det er en jungle med valget mellem pest eller kolera! Er der nogen der har nogle gode tps, evt. Ninka vil du dele med os hvad i bruger ? (Hvis det er ok)
    Ha\' en forrygende dag!
    Kh. Anna
  15. pia hansen på 09.09.2008
    direkt link til bloggen på tv2 er:
    http://blog.tv2.dk/elisabeth.kernesund/
  16. maiken mikkelsen på 09.09.2008
    Kære Ninka.
    I en travl hverdag kunne det være dejligt, at læne sig op af ugentlige madplaner a la model "ernesundfamile".
    God blog
    maiken

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.