Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

En skøn kvinde, juleguf og en ny kostplan

Mød Heidi.

Her er hun og jeg med nogle af de jule-opskrifter uden sukker, mælk, gluten og andre allergener, som hun er i gang med at lave til jer. Det er ikke kun hendes baby, der havde svært ved at holde fingrene fra fadet.

Det er denne kvinde, der står bag den lækre madpakke-guide, som vi sælger her på siden. Ja, hun har lavet den. Og NØJ, hvor er hun god til at lave mad. Hun hedder Heidi, og har faktisk først købt min første bog for tre måneder siden. Og det var noget modstræbende. I første omgang syntes hun egentlig, det var noget værre pjat, det Kernesund-halløj. Nå, men hun måtte da vist alligevel se at få læst bogen. Og når Heidi gør noget, så gør hun det for fuld skrue. Hun kastede sig ud i det. 100 % kernesundhed derhjemme. Og hun har 5 børn. Den yngste (og måske verdens mest nuttede), Vigdis, ser I på billedet. De ældste er teenagere. Og der er alle vilde med hendes mad. Både madpakkerne, som de elsker. Og de nye opskrifter, der er på vej her på siden.

Heidis mand, Sture, er lige så dedikeret, som Heidi. Og ved I hvad? Han har tabt 15 kilo på 3 måneder. Udelukkende ved at spise Kernesundt. Heidi er først for alvor begyndt at spise ordentligt og regelmæssigt for 3 månder siden. Før Kernesund sprang hun ofte morgenmad og frokost over i travlheden. Nu skal hendes krop til at vænne sig til, at den kan stole på, at der kommer solid næring ind hver dag. Det kan tage lidt tid.

Bliver det ikke bare spændende at følge Heidi og hendes familie? Det bliver ikke det sidste I har hørt til dem.

Som hendes søn sagde: "Vigdis bliver den stærkeste af os alesammen. han har spist kernesundt hele sit liv".

Tak, Heidi, det er en fornøjelse at have dig ombord. Og du er et livsstykke og en mad-kunstner.

Bertrams nye kostplan (rørende fortælling)

Bertram har IKKE levet kernesundt hele sit liv. Gid han havde. Han er i min graviditet blevet fodret med pizza, sukker, slik, kager, sodanavnd. Han har fået modermælkserstatning med komælk. Og almindelig junk-babymad fra 4-måneders alderen fra Nestle. Det var moderne i 99 at starte på fast føde der. Og siden gik det ned ad bakke.

Vi har opnået FANTASTISKE resultater med gluten-mælke-soyafri diæt. Nu er tiden kommet til næste skridt. Specific Carbohydrate Diet. Læs om den her. Hvorfor nu det?

Grunden er, at vi har været til det årlige tjek-up, og Bertram døjer med svamp og muligvis også costridia (bakterier). Derfor er det tid til at skifte til en kost, der er så hulemands-agtig, at de på ingen måde fodrer svampe og andet skidt i tarmene. Den udsulter dem. Det betyder, at vi udelukker stivelse. Og at han nu spiser grønt, kød, fisk, nødder og fedt. Og om et stykke tid frugter. han får stadig sine kosttilskud.

Allerede i dag har vi mærket en tilbagegang. Det er et godt tegn. Forstået således: Han er MEGET hyperaktiv og opfører sig som om han er fuld. Det tyder på, at vi er på rette vej. Det er tegn på, at svampene er ved at dø og afgiver toxiner. Det er den reaktion, I kan læse om i Jenny Maccarthys bog "Louder than words". Da hendes dreng skulle af med svampe i tarmen, opførte han sig som pigen i "Exorcisten". Som hun skriver: "Hvis han havde kunnet dreje hovedet hele vejen rundt, ville han have gjort det".

Så slemt er det ikke med Bertram. Men I kan læse mere om det her

Jeg har LÆNGE gået som katten om den varme grød. Også selvom andre mødre med ADHD børn og autistiske børn herinde har fortalt, at det er nødvendigt for dem at følge diæten, ellers bliver deres børn hyperaktive eller dårlige. Hvorfor? Fordi det er UDFORDRENDE.

Eksempel: Vi skulle i Biffen i dag og se Far til Fire på Hjemmebane (igen). For få dage siden, havde jeg lovet begge drenge chips nede fra øko-butikken i Hornbæk - "Det sunde hjørne". Men det duer ikke for Bertram på SCD. Det måtte jeg forklare ham. Og det blev han ked af. "Se, om du kan finde noget andet, mor". Jeg sagde, at det nok blev nødder til ham, så.

Jeg fandt en stor pose kokoschips til ham. Og gik med bæven tilbage til bilen. Ville han skrige af skuffelse? Melvin havde jo sine chips i hånden. Nej. Han er et eksempel på børns fantastiske evne til at omstille sig. Og som jeg hører beskrevet fra ander forældre igen og igen. Han sagde. "Jahh. De smager godt". Og jeg græd indeni. Af sorg på hans vegne. Af stolthed på hans vegne. Og så mange andre følelser på en gang.

Men som med så mange andre beslutninger i vores liv er det nu bare sådan. Vi kører. Og som jeg sagde til Bertram. "Jeg hjælper dig." "Vi klarer det sammen."

Jeg skal dog have en ernæringsterapeut på opgaven. Jeg skal have lavet en rotations-diæt, så han får en varieret kost, der giver ham optimal ernæring.

Det var alt herfra.

Måtte lige ind omkring inden sengetid. Både Morten og ungerne sover.

Min bedste veninde holder fest.  Jeg tager ikke med, for jeg er for introvert til fester med for mange menneskr, jeg ikke kender på en gang. Det er et sanseindtryk, jeg ikke kan håndtere.

Jeg elsker hende og takker min Gud for at hun forstår mig.

Knus

Ninka

 

Kommentarer (17)

  1. L H på 17.11.2008
    Hej allesammen.
    Jeg har fået opskrifterne på madpakker og synes de er fine. Jeg har dog svært ved at lave pita brødene så de smager godt. De blir simpelt hen så tørre og hæver næsten ikke og de er ikke hule indení? er der nogen der har prøvet at lave dem og hvordan er de blevet?
  2. Henriette Bekker på 10.11.2008
    Hej igen,

    I relation til mælk er det oftest ikke laktose men kasein - nærmere bestemt den type der kaldes BCM-7 der er problemet. Laktose er kun et problem hvis man har laktoseintolerans, dvs. ikke tåler mælkesukkeret i mælken. Ellers er det proteinet der er problemet - og det hjælper de der piller ikke på....så lad være med at spilde jeres penge på dem.....

    Der er forskere der mener at det skadelige kasein BCM7 findes i mindre mængde (4 gange så lidt) hos A2 køer, en sådan ko er jerseykoen. Man kan få en del mælkeprodukter fra jerseykøer i bla. Irma - der findes også is. Disse produkter skulle også give færre problemer til dem der er laktoseintolerante - ihvertfald jfr. artiklen....

    I kan læse mere her.....

    http://www.nzdoctor.co.nz/news?article=1d81b30f-8bf3-4db3-b838-e5210fead0d9

    Mvh


    Henriette
  3. Mia Høg på 10.11.2008
    Hej alle..
    Mange tak for de hurtige svar.. Jeg elsker nemlig havregrød, specielt i vinter halvåret.. Men hvis jeg spiser for meget andet med meget gluten i slår jeg ud, mit ansigt hæver og får røde knopper i hovedet.. Så det holder jeg mig fra..
    Tænkte på om der var nogle der vidste hvordan man bliver instillet til en laktosebalastningstest..? den skal nemlig laves på hospitaler osv..
    Jeg har også hørt noget om nogle piller man kan spise i forbindelse med et måltid der indeholder mælk. Hvis man ikke nedbryder mælk særlig godt så kunne man tage disse piller, som så ville nedbryde laktosen for en.. Ved bare ikk om man kan få dem på apoteket? For det ville gøre sådan noget som jul og andre spcielle lejligheder, en del lettere..
    Mia
  4. Anja Christensen på 10.11.2008
    Åh! Hvor jeg glæder mig til de juleknas opskrifter ;-)

    Og til at høre mere om det kursus Ninka!

    Knus

    Anja
  5. Henriette Bekker på 10.11.2008
    Hej Mia,

    Havregryn er fra naturens side glutenfri, men hvorfor havregryn alligevel kan ineholde op til 10% glutenholdige korn er, at der kan komme flyvekorn i fra nærliggende marker, samt at havregrynene valses på samme produltionsapparat som anvendes til andre kornsorter. De fleste tåler alm. havregryn....som det fremgår af en af artiklerne nedenfor tåler de fleste voksne cøliakere "ren havre" hvorimod man til børn der har cøliaki fortsat anbefaler at udelukke havregryn. Du kan købe ren havre hos allergikost.dk

    Mht. glutenfri i det hele taget skal man være opmærksom, for glutenfri er ikke glutenfri - Man skelner mellem to grænseværdier, grænseværdien for cøliaki (200 ppm (som vist nu i EU anbefales nedsat til 100 ppm) og grænseværdier for naturligt frit for gluten (20 ppm). Man må altså skrive at et produkt er glutenfrit når det indeholder op til 200 ppm. Wasas glutenfri knækbrød overholder således kun lige akkurat den med de 200 ppm.

    I Keloggs cornflakesmorgenmadsprodukter svinger glutenindholdet fra 344-562 ppm! De fleste andre cornflakesproducenter overholder 20 ppm.

    Et produkt man ikke regner med kan indeholde gluten er riskiks - når risene "puffes" sker det nogle gange på samme produktionsapparat som man bruger til hvede - oftest ligger de dog under 20 ppm.

    De glutenfri melblandinger indeholder ofte hvedestivelse (som må indeholde op til 200 ppm), flere fibre eller fortykningsmidler, dette for at kompensere for glutens evne til at gøre brødet elastisk og binde vædske - det gælder f.eks. Finax...

    http://www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx?id=14051&epslanguage=SV

    http://www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=924779

    Mvh


    Henriette
  6. karen draslov på 10.11.2008
    Hej Mia,

    Jeg har hørt det har noget at gøre med at havren bliver forarbejdet samme sted som kornet og derfor kan indeholde spor af gluten. Man kan dog sagtens få have uden gluten...det er dog noget dyrere :)

    Fortsat rigtig god dag til alle

    Knus Karen
  7. Mia Høg på 10.11.2008
    Hej alle kernesunde mennesker..
    Jeg har længe spekuleret over gluten og havregryn.. Jeg kan ikke helt finde ud af om årsagen til, at man siger at havregryn indeholder gluten, er fordi de vokser ved siden af marker med rug, havre osv. eller om det er fordi de rent faktisk selv indeholder gluten?
    Håber der er nogle der har mere styr på det end mig :)
    Mia
  8. annette jørgensen på 09.11.2008
    Hej Ninka

    Jeg er blevet meget inspireret af bøgerne og har indført flere af alt det lækre i vores dagligdag. Jeg er så heldig stillet at jeg ikke har rigtige problemer med mine 3 børn, med hvad de kan tåle. tror jeg ihvertfald for jeg er kommet lidt i tvivl alligevel.
    Alle mine 3 børn er født for tidligt, og den mindste på 5 har igennem meget lang til haft tendens til at bøvse, prutte og har skiftevis tynd og hård aff, og klager indimellem over ondt i maven. Efter hun så har været på toilet går det ligesom over.
    Har du/ I andre et forslag til hvad jeg skal gøre / forsøge. ?

    På forhånd tak
    annette
  9. Camilla Hansen på 09.11.2008
    Hej Ninka, det lyder som et super spændende forløb! Lyder som lige præcis det jeg har brug for så jeg ville være meget interesseret:-)

    Kram Camilla
  10. Karina Dahlberg på 09.11.2008
    Hei Ninka, vil gjerne være med på et sånt kosthold.
    Nå har jeg akkurat oppdaget at jeg er gravid. Har et stort ønske om å leve kernesunt hele svangerskapet. Har fra før 3 barn som var meget urolige om natten, og er spent på om dette kan bli bedre med å spise kernesunt.

    Kan nen si meg hvilke vitaminer og tilskudd jeg bør ta nå? I hvilke doser og hvor får jeg kjøp det?
    Jeg blir MEGET glad for svar på det, og det haster litt da jeg gjerne vil starte så tidlig som mulig.

    Mvh Karina
  11. Kristine A. på 09.11.2008
    Jamen Ninka, det vil jeg gerne tilmelde mig med det samme;-) Og tak Pia - hende vil jeg også lige have i baghovedet.
    Knus Kristine
  12. Pia H på 09.11.2008
    Hej Kristine
    Jeg har været meget meget glad for Rita Baving - hun er NLP-terapeut, coach og meget meget mere - blandt andet et pragtfuldt menneske. Hun kan noget...
    Find hende på www.baving2b.dk - hun holder til i Øster Søgade.
    God fornøjelse
    Pia
  13. stina sandström på 09.11.2008
    hej alle

    jeg fik lyst til at dele en positiv ting med jer..
    jeg har jo haft det temmelig godt siden jeg droppede sukker og mælke produkter..
    stort set ingen humør svingninger...og stort set ingen depressions tendenser..
    igår spurgte jeg min kæreste om hun kunne mærke nogen forskel efter jeg havde droppet de to ting..og hun sagde at der var en rigtig stor forskel..jeg var slet ik så følsom(på den negative måde) længere..jeg kunne ligesom tåle mere før jeg kraklerede..og hun følte at jeg var til at tale med igen...
    det gjorde mig simpelthen så glad...for noglegange kan man jo godt føle at man har ændret sig helt vildt men det er kun indeni og man formår ikke at vise det udadtil..og her kommer det helt af sig selv...
    jeg har så også været ultra opmærksom på min kost og sørget for at få masser af hjemmelavede juicer,smoothies,bager selv mit brød så jeg ved hvad der er i...og drikker den lille olie jeg fik i gave...jeg vil også købe olie..men er i tvivl om hvilken en jeg skal starte med..jeg syndes pludselig jeg høre om så mange forskellige..
    så hvis nogen har et forslag..?
    men solen skinner og jeg føler mig rolig og glad...
    jeg er så taknemmelig for jeres inspiration...og selvom jeg måske ikke lever 100 % som i gør...så har det jeg har plukket ud af jeres livstil været en så stor hjælp til mig,min krop og mit følsomme sind. jeg kan tænke klart igen.
    TAK!

    kærlig hilsen stina
  14. Camilla Storm på 09.11.2008
    Hej med jer.
    Jeg har læst to af dine kernesund bøger og har kigget lidt på siden her. Jeg synes der er rigtige mange dejlige råd og gode opskrifter her.
    Jeg har kun et lille problem. Mange af dine opskrifter indeholder kokos (mel,olie,osv.). Jeg har en tendens til at reagere over for alle former for kokos, bliver svimmel, dårlig og i værste fald kaster jeg op. Har du et foreslag til hvad man kan bruge istedet??
  15. Kristine A. på 09.11.2008
    Kære alle,

    jeg har brug for en coach eller terapeut, der kan hjælpe mig med at ændre vaner, så jeg kan tabe en 6-7 kg, blive glad for mig selv og styre uden om trøstespisning. Er der nogen, der kan anbefale én? Det skal være i Københavnsområdet.
    Tusind tak og god søndag. Kh Kristine
  16. C S på 09.11.2008
    Kære Ninka!
    Håber ikke at du opfatter dette som en kritik, men har du nogensinde læst om Ketose og hvad denne tilstand gør ved kroppen og hjernen? Den reaktion du beskriver fra Bertram er efter min fulde overbevisning en typisk ketose-reaktion, fordi hans krop ikke har andet at nedbryde end fedt og kulhydrater. Altså ikke nødvendigvis en udrensning.
    Jeg er, som udgangspunkt, stor tilhænger af jeres koncept og bøgerne - men jeg synes også der skal være grænser. Og jeg ville gerne at det var "lovligt" at stille denne slags spørgsmål, uden at man skal føle at du vil komme med en lang tale om angreb osv. Det er jo slet ikke derfor jeg skriver - vil tvært i mod gerne høre en forklaring på, hvorfor du ikke mener, at Bertrams adfærd er ketose-forgiftning, men udrensning? Jeg en oprigtigt interesseret i en faglig og saglig debat om dette emne.

    Mvh C.s.
  17. Sabine Murati på 08.11.2008
    Kære Ninka

    Først og fremmest skal du vide, at du og din familie er en kæmpe inspiration for mig :-)
    Jeg har hele mit liv været overvætig, og har aldrig rigtig fundet nøglen til det varrige vægttab... eller vægttab overhovedet.
    Jeg er 20år så meget af "ampen mod vægten" har været "æmpet" på vejne af mig af diverse læger, psykologer og diætister - alle har været ENORMT fedtforskrækkede, så der har aldrig vært fokus på sundt fedt.
    Det har jeg imidlertid fået fokus på igennem jeres bøger og det univers, der har åbnet sig for mig. Nu er det MIG der styrer slagets gang og MIG der ved, hvad min krop har godt af.
    Jeg føler, at jeg så småt har knækket "ostkoden" og ved nu, at jeg har brug for masser af sunde fedtstoffer og gode proteinkilder.
    Jeg har mange kilo at tabe * 30-40kg * og er for første gang i mit liv kommet over de første 5kg. Jeg er så STOLT af mig selv og synes det er for vildt at jeg har fundet MIN metode i \'jeres\' koncept; for jeg føler virkeligt at denne måde at leve på er den rigtige for mig; det er for mig overhovedet ikke kun et spørgsmål om vægttab, det er et spørgsmål om at opleve den optimale sundhed min krop kan tilbyde mig og jeg er klar til at opleve den nu!
    Jeg tager en dag af gangen med stadig flere kernesunde justeringer ;-)
    Så selvom den viden i formidler har været kendt i adskillige år, vil jeg bare sige jer af hjertet tak, for at have introduceret den viden for mig - det har gjort en verden til forskel!

    Jeg har aldrig blogget før, men føler mig enormt inspireret af at læse alle de skønne, reflekterende og lærerige dagbøger, der findes i jeres forum, og jeg vil høre hvad der skal til for selv at blive \'dagbog-indehaver\' (eller hvad det kaldes :-)) det ville være et fantastisk redskab i mit kernesunde-liv at føre en sådan \'dagbog\' og forhåbentlig inspirere andre, som jeg selv bliver inspireret.

    De bedste hilsner

    *Sabine*

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.