Ninkas Detox - Detox dig slank
Kærlighed og parforhold

Detoxer Lines gæste blog om kærlighed & egenomsorg

Læs gæste-blogger Line Sols spændende historie her.

 

 

 

 

 

 

 

 

LINE SOLS UNIVERS

Kære Kvinde!

I skrivende stund sidder jeg midt på en græs eng i en solplet, lidt uden for Durham, North Carolina hvor jeg i øjeblikket bor med min kæreste. Sådan her ser jeg ud i dette sekund.


Jeg har gået rundt om dette blogindlæg, som katten om den varme grød, lige siden Ninka spurgte mig om jeg ville gæste-blogge på hendes væg! Det ville jeg selvfølgelig helt vildt gerne og spændingen i min mave viste mig at det var det rette for mig. Og hvorfor har det så været så svært at starte? Jo det skal jeg fortælle dig kære kvinde. Jeg er styret af kontrol og pligt og frygten for hvad andre tænker og syns om mig kan være altoverskyggende. Så dette indlæg skal helst være det bedste, mest fantastiske inspirerende indlæg, du i dit liv har læst. Ellers er det ikke godt nok. Eller sådan var det engang for mig. Detox dig smuk har ændret alt! Lad mig tage dig i hånden og fortælle dig lidt om mig, før og efter detox!

Line Sol før detox dig smuk!
Jeg er en kvinde på 28 vintre og er vokset op i midten af København. Jeg har hele mit liv døjet med lavt selvværd og har brugt ufattelige mængder tid og energi på at søge accept hos og fra andre. Jeg har aldrig rigtigt kunne forstå hvorfor ingen kunne give mig lige DET jeg manglede og ledte efter, indtil jeg forstod at jeg er den eneste i denne verden der kan og skal give mig det jeg har brug for, nemlig kærlighed.

Jeg har ofte søgt komplimenter hos mine kærester og ønsket min fars accept af mig og min krop. Jeg har ikke turde stå op for mig selv og har derfor ladet andre vade over mine grænser, et utal af gange. Jeg har altid ønsket at være elsket og accepteret af alt og alle og det har været noget af et maskineri at holde i gang. Er du vimmer det er tidskrævende at skulle være alles kop te, jeg siger det bare ☺

Jeg har gået så meget på kompromis med mig selv og hvad der var vigtigt for mig at jeg til sidst slet ikke kunne mærke hvad jeg havde lyst til og hvad der føltes rigtigt for mig. Men lide mig, det kunne folk, så min mission var lykkedes. Jeg kunne bare ikke lide mig selv. Jeg kunne ikke kende mig selv. Jeg spiste for at overleve og dulme og ikke for at nyde eller leve. Jeg har siden jeg var teenager haft mere sul på kroppen end min krop behøvede, og jeg forstår nu at det var for at beskytte mig selv for faren ved at stå råt og nøgen. Så det gør jeg så nu. Står frem foran hele Danmark, som mig. Ligesom jeg, uden filter.

Her er min og min krops historie.

Det her er mig, da jeg var 5 år gammel. Det er sidste gang jeg husker jeg var tilfreds med min krop. Siden da har jeg talt ned til mig selv i spejlet, suget maven ind, holdt mig selv tilbage, ønsket at min krop ville makke ret så jeg kunne se ud som pigerne i bladene. For det er jo hvad mænd vil have. Troede jeg.


Her har i mig som 16 årig, mit profilbillede på hotpeople.dk, som nogen af Jer der var ung i 00'erne måske husker. Jeg har valgt at tage dette billede med da det fortæller en vigtig lektie som jeg har lært. Når jeg kigger på denne pige udefra, ser hun glad og smuk ud. I mine øjne ingen grund til at være utilfreds. Men i guder, det er ikke tilfældet inden i hende. Jeg følte mig så tyk og forkert og kunne ikke se en eneste god ting eller kvalitet ved min krop eller ved min person. Jeg hev i mit maveskind og talte grimt til mine arme i spejlet. Jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at mine venner kunne lide mig og det var umuligt for mig at sætte grænser eller sige fra overfor ting jeg ikke kunne lide. Jeg blev mobbet for at være for tyk, for grim, for meget, for gode venner med drengene. Jeg havde konstant mavepine og vidste ikke hvad der var galt med mig. Jeg har valgt at vise dig dette billede da det er tydeligt for mig nu at det du ser i spejlet ikke er sandheden men en refleksion af dit indre syn på dig selv. Jeg var så sensitiv over for hvad folk fortalte mig at jeg tog alt ind, især det negative. Og jeg ville huske det i årevis. Du kan stadig spørge mig den dag i dag hvad der er blevet sagt af negative ord mod min krop og jeg kan gengive det ordret. Jeg klyngede mig fast til de negative ord og sugede så meget smerte ud af de sårende ord, som overhoved muligt.

Her har i mig som 22 årig, på Malta med min daværende kæreste og hans familie. Jeg var på dette tidspunkt så usikker på mig selv at jeg dagligt bad om bekræftelse og søde ord fra min kæreste. Hold op jeg må havde været irriterende at være sammen med til tider. Jeg troede stadigvæk at lykken lå uden for mig og søgte efter den med lys og lygte. Jeg havde de vildeste menstruations smerter og konstant mavepine og en følelse af at være oppustet. Jeg blev utroligt nemt ked af hvad andre sagde og tog ALT personligt. Det var her omkring jeg støtte på Ninka første gang og ideen om at undvære gluten, sukker og mælk virkede tiltalende. Jeg stoppede fra den ene dag til den anden. Tabte 13 kilo og fik flottere hud. Yes nu må lykken da være fundet, tænkte jeg ved mig selv. Men jeg var stadig ikke glad og prøvede konstant at passe ind, passe på, uden at passe på mig selv. Jeg tog alle kiloene på igen selvom jeg forsat levede gluten/mælke/sukker frit. Og forstod ingen ting. Hvordan kunne jeg blive ved med at tage på når jeg nu spiste rigtigt og gjorde som jeg burde.
En vinterdag i 2012 stødte jeg på Ninka igen, ”tilfældigt” på Facebook og så at hun havde startet et online hold hvor man kunne tabe sig og lære mere om sig selv. Jeg tænkte at det kunne da ikke skade at prøve. Og sprang ud i det med åbne arme.

Det er nu 3 år siden. Jeg går stadig til detox. Jeg har sluppet min menstruationssmerter, som slog mig i gulvet 4-5 dage hver eneste måned. Jeg er glad når jeg står op om morgenen. Jeg har sjældent brug for andres bekræftelse, da jeg giver mig selv al det jeg har brug for af kærlighed og opmærksomhed. Jeg er blevet lettere at være sammen med for andre fordi jeg hviler i mig selv. Jeg elsker min krop og lytter til dens signaler og bliver dag for dag bedre til at tyde hvad den har brug for. Min reaktionstid fra impuls til handling bliver kortere og kortere. Jeg bliver sjældent ked af hvad andre siger, da jeg nu ved at der er en læring for mig at hente i ting der gør mig vred, ked af det eller irriteret. Jeg kan ikke blive stødt over noget hvis det ikke minder mig om en side i mig selv som jeg ikke kan lide eller tør kigge på. Det er en gave hver dag at få lov til at udfordre. Jeg har sluppet kontrollen og lader mig fører af min intuition frem for frygt. Jeg er ved at finde ind på min livsvej. Jeg gør ting ud fra nydelse og ikke ud fra pligt som før. Jeg taber mig stille og roligt dag for dag, meget langsomt da min krop har brug for fred og ro og vægttabet er ikke længere målet for mig. Mit eneste mål er at elske og respektere mig selv for derigennem kan jeg lettere elske og acceptere andre. Det er sandt hvad de kloge siger. Du skal lære at elske dig selv før andre kan gøre det.Her er jeg for nogle uger siden på en legeplads med min kæreste. Jeg elsker at gynge og synge mens jeg sidder der på bildækket og flyver højt op under skyerne. Jeg er blevet meget mere fri og glad i min krop. Det er sgu da guld værd!!
Så hvis du nu sidder og tænker: Det lyder sgu da egentligt meget fedt, det hende Line Sol har gennemgået, så kan jeg kun anbefale dig at melde dig til det næste Detox dig smuk. Det vil ændre dit liv for evigt, hvis du er villig til at gå ind i processen med alt hvad det indebære. Og det er en proces som tager tid. Det sker ikke over-night. Der findes ingen mirakelkur. Og det er da egentligt det der gør livet værd at leve!

Det var lidt om mig og min krops historie i korte træk. Nu sidder du måske og tænker ”Ja ja, men hvad kan jeg så gøre konkret for at lære at elske mig selv!?” Det skal jeg fortælle dig. Jeg har samlet 10 ting som jeg gør hver uge, som har hjulpet mig i min søgen efter selv accept og kærlighed.

10 ting der har virket for mig i min jagt på selvkærlighed:
1. Tal pænt til dit spejlbillede. Det nytter ikke noget at skælde dine deller, din appelsinhud eller dit trætte ansigt ud. Prøv i stedet at se hvad der sker hvis du taler kærligt til dit spejlbillede hver morgen når du går forbi badeværelsesspejlet. Bare prøv det i en uge til at starte med og se hvad der sker ☺ jeg lover dig, det vil ændre dit selvbillede. Husk at kig dig selv dybt i øjnene imens. Sætninger der virker for mig: Jeg elsker dig (dit navn). Jeg vil altid være her for dig og du kan regne med mig. Altid. Du er smuk og lige som du skal være. ” I starten kan det virke fjollet men trust me, du vil kunne mærke en forskel hvis du bliver ved og taler til dig selv som om du mener det. Jeg begyndte at græde første gang jeg gjorde det!
2. Spis med kærlighed til dig selv og dine omgivelser. For mig betyder det mest vegetarisk kost med lidt æg og fisk indimellem. Men du skal gøre hvad der føles rigtigt for dig. Spis økologiske grøntsager der får dit hjerte til at sprænges af glæde. Lækker fisk der er så indbydende at du bliver nød til at sætte tænderne i den. Uimodståelig chokolade der får din mund til at løbe i vand. Nyd din mad. Og lad så være med at slå dig selv oven i hoved hvis du spiser noget du ved ikke er godt for dig. Værd undersøgende i stedet. Hvad er læringen i dette? Hvad er det jeg har brug for at dulme lige nu eller løbe væk fra? Tag dig tid til at være tilstede med din mad, dette lyder måske fjollet men jeg mener det. Jeg har opdaget at jeg ofte lige skal tjekke Facebook eller svare på en sms mens jeg spiser og pludselig er al min mad væk uden at jeg har nydt en enkelt bid og jeg får lyst til en ny portion for at smage maden ordentligt. Ved at være tilstede og nyde din mad oplever du også en hurtigere mæthedsfornemmelse og behøver derfor mindre mad. Jeg sender ofte gode tanke og taknemlighed til min mad inden jeg indtager den.

Her er min morgenmad fra i går. En håndfuld frosen øko broccoli, chia frø, mandelmælk, en halv citron, ingefær, en halv avokado, protein pulver og kokos som topping. Check min instagram ud for flere opskrifter på lækker detox mad her: thehugdealer_

3. Vær taknemlig for det der er i dit liv lige nu. Måske er det svært at se noget der er værd at fejre lige nu men jo mere du øver dig, dets nemmere bliver det at få øje på de ting der er fantastisk i dit liv. Jeg skriver taknemligheds dagbog hver aften og hvis jeg glemmer det, er jeg begyndt at fortælle min kæreste 3 gode ting fra dagen inden jeg falder i søvn. Han gør det samme og jeg elsker det! Det er utroligt healende at høre hvad han syns har været godt hvis vi nu har haft et skænderi eller jeg bare syns dagen har været tung. Prøv det, taknemmelighed er det nye sort ☺


4. Tag dit ynglings tøj på hver dag. Klæd din krop i tøj der passer, og ikke er for småt. Skil dig af med alt i dit skab der ikke passer til din krop lige nu. Und dig selv lækkert undertøj der får dig til at føle dig som en superstar. Gem aldrig den pæne kjole til at særlig lejlighed. Hvorfor ikke bare tag den på i dag. Hver dag er en fest hvis du tillader den at være det!

Det her billede er fra min ynglings festival nogle somre siden. Det er stadig min ynglings kjole og når dagene bliver triste og lidt for regnfyldte hopper jeg i dette palliet hav og går i netto. Det bringer også glæde til folk i køen kan jeg forsikre dig om ☺ Win win!

5. Vær sårbar og autentisk. Fortæl folk omkring dig hvordan du har det. Vær ærlig omkring dine bekymringer, usikkerheder og frygt. Hvis du står nøgent (ikke bogstavelig talt, og dog) og autentisk overfor dine kære vil de tage imod dig med åbne arme. Slip masken og tør stå ved dig selv. Græd når du er ked af det. Bliv vred når du er frustreret. Grin når du er glad. Lad dine følelser få frit løb og se hvilken forvandling der vil ske med dig når du står ren, uden facade.

6. Dans uhæmmet. Udtryk din krop som den har lyst til. Syng på gaden. Dans når du hører musik du kan lide. Bevæg dig frit ligesom et barn ville gøre det. Her er jeg i et at mine ugentlige danse moves!


7. Und dig selv det bedste! Omgiv dig med ting der gør dig glad og skil dig af med resten. Behold kun det tøj der får dig til at føle dig som en million. Spis den lækreste mad du kunne forstille dig. Hav kun ting i dit hjem som giver dig god energi. Brug penge på dig selv. Når du begynder at omgive dig med det der giver dig energi vil nye muligheder automatisk komme ind i dit liv. Som du ikke kunne drømme dig til. Lige tiltrækker lige. Den energi du sender ud får du igen.

Her er jeg på mit favorit tidspunkt på dagen. Morgenen, jeg nyder sådan at lave mig selv en lækker morgenmad i min ynglings skål og spise den i min lejlighed som gør mig så glad at være i! Jeg har skilt mig af med meget lort efterhånden og det er en befrielse at kigge rundt og kun se ting som gør mig glad.

8. Stop med at sammenligne dig selv med andre. Græsset er grønt der hvor der vandes! Det er op til dig at skabe din egen lykke. Kun du er ansvarlig for hvordan du vil have dit liv skal se ud. Hvis der er noget der ikke fungere for dig så gør noget ved det!
9. Lad være med at tage dig selv så seriøst. Den her har været en udfordring for mig. Jeg plejede at tage mig selv meget seriøst og blive så ked af det når folk grinte af mig. Nu øver jeg mig i at grine med folk og tage let på tingene. Fjolle og være mindre højtidelig. Du kan gøre det samme. Her er jeg i min ugentligt pleje af mig selv. Jeg laver ansigts masker af hvad jeg nu lige har lyst til. Det kan være honning, kaffe og havsalt eller som her bare noget Resul blandet op i vand hvis det skal gå hurtigt. Kan købes HER.
10. Reflekter over hvad folk siger før du lader det gå ind. Taler de egentligt til dem selv eller er der noget om det de siger. Noget du kan eje? Det er først rigtigt modigt når du kan tage kritik til dig og sige ” Ja jeg er sgu en hystade en gang imellem og det er okay!” Gå en tur i naturen og tænk situationen igennem hvis du er blevet såret. Det hjælper for mig. Elsk dig selv med alt hvad du indebære af følelser, hud, hår, tanker og finurligheder.

Nå piger nu ville jeg elske at høre jeres tips og tricks til selv kærlighed da dette emne får mit hjerte til at hoppe og danse. Del endelig jeres refleksioner og tips i kommentar feltet herunder og så vil jeg glæde mig til at svare hvis i har nogle spørgsmål eller noget i vil uddybe.
Det har været en fornøjelse at dele lidt af mit liv og hverdag med jer.

Hvis du savner mere inspiration til et selvkærligt liv i glæde så tjek min BLOG ud for ugentlige input til et liv i harmoni.  Og hvis det ikke er nok og du bare vil have mere, så deler jeg små hverdags glæder på min facebook side HER.

Jeg glæder mig til at følges med dig!

Nu vil jeg lukke min computer, myggene er begyndt at komme frem fra deres skjul og min kæreste står klar med mad derhjemme.

Det største knus og kærlighed til jer.

Line Sol


Kommentarer (13)

 1. Malene på 15.07.2017
  Du er en solstråle. Tak
 2. Mette Ibsen på 16.08.2015
  Kære Line

  Tårerne løber ned, din historie ramte mig lige i hjertet. På mange måder kan jeg genkende mig selv i din forhistorie. Dog har jeg kæmpet meget med anoreksi og bulimi. Men det jeg vil frem til, er at jeg kender det lave selvværd, den evige selvkritik og kampen for at ville gøre alle tilfredse.

  Jeg er lige nu igang med et behandlingsforløb, som ikke gavner mig, fordi jeg skal spise mad jeg inderst ikke tror på gavner mit helbred. Hverken psykisk eller fysisk. Hvornår begynder jeg at lytte til den mavefornemmelse?

  Din transformation er virkelig tydelig. Du stråler som solen, dine øjne fortæller om visdom og at du er en overlever.

  Jeg ville elske at være din ven på facebook, følge dig i din videre udvikling.

  Kærligst Mette

  Kærligst Mette
 3. Annemarie Hansen på 16.07.2015
  Tak💜du er en virkelig inspiration💜
 4. Tanja Thomsen på 16.07.2015
  Kære Line
  Af hjertet tak for dig og fordi du deler ud. Af hjertet tak for den energi og kærlighed til livet - med alt hvad den indebære - du giver videre. Din kærlige energi mærkes ude i verden. TAK 🙏🏻❤️
 5. Renate Hove Østby på 15.07.2015
  Takk💕 Jeg kjenner meg igjen i mye av det du skriver og du utfordrer meg til å stå ned sterkere ved megselv. Takk for at du har satt i gang nye refleksjoner og minnet meg på noen gamle 😊
 6. Sanne Mei Voldsgård på 15.07.2015
  Tak kæreste Line
 7. Sanne Mei Voldsgård på 15.07.2015
  Tak kæreste Line
 8. Lene M. på 15.07.2015
  Du er en modig pige at dele så noget så dybt i dig. TAK - for at deler ud til glæde for andre (mig) :-)
 9. Tina Stauersbøl på 15.07.2015
  TAK ❤️ Det kunne være mig, der havde skrevet den historie. Vil gerne med på det næste Detox dig smuk, men kan mærke at jeg er usikker på det. Tror måske jeg er bange for de forandringer, der vil ske mig. Hvem vil jeg være efter sådan et forløb? Jeg kender kun den jeg har været de sidste 42 år, og selvom jeg gerne vil så meget mere og bedre for mig selv, er jeg jo også tryg ved den jeg er nu..... Vil læse din historie igen og igen sommeren over, og se om ikke modet til forandring bliver stærkere. Endnu en gang, TAK
 10. Lærke Zimakoff på 15.07.2015
  Line min skat. Så indsigtsfulde ord. Tak ❤
  Jeg elsker udtrykket, taknemmelig er det nye sort. Så sandt! Og den der med kun at gå med tøj som jeg elsker, skal jeg vidst have kigget nærmere på.
  Kærlighed fra din soultwin
 11. Kristine Holm på 15.07.2015
  Kæreste Line...
  Af hjertet tak for dette indlæg -det rammer mig lige i hjertet og nu hvor du har givet slip på at lave det bedste blog-indlæg ever... Ja så er det sgu lykkes... Ellers skulle jeg sige, så skete det, bom 💖 Tillykke smukke kvinde!!! Jeg er vild med dine indsigter og din ærlighed -keept it coming
  K Y S
 12. Rikke Møller på 15.07.2015
  Line ❤️
 13. Merete Dei Rossi på 15.07.2015
  Tak Line
  Så meget min historie..er nu nået langt i min proces, men tror alligevel jeg vil hoppe med på den med festtøjet

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.