Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Succes Historier

Detox tip: Body-sds, vejen hjem til kroppen, fornyet energi og flow

kroppen slipper, slip vrede og sorg, fornyede kræfter, åndedrætsterapi, fornyet styrke

Jeg har glædet mig til denne dag, hvor du skal møde Sofie, som hun skriver er hun min personlige Body-sds terapeut og det er hun uden tvivl den dygtigste til. Hun er så meget mere, vi har efterhånden været på mange detox-rejser sammen. I dag tager hun dig ud af hoved og ned I kroppen.

 

Detox dig smuk med Body-sds 

Jeg er Ninkas personlige Body-sds terapeut og jeg vil fortælle dig lidt om hvad Body-sds er, og hvordan Detox og Body-sds kan have glæde af hinanden. 

Først lidt om mig

Jeg hedder Sofie Nishida Jacobsen. Jeg er uddannet Body-sds terapeut og er selvstændig med Privilegium. Jeg har fået mit navn Nishida af min mand som har japanske rødder. Sammen har vi to børn. 

Jeg har arbejdet med Body-sds, terapi i alle mulige former og udrensning (Detox) siden 2002 og har fulgt Ninka tæt siden hendes første bog udkom i 2008. 

Hvad er Body-sds?

Body-sds er et dansk behandlings- og træningssystem, som gennem flere generationer har udviklet et system der arbejder med ’Det Hele Menneske’, ud fra den betragtning at krop og sind hænger sammen. Selve behandlingen består af en lang række led bevægende teknikker, som er meget pulserende og til tider temmelig konfronterende. Uanset hvad du kommer med, vil Body-sds altid arbejde hele kroppen igennem, i samarbejde med åndedrættet, som er en essentiel del af både behandling og træning.  

Body-sds lærer os om hvordan vi hjælper kroppen med at tømme skraldespanden. Lad os et øjeblik forestille os at kroppen er en stor beholder, som hver dag bliver fyldt med indtryk og informationer. På et tidspunkt er der ikke plads til mere. Behandlingen hjælper kroppen med at tømme alle de indtryk og informationer der hober sig op, så der bagefter er frigjort plads til at fylde op på ny. 

Når kroppen slipper eller tømmer kan det foregå på forskellige måder

Når kroppen slipper eller tømmer kan det mærkes som boblende, snurrende og sitrende fornemmelse i kroppen. Lidt ligesom når din fod sover. En gang i mellem kan det blive til kramper, og det kan føles lidt voldsomt om end det er meget effektivt. 

For nogen kan det være en gammel følelse af vrede eller sorg der åbner op og det kan også godt være temmelig overvældende første gang. Når kroppen åbner, kan gamle tilstande få fornyede kræfter. Det kan både være glade eller traumatiske begivenheder fra din fortid. Når vi giver dem plads til at udtrykke sig, så bliver der frigjort plads. 

Body-sds skaber et rum hvor følelser bliver budt velkommen

Følelser er ikke rigtige eller forkerte. De ER bare. Når en følelse får lov til at blive mødt som den er, er det ofte en meget forløsende proces at give slip på den. 

Betragter vi følelserne som skyer på himlen, kan de få lov til at passere forbi. En gang i mellem er skyerne så store og mørke, at det kan være svært at se en ende på dem. Andre gange er det bare en byge. Fælles for dem er, at de får lov at komme til syne, de får lov til at udtrykke sig, og på den måde kan de få lov at lette. 

Body-sds er en samtale med kroppen

At gå ind i en følelse kan lyde ret farligt for nogen. Og det er der terapeuten bliver nyttig. En Body-sds terapeut er rustet til at tage dig i hånden og gå med dig ind i mørket. 

Vores hoveder er så veludviklede og vi er så dygtige til at lade fornuften forklare, vurdere eller dømme de forskellige tilstande vi befinder os i. Her kommer Body-sds virkelig til sin ret. Vi får lov at ’mærke’ hvad kroppen har at sige.       

Kan vi observere og acceptere det vi oplever, blot som en information eller ledetråd, kan vi lære noget om os selv. 

Detox er en forlængelse af Body-sds og omvendt. Hånd i hånd kan de redskaber vi får på Detox Dig Smuk og den åbning der sker på briksen med Body-sds, være med til at integrere det arbejde vi gør bevidst, med det arbejde der foregår ubevidst. 

Detox og Body-sds 

Detox er en forlængelse af Body-sds og omvendt. Hånd i hånd kan de redskaber vi får på Detox Dig Smuk og den åbning der sker på briksen med Body-sds, være med til at integrere det arbejde vi gør bevidst, med det arbejde der foregår ubevidst. 

Der hvor der virkelig er noget for os at hente, er i den proces hvor vi åbner for vores åndedræt og giver kroppen plads til at tale. På den måde bliver vi mere bevidst om hvad det er vi går og siger til os selv. Hvad det er for handlinger vi hele tiden gentager, som måske direkte modarbejder vores bedste intentioner? 

De redskaber som Ninka igennem mange år har forfinet, træder i kraft med fornyet styrke, når vi med åndedrættet åbner op for den strøm, der i højere eller lavere fart styrer vores liv. 

I samarbejdet finder jeg det så interessant, hvordan vi lag for lag kommer tættere på den vi er. I takt med at vi når dybere ind i os selv, træder støjen udefra mere i baggrunden. 

Har du spørgsmål vedrørende mit indlæg, er du altid velkommen til at kontakte mig. Resten af dagen kan du hente svar herunder – og det skal være mig et privilegium at svare efter bedste evne. 

Kærligst

Sofie Nishida Jacobsen

www.privilegium.dk

P.s. Vil du have de bedste og nyeste gør-det-selv redskaber og ritualer til at komme ned i kroppen og slippe det som ikke tjener dig længere, så tilmeld dig Januar holdet HER.

 

Kommentarer (15)

  1. Sofie på 22.12.2015
    Kære Pernille

    Tusind tak.
    Glædelig jul til dig.

    Kærligst Sofie
  2. Sofie på 22.12.2015
    Kære Pia.

    Tusind tak.

    Fedt at høre at din datter får behandling - stærkt.

    Det er rigtigt at det kan føles som om Body-sds kan lave mirakler. Det gælder i øvrigt også for Detox Dig Smuk.

    Det er virkelig sådan, at når vi sætter vores intention og tager ansvar for os selv, både igennem kost, træning og søvn, og ved bevidst at rydde op i tankerne omkring os selv, så kan det føles som om der sker mirakler.

    Egenomsorg = mirakler

    Body-sds står for Body Self Development System = krop selvudviklings system. Det kan virkelig hjælpe det enkelte menneske. Og som navnet ganske enkelt antyder, så er det arbejde dit. Det gælder også Detox Dig Smuk. Arbejdet er dit. Når du samarbejder (med de redskaber der findes både med Body-sds og Detox Dig Smuk) så kan du ikke undgå at rykke dig.

    Body-sds/Detox = gennemstrømning = bevægelse = forandring

    Og fortjenesten er HELT DIN EGEN ❤

    Glædelig jul
    Kærligst Sofie
  3. Sofie på 22.12.2015
    Kære Else.

    Jeg glæder mig til at se dig.
    Du kan booke online www.privilegium.dk

    Kærligst Sofie
  4. Pernille Bovesse på 22.12.2015
    Tusind tak Sofie, for dette dejlig indlæg. Meget interessant... Og rigtig glædelig Jul til dig fra mig <3
  5. Pia på 21.12.2015
    Kære Sofie
    Dejligt indlæg- og hvor du dog virker til at være i god balance:-)
    Jeg er stor tilhænger af bodySDS, -
    og ved at jeg bliver nødt til at prioritere det for at være god ved mig selv:-) i dag har jeg haft min datter afsted for 3. Gang, da hun har døjet med både sin skulder,
    Mave og 'hapset' noget af min stress.... Men ja- der bliver udført små mirakler hver gang!!
  6. Else Slagebro på 21.12.2015
    Tak Sofie for at forklare om body sds. I det nye år skal jeg prøve
  7. Sofie på 21.12.2015
    Kære Sølve.

    Hvor er det dejligt at høre.
    Det var også en virkelig fed proces at skrive om det.

    Kærligst Sofie
  8. Sølve Liljevi Solbjark på 21.12.2015
    Kære Sofie. Tusind tak for et dejligt indlæg. Jeg har aldrig før så klart forstået hvad Body SDS er. Glædelig Jul fra Sølve.
  9. Sofie på 21.12.2015
    Kære Camilla

    Jeg kunne egentlig finde meget mere at skrive til dig - for der kan jo være flere årsager til at du reagere sådan ved overanstrengelse.

    Så det er helt individuelt fra person til person og det er det der ofte kommer til syne under en behandling - eller når du gennemgår en 'Detox Dig Smuk' hvor du opdager en masse om dig selv, igennem din taknemmelighedsdagbog bl.a.

    Held og lykke.

    Kærligst Sofie
  10. Sofie på 21.12.2015
    Kære Camilla

    Når der er inflammation i kroppen er det altid en god idé at få Body-sds behandling, fordi det vi gør når vi arbejder er, at vi skaber gennemstrømning i hele kroppen. Og når der kommer gennemstrømning kan noget af det 'der står stille' begynde at flytte sig.

    Det lyder mere som seneskedehinde betændelse. Og ja overanstrengelse kan godt medføre betændelse.

    Jeg kan varmt anbefale dig at købe urtepensil i din helsekost og tage max dosis til du mærker det løsner. Skru op for (renset) vand og find en infrarød.
    Evt. sæt ind med D-vitamin, Omega3 og forhøjet dosis C-vitamin.

    Du kan understøtte udrensningen med at spise/juice grønne grøntsager, infrarød sauna, vinterbadning og Body-sds behandling eller træning.

    I forhold til produkter, så se ninkasdetox.dk

    Jeg håber på en hurtig bedring for dig.

    Kærligst Sofie
  11. Sofie på 21.12.2015
    Kære Tina

    Der findes en liste på www.body-sds.dk hvor du kan finde mine kollegaer rundt omkring i DK under 'Godkendte Centre'.

    Der popper flere og flere terapeuter ud fra vores uddannelse hvert år, så der er håb forude for at finde terapeuter i hele landet.

    Du er selvfølgelig altid velkommen hos mig når du er i KBH.

    Kærligst Sofie
  12. Sofie på 21.12.2015
    Kære Rebecca.

    Jeg genkender din oplevelse og det er så fedt at høre. Jeg har arbejdet med Body-sds siden 2002, både som klient og terapeut og alting kommer i bølger.

    Jeg glæder mig til at møde dig i Privilegium og ikke mindst på 'Detox Dig Smuk'.

    Kærligst Sofie
  13. Camilla på 21.12.2015
    Hej Tina
    Tak for dit dejlige indlæg❤️
    Vil høre dig, om dette også kan fjerne inflammation i kroppen, og om du ved hvorfor at det opstår så snart man bruger musklerne lidt for meget ?
    Kærligst Camilla
  14. Tina på 21.12.2015
    Hvor er det smukt<3
    Har prøvet meget, men aldrig hørt om body SDS, men det skal prøves. Hvor finder man en behandler i eller omkring Århus?
    Tak for et spændende indlæg, håber jeg en dag kan komme på detox, men noget bremser mig, hvad hvis jeg ikke økonomisk har råd til at gå hele vejen?! Hvad hvis jeg ikke kan leve op til at spise efter detox?!
    Ønsker dig en smuk og befriende jul og nytår.
    Tina
  15. Rebecca på 21.12.2015
    Kære Sofie,

    Tak for dit indlæg, som gør mig opmærksom på den bedste jeg ting jeg har gjort for MIG!

    For ti år siden var jeg ung, nyforelsket og et sted hvor der var smertefulde familierelationer. Jeg var impliceret i et trafikuheld og endte i et sygdomsforløb, hvor jeg havde svært ved at definere smerter og mig selv.

    Efter at have prøvet en million ting, kom jeg i et forløb med Body SDS. I korte træk ændrede det alt. Min krop (og min sjæl) blev renset, ingen symptomer i forhold til smerter, blev også lige fri for allergi og astma ! (Behandleren beklagede... Hun havde glemt at fortælle mig om bivirkningerne....!)
    Min balance både fysisk og psykisk medførte at jeg fødte to sunde børn i kærlighed og ro, hvilket har givet dem en ren og god start på livet. Det har jeg altid været stolt af.
    I en travl hverdag glemmer man sig selv, og nu har jeg lavet en aftale med mig selv om, at skal finde balancen igen. En skilsmisse, flere flytninger, et travlt job - ja, kroppen har sagt stop.
    Så jeg har booket en tid med mig selv i det nye år, som handler om at give mig selv nogle nye rammer.... Og til det har jeg indset, at jeg skal bruge hjælp (Det har altid været svært for mig at bede om netop det.... For stolt er man jo)

    SÅ! Skal starte på "Detox dig smuk" i januar.... Så tak til Ninka for at hun har kunne inspirere mig til at tage skridtet.... Og har efter dit indlæg booket en tid hos dig.... Og så har jeg fået planlagt en fridag i hver uge, når jeg starter Detox forløbet. Og den fridag skal bruges på mig:-)
    Vi ses i det nye år.
    KH
    Rebecca

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.