Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Den Medicinske Seer siger op

Ninkas humoristiske frontal-angreb på bogen, der siges at kurere alle sygdomme med kosttilskud og vegansk mad.

Kære Medicinske seer

Der er noget, vi er nødt til at få på det rene. Det haster.
Der er rigtigt mange kvinder, der læser din bog og følger den som en bibel. Det må vi ikke bebrejde dem. Du har jo trods alt dine beskeder fra selveste Gud. Det må man jo sådan set sige er højeste instans og DET er et vildt nok kort at trække. Den er ligesom lidt svær at komme tilbage på, ikke? Jeg skal lige have solbrillerne frem for at bevare pokerfjæset. Og så har jeg tænkt mig at gøre forsøget alligevel.

Det er nu, læsere, der har investeret børnepenge og følelser i juicere, selleri, melatonin og Den Eneste Sandhed logger af og lukker ørerne og skynder sig at finde nogle videoer med dansende hunde og opskrifter på glutenfri muffins. Må de egentlig godt spise det for dig i øvrigt. Nå. Sidespor. Lad os lægge kortene på bordet:

DIG, GUD OG DEN ENESTE SANDHED?

Det er ikke pænt af mig at sige det, så du må undskylde mig med, at jeg ikke er så godt opdraget, men jeg har det lidt presset med din kildeangivelser. Nu er jeg jo vant til at læse bøger, et hav af undersøgelser og kontakte utallige fagfolk for at få brudstykker af forskellige vinkler på de mest komplicerede lidelser i den vestlige verden. Stofskiftelidelser, stress, angst, overvægt, hormonelle og psykiske lidelser, Alzheimers, sclerose blandt andet.

Det har taget mig 10 år at forstå og få succes med at få hundredevis af kvinder og børn tilbage til den selvhelbredende tilstand i kroppen og dermed blive symptomfri. Problemet er, at hver eneste krop er unik. Og at det, der gør den ene frisk, gør den anden dårlig. Det er et stort arbejde for hver person. Sådan fjumser du ikke rundt. Nej nej, SÅ besværligt behøver det ikke at være. Og her er det, jeg er nødt til at spørge: Har du været frisør i et tidligere liv? For her er det så, du går lige til stålet og skærer alle over en kam. Alle fejler det samme. En Virus. Og for at få det bedre, skal ALLE spise samme fødevarer og kosttilskud. DET ER DA SMART. Og kød, fisk og æg, DET duer ikke. Så får du lige udryddet hele vores arkæologiske og historiske erfaring og det vi ved om gener og forskellige typers forskellige behov. Det der med, at inuitter altid har haft stærkt helbred og knogleværk på fisk, sæl, fedt og intet andet for eksempel. Og at der skaldyr i alle arkæologiske udgravninger af sunde oprindelige folks bosteder. DET glemmer vi lige. Det er altså også meget nemmere.

Nå, hvor kom vi fra? JO, din kilde-angivelse. Hvor var det nu, at du havde det fra. Og så er det altså, at det bliver lidt tyndt i kanten. For vidne på denne specielle kontakt du har med øjet i det høje er....dig. Det er ikke en dårlig egenskab at tro på sig selv, det er det ikke. Altså jeg har været i terapi i MANGE år for at lære det. Og det virker slet ikke til at tynge dig. Det kunne du også skrive en bog om. Upper limit problems er ikke din ting, vel?

ER KULT FOR STRENGT ET ORD AT BRINGE PÅ BANEN?

Det er bare fordi, der er noget andet, der nager mig. Det kan være, jeg er fordomsfuld. Eller har set for mange udsendelser om verdensledere med storhedsvanvid. Jeg kan bare ikke rigtigt med mænd, der sidder inde med DEN ENESTE SANDHED FOR ALLE. Og den eneste direkte telefonlinje til Gud. Og en klar overbevisning om, at alt og alle før, under, ved siden af og efter er forkert på den. Og hvis bare alle gør, spiser og lever, som han dikterer, er alle verdens sygdoms- problemer løst.

Her er det så, at jeg måske lægger mig ud med nogen af dem, der ellers har kunnet lide mig og nu lever vegansk, because you said so. Men hvordan kan veluddannede, empatiske og velinformerede kvinder abonnere på hele det set up? Ja, jeg ved godt, at du er clairvoyant og forudså din bedstemors kræftsygdom. Men i disse tider er det (no offense) ikke noget særligt. Det er halvdelen af mine veninder også. Og de render ikke rundt og bestemmer, hvad alle andre skal spise. Nu er det ikke nogen skam at være psykisk ude af balance. Mere om det i afsnittet nedenfor om metylering – endnu et af argumenterne for, at du måske skulle lægge din forretning om til coaching af mennesker med lavt selvværd. Jeg siger BESTEMT ikke, at du ER det. Men jeg siger, at jeg ikke kan forstå, hvorfor dine mange følgere ikke tager den mulighed ind i regnskabet for og imod.

Hvad nu hvis du ser syner og hører stemmer og ikke er ved dine fulde 5. Der er ikke langt fra geni til vanvid. Slet ikke i en undermetyleret krop der kun får grøntsager og dermed bliver drænet for metyl i kroppen....nej, jeg tager forskud på det RIGTIGT sjove nu. Tilbage til dig.

HOLLYWOOD STJERNER OG HAY HOUSE FANS SIGER DET SELV. SÅ MÅ DET PASSE.

Normalt, når jeg skal afgøre, om nogen indenfor det alternative sundhedsområde har fat i noget, leder jeg efter de dygtigste behandlere og profiler, der har arbejdet med disse lidelser igennem de sidste 20–30 år. Og hjulpet folk af med PRÆCIS de samme lidelser, som du påstår at kurere. Også ved at kigge på Epstein Barr virus men så godt nok ikke lige med bladselleri. Det kunne være, du skulle give dem et kald. Og her er det så, at jeg lige giver dig et PR råd og ved du hvad, det skal ikke koste dig en krone. Sådan er jeg så nem at have med at gøre. Gwyneth Pathrow er hamrende lækker. Så jeg kan godt forstå dig. Men Gwyneth og hele Hay House kliken og de veganske livsstils-læger det er ikke lige det, jeg ville vælge, hvis jeg skulle skære  troværdigheds-kagen indbydende ud. Bare et tip.

Find respekterede læger indenfor det alternative område, der kan støtte dig. Og så undrer det mig, at du ikke vælter helbredte mennesker med billeder og navns nævnelse  ud over alle dine sider. Hvor er de henne. Der synes jeg godt, ham Chefen deroppe over skyerne kunne stramme op. Eller er det bare mig?

UNDERMETYLERING – FACTS DER ØDELÆGGER DIN FORRETNING (UNDSKYLD)

Nu ved jeg ikke hvor hooked du er på at lære nyt og rette i dine protokoller. Det er utroligt træls at gøre, det ved jeg godt. Selv er jeg nødt til at gøre det hvert år, fordi ny viden gør, at vi ved mere og mere om, hvor forkellige behov forskellige mennesker har. Der findes INGEN kostretning eller kosttilskud, der passer til alle. Og et kosttilskud kan hjælpe en person, men gøre en anden hamrende syg i celler, immunforsvar og psyke.

En af de mest irriterende nye opdagelser er effekten af undermetylering og overmetylering. Jeg advarer på forhånd. Du vil hade det. For 20% af verdens befolkning er født undermetyleret. Det betyder, at de ikke har metyl nok til at aktivere og deaktivere hormoner, neurotransmitter og enzymer. Det påvirker ALLE funktioner i kroppen. Og giver tendens til alvorlig depression, ADHD, autisme, OCD. Og der er EN ting, disse mennesker ikke kan tåle. Overhovedet. Og det er at leve vegansk og få for meget folat i kosten. Hvad der kan ske er, at folat går ind i cellerne, helt ind i nukleus hvor DNA sidder og stjæler det metyl, de har for lidt af i forvejen. Og derfor bliver de ofte endnu mere svage hormonelt, hjernekemisk og i de kan ikke aktivere og deaktivere funktioner, der kræver enzymer. Resultat: Katastrofe. Og jeg er ked af at sige det. Men det er du nødt til at tage ansvar for.

William Walsh, som er en af de mange mennesker, der gør det modsatte af dig, nemlig at teste metoden og gemme videnskabelige data på tusindvis af mennesker med de diagnoser, du også er optaget af. Og de kan bevise at de helbreder dem. Også for autisme, ADHD, alvorlige psykiske sygdomme. Ved at fokusere på metylering. Blandt andet. Du kan læse mere på: www.williamwalsh.org.

Hvis nogen er nået hertil og begynder at få forstyrrende tanker (hader når det sker, gør du ikke?) ala: ”Han har måske ikke noget på”, så kan du med fordel indrømme og få dækket det værste til OG begynde at ændre det, der ikke længere passer til udviklingen. Det sker for os alle. Forskellen på de, som overlever, og de, som ikke gør er evnen til at sige: ”Jeg tager fejl”. Har du den?

Dr Allan Christianson arbejder også med funktionel medicin og Epstein Barr Virus, binyreproblemer og de samme lidelser som dig. Ham kan du finde mere info om her: drchristianson.com 

Kommentarer (126)

 1. Tville på 27.03.2019
  Tak for dit indlæg ❤️

  Jeg er glad for at nogen med din gennemslagskraft og rækkevidde, får slået fast, at Den bog er - i bedste fald langt ude (kildemæssigt) og i værste fald farlig

  Kh
  Tville
 2. Elisabeth E. Sommer på 26.03.2019
  Det er så spændende det der sker i Verden for tiden.
  Nogen er optaget af nedbrud og andre er optaget af healing og en tredje del har en stærk overbevisning omkring at uanset hvad der sker i verden nu, så er det en del af et stort spil som ikke kan ændres?

  Alt sammen handler om perspektiv. At vi hele tiden har en muligved for at blive klogere.

  Jeg elsker Ninka!

  Jeg er vild med nogle af de ting der kommer fra AW og Hay House.

  Jeg studerer Bob Proctor

  Og Mediterer efter Deepak Chopra.

  Hvis jeg selv sku blive ved med at leve af selleri ville det ikke være godt.
  Visse planter er ikke gode for allergikere.

  Fik en vildsom reaktion på brændenælde engang, og uanset hvad den kom af, så er min konklusion på min krop, at min Udrensning og min healings proces har godt af at drikke urtethe med brændenælde over en periode, så min krop venner sig til det indefra, før jwg smører et kæmpe lag udenpå kroppen.

  Et ellers uskadeligt bistik kan være dødeligt for andre.

  Så jeg hilder mig til min kritiske sand og lytter til alle de gode nye ting der kommer frem og lægger mærke til om forsknings resultaterne er betalt af de selv samme industrier, som har valgt at få dem lavet.

  Det kan være svært at gøre, for en person der er dødelig syg.

  Det der i midlertid har fået en meget stor i teresse for mig, er vores programmering af underbevidstheden, som styrer større dele ad vores adfærd.

  At der er undersøgelser der viser at folk der tror på at de blir helbredt gennem placeboeffekten, gør, ligesom det så nu er noget længere til at selvom folk får af vide at det bare er sukkervandet i den sprøjte de dår der helbreder dem, så er der noget der gør, at selv også de mennesker blir helbredt! Og hvorfor så det?

  Det er der vist ikke helt nogen der 100% kan svare på, men en ting er sikkert for mig, at arbejde med selvhealing og kærlighed til sig selv, psykoterapeutiske redskaber, kan gøre at folks smerter fysisk gennem årevis forvinder, fordi psyke og soma er så stærkt forbundet.

  Bare så spændende at nogen af os bevæger os i en retning af mere bevidsthed, mens andre går fuldstændig til grunde, måske udelukke de pga. den måde vi tænker på, som også er programmeret fra vores tidlige barndom, måske allerede fra undfangelsen og måske, hvem ved allerede før vi blev født, eller endnu længere tilbage-

  Har vi selv bestemt os for at blive født, for at lære den lektie, som vi hver især oplever lige nu i livet??

  Det ha dele om øjnene der ser, sindet der oplever og observerer og ser frem til nye og mere spirituelle debatter i folketinget , frem for det stadigvæk er en del, som nærmest blir tysset ihjel, når en meget stor og stigende del af befolkningen interesserer sig for det, men i folketinget, tør de fleste ikke at nævne st de også søger i alternative retninger, om det er AW, healing eller Ninka - kan i mine øjne gå ud på et. Alle skal kunne blive en del af et uafhængigt og frit forsknings miljø til gavn for den brede befolkning og det ser jeg frem til!

  Hurra for ytringsfriheden!

  Kh. Elisabeth Sommer.
 3. Anina/Stofskifteforummet i Norge på 22.08.2018
  P.S. Jeg ville ønske, at jeg ikke havde lagt mærke til henvisningen til Allan Christianson's hjemmeside, for enden af blogindlægget.

  Jeg er trist og overrasket over, at finde her linket til en hjemmeside rummende så massiv misinformation om jod. At Christianson sætter sit lid til 'Wolff-Chaikoff Effect' betyder kun, at i modsætning til hans øvrige medicinsk ekspertise, i forbindelse med jod følger han slavisk i mainstream medicinens fodspor.

  Christianson er øjensynligt ikke klar over, at studiet fra 1948 der startede hele misseren ('Plasma inorganic iodide as a homeostatic regulator of thyroid function') og førte til 'opdagelsen' af 'Wolff-Chaikoff effect' blev udført på en håndfuld af laboratorierotter, ingen lykkedes at gentage studiet, og blev aldrig testet på mennesker. Alligevel blev 'Wolff-Chaikoff effect' ukritisk adopteret af hele den vestlige lægestand, hvilket førte til etablering af den såkaldte 'præventive medicin', der siden havde forringet milliarder af menneskers helbred world wide.

  Christianson er åbenbart heller ikke klar over, at 'Wolff-Chaikoffs Effect' kun 20 år efter, i 1969 blev faktisk 'annulleret' af selveste Wolff ('Iodide goiter and the pharmacologic effects of excess iodide') og året efter, i 1970 fulgt af Wartofsky et al ('Inhibition by iodine of the release of thyroxine from the thyroid glands of patients with thyrotoxicosis').

  Wolff-Chaikoffs Effect er defineret med udgangspunkt i en forkert konklusion. Kort sagt: den findes ikke, og værre: "videnskab" skabt på grundlaget af, eller konkluderet med udgangspunkt i 'Wolff-Chaikoffs Effect' - er rent faktisk ugyldig, og hvis anvendt alligevel - udgør den en medvirkende årsag til udvikling og udbredelse af mange sygdomme og sygelige tilstande, verdens befolkning kunne blive fri for hvis denne misforståelse ikke havde eksisteret.

  Hvordan de medicinske videnskaber lykkedes at ignorere Wolff's 'aflysning' af 'Wolff-Chaikoffs Effect' er fortsat en gåde, men mon det ikke kan have noget at gøre med den massive forskning i jod, der i den mellemliggende tid var tilrettelagt med base i 'Wolff-Chaikoffs Effect's' eksistens? Måske burde alt for mange forskningsartikler og Ph.d. afhandlinger makuleres, hvis 'Wolff-Chaikoffs Effect' blev (an)erkendt som værende en fejl, den vitterligt er?

  Hvorom alt er, et besøg på Christiansons hjemmeside nemt kan resultere i at påføre hans læsere endnu stærkere jodskræk end i forvejen udbredt af lægestanden. Jodmangel, selv den mildeste, er selveste portalen til langtrækkende helbredsproblemer, hvorfor jeg indtrængende beder Ninka om at genoverveje, om hun vil fortsat medvirke til at udsætte bloggens læsere for misinformation om jod, ved at linke til Christiansons hjemmeside.

  Bedste hilsner
 4. Anina/Stofskifteforummet i Norge på 22.08.2018
  Hej Ninka.

  Det bliver værre endnu.

  Anthony William udvider målgruppen med stofskiftesyge. På tirsdag d. 28. august 2018 udkommer hans næste bog «Den medicinske seers guide til et sundt stofskifte - Sandheden bag sygdomme i skjoldbruskkirtlen, søvnløshed, Epstein-Barr.

  Jeg læste den norske udgave «Sunn Skjoldkjertel» og kan kun sige, at denne bog ikke alene er forfærdelig, men også livsfarlig for de allerede syge, ramte af lavt stofskifte.

  Det er til at græde over, at det alene er vore læger, der havde skabt markedet for denne bog i Danmark. Jeg gruer for konsekvenserne, når denne bog inden længe havner i hænderne på desperate stofskiftesyge.

  Bedste hilsner
  Anina
 5. Birgit på 20.12.2017
  Hej
  Jeg er af den overbevisning at når vi spiser ren mad uden alle de E numre så hjælper vi vores krop til at helbrede sig selv, for den er så fantastisk.
  Og at vi er nogle som godt kan tåle mere animalsk protein end andre i forhold til hvilken blodtype vi er.
  Jeg har blodtype 0 og dermed kød spiser, men fik på et tidspunkt meget ondt i mine led, var en tur omkring Knut Flytlie og fik testet for alt for meget syre i kroppen, skulle skære ned på kød og kun indtage kylling og fisk 2 dage om ugen, og på 2 mdr blev jeg mine smerter kvit og testen for syre overskud faldt til normal niveau.
  Har også din bog Ninka og den er jeg også glad for, ligesom mange andre bøger jeg bruger som inspiration.
  Knus Birgit
 6. Birte på 24.10.2017
  Hej Ninka
  Tror efter dit indlæg og kommentar omkring Anthony Williams bog og metylering at jeg hører til i gruppen af undermetylering
  Og vil høre dig om du kender til nogen behandling/behandlere ??
  Venlig hilsen

  SVAR:
  Ninka anbefaler: Walsh Research Institute og Dr. Shalleen Barendse med base i UK
  Ønsker dig en skøn dag <3
  Knus Heidi / Team Ninkas Detox
 7. Karen Birgitte på 16.09.2017
  Må sige Jørgen Toft var den eneste
  jeg har sympati for,han indsigt om livet
  og meningen med det,er unikt.

  Sender de Kærligste hilsner til dig
  med ønske om alt godt
 8. Jeanette Gaia Walstra på 16.09.2017
  Kære Ninka!

  Jeg mærker efter med hjertet og bruger min intuition, når jeg vælger den mad jeg har lyst til at spise og de mennesker jeg har lyst til at have tillid til. Derfor har jeg valgt dig fra....du er alt for useriøs!
  Det er sjovt at du netop kritiserer Anthony Williams for præcist det samme som du selv gjorde med din bog og din sarkasme tyder på at du ikke er helt i balance, for velafbalancerede mennesker bruger ikke sarkasme.
  De er sure sagde ræven om rønnebærrene, den kunne ikke nå dem.

  Ha en skøn dag!

  De bedste hilsner
  Jeanette Gaia
 9. Camilla på 16.09.2017
  Hej Ninka

  Videnskaben har udviklet sig i flere hundrede år og vi bliver hver dag beriget med ny viden, som så danner grundlag for videnskabelige bevis. Mon ikke det forsætter en rum tid endnu? Det betyder jo at vores videnskab blot er et øjebliksbillede. Jeg er ikke tilhænger af den ene eller den anden guru. Hvis man splittet ordet guru kommer der derimod til at stå (gee)g u(you) r(are) u(you)! Vi er alle vores egen guru, hvilket AW og du jo er helt enige i, og det handler om at finde en vej der fungerer for den enkelte og der er kun os selv til at mærke efter. Jeg har fulgt AW's kur og har renset EBV ud på 3 mdr og jeg har dine bøger stående på hylden. Jeg lader mig inspirere af jer begge, men følger min mavefornemmelse.
  Jeg er sikker på dine hensigter med denne blog er gode, men jeg synes tonen er ærgerlig.
  Mvh Camilla
 10. Thomas Halskov på 12.09.2017
  Man skal altid forholde sig kritisk til hvad man læser, og man skal altid huske at tænke selv. Derfor skal man også forholde sig kritisk til kritik. Og man skal tænke over hvilke motiver folk kan have til at kritisere. Om de kritiserer fra et neutralt udgangspunkt eller om de selv har nogle interesser på spil. Det er ikke svært at gennemskue dine interesser i den her sag. Du tjener selv penge på at skrive om de her ting og derfor er Anthony Williams en konkurrent. Det forklarer din ekstremt hånlige og aggressive stil. Sjovt er det ikke.
 11. Lise Hansen på 07.08.2017
  Hahaha....åh for fanden Ninka. God humor. Fantastisk skriv. Har også læst kommentarerne - hold op du får jokket nogle over tæerne. Men det vidste du nok godt, at du ville komme til. ;)

  Tak for go' viden og ræddi go' underholdning. :)
 12. Chandra på 14.07.2017
  Jeg ka godt forstå det ik passer nogen,han ka gøre så meget... Det nu ik Gud,men en Engel der guider ham,så det vist ik meget du har læst.. Når vi kigger på læger, sygehuse osv behandler er det underligt folk blir mere og mere syge,fastholdt i deres medicin osv AW har helbredt rigtigt mange,har selv hans bøger,og lever lidt efter det og har det super,faktisk tabt 10 kg på 3 mdr bare a Bladselleri hver morn som han skriver,vi alle burde være super glad over det så billigt få hans bøger og så selv mærke efter hvad man har brug for,syge mennesker har sjældent penge til alt det der ska til for få det bare lidt bedre,at du håner ham her,ja klart da du bange for det går ud over dig... Men alt i alt er det vi alle burde ha for mening gøre alle raske.... Så kære kvinder /mænd mm tab ik hovedet,mærk efter,køb hans bøger og find så ud a hva i gerne vil ha hjælp til og gå igang,målet må være bliv raske ell ihvertfald få det bedre...... Pøj pøj
 13. Annlise E. Stubseid på 14.06.2017
  Tak for et sjovt og livsbekræftende svar til AW.

  Jeg hører nu til dem der har afprøvet nogle af metoderne i AW's bog. Jeg har en tarm som ikke kan lide flåt bid - har divertikler og de kan drille noget så grusomt. Sidste gang det skete - afprøvede jeg AW's anvisninger - det vil sige rene frugt-smoothies og juicer i 5 dage. Det hold mig ude af hospitalet og antibiotika. Dermed ikke sagt, at jeg er blevet 'hooked' på alle hans råd i bogen. AW siger jo også selv, at det ikke er givet, at man ikke kan eller skal indtage animalske proteiner for altid. Det synes jeg da også er vigtigt at få med. Jeg synes din beskrivelse af methylering er vigtig og ny for mig, og den bekræfter den holdning jeg selv har, nemlig at vi alle er en forskellig forbrændingsanstalt - som ikke reagerer ens. Dermed er det der er godt for naboen ikke altid godt for mig. Jo bedre man lærer sin krop at kende, jo nemmer kan man være med til at forebygge kommende sygdomme.
  Nika jeg synes du er sej, jeg synes også at AW, og mange andre alternative forkæmpere har deres berettigelse - uden jer og jeres arbejde ville jeg jo ikke have de indsigter jeg har - dog er det som sagt op til hver enkelt at tage ansvar for sig selv.

  med venlig og glad hilsen
  Annlise Elenore Stubseid
 14. Katrine på 09.06.2017
  Hej Ninka (fedt navn)
  Hvis ikke du har læst den, så læs &quot;Den Plantebaserede kost' af Diætisk Maria Felding og Læge Tobias Schmidt Hansen, den har nogle modargumenter (veldokumenterede) på både indtagelse af æg, kød og dit livsnødvendige fiskeolie ;-)

  Og ikke for at kaste mudder, men der findes humor og så findes der grov sarkasme som nok nærmere er det indlægget indeholder. Men du har ret på det punkt at man skal huske kildekritik til alt hvad man læser.
 15. Zaenia Shekinah Jensen på 10.05.2017
  min kompliment :)
  kunne ikke have skrevet det bedre. At sidde inde med den ENESTE sandhed får alt til at stritte på mig og det ikke på de rette steder.
  Da jeg i bogen nåede til, at "der ikke er noget, der hedder inflammation" ku jeg lissom ikke komme videre med den og der ligger bogmærket stadig efter snart et år. Godt brølt siger jeg bare ;)

  SVAR:
  Knus til dig og tak for at læse med <3
 16. Tine Simpria på 02.05.2017
  Hej Ninka
  Jeg må sige at jeg er overrasket over tonen i dit indspark. Jeg har fulgt dit Detox dig smuk-forløb og kom aldrig til at elske det eller synes det havde en sandhed for mig - men at gå ud og udbasunere at det er noget lort ville jeg aldrig gøre. Jeg anderkender at der er forskellige måder at iagttage sig selv og hinanden på og jeg oplever ikke AW´s måde at italesætte sygdom som noget frelst eller overhovedet at man kan få den opfattelse at han synes vi alle sammen skal gøre som han siger. Da jeg læste bogen og efterfølgende fulgte hans anvisninger på hans hjemmeside via en 18-trinsguide stod det lysende klart for mig at dette var noget for netop mig. Jeg nærmest græd salte tårer over at der endelig er én der forstår min sygdom og hvad der kan gøres ved autoimmunitet - og jeg følte kæmpestor kærlighed til det hele. Jeg må sige at det er så ærgerligt at der skal være sådan en tone og at fordi man ikke lige forstår "hans vej" og mange andres skal være så fordømmende. Jeg forstår til fulde hvad hans agenda er og har ingen forbehold - jeg synes snarere det er forfriskende og modigt at gøre det han gør - og tiden er bestemt inde til det! Jeg ser ikke dit indlæg som en morsom parantes, men som en hånlig kommentar til hans arbejde.

  SVAR:
  Kære Tine
  Det er jo kun godt for dig at du har fundet den hjælp og vejledning du mener du har behov for. At lukke øjnene for videnskabelig fakta er også et valg ;-)
  Man opfatter sine omgivelser med udgangpunkt i det man selv indeholder.
  Knus, Ninka
 17. Annitta scheel på 26.04.2017
  Du så fantastisk Ninka og så dygtig. Jeg ikke i tvivl om med din viden og erfaring fra eget liv, at kosten, Naturen er det vigtigste middel, til den hver enkle persons symptomer. Jeg håber det noget lægerne også vil bruge en dag. Samt skolerne for børnene der kan lære som barn hvad den enkle har brug for❤️ Det så stærkt det du gør ❤️

  SVAR:
  Kæreste Annitta
  Af hjertet tak for din søde ord og støtte ❤️
  Knus Ninka
 18. Katja på 24.04.2017
  Skønne Ninka...

  Jeg har været med dig lige siden Kernesund Familie udkom og du er indirekte skyld i, at Pia Nissen nu er kommet ind i mit liv og jeg er startet på hendes Executive Spirit Coach Uddannelse. Så TAK til dig Ninka ❤️...

  Jeg vil lige bidrage med en kommentar til dit opråb/indlæg...

  Jeg er af den overbevisning at vores krop hele tiden fortæller os, hvad nærer den fysisk og psykisk... Det hele store issue er bare, at flertallet lige netop ikke kan høre/mærke fordi de sidder som Zoombier og ernærer sig med junk samt doktriner om, HVAD, HVORDAN og HVORNÅR, man skal indtage det ene eller andet... Tjek for eksempel det sidste nye Samvirke, som gør op med myten om 6 måltider (mellemmåltider)... Vores kroppen naturlige sultfornemmelse drunkner i alle de måltider (med mindre det selvfølgelig er det ens krop efterspørger :) )
  Jeg tror på, at vi skal ind til kernen, som er at finde den indre naturlige barnlige livsglæde frem og derved lære vores krops unikke sprog at kende...

  (Hvad fanden har også indført fastlagte frokostpauser... Det er sgi da ikke alles kroppe, der er sultne klokken 11:30)

  Tak for dig Ninka ❤️

  SVAR:
  Kære Katja
  Tak fordi du følger mig og tak for at dele dit syn på sagen,som jeg kun kan være enig i ❤️
  Knus
 19. Britt på 21.04.2017
  Hej Ninka
  Har du nogen henvisninger til forskning omkring den problematik med metyl og folat, som du nævner?

  SVAR:
  Kære Britt
  Læs gerne min anden blog post omkring netop methylering her:
  http://www.ninkasdetox.dk/bloggen/article/typen-der-ikke-kan-taale-groen-juice-vegetar-diaet/
  Der er også links til forskning mv. ;-)
  Knus
 20. Anja Juul på 20.04.2017
  Jeg vil lade Anthony tale for sig selv, med følgende citat:

  “Alle er forskellige. Alle har forskellige ernæringsmæssige behov, livssituationer, økonomiske omstændigheder, sygehistorier og forskellige kroppe. Nogle mennesker har brug for animalsk protein, når de ikke er på udrensning, for at føle, at de har det godt. Nogle føler, at en skål brune ris med laks til frokost er det, der holder dem gående. Andre har det ikke sådan.
  Mærk selv efter. Tag det en dag ad gangen. Gør det, der er rigtigt for dig.”

  Uddrag fra: William, Anthony. “Den medicinske seer.” Det Blå Hus, 2017-12-31. iBooks.
  Dette materiale kan være beskyttet af ophavsret.

  SVAR:
  Det er godt, at han har en lille opblødning med i bogen. Problemet er, at alle har brug for protein fra animalske kilder. I det mindste æg, insekter, fisk og skaldyr. Selv giraffer får det når de spiser blade,fordi der er insekter på bladene.

  Især kvinder og børn lider på lang sigt på vegetarisk kost (ofte efter 3 år hvor det føles fantastisk). Desværre er de pinsler, de gennemgår på grund af mangeltilstande ikke umiddelbart noget, de forbinder med kosten (for den er jo så sund).

  Smerter, knogleskørhed, depressioner, angst, psykiatriske tilstande, tidlig ældning, hormonelle problemer, tynd hud, afmagring eller overvægt. For at nævne nogle få eksempler.

  Jeg kan virkelig anbefale de to bøger "The vegetarian myth" og "Beyond Broccoli" som er skrevet af to forskelige ex-veganere, der selv har alvorlige langtidsføler af årevis på kosten. Og som gennemgår HVORFOR (både miljømæssigt, psykisk og fysisk) det ikke er et fornuftigt valg.

  For atletiske, yngre mænd, der ikke lever i moderne, toxiske områder af verden, fungere det bedre. Jo mere moderne, koldt,stresset og giftigt vi bor, jo mere uhensigtsmæssigt er det at leve vegansk. Paradoksalt nok.

  KH Ninka
 21. morten på 20.04.2017
  Hey you. Jeg var syg 6 år de sidste 2 år så invaliderende at jeg stort set kun lå i sengen. Ved hjælp af fjernelse af ebv blev jeg på få dage helt rask igen. Så jeg er aw dybt taknemmelig.
  Desuden anbefaler han også vilde laks et sted i bogen.

  SVAR:
  Ja, det er som jeg skriver. Nogen trives i kortere perioder på kosten. Og det er fint. Det betyder ikke, at den er for alle eller endda at den er sund for alle at følge. Det er "en løsning med direkte instruks fra Gud" ideen, der får det til at løbe mig koldt ned ad ryggen.
 22. Ida Nielsen på 20.04.2017
  Blev da lige mindet om at huske de kritiske briller - tak

  SVAR:
  Velbekomme <3
 23. michael maardt på 20.04.2017
  jeg har slet ikke læst det hele, ej heller kommentarerne. Jeg havde symptomer engang, der maaske kunne tolkes som borrelia. Jeg oversatte en tekst fra bogen til en tysk specialist i borrelia, og hun skrev til mig: "Big Pharma maa have skidt i hans hjerne"

  men verden vil bedrages og folk er blevet manipuleret til at tro, at sygdom er noget, der kommer udefra.

  hvis vi alle lærer at have tillid til kroppens evne til at hele sig selv, saa doer medicinalindustrien, saa derfor har de en finger med i spillet overalt - sikkert ogsa med denne bog.

  SVAR:
  Kære Michael
  Håber du er kommet ud af dine symptomer på en god måde
  Tillid til kroppen og viljen til at finde vores egen unikke vej til sundhed er hvad jeg tror på...
  Knus
 24. Suzi på 20.04.2017
  Øv der faldt min respekt lige for dig. Tænk at nedgøre så arrogant.

  SVAR:
  Kære Suzi. Gå med Gud. Jeg syntes selv, det var rimeligt sjovt at skrive. Jeg higer ikke efter din respekt.
  Kram - Ninka
 25. Gitte Nordestgaard Petersen på 20.04.2017
  Smukt Ninka Bernadette mauritson ❤️

  SVAR: Tak og knus ❤️
 26. Silke på 20.04.2017
  Tak for din mening om den Medicinske seer. Jeg har ventet på en anmeldelse som din ;-)Jeg har ikke købt bogen har gået meget omkring den skal skal ikke købe den? men havde for megen tvivl. Jeg købte i sin tid The cure for all diseases af Hulda Regehr Clark som du vel også kender/husker? som viste sig ikke at være sand. Inde i mig mindede energien i de 2 bøger om hinanden. Så noget giver mening i det du skriver selvom jeg kun har hvad jeg sanser- mærke- fornemmer at gå ud fra. Ja Ninka vi må alle finde den rigtige vej inde i os selv. Vi kan dele med hinanden hvad der er sandt for os hver især men reelt kan vi ikke vide hvad der er sandt for andre. Der er mange lag i vores bevidsthed og vi kan jo kun se hvad der er sandt udfra vore egne erkendelser fysisk psykisk og spirituelt. For mit eget vedkommende er det meget svært at kunne gå ind for animalske produkter grundet den udnyttelse og det misbrug vi udøver overfor vore smukke dyrevenner. Så psykisk er det skadeligt for mig at indtage dyriske produkter og den side skal jo heller ikke underkendes som jeg ser det. Jeg har stor stor respekt for dit arbejde omkring din søns helbredelse. Hvor må det have krævet meget af dig. Så stor respekt Ninka. Knus Silke

  SVAR:
  Kære Silke
  Tak for dine søde ord <3
  Vi har alle vores unikke vej - og respekt tilbage til dig for at have fundet din :)
  Knus
 27. Anni lauterbach på 20.04.2017
  Tak Ninka... Jeg tror du er på rette spor, der er noget meget mærkeligt ved bogen...det er selvfølgelig en trosag...men det er vigtigt at vi bevarer vores sunde fornuft og gode jordforbindelse....det tror jeg på

  SVAR:
  Knus til dig <3
 28. susanne løfgren på 20.04.2017
  Jeg mærkede, da jeg var ved at bestille bogen, som alle talte om, at den IKKE var noget for MIG, så jeg har aldrig læst den. Derfor rart at blive bekræftet i en god intuition og hvorfor. TAK. Skide godt skrevet, Ninka. Verden søger guruer, og det er ok, så længe guruen ikke tror, at han/hun er Guds højre hånd. Knus

  SVAR:
  At lytte og turde stole på sin intuition er ren kærlighed <3
  Knus
 29. Line på 20.04.2017
  "Mænd der sidder inde med den eneste sandhed", kult, der er plads til os alle....

  Hvor er det morsomt. Du fremhæver jo dig selv som en kvinde med den eneste sandhed, kult kan man også, endda meget fint, sætte på din følgeskare og du giver jo netop ikke plads til alle, ved at være så utroligt nedladen overfor en konkurrent og dem der følger ham.
  Du hører fra mange, at de har fået det dårligt af hans råd, hmmm dem er der sandelig også mange af, som har forsøgt sig med dine forløb.
  Jeg synes virkelig du skulle prøve at være lidt mere ydmyg overfor din omverden.

  SVAR:
  Kære Line
  Nej, det gør jeg virkelig ikke. Hele min rejse har netop været at komme fra et sted, hvor jeg (i 2007) følte, jeg havde den eneste sandhed, til nu, hvor jeg VED at der IKKE findes protokoller og en sandhed, der er for alle.

  Hver eneste krop er unik. Hvert eneste menneske har unikt behov. Og derfor er den eneste vej at tage den lange vandring tilbage til den indre visdom, der egentlig hele tiden har sendt os beskeder. Vi har bare været uvillige til at lytte, fordi vi hellere vil have sandheden fra Gud, en guru, en bog und so weiter.

  Jeg kan læse, at du ikke har været på mit kursus for nylig, for så ville du ikke have så tydelige fordomme helt uden hold i virkeligheden. Og det er NETOP hvad jeg hele tiden siger: Mit forløb er ikke for alle. Det er for nogen. Og jeg ændrer hele tiden mit program, for at tage hensyn til det. Faktisk er det højst sandsynligt kvinder med metylerings-issues, der har fået det værre på detox, og de vil på længere sigt få det rigtigt skidt på "seer-kosten" også.

  Igen - der er INGEN one size fits all løsning. Så der er vi helt enige. Jeg tror, jeg har hørt fra under en håndfuld utilfredse kvinder igennem de mange år, jeg har gjort mit arbejde. Og det er som regel fordi de ikke havde kræfterne til at gøre det enorme arbejde for at finde tilbage til at forstå kroppens visdom. Det er nemlig det eneste, jeg gør: Viser vej tilbage til det, kroppen forsøger at fortælle. Og det er som regel kvinder, der ikke kan holde det ud, som bliver sure og går ud og brokker sig. De har brug for en mester, der fortæller dem, hvad de skal gøre. Jeg tror på, at din krop er mesteren. Men det er godt, der er en vej for alle.

  KH Ninka
 30. Mette-Louise på 20.04.2017
  Kære Ninka,

  Hvor er jeg glad for dette indlæg. Jeg har selv i en periode abonneret på hans nyhedsbrev, fordi jeg blev lokket til af hele stemningen omkring den enkle tilgang til healing. Men blev også meget træt af at høre om alt det man ikke måtte spise, æg, kylling, osv. Når man har været syg (cancer x 2) er man meget sårbar overfor den slags tillokkende løsninger. Så det er SÅ fedt, at du kommer på banen med solid, understøttet forskning og sund skepsis. Hvis han svarer dig, vil det være fedt at høre, hvad han siger.
  Knus og tak for dig ❤❤❤

  SVAR:
  Kære Mette-Louise
  Jeg håber virkelig du er kommet godt ud på den anden side, efter to gange cancer ❤
  Tak for dine søde ord
  Knus til dig
 31. Kirsten Degn på 20.04.2017
  Kære Ninka
  Hvor er det trist at læse din anmeldelse. Ikke fordi du har en anden tilgang en Anthony William, men fordi din tone er gennem - usympatisk og faktisk ikke giver mig anden oplysning end at du er oprørt.
  Jeg synes ellers, at du ofte kommer med interessante indspark er, men dette er sørme low. Bedste hilsner Kirsten

  SVAR:
  Kære Kirsten
  Det hedder humor. Jeg griner stadig. Højtidelighed og religion omkring en sag, er sjældent forbundet med evnen til at se det hele lidt oppefra og tage det hele lidt mindre højtideligt.

  Når nu den endelige sandhed er vedtaget, så er det nemt at blive fornærmet, når der kommer nogen og spørger ind til Kejserens tøjkollektion. Er han i virkeligheden nudist (nøgen)?

  Og du kender måske det der med, at man sidder i kirken og kommer til at fnise ad det det hele. Og jo mere olmt præst og seriøse kirke-gængere kigger på en, jo højere griner man. Det er altså sådan, jeg har det. Undskyld. Stort smil fra Ninka
 32. Jørgen på 20.04.2017
  Kære Ninka der er megen viden visdom erfaring og humor i dine ord - og ja det er forskelligt hvad vi har brug for og målet må være at finde frem til hvad vores egen krop fortæller os - vejen dertil er brolagt med Experimenter af forskellig slags - bla Den Medicinske seer. Jeg savner også mere jordnære referencer i hans bog. Men når det er sagt kan man vælge at give hans clairvoyance en chance og se hvordan det fungerer for en - selv om den er firkantet er den også inspirerende. Desuden koncentrerer han sig om de sygdomme og uforklarlige tilstande vi læger har svært ved at håndtere eller måske ligefrem har misforstået eller overset - måske ligefrem behandler forværrende - her kan hans bidrag være hjælpsomt - det vil tiden vise og inspirerer til forskning. Han skriver heller ikke at man kun skal følge hans kostplan men liner flere muligheder op HVIS man er syg. Derfra kan man så prøve det af når andet ikke har virket.
  Man skal trods indvendingerne ikke tage fejl af at han kan have fat i noget væsentligt - at vi er for langsomme til at forske os frem til en viden der kan være afgørende for at menneskeheden overlever. Han har stor respekt for læger og videnskab og anerkender de gode men misinformerede viljer som han ser det. Det ser jo bla ifølge gøtsche ud til at medicinalindustrien har kriminelle tendenser og slører sandheden hvis den hæmmer deres indkomst. Den slags forhindringer kan bla clairvoyance være med til at afsløre og håndtere. Jørgen Fjord www.centropa.dk

  SVAR:
  Kære Jørgen
  Jeg er enig med stort set alt, hvad du skriver. Tak for et lødigt, modent og lærerigt indlæg.
  Kram fra Ninka
 33. Irene Pedersen på 20.04.2017
  Er vild med dit indlæg. Er helt enig med dig. Dejligt du råber op.

  SVAR: TAK <3
 34. Strit på 19.04.2017
  Kan overhovedet ikke forstå dig. Har læst bogen - og føler der er masser af gode ting i den. Har aldrig læst den som at kød var dårligt for alle (men måske fisk, men kun grundet forurening, hvad der jo er kommet megen viden om siden bogen udkom).
  Hvad er din mission???

  SVAR:
  Min mission er at give nye vinkler på bogen. Min mission er, at alle kvinder i verden oplever, at kroppen er den seer, vi leder after i bøger og systemer.

  Min mission er, at vi tager de stærke læsebriller på og er varsomme, hver gang et menneske påstår, at han har fået Den Store Sandhed direkte fra Gud. Min mission er, at redde undermetylerede kvinder fra katastrofen, som vegansk kost kan føre dem ud i (det kan godt være, at du ikke har læst dig til, at man hovedsageligt skal spise grønt og ikke animalsk protein. Men den opfattelse er der godt nok ikke mange, der har (jeg skriver i bloggen, hvorfor det kan være en katastrofe).

  Min mission er, at folk skal forstå, hvorfor fisk (trods forurening) stadig er livsnødvendigt, fordi det er den bedste og mest optagelige form for omega 3 (EPA og DHA) fordi ALLE celler i kroppen har receptorer for omega 3 og alle funktioner i kroppen er afhængige af det.

  Min mission er, at vi skal skifte paradigme fra mission til opmærksomhed, selv-kendskab og intuition (indre guidance) i stedet for at uddelegere til højere magter.

  Knus
  Ninka
 35. Sanny på 19.04.2017
  Kære Ninka!
  Jeg må sige at jeg ikke deler din opfattelse at Anthony William som en selvbestaltet helseguru. Han formidler det han ser som sandhed - hvad vi vel dybest set alle gør. Jeg mener f.eks at vi hver især må finde det,der virker for os og at der er uendelig mange måder hvorpå vi kan opnå optimal sundhed. Din store indsats på dette område er hverken bedre,dårligere, mere eller mindre sand end hans. Det er to forskellige veje, der hjælper forskellige mennesker og begge bidrager til sundhed for mange mennesker. Lad os glæde os over de mange gode resultater og lad dog fordømmelserne ligge. Knus ( det er så sundt) fra Sanny

  SVAR: Lige præcis mine ord. KNUS. Ninka
 36. Athena Lyzet på 19.04.2017
  Wao Ninka. Så vildt som din viden hele tiden udvikler sig. Det er altså mega svært at komme udenom.
  Du sidder inde med nogle guldkorn som du glædeligt deler med alle. Det er i hvert fald ikke fedtet.
  Tak for dig.

  SVAR: TAK for dig Søde Athena <3
 37. Dorthe på 19.04.2017
  Ninka må indrømme jeg undrer mig over hvad der gør du har behov for at latterliggøre - det er da helt det modsatte af den tone du tænker vi skal benytte os af i detox /facebook gruppen.

  Personligt kan jeg slet ikke kan tage det du skriver seriøst jeg ser/hører bare tonen som er ubehagelig.

  Jeg er faktisk helt enig i at ingen bør deklarere sig altvidende !
  Det vigtigste for mig og en store læren ( og mangler stadig megen viden er kun novice) på detoxdigsmuk er, at vi skal lære og lytte/mærke efter selv - hvis det er sandt så gir det jo sig selv. Der er masser af "guruer" som deklarer "sandheder".

  I Kærlig ærlighed Dorthe

  SVAR:
  Det, vi kommer med, definerer måden vi hører/læser ting.

  Jeg havde en fest med at skrive det og kommer ikke med ubehag men med den fornemmelse og fnise-stemning, man har når man sidder i kirken og ikke må grine af hele scenariet, men bare ikke kan lade være. Jeg elsker selv indlægget.
  Som du kan se, handler indlægget NETOP om, at der ingen sandhed er for alle. At alle er forskellige. Og at den eneste vej er at mærke efter.

  Jeg er både kursusleder og skribent/debattør. Og som du måske har oplevet med speakers, foredragsholdere, forfattere og meningsdannere derude i verden: Nogen gange, er der brug for, at vi tager den skarpe pen frem. Andre gange er det tid til blid guidance. Denne gang var der brug for det første.

  Kram, Ninka
 38. Trine Poulsen Ventrice på 19.04.2017
  Tak for et super godt skriv :) har fået anbefalet bogen. men alle de gange jeg har forsøgt at få fat i den har den været udsolgt, Gad vide om det er min højere magt der har hjulpet mig :)
  Fortsæt med dit gode arbejde.

  SVAR:
  Kære Trine
  Der er en mening med alt :) Tak for dine søde ord <3
  Knus
 39. Christina på 19.04.2017
  Kæreste Ninka

  Synes det er helt fantastisk, at du skriver dette indlæg. Blev simpelthen ællevild da jeg læste det. Igennem de sidste 4 år, har jeg fået af vide af diverse eksperter/diætister hvad der var bedst for mig at spise, bl.a. RAW/PALÆO, vegetarisk, salat (meget grønt), så proteinrigt, og til sidst en masse urter/vitaminpiller og mineraler.

  Jeg har prøvet alverdens og man får jo simpelthen suget alt livsenergien ud af sig, ved at følge en masse andres råd (for hvordan ved de hvad der er bedst for en). (man tror jo blindt på nogle som siger de har prøvet det på egen krop). Det de som regel glemmer at sige er, at vi er IKKE ens og vi kan IKKE generalisere. Vi har forskellige blodtyper, forskellige lyster, forskellige måder at optage mineraler osv. på.

  Det er sørgeligt at se, at vi inde for den spirituelle verden kun er spirituelle hvis vi er veganer eller vegetarer. Jeg, personligt kan ikke undvære kylling, var underernæret på Raw/ren kost (så min hjerne kunne stort set ikke fungere, fik så meget stress). Som vegetar tog jeg 8 kilo på, trods motion hver anden dag og ingen gluten, laktose eller sukker.

  Så ja vi er alle sammen forskellige, og reagerer alle sammen forskelligt på mad. Så tusinde tak for din kritik af bogen. Jeg ved der er en masse der lytter til dig, så tak for at sætte foden ned, og stå forrest..

  Kærligst, Christina

  SVAR:
  Kære Christina
  Det gør mig så glad at læse din kommentar - lyder som om du har lyttet til DIN krop og fundet det der er bedst for netop dig <3
  Tak for dine søde ord
  Knus
 40. Camilla på 19.04.2017
  Tusen tack för din generositet och kunskap!!

  SVAR:
  Velbekomme Søde <3
 41. Anne Louise Lund på 19.04.2017
  Spændende med al din nye viden om metylering. Ny viden medfører hele tiden justeringer og nye vaner, ellers bliver vi jo ikke bedre. Det er vel faren ved at udgive en bog, den forældes jo efterhånden. Dejligt med flexibiliteten i dine forløb

  SVAR:
  Kære Anne Louise
  Ja - det er MEGA spændende og vildt irriterende, når man skal justere hele tiden i henhold til nyeste viden ;-) Det er også derfor to forløb på Detox Dig Smuk aldrig er ens
  Knus til dig
 42. Hanne Aaby på 19.04.2017
  Kære Ninka.
  Du er som altid klar i spyttet og giver mig en mulighed for at tale med , når endnu en vil anbefale mig : den medicinske seer Jeg har smidt 9 års prednisolon via detox v dig sidste år men pga lidt inflamation tilbage får jeg behandling og er 2 x blevet anbefalet kosten fra bogen. Så tak for dine ord og analyse. ❤❤❤❤❤❤

  SVAR:
  Kære Hanne
  Det er jeg SÅ glad for at læse her - TAK for dig <3
 43. Maja på 19.04.2017
  Kære skønne Ninka.
  Mange tusind tak. Bogen gjorde mig en anelse forvirret, men har samlet støv lige siden jeg læste den. Nu ryger den på genbrug og måske en anden kan få glæde af den.
  Kh
  Maja

  SVAR:
  Det ved man aldrig ;-)
  Knus til dig
 44. Kirsten på 19.04.2017
  Ja jeg har fået eksem i hårkanten og på næsen efter kuren

  SVAR:
  Håber da at du finde ud af hvorfor den eksem er opstået. Du skal være hjerteligt velkommen på næste hold Detox Dig Smuk <3
  Knus til dig
 45. Renate Victoria på 19.04.2017
  Kjære Ninka
  Jeg må få si.. Jeg levde pesciansk de ti år jeg levde med min x-mann.. Og jeg kunne godt merke at kroppen min cravet kjøtt fra fugl og vilt de siste tre-fire år. Massivt. Min kropp hadde et budskap. Og jeg måtte få min sjel med, da den absolutt levde i den veganske verden. For hva er egentlig forskjell på fisk og hjort -liv er det, uansett..og det er tydelig at mennesket er et vesen som må leve litt av andre vesener, som så mange andre skapninger. Livets sirkel. Det bør man ikke ha dårlig samvittighet for. Så etter nesten ti år med litt pesciansk kost innimellom mest grønnsaker, linser og brødmat, sa kroppen stopp. Og jeg har valgt å lytte. Uten dårlig samvittighet. Kjærlighet herfra

  SVAR:
  Søde Søde Renate <3
  Så meget kærlighed tilbage til dig - TAK fordi du altid er her <3
  Knus
 46. Anne Malene Andreasen på 19.04.2017
  Jeg har selvfølge bogen, men har ikke fået den læst endnu, det er der nok en mening med. Knus

  SVAR:
  Knus tilbage til dig <3
 47. Cecilie på 19.04.2017
  Kære Ninka,
  tak for et godt grin - selv midt i alvoren :-) Den gode mand er langt ude, og hans enøjede anskuelser og anbefalinger er en hån mod bl.a. os, der lever med MSIDS. Vi er i dén grad nødt til at have alle antenner ude, suge til os af nyeste viden og blive vores egen ekspert på kost, tilskud, livsstil, udrensning, you name it. Af hjertet tak for din utrættelige research, formidling og dedikation!

  SVAR:
  TAK fordi jeg må have lov at inspirere dig <3
  Knus
 48. Annette Oxlund på 19.04.2017
  Vi er en del, der har fået fantastiske resultater bl.a. af hans 28 dages-kur. Lad mennesker selv vælge - også hvis de vælger "Den Medicinske Seer" - hvem kan det skade? Det er jo lutter sunde ting, han anbefaler.

  SVAR: Anette Oxlund. Det har jeg beskrevet i bloggen. Hvad det kan skade og for hvem. Lutter sunde ting? Nej, ikke for alle.

  Knus
 49. Cellina Gylling på 19.04.2017
  Hej
  Åh hvor er jeg glad for dette opråb!
  Jeg har for et år siden åbnet Danmarks første online portal http://www.klarsyn24.dk">www.klarsyn24.dk og der er mange der ringer ind, som er kommet i ubalance efter de har fulgt disse anvisninger fra bogen....
  Der er faktisk flere som har fået kramper mm
  Jeg vil gerne sige at guide på den måde er uhensigtmæssigt, ja faktisk og spøge med sit helbred.
  De bedste hilsner.
  Cellina Gylling

  SVAR:
  Kære Cellina
  Tak for din besked - jeg er helt enig i at hans måde at guide på er uhensigtsmæssig <3
  Knus, Ninka
 50. Sisse på 19.04.2017
  Bravo Ninka, som sædvanlig : SPOT ON. Fantastisk at du stiller op. Tak til dig for dit mod og din ukuelige kampgejst. Du er et forbillede for mange.

  SVAR:
  Tak Søde <3
 51. Rikke på 19.04.2017
  Hej Ninka

  Jeg kunne godt tænke mig at høre Anthony Williams svar på din kritik?

  Jeg har selv læst bogen og er ikke enig i at han skriver at vi alle ens. Jeg synes netop at han understreger at alle er forskellige og derfor ikke skal behandles ens!

  Det er jo tankevækkende hvor forskelligt vi tolker indholdet, hvilket jo også understreger forskelligheden imellem os mennesker:-)

  Kærlig hilsen
  Rikke

  SVAR:
  Kære Rikke - Ja, vi vælger selv med hvilke øjne vi vil se og forstå, og har derfor hver vores tolkning -og det er også okay :)
  Knus
 52. Pia Charlotte Wedde på 19.04.2017
  Elsker din dejlig direkte måde at skrive på :-)

  SVAR: Tak Sødeste <3
 53. Anett på 19.04.2017
  Hej Ninka, jeg har også spist efter AW og startede på 60 kg og nu vejer jeg lige knap 66 kg.. det kan min krop ikke holde til... jeg er begyndt at få smerter i lænden igen pga. vægten...jeg er en smule vred på alle dem som har sagt at den medicinske seer er det eneste rigtige.... hvis jeg dog havde lyttet til min intuition...

  SVAR:
  Kære Anett
  Så fint at du lytter til din egen intuition nu :) Ønsker dig det bedste med at at finde tilbage til din vej <3
  Knus
 54. Kitten Karmen Gervang på 19.04.2017
  Kære Ninka,

  Man må virkelig selv mærke efter og følge, hvad der giver mening og er sundt for én selv nu. Ligesom med meget andet i verden. For alle disse forskellige meninger og udbud er også nu blevet for meget for mig.

  Kærlig hilsen
  Kit.

  SVAR:
  Kære Kit
  Ja, det er så vigtigt at mærke efter, hvad der er det bedste for én selv :)
  Knus
 55. Catharina på 19.04.2017
  Tak Ninka og godt gået!
  Da jeg læste de første sider af bogen mærkede jeg i energien og det på ingen måde vækker genklang i mig!!

  Tak for din omhyggelighed og mod til at træde frem med din viden (selvom jeg synes du er for meget ovre i ham)

  Jeg var dybt rørt da du fortalte om din søn.
  Da blev viden og erfaring til dyb visdom.

  SVAR:
  Kære Catharina
  Tak for dine søde ord <3
  Knus til dig
 56. Britta Smith Toftebjerg på 19.04.2017
  Arh, Ninka, det kan du gøre bedre.
  En af de ting, jeg holder mest af ved dig er din evne til at gribe i egen barm og få os andre til det samme.
  Selvom din blog her er både aktuel og nødvendig, synes jeg din sædvanlige objektive og professionelle tilgang lider lidt under den lidt sarkastiske humor. Ikke at den ikke er morsom, for det er den. Personligt synes jeg bare, at den mister budskabet, netop på grund af tonen.
  Jeg elsker din sætning: For vidne på denne specielle kontakt du har med øjet i det høje er....dig
  Således er min kommentar her naturligvis oplevet og værdisat af mig.
  Kh
  Britta

  SVAR:
  Tak for et lødigt input, dejlige Britta. Jeg elsker, når nogen rusker i mig sådan som du gør. TAK.
  Knus fra Ninka
 57. Susanne på 19.04.2017
  Spændende om mine positive linjer kan få lov til at blive stående :-)
  Jeg har læst bogen OG plukket de råd som GAV MENING for mig.
  I september og oktober 2016 brugte jeg 4000kr (ekstra pga. job) på forskellige kosttilskud og mange flere grøntsager end jeg ellers havde råd til.
  Jeg tabte 10 kg, slap af med gigtsmerter, blev meget bedre til at vågne om morgenen OG kunne gå ned på 1/3 dosis astma medicin.
  Jeg har lavt stofskifte (20år), Allergi (15 år) Astma (10år) og slidgigt (3år)
  Nu er jeg 'igen' ledig og har kun råd til ganske få grøntsager og kosttilskud, og kæmper for at hold emig til de gode ting, den bog gav mig inspiration til.
  NEJ bogen er ikke den eneste sandhed - alle indtryk skal opvejes i det enkelte menneskes liv.
  Mvh
  Susanne H

  SVAR:
  Kære Susanne
  Selvfølgelig får din kommentar lov til at blive her :)
  Det lyder til at du har lyttet til din krop og fundet den vej der er rigtig for dig, og ikke fulgt nogens råd uden selv at mærke efter. Det er så fint, og skønt for dig at du har fundet ud af hvad der virker på dine symptomer
  Håber virkelig at du finder en løsning til at fortsætte ad den vej fremad...
  Knus til dig
 58. Jan Daugaard på 19.04.2017
  Jeg kommer lige med et indput her :-)

  Vores tarmflora er bygget op via vores moders spisen og gøren inden vi fødes tænker jeg. = mange forskellige tarm kulturer der føder os i dette stadie.

  Når vi fødes på den naturlige måde kommer vi igennem en bakteriefamilie der påvirker os = en bakterie kultur. kommer vi til verdenen igennem et snit i maven kommer vi ikke i nærheden af disse bakterier = en type tarmkultur i det barn.

  Vi ved at vi alle har de samme organer og deres virkemåde er ens.

  Det jeg prøver at sige ( ogggg jeg har ikke læst bogen kun dit Egos indlæg ) at den hypotese som bogens skribent prøver at skitsere ( har det kun ud fra dit indlæg ) er at hvis vi alle detoxer at så vil vores tarmkulturer skifte til at være ens

  Alt det om den ene stamme og den anden stammes spise vaner er blot en form fir evolution er det ikke ? Ja man kan jo i dagens forstand ikke få msvedyrer der er gode til at opløse kartofler hvis ens øjne aldriggg har set en kartoffel.

  Jeg tænker at det der sker for mange når vi rejser ud at så møder vi andre tarmkulturer og så går der hul i ens mave, er det ikke lidt underbyggende det jeg hæver her :-)

  Mvh Jan Daugaard

  SVAR:
  Hej Jan – Tak for dit indlæg. Jeg tror, jeg forstår det, men jeg er sgu ikke helt sikker, ha ha ha.
  Knus Ninka
 59. Pia på 19.04.2017
  Endelig kommer der en mand, som er flere år frem for sin tid, angående vores krop og indre og hvad der er godt for os. Der er vel ikke noget nyt i, at frugt og grøntsager er det sundeste for os mennesker. Og man skal da ikke være højt uddannet for selv at kunne tænke, at det nok er sundere at fylde os med naturens eget skattekammer, i forhold til medicin, som er proppet med dårlige ting for vores kroppe, så vi får bivirkninger og så skal vi yderligere have andet medicin for at klare bivirkninger.... Tænk hvis det går op for hele befolkningen at kroppen er I stand til at helbrede sig selv... Ja så er der nogle læger og især medicinal firmaer der går på røven...
  Hver evig eneste dag bliver vi mennesker fyldt med alverdens giftige stoffer i form af mad , drikke piller osv. Det godtager vi "bare" - og så kan vi ikke forstå at vi får allergi, astma, kroniske sygdomme/symptomer mm.... Næh det accepterer vi uden at blinke. Her kommer en mand med åbne arme og indvier os i naturens egen lille hemmelighed, nemlig frugt og grønt, faktisk kan helbrede og afhjælpe mange mennesker, så mange kan komme af med al den medicin som forgifter kroppen, så den kan hele sig selv... Og du og andre kan jo bare lade være med at følge DMS. Og hans forslag - der er jo ingen der er tvunget - som man modsat i den lægelige verden, hvor man får tudet ørene fulde med, at hvis du ikke tager din medicin, så blir du syg... Lad os finde ind til os selv igen - så har kroppen nok det rigtige svar. I bund og grund handler alt idag jo om at tjene flest penge, på bekostning af folks helbred.

  SVAR:
  Kære Pia
  Gid det var så simpelt. Som du kan se, hvis du læser hele min blog, kan du se, at det er det IKKE. Det er IKKE godt for alle at spise en hel masse grønt og kun det. Men sådan går det, når man kun læser overskrifter. Når du har et kvalificeret input med udgangspunkt i undermetylering, kan vi tale videre om sagen.
  Før gider jeg ikke
  Knus Ninka
 60. Mette Jacobsen på 19.04.2017
  Har læst bogen med interesse, og har afprøvet nogle forslag.
  Jeg læser mange bøger og tager det jeg kan mærke er godt for mig.
  Super fint med dit indspark.
  Kærligst Mette❤️❤️❤️

  SVAR:
  Kære Mette
  Dejligt du kunne bruge det ❤️
  Knus
 61. Charlotte Andersen på 19.04.2017
  Super god kommentar og er helt enig med dig især vedr ensretning så stritter alt også på mig for ingen er ens, men desværre breder ensretningstendensen sig feks med term—modellen/bds eller funktionelle lidelser som den også kaldes og på trods af det endnu er forskning er den allerede adopteret af læger, kommuner, smerteklinikker og sundhedsstyrelsen det viser hvor desperate de er i jagten på helbredelse selv for sygdomme der ikke kan helbredes.

  SVAR:
  Enig – kæmpe kram og tak for dig...
  Ninka
 62. Maria på 19.04.2017
  SÅDAN Ninka
  Er sku stolt af dig og af at have fulgt dig i så mange år. Du har fat i den lange ende.
  Kærligst
  Maria

  SVAR: TAK for dig Maria <3
 63. Liliane Elbek på 19.04.2017
  Tak Ninka :-)

  Har ikke læst bogen, men havde netop det indtryk at budskabet var lidt for "frelst" til mig.

  Desværre lever vi en verden, hvor der svindles med forskning og resultater, og måske derfor falder folk for denne tilgang til viden.

  Men jeg mener også helt klart, at vi skal behandle kroppen individuelt - og få hjælp fra eksperter, som ved hvordan man behandler en natulig krop (og her finde vi så desværre heller ikke ikke mange læger) og så i øvrigt lære at lytte til vores egen krop. :-)

  SVAR:
  Kære Lilane
  Vi har selv den nødvendige visdom inden i os - vi skal bare lære at lytte til den <3
  Knus
 64. Anette på 19.04.2017
  Tak for et rigtig godt skriv.
  Jeg synes du har nogle gode pointer.
  Hvis blot folk var bedre til selv at mærke efter, hvad deres krop har brug for

  SVAR: Tak <3
 65. Dina på 19.04.2017
  Kæreste Ninka.
  Jeg hyler af grin, når du virkelig folder dig ud. Din humor er som en knus elskelig damptrommel. Altid godt med vinkler og nuancer. Bliv ved med at vælte verden!

  SVAR:
  Af hjertet tak for den kommentar <3
 66. Mette på 19.04.2017
  Vel brølt, skønne Ninka! Tak! Og tak for den vigtige viden om methylering!

  Kram & lys ❤️

  SVAR: Velbekomme ❤️ Kram og lys tilbage til dig ❤️
 67. Fillipa på 19.04.2017
  Som jeg læser det, er rigtig rigtig rigtig mange mennesker blevet raske eller er på vej til det ved at følge den medicinske seers vejledninger, og så er jeg bedøvende ligeglad med hvad videnskaben siger. Videnskab finder hele tiden ud af nye ting og den ved bestemt ikke alt.
  Jeg har længe været kritisk overfor bogen da jeg har fået fortalt hvordan jeg bør spise med min autoimmune sygdom....(jeg har dog ikke haft særlig meget held med af følge disse kostråd. Jeg er blevet mere syg. Sååøøø.) og ideen om at spise så meget frugt har jeg fået fortalt ikke er så godt.

  Men når man kigger på resultaterne af hans kostvejledning og alle de mennesker som kan slippe deres sygdom, så kan man ikke ignorere det og jeg giver ham en chance

  Men Ninka du kommenterer methylering som om det er en ukendt størrelse for ham. Det er det bestemt ikke. Det har han dækket i et af hans radioprogrammer. Just saying.

  Han er ikke til at komme udenom. Hans vejledninger er simple, folk bliver raske og andre kostretninger bliver overflødige. Hvis jeg bliver rask af det her, så er jeg sikker på det. Uanset hvem hans kilde end er.

  SVAR:
  Tak for dit indlæg. Jeg kan ikke rigtig ud af det læse, hvad du mener. Men fred med det.
  Jo, han er til at komme udenom.
  Knus Ninka
 68. Birgitte på 19.04.2017
  Kære Ninka.

  Tak for dit skriv. Dine to henvisninger virker ikke fra min computer. Det kan komme til at virke lidt utroværdigt og usmart oven på alle dine ord til Den medicinske seer.

  Jeg har ikke læst bogen, men kender to, som er meget dedikeret. Jeg har selv prøvet mange ting, men bliver altid lidt "bange" når der kun er en vej og det ikke er den, jeg går, enten pga økonomi eller manglende lyst eller andet.

  Jeg synes, det er fint, det du skriver. Jeg synes, det er en fantastisk vej, du selv har gået og stadig går. Jeg kan dog være lidt øv over din klare overbevisning om, at der skal kød til det gode helbred. Jeg spiser fisk, men har ikke lyst til kød af flere årsager. Det betyder, at dengang jeg havde pengene til at melde mig på et af dine detox kurser, gjorde jeg det ikke, fordi beskeden var, at det var for kødspisere.
  Jeg forsøger at finde min vej i denne kostjungle, men røg af at følge dig pga. kødet.
  Tak for alt hvad du tidligere har givet mig og tak for alt det du fortsat giver, selvom jeg primært er gået andre veje:)

  Kh Birgitte

  SVAR:
  Kære Birgitte
  Tak dine søde ord, og for at du følger med hos mig, selvom vi måske ikke lige har samme overbevisning i forhold til kød.

  Ærgerligt at det har afholdt dig fra at deltage på mine detox hold, vi har flere der som dig ikke ønsker at spise kød, men alligevel giver forløbet en chance - og får SÅ meget glæde af det.

  Min overbevisning i forhold til kød bunder i hvad der er videnskabeligt belæg for, og i hvad jeg mærker er godt for mig og min krop.

  Knus, Ninka

 69. Anne på 19.04.2017
  Jubii, så fik vi sat ham på plads

  SVAR:
  Jeg fik i hvert fald gjort min holdning klar :)
  Knus
 70. Kirsten Christensen på 19.04.2017
  Så er det sagt. Tak for det

  SVAR: Velbekomme og knus til dig <3
 71. Hanne Bruun på 19.04.2017
  TAk Ninka - fordi du gav en tilbagemelding på bogen.
  ❤️

  SVAR: Velbekomme og knus til dig ❤️
 72. Malan på 19.04.2017
  Hvor var det godt beskrevet, tak for det.
  Jeg er født på Færøerne, i en lille bygd. De eneste grønsager jeg kendte til da jeg var barn, det var løg og kartofler. Æbler og appelsiner ved juletid Jeg er årgange 49. Det vi levede af var fisk, får, og grind og kartofler. Fisk og grind fra mandag til lørdag og om søndagen kød, indimellem en frisk hanekylling. Meget af kødet og fisken blev tøttet. Det har nok været for at sikker sig om dårlige tider. Når nok om det. Hvis mine forfædre havde levet som veganer, havde jeg ikke kunne skrive til dig i dag. Jeg takker mine forfæder for livet ❤

  SVAR: Tak for dig <3
 73. Jytte Ebbesen på 19.04.2017
  Tak Ninka
  De sidste 30- 40 år har jeg læst også taget nogle uddannelser i det alternative.
  Jeg er forfærdelig at undervise, fordi jeg er så kritisk (kan det nu passe briller på)
  Er ved at høre den medicinske seer på lydbog, er ikke nået så langt, går i stå med tanker det var lige godt (?) undskyld Gud, hvis det er så utroligt enkelt hvorfor er der så så mange syge og mennesker i ubalancer?
  Tænkte også gad vide om ham AW har aktier i pille fremstillinger.
  Jeg synes det er forfærdelig synd at mennesker med helbredsproblemer hopper fulkommen ukritisk på alle disse trends/ kurrer/ guruer. Tag dit liv tilbage, spørg dig selv hvad her Jeg brug for og vær kritisk med fødevarer og medicin. kærligst.

  SVAR:
  Kære Jytte
  JA - vi skal nemlig alle gøre vores eget arbejde og research i forhold til vores krop for at finde den rigtige vej for os selv <3
  Knus
 74. Martha Marie knudsen på 19.04.2017
  Kære Ninka, Tusind tak for din evaluering af Den medicinske seers bog. Jeg er en af de lykkelige, der er blevet helbredt for Epstein Barr virus ved at følge Anthonys råd om hvordan du selv bekæmper virussen. I 4 år havde jeg symptomer på virussen med enorm træthed og feber ture til følge. Og i perioder uarbejdsdygtig.Lægerne kunne ikke hjælpe mig rask. Jeg fik ved et tilfælde bogen , læste afsnittet om hvordan Epstein Barr virusen kan bekæmpes, gik igang med kuren. Efter cA 2 MDR. VAR JEG SYMPTOM FRI. For første gang i over 4 år. Jeg holdt så om med at spise urterne da jeg tænkte nu er jer rask. Efter en uge var symptomerne tilbage. Jeg startede med urterne igen i store mængde og efter 1 døgn var jeg symptomfri. Det gik rigtig godt i flere mdr. så løb jeg tør for en del af urterne, og tænkte jeg er jo rask, så jeg behøver nok ikke flere urter. Efter ca 1 1/2 uge vendte symptomerne tilbage. Igen startede jeg urtekuren i stor mængde og igen efter 1 døgn symptom fri. Nu tager jeg urterne dagligt , og er Uden symptomer, fyldt med energi og i stand til at nyde mit liv, mit arbejde og alle mine mange andre interesser. Jeg kan ikke udtale mig om andet fra bogen end at Kuren mod Epstein Barr virus, har hjulpet mig tilbage til et raks liv.
  Så til de mennesker der måtte have problemer med den virus, kan jeg anbefale Anthonys vejledning.
  Mange kærlige hilsner Martha Marie

  SVAR:
  Hej Marie. Tak for dit input.
  Ja, der er nogen, der vil få det bedre ved at bekæmpe Epstein Barr. I en periode. Andre vil få det værre. Præcis som jeg skriver. Din beskrivelse viser i øvrigt, at du ikke er helbredt men er blevet afhængig af en ”kur” som også fratager dig nogle af de mest vigtige næringsstoffer som på lang sigt vil have konsekvenser for dit helbred. Det er jeg ked af på dine vegne. Men det tror jeg ikke, du vil lytte til.
  Knus Ninka
 75. tonny kirkestad på 19.04.2017
  Ninka - du har fat i noget - bliv ved. Jeg har bøgerne, men tænker som du, tak for et rigtig godt input.

  SVAR:
  Selv tak - og knus <3
 76. katarine på 19.04.2017
  Jeg har lige købt og læst bogen: Den medicinske seers kostguide. Og må sige at jeg blev noget skuffet... og jeg er glad for at læse din kritik, selvom det ikke er den samme bog, kan jeg kun forestille mig, hvordan han taler "den eneste sandhed" igennem bogen. Det er dybt skuffende når "spirituelle og oplyste mennesker", bruger andres svagheder, som manglende ressourcer til selv at undersøge tingende, til sit publikum og heppekor.
  Godt skrevet Ninka...

  SVAR:
  Kære Katarine
  Tak for det - der er ingen "den eneste sandhed" <3
  Knus
 77. Lone på 19.04.2017
  Synes, du er lidt hård ved den kære AW - har du overvejet om nogle af de 'beskeder', han får er røget i 'junkmail' i stedet for 'inbox' og således aldrig er nået frem til hans kendskab.....? *LOL*

  SVAR:
  Haha - Det kan man jo aldrig vide ;-)
 78. Sussie Luscinia Nielsen på 19.04.2017
  Jeg må sige Ninka at du er et af de eneste mennesker jeg kender der gang på gang siger; Hov venner, nu bliver jeg lige nød til at lave om i planen - noget virkede ikke - MEN nu har jeg en løsning der var BEDRE end før.. ikke sagt at det så er den endegyldige sandhed, men det er BEDRE end før.. Og det er lige nøjagtig den vej vi selv må gå i vores udvikling. Vi prøver af, noget dur, noget dur kun en tid, noget nyt må ind, noget gammelt må ud. HURRA for dig fordi du altid søger videre, også når det er - for det MÅ det være - virkeligt træls at "man" lige troede at nu var den der, så er der lige en "gavtyv" der stikker næsen frem og siger; Hey, hvad med mig og mine symptomer.. Så tager du søgehatten på igen - og igen - og igen.. TAK. Du er MEGA sej!!

  SVAR:
  Af hjertet tusinde tak for din søde ord Sussie <3
 79. Julie på 19.04.2017
  Kære Ninka

  Jeg har fulgt dig længe, altid med en respekt for din vedholdenhed og viden, og netop din evne til stadighed at formidle og inddrage ny viden i dine protokoller.

  I forbindelse med at min mand fik konstateret Alzheimer og vi var på landsdækkende TV, blev jeg, i den bedste mening stormet ned med henvendelser på alt muligt alternativt i fht hvordan jeg kunne helbrede min mand, heraf henviste 80 pct. til den Medicinske Seer. Jeg har også fulgt med i Facebook gruppen og må ærligt indrømme at jeg er forskrækket over hvordan folk lader sig forføre. Jeg tænker det i den grad er udtryk for manglende ståsted og manglende evne til at mærke, hvad man selv har brug for. Og som du skriver i din kritik oftest meget sårbare og udsatte mennesker som lige som jeg selv søger en vidunderkur mod det som den traditionelle lægevidenskab ikke kan forklare.
  Jeg er selv troende, men det har intet at gøre med hans formidling af Guds ord.

  Tak for din pramfrihed i denne sammenhæng

  SVAR:
  Kære Julie
  Tak for dine søde ord, og tak fordi du deler dit synspunkt <3
  Knus
 80. Karin Wolff på 19.04.2017
  Tak, det er som talt ud af mit hjerte. Lånte og læste bogen med indledende tonsvis af god vilje og interesse. For hver side jeg læste forsvandt den indledende begejstring, og blev erstattet af skuffelse og hovedrysten. Troede alle ville kunne se at det jo er helt skævt, men til min gru følger mange ham blindt og uden refleksion. Han behandles som Gud selv.
  Lidt fikst af han at kun tale om "ånden", det udtryk kan dække en hvilken som helst afdød.

  SVAR:
  Kære Karin - Knus til dig <3
 81. Janne Munk-Petersen på 19.04.2017
  Skøn læsning. Tak for det - håber han selv læser det og tør være åben. Har læst bogen og undrer mig altid, når viden kun stammer fra samtaler med Gud. Jamen altså - vi skriver 2017, hvor vores viden (kan) stamme(r) fra grundige undersøgelser.

  SVAR: <3
 82. Sanne på 19.04.2017
  Tak Ninka.
  Du beskriver lige netop nogle af de tanker jeg fik, da jeg læste bogen..
  Jo længere jeg kom i den, des værre blev det..jeg blev så træt..og frustreret..
  Jeg er glad for, at jeg ikke er den eneste, der har svært ved at tage bogen seriøst
  Meeen også bekymret over de mange, der lovpriser bogen som en bibel. Jeg håber din "anmeldelse" vil være en øjenåbner for mange

  SVAR:
  Jeg er taknemmelig for dem jeg kan få lov til at hjælpe videre på deres unikke vej ved at læse min blog
  Knus <3
 83. Marianne på 19.04.2017
  Så godt skrevet

  SVAR: Tusind tak <3
 84. Zofja Helle Bonde på 19.04.2017
  Sådan Anthony William - Læs og lær venligst Ninkas mail og hop så venligst ned fra din himmel med din inkompetente madbibel.

  Kæreste Ninka - seje og skarpe sild.
  Tak for at få lov til, at læse dit brev til Anthony alias madguruen.
  Jeg fik selv "den medicinske seer" i julegave - hende der gav mig bogen havde det mest højtidelige blik i øjnene da hun gav mig bogen - det i sig selv er jo sødt og dejligt - men hold nu kæft - denne frelsende røde neontråd lyste op nærmest fra side 1 - mens jeg læste bogen, havde jeg en fornemmelse af, at jeg var på vej ind i en sekt - og at jeg nærmest var hensat til død og ødelæggelse, hvis jeg ikke deltog i den overskyggende healende grønne juicebølge - midt på side 37 gav jeg op - No way Anthony William mig får du ikke.

  Ninkamuzen - du er skøn - hav en dejlig dag.

  Kærlig hilsen
  Zofja Helle

  SVAR:
  Kære Zofja
  Tak for dit skønne indspark - og en dejlig dag til dig også <3
  Knus
 85. Malene Rossil på 19.04.2017
  Tak for at du melder klart ud. Har været træt af at høre om Den Medicinske seer længe og det endda uden at have læst bogen. Blot den præmis, at have fået det hele fra Vor Herre i det Høje, afstedkommer en del skepsis fra min side og det forundrer mig til stadighed, at man kan godtage denne præmis, især når det handler om noget så essentielt som vores sundhed.

  SVAR:
  Kære Malene
  Sund skepsis er altid godt - ikke mindst når det gælder andres anbefalinger ;-)
  Knus
 86. Anne Sandberg Atkinson på 19.04.2017
  Sorry, a correction to my previous comment. Although cholorella can also be a problem with amalgam, I am mainly concerned about his recommendations for tons of cilantro. According to Dr. Andrew Cutler, who is also known for his work with healing children of Autism symptoms, believes the chelation properties of cilantro are dangerous for those who still have amalgam. They move metals in the body, which in the cae of unproper chelation from the body, can end up in the brain. For those of us especially that are genetically "bad metabolizers", this theory should be a serious concern...

  ANSWER:
  I agree – very concerning.

  Love
  Ninka
 87. Vivi Birkehøj på 19.04.2017
  Jeg har selv købt bogen, men har også undret mig over at alle sygdomme skulle kommer fra samme virus. Men man må jo ikke sige/skrive noget negativt i gruppen.

  Noget er sikkert rigtigt, som så meget andet, men jeg synes man skal passe meget på ikke at blive så fanatisk, som mange åbenbart er blevet.

  SVAR:
  Fanatisme kommer der sjældent noget godt ud af ;-) <3
 88. Britt Akhsas på 19.04.2017
  Skønne Ninka - dejlig tilgang og budskabet er hørt!

  SVAR: Skønne dig <3
 89. Gitte Maj på 19.04.2017
  Tror sku du har fat i noget :-) Tak for, at du tager dig tid....

  SVAR:

  Det tror jeg også ;-) TAK fordi du følger med...
  Knus
 90. Kirsten Petersen på 19.04.2017
  Jeg har også læst bogen og tænkte at vi kan da ikke fejle det samme allesammen, og skulle leve efter en og samme plan allesammen, det giver rigtig god mening, det du skriver, for vi er unikke væsener, der skal leve unikt.

  SVAR:
  Nemlig <3
 91. Ianne Cristina på 19.04.2017
  WELL SPOKEN..!!

  -Det er især supergodt at du tager fat på over/undermethylerings problematikken, da det imo er et væsentligt, men desværre stadig overset problem i mange behandler kredse herhjemme..

  SVAR: Methylerings problematikken er SÅ vigtig ja, og især for de 20% af befolkningen som er undermethyleret og dermed kan komme til at gå helt galt i byen hvis de vælger f.eks. at blive/være vegetarer/veganer. Og ja, desværre er det ikke rigtig velkendt eller anerkendt viden herhjemme endnu - hverken inden for "alternativ behandling" eller indenfor "det etablerede system"... Desværre...
  Knus til dig <3
 92. Sonja på 19.04.2017
  Hei Ninka. Så fint at du tar dette opp, fordi dette gir mening. Vi er alle så forskjellige og derfor synes det helt urimelig å dra alle under "en kam". Jeg har lest bøkene fra ham og i første øyeblikk så er de interreresant, hva om det er så enkelt, spise frukt og grønt og voila. Men det blir å lure oss selv, hva med oss som skal ha fett holdig kost? Er undermetylert? Mangler søvn/sliter med betennelse? Vil sellerijuice og blåbær være nok?
  Takk for at du setter lys på dette. Og takk for ditt gode arbeid. Jeg vet hvem jeg følger heretter.
  Alt godt

  SVAR:
  Kære Sonja
  Tak for din søde kommentar <3 Og nej, jeg tror bestemt ikke sellerijuice og blåbær er nok i de tilfælde ;-)
  Knus til dig
 93. nina bjarup på 19.04.2017
  Altid skønt og tiltrængt med et, som her, kvalificeret modspil til enhver tids modeluner. Uden at vide det mindste om hverken over - eller undermetylering og tilsyneladende for doven pt til at google det, vil jeg ikke lade det forhindre mig i at hævde, der er andre gode grunde til at skrinlægge sine kødelige lyster :-) I den forstand adskiller jeg mig ikke fra det udokumenterede, svagt validerede hverken randomiserede eller evidensbaserede spor, men vil tale noget så trivielt som det at afholde sig fra kødet alene af kærlighed, respekt og barmhjertighed. En levende gris kan give så ufattelig meget lykke, nærvær, samvær, humor og intelligens - og vi kan forløse vores dybeste potentiale i samværet med vores medskabninger. Om det i sig selv giver et bedre helbred, kan jeg som nævnt ikke dokumentere, men det giver en bedre helhed and it feels good :-)

  Kære Nina
  Tak for din kommentar - dine argumenter imod kød går alene på det følelsesmæssige, så det vælger jeg ikke at kommentere på ;-)
  Knus, Ninka
 94. Kirsten på 19.04.2017
  Jeg kan kun sige; at jeg er fuldstændig enig. Jeg kunne sige mange upopulære ting om den bog, som mange er faldet i svime over, men det ville fylde for meget, nogle få ting her; "Gud" giver ikke råd om, hvad vi skal spise og hvordan vi skal leve.
  Ja, vi er alle forskellige og det er vigtigt, at lytte til sin egen krop og det er de færreste der i længden har godt af at leve vegansk (og da slet ikke børn). Han påstår bl.a. også, at fermenterede grøntsager er "død" mad, sikke noget vrøvl, det er da netop "levende" mad og ekstrem gavnlig for tarmfloraen. Og så hans udsagn om leverrens, altså helt ærligt ... jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde og jeg ved heller ikke, hvilken leverrens opskrift han refererer til, men gennemgår man den "rigtige" på den rigtige måde (som bl.a Andreas Moritz anbefalede), så er det altså alt andet end olivenolie kugler, der kommer ud, .... hahaha ... det er næsten ikke til at tage alvorligt. Jeg husker ikke så meget andet lige nu, for jeg leverede Kindle bogen tilbage, da jeg simpelthen ikke kunne tage den alvorligt. Jeg tar endvidere afstand fra enhver som påstår, at han får beskeder fra Gud's højre hånd eller hvordan det nu var og især at han (Anthony) skulle være den "udvalgte" han "taler" igennem, wow, der lyser min røde lampe helt vildt, vi har alle mulighed for at være i kontakt med det Guddommelige og som sagt "Gud" prædiker ikke, hvad vi skal spise eller hvordan vi skal leve, det er religionernes dogmatiske falske Guder (Archons/Annunaki), der gør, ikke vores oprindelige sande ophav. Vi har fri vilje, og "Gud" blander sig ikke i, hvordan vi vælger at leve vores liv, men naturligvis kan vi alle "stille ind" og få råd og vejledning om vores liv generelt fra vores eget højere selv og/eller den Guddommelige Intelligens, bare vigtigt at mærke efter om den nu også kommer fra den sande kilde, der er mange "deceivers" på de astrale planer.
  Der er mange gode bøger med råd og vejledning derude, denne er ikke én af dem i mit view, selvom der kan være nogle enkelte gode ting.
  Det vigtigste at huske er; at bruge sin egen intuitive intelligens i alt, og lytte til sin krop og bestemt ikke "one size fits all" som her og blindt tro på, at det er vejen for alle. Jeg har også noget mere tiltro til min egen intuitive intelligens og research end jeg har til fx læger med mindre det handler om noget akut.
  Venlig hilsen
  Kirsten

  SVAR:
  Kære Kirsten
  Tak for dit input her på bloggen <3
  Knus
 95. Joyce på 19.04.2017
  Hej Ninka,
  Tak for anmeldelsen. Jeg har også undret mig over nogle ting, men holder et åbent sind indtil videre.
  Mvh, Joyce

  SVAR:
  Kære Joyce
  Det er altid godt med et åbent sind - og mærke efter på egen krop og sjæl, hvad der er godt - med nyeste viden in mente ;-)
  Knus
 96. Sonja på 19.04.2017
  Hei Ninka. Så fint at du tar dette opp, fordi dette gir mening. Vi er alle så forskjellige og derfor synes det helt urimelig å dra alle under "en kam". Jeg har lest bøkene fra ham og i første øyeblikk så er de interreresant, hva om det er så enkelt, spise frukt og grønt og voila. Men det blir å lure oss selv, hva med oss som skal ha fett holdig kost? Er undermetylert? Mangler søvn/sliter med betennelse? Vil sellerijuice og blåbær være nok?
  Takk for at du setter lys på dette. Og takk for ditt gode arbeid. Jeg vet hvem jeg følger heretter.
  Alt godt

  SVAR:
  Kære Sonja
  Ja det giver så meget mening at vi alle sammen er forskellige og har brug for forskellig kost :)
  Knus
 97. Bolette Knugge på 19.04.2017
  Kære Ninka
  Har også læst Den medicinske læser - må indrømme at jeg også sad tilbage med en blandet fornemmelse - og spørgsmålene presser sig på - Direkte forbindelse til Gud og så ikke bedre svar ? Og ja forklaringer uden dokumentation osv. Og kan det passe at det hele virkelig kan være så enkelt og gælder det for os alle ?? Tak Ninka for at bringe Dine inputs. Fanatisme er aldrig godt så vi må hver især mærke efter og finde den vej der passer vore lige netop os og de mennesker vi har ansvar for. Tak for dine henvisninger - dem vil jeg tjekke ud. Fortsat held og lykke med dit arbejde . Kh Bolette

  SVAR:
  Kære Bolette
  Tak skal du have Søde <3
 98. Mette Sørensen på 19.04.2017
  Af hjertet tak for godt læsestof
  Jeg bliver simpelt hen nød til at dele den.
  Det skulle stå med stort på alle busser, på alle stationer og offentlige steder. Og så kloge ord fra en der påstår IKKE har en direkte telefonlinie eller anden kommunikation med det højeste.
  Tak og god dag

  SVAR:
  Kære Mette - SÅ glad for at du kan bruge det til noget <3
  Knus
 99. Anne Sandberg Atkinson på 19.04.2017
  Hi Ninka:
  Woah! :) Have been waiting for someone to take him on... But why not in English? I am sure you have translated this, but I thought you were switching your profil to English. I read the book a while back, and have been keeping a close eye on all his hype. I personally have a big concern about his recommendation of chlorella. I am concerned that chlorella is a chelator, and according to Dr. Andrew Cutler is not safe for the many people who still have amalgam and/or have not properly chelated yet after removal. Anthony William's book is like many health advocates out there, an intersting read, and we must find our own truth or wisdom from it. We can never rely blindly on one method, and as you point out- there is so much other research out there to be had. Relying blindly on one approach, is too limiting and possibly even detrimental to ones health. We are, as you say, not all the same. I do however miss a more sober approach to your critic. You are SO VERY PASSIONATE about your work Ninka. You are such an inspiration, and I feel a less sarcastic approach would help you be taken more seriously in taking him on... I mean this with love. Keep up the great work Ninka, you go girl! Love, Anne '

  ANSWER:
  Thank you Anne – very valuable input. You might be right. A less sarcastic version might be a better solution for the English market. I am not sure I am going there. There is nothing more scary than a bunch of angry vegans :)
  Ninka
 100. Yara på 19.04.2017
  Jeg kan kun give dig ret. Har ikke læste bogen og har heller ikke lyst til. Veganske livsstil passer ikke til alle men det er som om , der pludselig er en epidemi af vegansk livsstil derude , fordi folk tror, det kun er det rigtig for kroppen og kloden og det passer jo ikke .
  Vi er alle unikke med vores unikke apparat ( krop) og det må vi lære at tune in og spise det, det passer os bedst og ikke, hvad andre siger.
  Tak for bloggen

  SVAR:
  Kære Yara
  Præcis! Vi er alle unikke og det er så vigtigt at vi hver især finder det, som netop er godt for os. OG at vi tager nyeste forskning og viden i betragtning når vi bliver præsenteret for den ;-)
  Knus og TAK for dig <3
 101. Jeanette Hubert Jelstrup på 19.04.2017
  Enig i at det er vigtigt at vi kigger på den enkelte, og en kombination af videnskab udefra og god intuition indefra... så tror jeg på at det rykker.. Godt Ninka med lidt modspil... og tankestof til alle de som ikke selv har overskud til at være kritiske..

  SVAR:
  Kære Jeanette
  Det er ved at være kritisk overfor og stille spørgsmål til al den input, råd og vejledning vi modtager, at man finder ud af hvilken vej der er bedst for netop én selv. Ved at lytte til og mærke efter på egen krop hvad der er godt, og hvad der ikke fungerer.

  En ting er godt for nogen - og noget helt andet kan være godt for andre ;-)

  Knus og tak fordi du læser med <3
 102. Jørgen Toft på 19.04.2017
  Kære Ninka

  Alle først er det meget vigtigt for mig at gøre følgende klar:
  - at ingen mennesker er bedre end andre. Til fodbold jo, men fundamental set nej
  - min sandhed er højst sandsynlig ikke din sandhed
  - umiddelbart er det intet der er rigtigt eller forkert, men alt hvad vi gør har konsekvenser
  - det guddommelige, hvad det så er, elsker alle lige meget uanset, hvor lys eller mørk, vi er i vores sind, sjæl eller allerhøjste jeg
  - alle vil en dag få det store perspektiv og se og forstå den endelig sandhed, så som forgængerne Jesus, Budda, Mohamed og den danske åndsforsker Martinus mv.
  - vi er alle evige levende væsener, der lever i evige foranderlige livsspiraler

  Med ovenstående håber jeg, mit budskab kan modtages konstruktiv og danne grundlag for måske lidt stof til eftertanke. Forventer på ingen måde, at vi er enig, men håber blot, vi kan være uenig på en kærlig måde.

  Har stor respekt for din gøren og laden og det du har stået få gennem mange år. Men her mener jeg, du er på vildspor. Forstår slet ikke din kritik og din udtalelser. Tag blot hvad du kan anvende og lad resten ligge, så enkelt er det. Du selv har været med til,at få en masse mennesker til at følge dine bøger som var du en “gud”. Der har virket for nogen og absolut ikke virket for andre. Jeg selv er en af dem. Jeg er vegetar og skal slet ikke have kød, da jeg ikke kan tåle det mere!.

  Det gode ved så mange har fulgt dine råd, er de påbegynder en livsstilsændring og det virker på en eller anden måde på alle mennesker. De fleste er enig om, en god søvn, motion, frisk luft og selvfølgelig en god kost er bedst for alle.

  Problemet i dag er ofte, de fleste produkter der købes har måske en gang være sunde, men er ødelagte i dag af alskens tilsætningsstoffer og forureninger for jord til bord. Endvidere glemmer vi vi udvikler os som ”mennesker” og det påkræver hele tiden ændringer i føden og måden vi lever på. Og dette går det ofte yrste kompliceret.

  Jeg selv, har læst dine bøger, og taget det bedste jeg kunne anvende vedr det du står for. Men bl.a. vedr. kødspisning, har der altid være en stor divergens.

  Jeg har været meget syg og ændret livsstil fra røg, alkohol, kød etc og være på alskens kure i indland og udland og talt med mange dygtige læger, terapeuter, behandler etc. Rigtige mange af dem mente, de lige netop havde den viden, der skulle gøre mig rask og det de andre havde udført ikke var rigtigt.

  Det er en fatal holdning at have. Intet sker tilfældigt og vi møder dem på vores vej vi er klar til at møde og de giver os det vi er klar til at arbejde med. Derfor har alle dem jeg har mødt, hjulpet mig i den retning for bedre helbred. Men ingen kan helbrede mig, kun mig selv, alle andre kan lyse på min vej.

  På alle disse kure jeg har været på, har vegetarisk mad været den føde alle fik. Og jeg har aldrig været sammen med en kødspiser, der ikke kunne leve af den og alle bekendtgjorte gerne de fik det bedre. Kødspisning i dag er blot blevet en rigtig dårlig vane der ligger dybt begravet i os. Ja engang skulle vi spise kød, men alt ændre sig, jo mere udviklet vi bliver. I dag er de fleste af os mellem ”dyreriget” og det rigtige ”menneskerige” og i et civiliseret samfund vil kødspisning ikke høre til. Alt andet er i min optik ulogisk.

  Er ret sikker på, du nok ved, at det du sende ud, kommer tilbage til dig. F.eks. smil til verden og den smiler til dig. Andre siger, du høster, som du sår, du ligger som du reder etc. Alle udsagn for en evig gyldig universal lov som blandt mange kalder for ”karmaloven” eller ”loven om tiltrækning”.

  Og ifølge denne lov, kan vi i fremtiden da kun leve i fred, idyl og hermed være fritaget for ”sygdomme”, krig og alskens mørke, hvis vi selv lever i fred, idyl og harmoni med os selv og vores omgivelser. Og hvordan skal det kunne lade sig gøre, hvis vi gør andre skabninger ”ondt”, dvs. slå dem ihjel og fratager dem retten til livet. Det er da fuldstændig ulogisk og heldigvis også usandt.

  Så hvis vi vil leve i fred giver vi andre skabninger fred og det betyder vi intet slå ihjel. Og det gælder fugl, fisk og enhver form for dyr, ja selv insekter så som en flue. Og jo mere udviklet vi bliver, jo mere viden vi får, vil vi en dag lære, selv ikke at tage ”livet” af vores celler, så de kan leve en alm. livscyklus. Dvs. vi vil aldrig indtage tobak, alkohol, kød osv.

  Vi lever alle i evige levende udviklingsspiraler, og livet vil hele tiden lære os hvilken forandringer vi skal foretage os, for at kunne fortsætte denne udvikling. Lige nu er kloden og dens beboer i en tid hvor bl.a. kødspisning vil aftage og en dag i fremtiden ophøre.

  Fred være med os alle

  Hjertelige hilsener

  Jørgen

  SVAR:
  Kære Jørgen - Tak for din kommentar.

  Jeg skulle lige bruge nogle uger på at læse den, for den var så lang. Tak for din kærlige tone. Det er tydeligt, at du kommer fra et rent hjerte og et godt sted.

  Lige her bliver vi dog ikke enige. Og slet ikke i, at jeg "bare kan lade det ligge, jeg ikke kan bruge" og tage resten. Det er ikke min stil med den form for laden stå til, når det er menneskers psyke og sundhed, der er på spil. Og det er præcis det, der er galt her. Det er ikke nok, at du aldrig har mødt et menneske, der ikke kunne leve af vegetarisk kost. Det er kun indenfor de sidste 10 år, at vi er blevet klar over, HVOR alvorlige konsekvenser en vegetarisk kost kan have for undermetylerede mennesker.

  Vi taler her om selvmordstanker, alvorlig depression og angst (jeg skriver om det i bloggen, har du læst det? Jeg tror det ikke). Det er så grelt, det der sker, når folat går ind i cellens nukleus og gør metylering endnu dårligere. Hvilket går ud over neurotransmitter, enzymer, gener og hormoner. Det er rigtig, rigtig alvorligt. Og så er vi ikke engang begyndt at tale om de mangeltilstande, der opstår og som medfører knoglenedbrud, smerter, tidlig aldring osv. Det kan man læse om i de link, jeg henviser til.

  Nogle gange, når man etisk, religiøst og idealistisk har giftet sig med en ide, kan det være næsten umuligt at tage den op til efterretning. det, der typisk sker, er at man ikke ønsker at se den viden, der viser, at man er på vildspor. Jeg kan kun opfordre til at studere det.

  Jeg spiser stort set aldrig rødt kød. Men jeg spiser fisk, vildt, skaldyr og fjerkræ. Thank God.

  Kæmpe knus Ninka
 103. Elvirah på 19.04.2017
  Tusind tak fordi du deler al din viden Ninka ❤

  SVAR:
  Tak fordi du læser med søde Elvirah ❤
 104. lisbeth på 19.04.2017
  Hej Ninka
  Tak - Godt skrevet :-D Jeg har tænkt det samme - men en del af mig (kun en del) ;-) bliver også grebet af hans guddommelige skråsikkerhed og tænker : Nu er der en der har fundet LØSNINGEN: bladselleri imod ALT ;-) Pyyha hvor godt, så behøver jeg ikke at lede mere ;-) Jeg er i gang med at læse bogen - og mærker den her stemning af Amerikansk dåselatterserie og tænker "tror han at jeg er dum eller hvad"? Men når det er sagt så synes jeg at der er mange gode indput og nye perspektiver på tingene - men man skal virkelig huske at mærke efter selv ! Kh Lisbeth

  SVAR:
  Kære Lisbeth
  Ja, nogen gange kunne man ønske sig det var så nemt - "bare spis din selleri - så er alt godt" ;-)
  Det er altid godt med nyt input - så længe vi hver især mærker efter hvad der virker for selv, og tager det der rent faktisk er dokumenteret ved forskning med i betragtningen
  Knus til dig
 105. Jeanette Løvenhardt Madsen på 19.04.2017
  Tænk... jeg er heller ikk nået gennem den bog... trods mange anbefalinger, overvægt og en stor lidenskab for selleri... både blad og knold, tilgengæld spiser jeg rå mængder af kød, fisk og grønt....
  Godt skriv...

  SVAR:
  Kære Jeanette
  Ja tænk.. måske der er en mening med du ikke har fået læst den færdig. Skønt at du mærker hvad lige netop du har brug for :)
  Knus
 106. Vita W Holst på 19.04.2017
  Befriende humor med sund fornuft :) Tak

  SVAR: Selv Tak <3
 107. Esma på 19.04.2017
  Kære Ninka,
  Jeg er uenig med dig.

  Han siger faktisk at vi alle er forskellige og at nogle mennesker f.eks. har brug for animalsk protein.

  Citat:
  "Mærk selv efter. Tag den en dag ad gangen. Gør det, der er rigtigt for dig."
  AW - i bogen Den Medicinske Seer, nederst side 335.
  Kærlig hilsen Esma.

  Kære Esma
  Det er fint at han lige har den lille "kringle" i sin bog - men det ændrer ikke på hans overordnede holdning som den i øvrigt er gennemsyret af - og som jeg som sagt er uenig i.
  Knus, Ninka
 108. Grethe på 19.04.2017
  Giver så meget mening, at vi alle er forskellige. ❤️❤️
  Super godt skrevet

  SVAR: Tusind Tak ❤️
 109. Ane på 19.04.2017
  Kære Ninka ♡
  Det er så godt skrevet. Gad godt være en flue på væggen når/hvis han læser det. Men måske skulle du adressere det en tak højere op ;-) Det er jo alligevel der det kommer fra ikk' :) Tænk en revolution hvis han ta'r det til sig...
  Nå men synes nu også det er meget sjovere at tænke på at du er med i revolutionen world wide.
  Knus og tak for dig ♡☆

  SVAR:
  Kære Ane
  Tak - og ja, det kunne være herligt at være der når/hvis han læser det..
  Knus tilbage til dig
 110. Bjarne Jensen på 19.04.2017
  Du skriver at Anthony Williams anbefaler en vegansk kost. Det er ikke korrekt, da han anbefaler honning.

  En vegansk kost er uden nogen former for animalske produkter.

  SVAR:
  Okay - sorry! I know - du har fuldstændig ret - veganere spiser ikke honning
  Men sådan en smutter skal ikke stå i vejen for mit budskab, som slet ikke handler om honning eller ej...
 111. Ingrid på 19.04.2017
  Et meget humoristisk, fint og sagligt angreb.

  SVAR:
  Kære Ingrid - Tusind tak <3
 112. Camilla på 19.04.2017
  Skønt blog-indlæg :)

  SVAR: TAK :)
 113. Lisbeth Stabell på 19.04.2017
  Jeg kan næsten ikke tro det er samme bog vi har læst. Bogen er fra USA og der skal man selvfølgelig kende forskellen på at vi f.eks. ikke genmodificerer i Danmark men gør i USA. Han nævner i bogen at tilstanden hos mennesker med mangler, kan være nedarvet ligesom din erfaring også siger. Hans bog er gennemsyret af at ens mindset er vigtigt at have i balance og han forklarer forskellen på hvidt sukker og sukkeret i frugt. Han giver også en logisk forklaring på hvorfor solmodning på planten ikke er absolut nødvendig, da frugten jo beviseligt har hvad der skal til for at gøre sig færdig i afplukket tilstand. Han har undret sig, siden han var 8 år, over at hans tanker i forhold til almindelige udtalelser var så forskellige. Det er der vist mange mennesker der kan fortælle de også har gjort og stadig gør i forhold til videnskabelige udtalelser f.eks. Han giver historier fra sin praksis af klienter der er opgivet af det etablerede og som han har hjulpet. Mange af os har i dag stor skepsis overfor det etablerede sundhedsvæsen og hele fødevareindustriens kartellignende adfærd som jeg ser være på vej ud over kanten, og nyt må til for at genoprette. Der er for megen symptombehandling i sundhedsvæsenet og for stort fravær af holistisk, individuel diagnosticering a den enkelte. Dyrt for samfundet og tab af livskvalitet for borgeren. Det er den skillevej den vesterlandske verden står ved i dag og som har fået Anthony Williams til at skrive bogen nu. Han har fundet modet til at gå mod strømmen og afsløre gennem hans mangeårige erfaringer og viden baseret på de mennesker han har hjulpet i sin klinik. Gudskelov for ham gør tiden af i dag at han ikke bliver brændt på bålet derfor, men blot skældt, f.eks. af dig. Bedre ville det være at læse hans bog som nye opdagelser og forholde sig til dem således, så vi alle får et bedre ståsted end vi havde før.

  SVAR:
  Tak for dit input. Der er gode elementer i det. Holdninger jeg deler, og holdninger, jeg ikke deler, hvilket jeg uddyber i min blog.
  Kram Ninka
 114. Cille på 19.04.2017
  Sikke en gang vås du fyrer af... PAS PÅ DERUDE det er farligt at spise for mange grøntsager!!! I må hellere skynde jer ned i køleboksen og købe en masse antibiotika fyldt kød! JEG GENTAGER, grøntsager og bønner er FARLIGE at indtage for meget af!!!!


  SVAR:
  Kære Cille
  Dine ord står fint og dirrer af harme og ikke så meget andet end det, du beskriver min blogpost med. Det er ikke det, jeg skriver. Du er velkommen til at prøve at læse igen, men jeg tror ikke rigtigt, du kan tage det ind. Kærlig hilsen Ninka
 115. Janne Ambo på 19.04.2017
  Total god kritik skrevet med en humor og ironi jeg er vild med. Jeg fik meget interessant ny info. Tak for det

  SVAR:
  Kære Janne - Glad for du kunne bruge informationen :) Knus til dig
 116. Malene på 19.04.2017
  TAK, Ninka

  SVAR: Selv tak <3
 117. Sanne på 19.04.2017
  Super skrevet :) jeg morede mig - men er ikke sikker på modtageren gjorde

  SVAR:
  Nej - det er jeg heller ikke sikker på ;-)

  Knus til dig
 118. Hanne Christensen på 19.04.2017
  Lige mine ord!!

  SVAR: Tak og knus <3
 119. Eva på 19.04.2017
  Endelig en fornuftig kommentar. Har bogen, og undret mig over at vi alle fejler det samme. Og at ingen stiller spørgsmål men accepterer alt som lov. Fornuftige ting at spise men noget for ensidigt. Det kan ikke være sundt at mangle andre vigtige stoffer.

  SVAR:
  Tak <3
  Ja - man kan undrer sig over den åbenbare "lemming-effekt" ;-)
  Knus
 120. Tina på 19.04.2017
  Hvordan får man vurderet om man er over eller undermetyleret ?

  SVAR:
  Du finder en behandler på http://www.walshinstitute.org/

  Og så læs i øvrigt gerne mit blog indlæg "Typen, der ikke kan tåle grøn juice & vegetar-diæt"

  Knus Ninka
 121. Lønne Sommerhav på 19.04.2017
  Kære Ninka
  Fuld respekt for din viden og dit bidrag gennem tiderne - det har ændret mange menneskers liv til det bedre.
  Den samme respekt for jeg for Anthony Williams. Han har inspireret mig - og jeg har fået så meget velvære til mit liv. Hans bog har samlet mennesker, vi har delt, støtte og inspireret.
  Jeg har fulgt to af dine forløb - det var ikke noget for mig. Det betyder jo ikke, at dine forløb er dårlige. Jeg kender mange, der har været vildt glade, og har fået et nyt liv gennem din inspiration.
  Du kan mene om Anthony Williams hvad du vil - men jeg finder det upassende at underkende de tusinde af mennesker, der følger han til et bedre liv.
  Der er plads til alle - til dig og til Anthony Williams. Jo flere vinkler og jo mere inspiration er velkommen så vi kan tage ansvar for vores liv.
  Kærlig hilsen Lønne

  SVAR:
  Kære Lønne
  Tak for dit input her - Individualitet er jo netop det jeg er fortaler for - at vi alle hver især har vores egen vej til optimal sundhed. Det jeg er skeptisk overfor i forhold til Anthony William er, at hen netop ikke ser dette, men skærer alle over en kam, og mener at der kun er én vej til sundhed - for alle. Det giver ingen mening, når man tager den nyeste viden og forskning i betragtning!
  Knus til dig - og HURRA for forskellighederne :)
 122. Pia Birk på 19.04.2017
  Godt brølt!
  Jeg har det også lidt stramt med den bog, for hvem kan tillade sig at kritisere med den kildehenvisning ;)

  SVAR:
  JA ik? Men det skal ikke holde mig tilbage fra at sprede mit budskab...
  Knus til dig <3
 123. Pernille Weidner på 19.04.2017
  Lige hvad jeg havde brug for at læse
  Har gået og tænkt over hvad din holdning mon var til den bog... så tak

  SVAR: Dejligt <3 Og selv tak for at du læser med :)
 124. Bettina på 19.04.2017
  Nå så blev han en for stor konkurrent for dine dyre forløb Ninka. Mange mange mennesker har fået det så dårligt af at følge dine frugtløse forløb og vi er nu ved at få et liv igen pga den medicinske seer og vi er en stor gruppe der hjælper og støtter hinanden - helt gratis! Sjovt så mange gengangere der er fra dine forløb ! Ved godt der kommer et arrogant svar det er jo din nye dårlige stil...

  SVAR:
  Tak for dit indspark.
  Jeg har det egentlig omvendt. Din kommentar illustrerer netop hvorfor det her er en vigtig snak.
  Den største udfordring ved at hjælpe mennesker med at lægge kost og livsstil om, er at der INGEN protokoller er. Dengang, hvor jeg sagde: Æd en masse grøntsager og disse kosttilskud var der nogle, der fik det skidt af det. Ligesom andre fik det skidt af at skrue ned for kulhydrater. Derfor blev det min besættelse at komme ned fra piedestalen, og finde en måde, hvor hver enkelt kvinde finder ud af præcis, hvilken kost der passer til hende. Baseret på hendes krops feedback.

  De mennesker, der trives på den medicinske seers kost, er de overmetylerede ( 8 % af befolkningen) og de normalt metylerede. Og det er SKØNT.

  De skal IKKE komme hos mig. Det ønsker jeg slet ikke. Langtidsvirkningerne ved vegansk kost er en helt anden snak og blog, som gør at vegetarer ikke skal være på mit hold.

  Mennesker, der har brug for en seer vil heller ikke trives på mit hold, der handler om at finde seeren og den guddommelige visdom indeni. Det er røv besværligt.

  Jeg er IKKE for alle, og det er den medicinske seer heller ikke.

  Er det ikke herligt, at der så findes flere muligheder?

  Jeg har intet problem med konkurrence. Jeg lever udelukkende på "word of mouth" og succeshistorier nu på 9. År. Og der har altid være nogen, der ikke kunne lide detox vejen. Det ville sgu være mærkeligt andet.

  Jeg hører hele tiden det samme fra deltagere på mit hold: " vi fik det ad helvede til på den kost, bogen anbefaler, på vegansk kost eller på ditten eller duttens eksperts kost.".

  Det er som det skal være. Der er en vej for alle.

  Ninka
 125. anya glaring på 19.04.2017
  Tak Ninka !
  Giver så meget mening :)

  SVAR:
  Kære Anya - det er jeg glad for du synes, og skriver :)
  Knus
 126. Gro på 19.04.2017
  Herlig ❤️❤️❤️

  SVAR: Tak for hjerter - Knus

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.