Ninkas Detox - Detox dig slank
Ninkas Detox tips og guides

Den kæmpe store detox sommerferieguide

Tag din sunde detox livsstil med på ferie.
Er du klar til en lækker sommer, sol på huden, dage i græs og sand med bare ben og masser af tid til dem og det, du elsker?

Her er min KÆMPE STORE SOMMERFERIE GUIDE:
Her finder du alle de bedste rejse-tips, detox kosttilskud til ferien, de bedste detox oplevelser og rejsemål for ethvert budget. OG de bøger og online kurser, du skal have med på stranden.


Denne blog er en overlevelsesguide med rejsetips & shoppe-links til den sunde, nydelsesfulde sommerferie UDEN de sædvanlige ekstra 5 kilo og appelsinhud, de fleste hiver med hjem efter august. 

Sidste sommer og i år har jeg været på Hawaii, Playitas og i Rørvig, Spanien samt Hornbæk & London.

Detox på din ferie uden afsavn
Jeg er vant til at rejse i hele verden og tage min detox livsstil med på ferie - uden at det bliver kedeligt og besværligt. Jeg ved, hvilke lande, der giver de fleste kvinder problemer på grund af gift i mad, drikke - og badevand. Og hvad du skal tage med, for at hjælpe din lever og fordøjelse og undgå, at giftstoffer sætter sig som appelsinhud og blokeret fedtvæv på kroppen.
Jeg ved, hvordan du nyder dine sommer-is og den ekstra mad uden at tage på af det, og det glæder jeg mig til at dele med dig.

Det kan også være, at du vil have tips til HVOR du skal rejse hen, hvis du vil have en helt ren ferie uden gluten, mælk og giftstoffer. Jeg kommer med det hele i denne blog.

Gluten & mælkefri på flyet og på rejsen
Når jeg rejser med mine børn eller min kæreste, forbereder vi os altid grundigt. Selvom man kan få allergivenlig mad på fly, er det sjældent mad, jeg vil byde dem, Jeg elsker (mig selv og dem). Så på flyet har jeg mad med hjemmefra. På flyet er der ofte kun vand fra plastik flasker. Jeg beder stewardesserne om tevand og har mine egne tebreve med.

Gode ideer til flymad.
I Københavns lufthavn sælger Lagkagehuset stenalderbrød og det er ofte muligt at få pølse eller røget laks med fra delikatesseforretningerne. Sushi standene har ofte Sashimi (ren fisk). Ellers er salat eller bare et stykke kød og nogle nødder et bud.

Jeg har ofte stenalderbrød med Hanegal pølse med, som jeg smører med smør eller peanutbutter (smager godt, selvom det har ligget nogle timer).

Lav din egen proteinbar fra proteinopskrifter.dk


Jeg laver også ofte proteinbarer til turen uden valleprotein. Jeg laver dem selv og bruger dette proteinpulver og denne opskrift. De barer, man kan købe indeholder altid enten for meget kulhydrat eller valle (mælke) protein. 

På destinationen:
Jeg undersøger på forhånd, om der er en god helsekost eller restauranter, der serverer kød, grønt og kan tilbyde mælke-glutenfri versioner. det er næsten altid muligt. På morgenbuffeter på hoteller er der altid kød og bacon. Jeg lever med, at det ikke er økologisk og tager mine detox tilskud. Se nedenfor.

Ellers er det en god ide at indkvartere sig, så man selv kan lave maden på ferien. Sidste ferie, Jeg var på med drengene var Playitas. der lykkedes det os at få vand fra glasflasker i Restauranten. Der var glutenfri mad og masser af kød, fisk, æg og sunde variationer på buffeten.

De giftige lande - og de kosttilskud, du skal tage med for at detoxe

Giftige Norge er ofte med på listerne over de reneste steder i verden. ikke desto mindre er de norske kvinder nogle af dem, der slås allermest med appelsinhud og ophobet fedt på grund af østrogen ophobning. Hvorfor kan vi kun gætte om. Måske på grund af påvirkning fra det ufatteligt forurenede England via havet. Måske på grund af plastik, kosmetik og det faktum, at økologi ikke er udbredt i Norge. Og nordmænd udsættes for mange sprøjtegifte og medicinrester via maden. 

Spanien, Italien, Norge og England (Især London), Grækenland, Tyrkiet (visse steder) og Californien i USA. Når jeg rejser her, går der en uge, så har jeg appelsinhudsbuler på lårene på grund af østrogen-ophobning- Hvorfor? Og hvad kan du gøre ved det?

Problemet: Forurenet drikke - og badevand.
I disse (men også i mange andre lande) tilsætter man fluor og klor til vandet. Begge dele blokerer for stofskiftet og sætter sig i fedtvævet, der bliver stift, toxisk og bulet (appelsinhud). Der bliver det siddende, til kroppen ved, du har de vitaminer og mineraler samt den afgiftnings-proces, der skal til, for at lede det ud igen. De fleste af disse lande har desuden også kun vand i plastikflakser som alternativ. Hvilket er noget af det mest giftige og fedende, man kan drikke, da mikro-plastik partikler siver ud i drikkevandet, skaber østrogenophobning og dermed forstyrrer både hormoner og forbrænding. Jeg er ikke enig i, at Norge er et rent land (se mere om de rene lande nedenfor i bloggen for at få min forklaring på, hvorfor Norge er giftig. Men bortset fra det, kan du se en liste over de mest giftige og de mest rene steder på kloden HER.Tips og detox kosttilskud til den giftige rejse:
Medbring eventuelt din egen Brita Filterkande, som med kulfilter filtrerer de værste urenheder .

Drik kun vand fra glasflasker. Det er dyrt, men kan lade sig gøre at skaffe i næsten alle lande. Når jeg rejser, køber jeg dem på restauranter og hamstrer på hotelværelset hver dag.

Tag aktivt kul og 30 gram fiber samt en masse (rent) vand hver dag. Fiber Husk og kværnede hørfrø er de bedste. man kan også få rejse-størrelse pakker, der er lige til at komme i kufferten HER. Det binder giftstofferne, så du kan få dem ud via urin og afføring.

Medbring de 6 MASTER detox kosttilskud:DIM - som er udvundet af de svovlholdige grøntsager, der er allerbedst til at afgifte især østrogenlignende stoffer, der sætter sig som fedt og appelsinhud. Her er en god version.


NAC (N- acetylcysteine) - som er precurser til Glutahione - kroppens egen afgiftnings-molekyle. Som også bekæmper oxidativt stress fra forurening og øger kroppens eget niveau af antioxidanter. Jeg køber min her.

Calcium D-Glucarate, som øger kroppens afgiftnings-evne og er genial til at fjerne østrogen ophobning i kroppen.For eksempel denne her. 

Multivitamin med methylerede b-vitaminer - fordi vitaminer og mineraler er afgørende for, at du kan optage næring og afgifte ordentligt via leveren samt udnytte stofskifte hormon. Begge dele er afgørende for din ferie-sundhed og forbrænding. Jeg bruger denne her. 

Fordøjelsesenzymer - er vigtige, fordi afgiftning, immunforsvar, forbrænding og generel sundhed er afhængig af en sund tarmflora. På ferier medbringer jeg altid både probiotika og to forskellige fordøjelses enzymer. Et, der nedbryder mælk og gluten, hvis jeg skulle få det ved et uheld uden at vide det på en restaurant.
Dem her tager jeg før et måltid, hvis jeg ikke er helt tryg ved køkkenets sans for at være hundrede procent gluten/mælkefri: Køb dem HER.
Og så medbringer jeg et kosttilskud, der hjælper til den generelle fordøjelse, som det her.

Fiskeolie - fordi alle celler i kroppen har receptorer for Omega 3 og denne form er de bedste, mest optagelige form og kan ikke erstattes af noget som helst vegetarisk alternativ. Den her er den bedste.

HUSK - kosttilskud tages på eget ansvar og kan ikke træde i stedet for almindelig lægehjælp og sund kost.

Sådan spiser du sommer is uden at tage påDer er en årsag til, at de fleste tager et par fedtpuder med hjem fra sommerferien. Ofte på mave, lår og hofter. Om sommeren er vi genetisk designet til at lagre fedt til vinteren. Vi bliver leptin resistente om sommeren, så vi kan tage på af de mange kulhydrater, vi spiser, som er i naturen i denne sæson. Det er så meningen, at vi skal stoppe med at spise kulhydrater om efteråret og begynde at fryse. Det stopper for leptin resistensen, så du kan forbrænde fedt igen. Men i vores moderne verden opholder det store kulhydrat lager aldrig med at være til rådighed. Vi spiser frugt og ris og sukker hele året (det er vi ikke beregnet til). OG vi tager en masse tøj på i efteråret og putter os med varme på radiatoren, så vi aldrig oplever den kulde-refleks, der skal sætte gang i fedtforbrændingen. Du kan SNYDE kroppen til ikke at falde i disse fedt-lagringsmekanismer ved at gøre følgende denne sommer:

1: Tag kolde brusebade hver morgen. Det aktiverer dine fedt-forbrændings hormoner og forhindrer kulhydraterne i at sætte sig.

2: Spis sundt hele ugen - det vil sige: Kød, fisk, vildt, æg, gode, økologiske koldpressede olier, masser af grøntsager og lidt nødder. Og spis så bær, en enkelt is, glutenfrit brød osv på en ugentlig slikdag (for eksempel fredag). Hvis du gør det, stimulerer du stofskiftet til øget forbrænding. Og undgår den fedende insulin-frigivelse i hverdagen, der sætter sig som fedt på kroppen.

3: Spis masser af fibre i form af HUSK, kværnede hørfrø, Guarmin og grøntsager. Bare IKKE fuldkorn eller klid, fordi det indeholder gluten, som skaber inflammation og feder ad den vej.

4: Gå en tur på to timer tre gange om ugen.

5: Dyrk kettelbell-træning og følg Anna Bogdanovas metode, hvor du kun træner en time om ugen. Det kan ALLE være med til.

6: Tilmeld dig www.detoxdigsmuk.dk så du er sikret en plads efter ferien og en gang for alle slipper kampen med krop, mad, sukker, energi, humør og omgivelser.  


Mine favorit detox destinationer:


Østrig - gluten/mælkefri i de rene alper.  Her har jeg faktisk været på et genialt familiehotel, både i sommerferien og på ski med mine børn. PÅ dette hotel, St. Laurentius i alperne er der så meget at lave i bjergene, blandt andet vandring og bjergbane. Og hotellet imødekommer ALLE allergier og laver mad uden mælk, soja, gluten og sågar sukker, hvis man beder om det. 

Hawaii
Ren luft, vandfald, rent vand og spirituelt, høj vibration. Ud over at være rent, er Hawaii et af jordens spirituelle Vortex områder, hvor der er en særlig, bevidsthedsudvidende vibration og healende energi. Jeg har været på Big Island med min kæreste. Her er der og her findes et fedt retreat, jeg kan anbefale nær vulcan-flowet HER. Du skal måske selv købe en del af din mad i den geniale helsekost kæde på Big Island, som du finder HER.

Tyskland


Spa Arosa er høj kvalitet, M/K nøgensauna, genial mad og vidunderlige spa faciliteter. Jeg har været på de fleste, og du finder kæden her. 


Detox destinationer i  Danmark

Kan opleves, sanses og nydes på en dag eller en forlænget weekend. Her er noget, for ethvert budget. Lækre spise steder med gluten/mælkefri mad & kager, detox spa oplevelser, udrensnings-oplevelser og meget mere:

Tyrkisk Hamam
Slip lag af gammel hud og dit hengemte vinter-jeg og få glødende smuk og vital hud. Klar til at blive brun og smuk igennem sommeren. 

Christianshavn
 Sofiebadet. Klik her.

Holbæk
Hamam. Book tid her.

Kolding
Kurbadet finder du her.

Rønbjerg
Finder du her.

København
Det nyeste skud på stammen. Stor oplevelse HER.

Spisesteder og økologi
Odden/Rørvig
Helt nyt område for mig, som jeg er faldet for, efter at Kenter-familien har vist mig alle de gode steder.

Maarbjerggaard et økologisk paradis

Maarbjergaard her ovenfor har de smukkeste siddepladser på gårdspladsen midt i den mest idylliske, smukke natur. Alt er økologisk, og der er både kød og vegetarretter. Altid i super lækker kvalitet. En følelse af at være i total zen og en rejse tilbage i tiden til mormors have og solid, ægte mad med solen som med-arrangør af den fantastiske stemning. Find det her.

Nordjylland
Frk Himmelblå
Tilbyder i sommerferien håndlæsning, lækker mad, stenalderbrød og glutenfri kage. Kontakt dem evt. på forhånd og sig, hvad du ønsker.
Find det hyggelige sted i på Kystvej 49, Storvorde HER.


Glutenfri bagerier

Mette Maries lækre Bageri i Fredensborg ved stationen

Det er kunst, ikke bare bagværk. bagt af ildsjælen Mette Marie. Som laver jordbær - og blåbærkager (blandt andet) uden gluten og mælk, så englene synger. Hun bruger kokossukker, der ikke påvirker blodsukkeret så meget. Og et besøg her er en stor oplevelse for glutenfrie fans.


Nibe Glutenfri bageri

Glutenfri LÆKRE kager, brød og endda flødeboller nogen gange. Find dem på facebook her.

Landbageriet i Rørvig
Brød, romkugler, hindbærsnitter, gulerodskage og meget andet LÆKKERT, glutenfrit bagværk. Man skal komme tidligt i sommersæsonen (hvor der er åbent), for ellers er hylderne ribbet. Der er mange glutenfri sommergæster i Rørvig. Så er du advaret. Find det her.

Landbageriet i København.
Samme ejere og udvalg som det i Rørvig. Åben hele året og stort udvalg.
Find det her.


Mælkefri og glutenfri is - Isabellas.


Isbarerne har afdelinger på Smallegade 40, Frederiksberg, Ringsted, Tinggade 10, Ringsted, Nørrebrogade 118, KBH N og I Torvehallerne på Israels Plads i København.
www.isabellais.dk

Glutenfri spisesteder i Danmark

Paleo og 42 raw er efterhånden institutioner i Danmark med henholdsvis de LÆKRESTE kager, mandellatte, stenalder take away eller eat in. Der er efterhånden et fint Paleo udvalg i de fleste 7-eleven butikker også til dig, der er on the go. Jeg elsker Pilestræde, fordi de to kæder ligger lige ved siden af hinanden der. Det gør de i øvrigt også i Hørsholm centret og i Waterfront, Hellerup.


Glutenfri mad.dk har desuden lavet denne fine oversigt over glutenfri spisesteder i Danmark.

Bøger, blogs, podcasts og online kurser, du bliver super klog, sund og ren af at læse i ferien.

Her er det, jeg pakker ned i kufferten i år:

Bøger:Kroppens celler husker alt
Forstå det og gør dig selv rask.

En genial bog om at helbrede sig selv for blandt andet hovedpine, madafhængighed, overspisning, PCO, hormonelle og psykiske problemer samt alle de lidelser, lægen ikke kan gøre noget ved.
Af Martin Hejlesen. Som underviser på mine detox hold i tankefelt terapi og er ekspert i metamedicin: Forstå din krops budskaber via dine symptomer og helbred dig selv.

Tarme med charme - årets bog
Denne vidunderlige bog om de helt utrolige helbredende og forunderlige mekanismer, der foregår i vores tarmsystem har af god grund solgt i 1 million eksemplarer i Tyskland. Den er skrevet humoristisk og i et sprog, så vi faktisk har brugt den som godnathistorie herhjemme - så underholdende er den. Et must for alle sundheds-freaks. Skrevet af Giulia Enders. Købes HER.


Grain Brain - Drop sukker og kornprodukter og undgå ADHD, Altzheimers, autoimmune sygdomme.

Must read af neurolog og læge Dr. Perlmutter for alle, der tror på fuldkornsmyten og ikke tror, man kan forebygge eller stoppe symptomerne på nogle af vores mest udbredte og invaliderende, moderne sygdomme.

Køb bogen her.
Se en video med Perlmutter her.

Blogs med lækre tips og opskrifter

Siskas Kitchen
Siska er min veninde og hun er den bedste kok, jeg nogensinde har mødt. Der bliver STILLE i rummet, når Siska kokkererer. Det er ikke tilfældigt, at en af verdens førende trænings - og sundhedseksperter, Charles Poliquin bruger Siska på sin internationale hjemmeside.Følg Siska her

Glutenfri Hverdag


Rikke er selv detoxer og opfinder de mest fantastiske, lækre og glutenfri opskrifter. Blandt andet en klassiker fra min barndom: Kiksekage. Se bloggen her.

Be Zero - Lev uden at producere affald og skade jorden
Andrea lever uden at producere affald og har skåret sit forbrug ned til et minimum. Hun er en af de mest inspirerende bloggere og Instagrammere derude for tiden, synes jeg.
Følg hendes hjemmeside HER. Og hendes Instagram profil her. Andrea lærer dig, hvordan du kan nøjes med så lidt affald her på en uge ved at tænke dig omPodcasts og online kurser, du vil ELSKE

Bliv klogere på gluten og bliv din egen kostekspert i ferien
Gluten - vil du en gang for alle forstå, hvorfor du IKKE skal spise det, videnskaben bag og hvorfor du IKKE kan stole på de tests, du får hos lægen eller på hospitalet? Jeg ELSKER www.theglutensummit.com som har samlet alle de bedste, internationale eksperter i en serie af fængslende, sindssygt faglige og underholdende interviews om gluten, lavt stofskifte, psykiske lidelser og autoimmune reaktioner, du ikke ANEDE skyldes det, du spiser.


Bliv klogere på cancer og den behandling, der virker samt den vildledning, der foregår i det etablerede system.
Denne dokumentar er ALLE pengene værd, hvis du har eller kender en, der har cancer. Og som er i tvivl om, hvilke alternative og etablerede behandlingsformer, der virker. Den er et MUST SEE.

 


God sommer


Ninka, Melvin og Bertram....


Kommentarer (21)

 1. Cammilla Hansen på 19.06.2015
  TUSIND TAK FOR FANTASTISK INDLÆG
 2. Pernille Bovesse på 19.06.2015
  Tusind tak, Ninka! Jeg selv bor i udlandet - Frankrig - og her er der faktisk masser af god mad, MEN her drikker man vand på plastikflakser, fordi postevandet simpelthen er udrikkeligt, som i så mange andre lande. Det jeg er begyndt at gøre, det er, at hælde vandet fra plastikflakser over på glasflasker, og så siger jeg nogle "helende"/kærlige ord til vandet... og faktisk tror jeg på, at der sker noget. Vandet smager i alt fald bedre/anerledes. Vi ved jo, at bare ved at give vandet kærlighed, så forandre krystallerne sig og vandet bliver helet... Se filmen "What the bleep do we know?" :)
  Glæder mig til detox-kurset i efteråret :)
  Knus fra Pernille
 3. Gabriele Fischer på 18.06.2015
  Kære Ninka,
  jeg kan ikke rigtig finde svar på mit spørgsmål
  (Kan du fortælle mig hvilke fødevarer, jeg kommer til at mangle i forhold til at kunne afgifte ordentligt, når jeg udelukkende spiser vegansk kost?
  Hvad er det du anbefaler som minimum af ikke vegansk kost, hvis jeg vil undgå at nedbryde og dræne min krop?
  Så kan jeg allerede gøre mig nogen tanker omkring den gyldne middelvej mellem vegan og vegetarmad - specielt i forhold til det etiske.) i den artikel, du linker til.
  Kan du hjælpe mig på vej?
  Knus
  Gabriele
 4. Gabriele Fischer på 17.06.2015
  Kære Ninka,
  1000 tak for dit hurtige svar. :)
  Kan du fortælle mig hvilke fødevarer, jeg kommer til at mangle i forhold til at kunne afgifte ordentligt, når jeg udelukkende spiser vegansk kost?
  Hvad er det du anbefaler som minimum af ikke vegansk kost, hvis jeg vil undgå at nedbryde og dræne min krop?
  Så kan jeg allerede gøre mig nogen tanker omkring den gyldne middelvej mellem vegan og vegetarmad - specielt i forhold til det etiske.
  Knus
  Gabriele
 5. Sarah Papp på 17.06.2015
  Hej Ninka
  Kunne du fortæller lidt mere om dit ophold på Hawaii? Overvejer stærkt at tage der til i vinteren 2016.
 6. Sissel Bentsen på 16.06.2015
  Hej Ninka
  Nu har jeg fulgt dig i nogen tid, og jeg mener du er den rette til at besvar mit spørgsmål, idet jeg fornemmer at du er kvinde der har prøvet stort set alt her i livet.
  Kender du til klangmassage, jeg har set det er en behandlingsform med vibrationer, og kan det virke sexuelt forløsende? Jeg har nemlig nogle blokeringer
 7. Gabriele Fischer på 16.06.2015
  1000 tak for alle dine tips. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med detox dit smuk forløbet her til efteråret. Har dog en lille bekymring. Jeg har af etiske grunde valgt en vegan livsstil. Håber, det kan forenes med detox dig smuk forløbet. :)
 8. Anette Løvdal på 16.06.2015
  Af hjertet tak for denne fantastiske sommerferie guide. Råd og tips som jeg vil drage stor nytte af. Guiden kommer lige i forlængelse af mit 12 ugers Detox dig smuk forløb, og jeg modtager med kyshånd. Tak fordi du deler rundhåndet ud af din viden og erfaring - det er guld værd for os om elsker at detoxe
 9. Bianca Sadusky på 14.06.2015
  Proteinbaren ser lækker ud. Jeg ville bare spørge dig om noget andet: Der er meget info om, at det er godt at holde kroppen "alkaline". Det kan man så prøve på flere måder.. Men alt det kød, du anbefaler man skal spise, hvordan holder man så samtidig kroppen syrefri? Hm..
 10. Camilla Amundsen på 12.06.2015
  Hei. Jeg ser nå og har også sett tidligere at du skriver om hvor håpløst det er i Norge hva gjelder forurensning. Hva skal vi norske damer gjøre spesielt som lever i dette ? Klem Camilla
 11. anita slavensky på 12.06.2015
  Helt vidunderligt......Tusinde tak for din Rigdom , både i personlighed og viden...TAK
 12. Marlene Toft på 11.06.2015
  Hej Ninka. Åhhh tusind tak . Sikke en masse skøn viden.
  Vil du læge et link til proteinpulver som virker? Der hvor du skriver om proteinbar.
 13. Vibse Mårtensson på 11.06.2015
  Tak Ninka! :) Vil du skrive også hvad du gør med smerter under en ferie ? Jeg er stærkt imod at tage panodil / parcetamol og undgår helt. Men uheld ude på min ferie og med en brækket tå så jeg mig nødsaget til at starte dagen med 2. Men øv hvor jeg ikke er meget for det.
  Har du ikke et godt alternativ ?
  Tak for dine altid gode indlæg.
  Du ønskes en rigtig god sommer.
  Venlig hilsen Vibse :)
 14. Betina Mikkelsen på 10.06.2015
  Af hjertet tak. Du er en engel Ninka. Rigtig god sommer til dig og dine
 15. Mette Ibsen på 10.06.2015
  Jeg er helt betaget af denne smukke livsstil. Der er så meget man kan gøre, hvis man søger de rette steder. Du er en kæmpe inspiration. Kram til dig og dine kære :)
 16. Anja Thybo på 10.06.2015
  Wauv - det kan man da kalde et nyhedsbrev propfyldt med værdi! Tak, Ninka - virkelig. Jeg glæder mig til at dykke ned i de mange links og anbefalinger, og vælge et par stykker ud til at starte detoxlivsstilen med :) God sommer til dig og dine kære!
 17. Louise Larsen på 10.06.2015
  ninka, dine billeder af kosttilskud og mad....info om nemme madpakker er fuldkommen lig mig. I mange år har min mand, mine forældre og veninder rystet lidt på hovedet af mig, når jeg trak mit glas op med F.eks. Kokosolie til kaffen, paleobrød med tandsmør eller de 28 dejlige morgen piller:-) skønt at jeg længe har gjort hvad føles rigtigt for mig...men også at jeg ikke er helt alene om det.
  En tak herfra for at starte gejsten til at få Thyreoid, endelig endelig kan jeg mærke mig selv igen.
  God sommer til dig & dine kære. L
 18. Lise-Lotte E på 10.06.2015
  Ååååå hvor jeg elsker dig Ninka 😍
  Af hjertet Tak ❤️😘
 19. Raheela Shah på 10.06.2015
  Hvor er du skøn, at du deler alle disse fantastiske goder med os;o))
  Masser af møsser
 20. Jytte Andersen på 10.06.2015
  Sikke en guldgrube! Tusind tak, kæreste Ninka - du er en engel sendt til os kvinder!
  Har lyst til at prøve havbad, men har tidligere oplevet akut blærebetændelse pga det kolde vand. Så tør næsten ikke - har du et godt råd?
 21. Renate Hove Østby på 10.06.2015
  Ninka, takk. Du er så generøs som deler av din tid og kunnskap. Takk!

  Jeg elsker mine kalde brusebad om morgenen. Lurer på hvor lenge jeg bør stå i kaldt vann for å oppnå god effekt?

  Ønsker deg en fantastisk ferie med deg og dine :-)

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.