Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Den blide livsstil

Der sker så meget herhjemme i den kernesunde familie, at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal begynde. Eller ende. Vi starter med billederne af de oplevelser, jeg kommer til lige om lidt.

Jeg er på vej til konference om kost og autisme i Norge. To af de mest anerkendte, internationale eksperter kommer. Og så de mange, mange norske familier, der lige nu lever og spiser fuldstændig som jer og os. Altså uden gluten og mælk. I norge bliver forældreforeningen, der svarer til "Kernesund Familie" i Danmark inviteret i folketinget for at fortælle om deres erfaringer med den glutenfri og mælkefri kost som behandling. Big difference...

Men først skal jeg i studiet (Q-TV) og møde Per Brændgaard. Og tale om Kernesund livsstil og kritikken. Programmet bliver sendt en gang i oktober. Skal nok skrive mere om hvornår.

Jeg har fået to helt afsindigt lækre pakker med smukt økologisk, fair trade tøj fra Anja og fra Sungifu. Jeg kommer til at vise jer billeder af det top-fashion-labre tøj, når jeg kommer hjem. Det er mine to yndlingsbutikker. Og jeg er SOLGT. Jeg har fået håndlavede støvler, veganske sexy stiletter og de smukkeste kjoler samt frakke og sexet hjemmetøj. Bare vent og se. I QTV har jeg læder knickers og stiletterne fra Anjas shop på. De står klar til showet ved sofaen inde i stuen.

Og så vil jeg lige fortælle et par historier fra mit hverdagsliv. Om den kernesunde livsstil, der egentlig er den største del af konceptet. Nemlig roen, nærværet og det at leve i nuet.

Jeg har haft to smukke oplevelser, der bekræftede mig i, at det er en skøn ide at vi ikke har noget fjernsyn.

Forleden eftermiddag sad Bertram og Melvin og spillede Stratego i stilhed ved bordet i værelset i en time. De slappede så vidunderligt af efter en lang skoledag. Da jeg kom derind sagde de: "Vi hygger os sådan, mor.". Jeg trak vejret i dybe, rørte åndedrag. Tænk, at min før så autistiske, hyperaktive, plagede og aggressive søn nu kan sidde og nyde sådan en social stund i fred og ro i sin familie.

Og ved I hvad? Bagefter lavede de puslespil i en halv time. Hold da op hvor de var rolige bagefter.

derudover er Bertram begyndt at tegne rigtige tegninger. Af mor og far og hjerter. Og han både læser og skriver helt fantastisk nu. For to år siden tegnede han kruseduller på papiret på samme måde, som 2-årige gør.

Det er sådan noget, jeg husker på, når ADHD foreningen og Autismeforeningen buldrer løs i pressen om, hvor angribeligt et program, der vil give andre børn som Bertram samme chance er. Og så husker jeg osgå på, at det er lige netop disse foreningers afvisning af kostens betydning, der har opildnet mig til at skrive min bog og lave programmet.  Til jer, der føler jer som forældre-krigere - se fantastiske kvinder som jer her. Se dette fantastiske nye med Jenny Maccarthy på Oprah. Hun taler med forældre som dig og mig. Her.

Anden oplevelse fik jeg, da jeg kom hjem fra et møde inde i København. Da jeg trådte ind i stuen, sad Morten i infra-saunaen med sin gode løber-ven Kristian, der lige har løbet Berlin-marathon på 2.50 og var helt smadret. Gutterne sad derinde og snakkede og hyggede sig. Imens de hørte fodbold i radioen. Det er sgu da luksusliv og nærvær, der vil noget.

Derudover har jeg haft møde med min veninde Mette om hjemmesidens fornyelse. Jeg har fået kontakt med en sundhedsplejerske, der skal lave en mini web-guide for kernesunde gravide og småbørnsmødre

sammen med mig.

Og så har jeg lidt dårlig samvittighed, fordi jeg mangler at svare på mails fra alle de fantastiske mennesker, der skriver til mig hver dag. Jeg håber ikke, I føler jer overset. jeg er så lykkelig for hver eneste mail, jeg får. Men jeg kan ikke svare alle. Og slet ikke med det samme.

Kære venner. Jeg vil ønske jer en god weekend.

Jeg glæder mig til at skrive til jer igen, når jeg kommer hjem.

Kommentarer (20)

  1. Katharina Havig på 28.10.2008
    Jeg er ca 7 uger gravid, og vil gerne vide mer om den kernesunde livstil i denne situasjon. Er helt "afhængig" af morgensmoothie med valleprotein og granualt pulver. er det stadig godt for fosteret?

    findes det smarte links til slike spørgsmål?

    Vh
    Katharina
  2. Anja Iversen på 09.10.2008
    Hej Lone og Ronja.

    Jo det er heldigvis blevet meget bedre, så fra mandag begynder vi at lave madplan igen og så tror jeg det er lettere at komme ind på rette spor igen :o)

    Og tak for tippet med "slyngebarn" Lone - den er super. Suger alt den inspiration til mig jeg kan få.

    Hilsen Anja
  3. josefine pedersen på 07.10.2008
    Kan være gravid og spise kernesund
  4. Ronja :-) på 07.10.2008
    Hej Anja

    ÅH NEJ..har du stadig kalme i 4 måned...er det slet ikke blevet bedre?

    Ronja
  5. Lone S på 06.10.2008
    Hej Anja. Du har vel læst Henriettes info som Ronja har svaret på længere nede på siden? :-)
    http://www.kernesundfamilie.dk/114/article/541/197/
    Jeg har forresten lige fundet et ”kernesundt forum” på noget der hedder Slyngebarn.dk
    http://slyngebarn.amandur.dk/forum/forumdisplay.php?f=271

    Hej Malou. Tak for svaret:-)

    Hej Merete. Jeg står og skal have købt nogle plastforme til opbevaring af mad. Her er hvad jeg har fundet:

    Plastik-produkter kan være vanskelige at undgå i en moderne verden. Her gælder den generelle regel, at blød plastik ofte er mere problematisk end hård plast.
    http://www.ecoweb.dk/jul/julegaver.htm

    Undgå plastik, der afgiver en kraftig lugt.
    http://www.miljoeogsundhed.dk/default.aspx?node=3523

    Her er en liste over de forskellige plastgruppers numre o.lign.
    http://www.maisha.dk/node/103

    Jeg har ledt efter nogle små ispindeforme i flere år. Jeg synes at dem man kan købe hos isenkræmmere og lignende er lige store nok. Halvdelen vil være mere passende, synes jeg.
    Nu er jeg kommet til at tænke på, at man ikke behøver at fylde isformene op. Så kan man evt selv sætte en ispind i. Pyt med om den sidder skrå. Så kan man evt stille dem i en lukket frysepose, der er vist noget med at så undgår man lettere til isning af fryseren. Måske kan man sætte ispindene fast med klemmer i posen :-)
  6. Jane Weiss på 06.10.2008
    Hej Connie

    Der gik flere måneder før jeg begyndte at tabe mig. Du skal give det noget tid, da din krop i starten har travlt med at udrense og når man i et stykke tid har givet sin krop olie, tør den godt give slip på det fedt man har siddende. Det er i hvert fald min erfaring.
    Fat mod, du skal nok tabe dig

    Hilsen
    Jane
  7. Connie Skou på 06.10.2008
    Hej alle kernesunde...
    Hjæælppppp
    Jeg har levet Kernesundt siden 01.09. og har det meget bedre i min krop...ingen oppustet mave o.s.v. men jeg har overhovedet IKKE tabt mig...har nogen af jeg erfaring omkring vægttab ????
    Jeg tog 15 kilo på da jeg for 2½ siden stoppede med at ryge...og mangler ar tabe 10 som IKKE er til at få af igen.....
    Jeg er begyndt til gymnastik på store bolde her i efterårssæsonen ....men vægten !!!!!! UHAAA
  8. Anja Iversen på 06.10.2008
    Nøj hvor jeg glæder mig til den web-guide om gravide og småbørnsforældre :o) kan næsten ikke vente.

    Er gravid i 4.md og ih hvor er det svært når brød og sukker bare er det som tager kvalmen bedst og grøntsagerne ikke smager helt så godt som de plejer. Vildt som ens krop forandre sig, men heldigvis kan den snydes ligesom man "snyder" børn til flere grøntsager uden de opdager det :o).

    Hilsen Anja
  9. Merete Trolle på 06.10.2008
    Hvor kan man købe forme til ispinde? Og helst ikke nogle, som afgiver diverse kemiske ting og sager til isen. Min datter har spurgt mange gange, om ikke jeg snart kunne købe nogle, så vi kan lave sunde is.

    Hilsen
    Merete
  10. Malou Karlsen på 06.10.2008
    Jeg har i dag kontaktet natur-drogeriet. Valleprotein tåler fint opvarmning:-)
  11. Lone S på 05.10.2008
    Hej Birte
    Jeg kender ingen kernesunde feriesteder i Danmark, men der er en liste på Emily\'s blog over mere eller mindre kernesunde spisesteder, der er også nogle generelle gode råd. http://www.kernesundfamilie.dk/tina0/article/432/180/neste/1/

    Hej Malou
    Jeg ved ikke om valleproteinpulveret tåler opvarmning, men hvis du kontakter leverandøren, Naturdrogeriet, vil jeg gerne høre om det gør?
    http://www.natur-drogeriet.dk/frame.cfm/cms/produktblad=yes/npid=979/npbv=463/sprog=1/grp=101/menu=101

    Er der nogen, der kan anbefale en god foodprocessor til under 1000,-?
    Jeg så en Kenwood i Føtex til 299,- meen?

    Mvh. Lone
  12. Linda Adamsen på 05.10.2008
    Hej allesammen.

    Jeg er faldet over noget birkesukker, som er en hel del billigere end birkesød. Er der nogen der ved, om det er det samme?

  13. Malou Karlsen på 04.10.2008
    Er der nogen, der ved, om valleprotein-pulver tåler opvarmning?
  14. Marianne Schacht på 03.10.2008
    Ninka - vil bare lige fortælle, at Landsforeningen for Autisme (lokalforening Vejle) netop har indbudt til en dag om autisme og kost. Marianne Jæger holder et oplæg på et par timer (fik invitation ved en fejl - vi bor i Kbh.). Synes da bare, det er positive toner. Blev så glad at jeg meldte mig ind (min søn har Aspergers) - håber at vi også kan møde andre der, der betræder samme sti som os. Er positiv indtil det modsatte er bevist ;-) Glad dag her fra ...

  15. Bodil Larsen på 03.10.2008
    Åååhhh hvor jeg savner ro og nærvær. Har helt glemt hvad det er i disse dage grundet nyt arbejde og andre semi-kaos-tilstande. Men når jeg læser en sådan blog smitter lidt af roen og nærværet af på mig. Ikke så dårligt.

    Bodil
  16. Merete Petersen på 03.10.2008
    Sikke en dejlig tegning - fuld af kærlighed:-)
    God dag herfra.
  17. Ronja :-) på 03.10.2008
    Kære NINKA.

    Også tak til dig for rådet om workshop hos Umahro. Det vil jeg overveje.

    Og jeg vil tilslutte mig Vibes "JUBIIII" ang. en "..sundhedsplejerske, der skal lave en mini web-guide for kernesunde gravide og småbørnsmødre..."

    TAK!!

    Venligst Ronja.
  18. Ronja :-) på 03.10.2008
    Kære

    HENRIETTE BEKKER!!

    Jeg håber du læser dette.

    Tusind tak for dit svar til graviditetskvalme i en tidligere blog. (Den om knækbrød.)
    Jeg blev virkelig glad og har afprøvet dit råd...og jeg sporer allerede en bedring!!
    Endnu engang tusind tak fordi du tog dig tid til at skrive om byggræs og den skrækkelige umeboshi blomme...hehe.

    Venligst Ronja.

  19. Vibe Smilla Wested på 02.10.2008
    "...sundhedsplejerske, der skal lave en mini web-guide for kernesunde gravide og småbørnsmødre..."
    Hertil kan jeg kun sige: JUBIIIII.....det glæder jeg mig vildt meget til. Kan du sige noget om hvornår? Og evt. hvem denne skønne sundhedsplejerske er? -fuld forståelse iøvrigt for at du på ingen måde kan svare på alle mails; vil også bare primært fortælle dig at en sådan guide vil være yderst velkommen.
    :-D
  20. Birte Langevåg på 02.10.2008
    Hei alle kjernesunne!
    Vet noen om det finnes "jernesunne" feriesteder/hoteller i Danmark? Dvs. der det er uproblematisk å få økologisk mat uten gluten, melk og sukker?

    Et annet spørsmål: Hvor kan man få kjøpt erteprotein av god kvalitet?

    Vennlig hilsen Birte Langevåg

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.