Ninkas Detox - Detox dig slank
Allergier/intolerance, Fordøjelse og fedttab

Charles Poliquin i min have: "Nyd nu den smør og fløde for f..."

Must see video:
Savner du smørsovs?
Ville du spise det, hvis du tabte dig og blev sundere af det?

Hvorfor tror du ikke på din længsel efter fedt?Længes du efter fløde i kaffen og flødeskum på dine sunde bær?
Kan du ikke tåle mælk?

No problem.
De fleste med mælkeintolerance kan GODT spise økologisk smør og fuldfed fløde. Det er en rigtig god ide at spise fedt sammen med din stenalderkost. Bare husk, at når du skruer ned for kulhydraterne, skal du skrue OP for fedt og protein for at være mæt og tabe dig samtidig.

Din krop er for avanceret og klog til kalorie-tælling, og når den beder om fedt, er det fordi den har brug for det.

Kan du ikke forstå, hvorfor smør skulle slanke og være sundt? Også selvom du ikke tåler mælk?

Charles Poliquin kom forbi min sommer-residens i Danmark og brugte et par dage på at hvile, træne og ideudvikle. Og selvfølgelig dele ud af sine bedste tip til jer. Som altid provokerende og fuld af uvurdelig viden. Videoen er en smagsprøve på en mini video serie i Kernesund Klub, som bliver live 1. august. Det handler om hvorfor kød er sundt, hvad vi skal spise om morgenen og hvorfor. Og er eksklusivt optaget til mine klubmedlemmer. I klubben denne måned er der også gratis smagsprøve på intro ugen til "Detox dig Sommersmuk" for dig, der gerne vil se, hvad det er, alle kernesunde taler om denne sommer.

Jeg vil elske at høre fra dig - spiser du smør og fløde eller er du en af de mange, der ikke tør endnu?

Pps: Læs mere fra Poliquin HER om smør.  

Kommentarer (19)

 1. Ina Rosenberg Lenda på 29.07.2013
  Kære Ninka🌸

  Hvad med 38% creme fraiche ? Det er jo syrnet fløde....?? Er det også godt?

  Kærlige sommer hilsner
  Ina
 2. Kasper Christensen på 28.07.2013
  Ja, det er sundt, hvis den tilberedes på en ordentlig måde og hvis køerne har fået den rigtige føde. Det er desværre stort set umuligt at få smør fra græskvæg i Danmark. Derfor er det anbefalelsesværdigt ikke blot at proppe sig med smøren, men i stedet købe en af de bedre økologiske varianter og lave klaret smør/ghee ud af det.

  Og derudover er det vigtigt at notere sig, at det stadig ikke er sundt at overophede smøret. Med alt fedt er det en god tommelfingerregel at komme fedtet i _efter_ maden har fået høj varme. Det giver stort set samme smag og er lige pludseligt fantastisk nærende for kroppen.
 3. Yara Rasmussen på 25.07.2013
  Hej Ninka,
  Fedt video :) en af dine bedste so far.
  Hvad gør du når/hvis du spiser ude? Man kan ikke kontrolere/være sikker på hvordan maden er blevet lavet.
  Vh
  Yara
 4. kristine b på 25.07.2013
  Hvad gør man hvis man har tendens til galdesten? Hvor meget fedstof kan man så spise? Lægen anbefaler fedtfattig kost, men vil komme til at savne fedtstoffet!
 5. Kristine B på 24.07.2013
  Hej Ninka,

  Er lidt forvirret...

  Har læst lidt om smør, og der er en del der anbefaler at man laver klaret smør altså \'\'ghee\'\' fordi det skulle være varmestabilt og egne sig til bedre til stegning ved høj temperatur uden at blive til transfedtsyre..?

  Så vidt jeg har forstået snakker du slet ikke om at at de er nødvendigt at klare smøret ? - hvad skyldes det?
 6. Tanya Christensen på 24.07.2013
  Kære Ninka
  Hvad gør man når man virkelig ikke kan lide hverken smør eller fløde? Jeg aner ikke hvad jeg skulle spise det i for at skjule smagen af animalsk fedt som giver mig kvalme? Kager skjuler det for mig, men det er jo et no-go af alle mulige andre gode grunde :-(
  Vegetabilsk fedt går fint, jeg kan endda drikke juice med hørfrøolie i.
  kh
  Tanya
 7. Eva von Müller på 24.07.2013
  Oh yes!!! Elsker smør og olier! De har nærmest reddet mit liv, min vægt og mit humør. Min historie er næsten den samme som Lene, der også skriver. Jeg har tabt 10 kilo på at spise 3-4 pakker smør om måneden. Jeg har dog nu skiftet noget af det ud med olier istedet. Jeg troede at jeg ville tage på, når jeg holdt op med at amme mit barn, men næ næ ikke når man spiser smør i lange baner ;0)
 8. Merete Thiel på 24.07.2013
  Jeg håber virkelig svaret er det samme både ift neuropeptider og adfærdsforstyrrelser...
 9. Vivian Rosamunda Laurine Jensen på 24.07.2013
  Hej.
  Har altid spist smør og fløde, men er vegetar af mange grunde, dyrevelfærd, miljø, sundhed ( ahimsa ). Så det med kød går jeg uden om , det er det der gi`r mening for mig og selvfølgelig det hele øko.
 10. Wenche Olsen på 24.07.2013
  Hei! Hva med barn med adferdsutfordringer?
 11. Lene Christensen på 24.07.2013
  Ja! Jeg spiser smør og fløde - nu uden dårlig samvittighed.

  Jeg voksede op med masser af smør, (upasteuriseret) fløde og kød med fedt, da vi boede på en gård i min barndom. Jeg blev altid dejligt mæt til måltiderne og sund, rask og normalvægtig.

  Så blev jeg voksen, flyttede hjemmefra og drønede ind i 90\'ernes fedtforskrækkelse. Jeg kunne ikke forstå, at jeg ikke kunne blive mæt at de fedtfattige "sunde" måltider, og jeg troede, at der måtte være noget i vejen med mig. Min mave fungerede ofte dårligt, og mit blodsukker var på evig rutchebanetur. Ikke underligt, at jeg kom til at døje med despressioner og stress.

  Nu har jeg overgivet mig helt til stenalderdiæten med kød, grønt og fedt. Og fedtet er min ven, for det giver stabilitet til blodsukkerniveauet og humøret. Det er som at komme hejem. Smør og fløde har i øvrigt reddet mig en del gange, når jeg er blevet inviteret til et kage-kaffebord: med en halv bolle med masser af smør og flødeskum i kaffen kan jeg undgå, at mit blodsukkerniveau går amok, også selvom jeg spiser et lille stykke kage. Og så er det jo bare op på vognen ved næste måltid igen ...

  Nej, jeg hopper heller ALDRIG på den fedtfattige bølge igen :-)
 12. kristine larsen på 24.07.2013
  Bruger altid økologisk smør på brødet og helst fløde eller sødmælk i mit koffeinfri økologiske kaffe FORDI det bare smager bedst ER bedste & jeg har aldrig set nogen vægtstigning pga af dette - Mit BMI ligger under det anbefalede ! ..
 13. Heidi Bartelsen på 24.07.2013
  Har du erfaringer med om der kan indtages fløde og smør hvis det er et barn der danner neuropepetider ?
 14. Christina Louise Frandsen på 24.07.2013
  Masser af sundt fedt! Bulletproof Coffee, kaffe blendet med klaret smør og kokosolie, til morgenmad sammen med laksesteaks, æg og gårsdagens rester af grønt!
  De sunde fedststoffer er jo som hudpleje indefra. Har aldrig haft det bedre nogensinde, efter jeg er startet på Stenalderkost
 15. Malisha Cadovius på 24.07.2013
  Har allllldriiiig købt noget der stod light på!!! Spiser masser af smør og fløde!!! Creme fraiche 38% når jeg ka finde det i butikkerne!!! Og lækker mayonnaise!!! Livet er for kort til de uægte ting!!!
 16. Charlotte H-H på 24.07.2013
  Hej Ninka

  Jeg spiser stenalderkost, men har ikke kunne få plads til nok fedtstof, så nu har jeg sat mængden af protein ned og øget mængden af fedt (primært mayonnaise, kokosolie, af og til macademia - og paranødder) i mine måltider.

  Jeg kan snildt crave fedt om aftenen på stenalderkost, så tænkte jeg fik for lidt fedt til måltiderne....

  Er det vejen frem for fedttab?

  Paleo ligger jo op af LCHF (low carb, high fat), eller så er det omvendt.

  Men hvad er bedst, tænker du, er det høj proteinkost eller høj fedt kost?

  Jeg kan ikke rigtig blive klog på hvad der er bedst, andet end jeg er meget glad for både protein og fedt, men selv på stenalderkosten, taber jeg ikke fedt på kroppen. Kulhydrater får jeg gennem grøntsager, primært grønne og ovenjordsgrøntssager.

  Jeg er jo flasket med at være fedtpåpasselig, men har nu egentlig ikke svært ved at øge det i kosten - spørgsmåler er bare hvor meget er nok og for meget er for meget? Skal ike tage på.

  Ville blive glad for dine tanker og erfaring, da jeg ikke kan finde ud af fedt - og proteinmængderne for mig pt. - både i forhold til at mærke ro i blodsukkeret og så tabe fedt, især på maven???

  Mvh. Charlotte :-)
 17. Merete Thiel på 24.07.2013
  Wuhuuuuuuu jeg elsker smør og fløde og savner det i min kost! Jeg har ikke spist det pga intolerance.
  Nu vil jeg klart indføre smør igen og så prøve igen med fløden...
  Loooove you Ninka and CP too ❤❤❤
 18. ninka mauritson på 24.07.2013
  jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Good for you, Jane.

  KYS
 19. Jane Weiss på 24.07.2013
  Hej Ninka

  jeg spiser masser af smør , fløde og olier . jeg tager ikke på af det , er mere mæt og har det bedre efter jeg er begyndt på det .
  Jeg hopper aldrig mere med på light bølgen
  hilsen
  Jane

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.