Ninkas Detox - Detox dig slank
Ninkas Detox tips og guides

Brugerundersøgelsen og fremtidens hjemmeside

Kære Helle og alle andre  

Mange tak fordi der er så mange af jer, der allerede har deltaget i vores miniundersøgelse om fremtidsmulighederne for www.kernesundfamilie.dk.   Nogle af jer, der kommenterer her på bloggen er i forskellige grader utilfredse med, at vi overvejer at lave forskellige nye ting på hjemmesiden, som det vil koste et gebyr at få adgang til, og Helle skriver for eksempel: ”Eller er planen at "presse" folk til at sige ja, for netop som på andre "interesse- sider" at udelukke dem som ikke vil betale - og på den måde tjene endnu flere penge på dette foretagende???”  

Lad mig lige for at imødekomme jeres tvivl eller tanker om netop det emne, forklare sammenhængen:  

Vi drømmer om at nå så mange familier som muligt med vores budskab om, hvor godt man kan få det. Det koster penge at gøre det arbejde godt nok. Som mange af jer ved, forlod vi gode, velbetalte karrierer, da Bertrams tilstand tvang os til at tage affære og passe og træne ham derhjemme. At I alle sammen tog så godt imod vores to første bøger, gjorde det muligt for os ikke at sælge vores hus, som vi ellers var tvunget til efter et år uden ordentlig indtægt - det gjorde os ikke til multimillionærer, heller ikke i tankegangen.  I dag bruger vi begge to vores fulde arbejdstid på at arbejde med dette budskab: Kernesunde familier, adfærdsudfordrede børn, foredrag over hele landet, bøger der kan inspirere jer og forhåbentligt snart også en hjemmeside, der kan meget mere, end den vi har i dag.  Så ja, vi tjener penge på dette arbejde, for det er jo vores arbejde i dag. Både vores største drøm, inderste ønske og vores fuldtids-arbejde. Vi arbejder med Kernesund-universet alle vores vågne timer, og derfor bliver vi også nødt til at udveksle den energi, som penge er, med den energi, vi putter i projektet, ellers kan vi ikke være til rådighed på den måde, som vi gerne vil. Hverken for vores familie eller for alle jer, der følger med.   

Og ja, vi ønsker at tilføje nye ting på hjemmesiden både i form af en familieklub for de af jer, der gerne vil involveres dybere og have mere inspiration og mere kontakt, og vi vil gerne kunne tilbyde nye brugbare produkter som opskriftssamlinger og arbejdsbøger. Men der vil stadig være adgang til alt det, I nu får gratis, nemlig Ninkas og de andre bloggeres indlæg, spisenetværk og nyhedsbrevet.  Helle skriver, at hun ikke ønsker at betale for adgang til en debat, når der allerede er en. Men som mange af jer nok også har været irriterede over, når I har ledt efter en opskrift eller et tidligere indlæg, så er bloggen ikke en debat, men et, indrømmet, nogle gange lidt forvirrende miks af indlæg og jeres kommentarer og andres kommentarer til de kommentarer.

Debatten, vi forestiller os at lave i familieklubdelen, er en 'rigtig', emneinddelt debat, som I kender det fra andre store sites, hvor det skal være meget nemmere for de af jer, der vil, at udveksle opskrifter, tips og erfaringer med hinanden og os. Vi glæder os helt vildt til at gøre alle de fantastiske ting, I deler med hinanden, mere overskuelige og lettere at gå til, også for 'nytilkomne' kernesunde familier, der ikke har været med på bloggen fra starten af. Bloggen vil selvfølgelig stadig være der – og den vil være gratis som i dag. Vi kommer til at ansætte web-moderatorer, grafikere og programmører for at få det hele til at blive lækkert, overskueligt og frem for alt brugbart. Dem kan vi desværre ikke betale med smil og gode, kernesunde vibrationer...

Kærlig hilsen  

Ninka og Morten  

Kommentarer (78)

 1. Mette Schwartz på 10.09.2008
  Hej Ninka og andre!

  Jeg er ny her på siden og er ikke helt klar over hvordan man burger den :o) Skal man oprette sig (hvor) for at stille spørgsmål????

  Kunne nemlig godt tænke mig hvis nogen havde et alternativ til hasselnødder hvor de indgår, iden min datter (4 år) er allergisk over for nødder, hun er dog ikke testet men får ondt i munden når hun spiser hasselnødder og valnødder, desuden har vi prøvet at hun er hævet hen over næse og øjne efter hun har spist en fignestang.
  Ville også godt vide om jeg må give min datter smooties med proteinpulver når hun kun er 4 år?
  Med venlig hilsen Mette
 2. Maya Jacobsen på 04.09.2008
  Mit pip til brugerundersøgelsen :-)

  På sigt synes jeg, det kunne være interessant med en slags alternativ til slankedoktor... Hvor man kunne få mulighed for at blive fulgt af en ekspert (eller forskellige) og få personlig rådgivning og vejledning.

  Venligst
  Maya
 3. stina sandström på 04.09.2008
  jeg syndes da selvfølgelig os altid at det er rare ikke at skulle betale for de servicer jeg bruger;) nu har i jo foræret "slik" ud gratis så blir folk jo sure over pludselig at skulle betale for det de spiser.
  men jeg syndes også at det er fair nok..det er jo blot en hjemmeside..ja den er god og interessant men det er jo ik en livsnødvendig ting at kunne komme ind på denne hjemmeside..i har jo trods alt udgivet bøger som man kan slå op i når man får brug for hjælp og som i skriver det vi bruger nu blir jo ikke lavet om til en betalings service jeg ved ikke hvor meget i havde tænkt jer at tage for at man kunne bruge dette site og dette beløb vil jeg sige har meget at sige om i gør det for at overleve og for at kunne udvide denne service eller om i gør det for at tjene styrtende med penge..for mig er der stor forskel på grådighed og på at være fair.
  men igen hvis beløbet i mine øjne blir urimligt så lader jeg jo bare være med at bruge dette site.
  dette er JERES site og i ved vel selv bedst hvad som er bedst for jer og de mennesker i ønsker at nå.
  så gør hvad der føles rigtigt :)
  dette er jo en forretning og i skal jo også have mad på bordet :)

 4. Camilla Knudsen på 03.09.2008
  Hej

  Jeg har et spørgsmål mht til fignstænger. Er de gode eller dårlige?? Kan man lige så godt give børnene sukker? Skal lige sige at det er de ikke økologiske som man kan få alle steder.

  Håber at I kan hjælpe....
  En forvirret mor
 5. Maja Krog på 03.09.2008
  Hej

  Prøver lige igen for at se, om ikke der skulle være nogen, som har haft samme tanker som mig, eller i hvert fald gør det nu....

  Der er en ting, jeg har tænkt på. Vi ved jo godt, at man skal vælge økologiske koldpressede olier, og gå langt uden om kemisk udvundede olier samt dem, hvor olieindholdet er under 100%, da resten er vand samt tilsat emulgatorer for at få skidtet til at blive ensartet. MEN hvordan kan man være sikker på, at olien i f.eks. rismælken fra Naturli\' samt andre produkter med tilsat olie stammer fra den gode olie og IKKE den sundhedsskadelige olie? Og bare fordi det er økologiske produkter, er det vel ikke ensbetydende med en blåstempling? Er der nogen, der har tænkt på den problemstilling?

  Hilsen
  Maja
 6. Heidi Zink på 03.09.2008
  Hej Sofie Rygård

  Tusinde tak for opskriften :o)
  Dem vil jeg prøve og lave i dag

  Ha en dejlig dag derude i vores lille dejlige land !!!

  Knus, Heidi
 7. Heidi S på 03.09.2008
  Hej MM

  Ja, det har du ret i, jeg synes bare man burde informere om begge dele, for som det står kan man tro det er helt ufarligt siden man bare kan spise løs af det ;0)

  Vh Heidi
 8. Mayianna N på 03.09.2008
  Måske var det en idé at dele bloggen her op i gravide, adfærds-børn, "alm.familie", bor alene, overgangsalder osv. så man ligesom høte mest til et sted og debatten kredsede om et særligt emne.
  Jeg gider fx. ikke læse om graviditet og spædbørn for det er slet ikke en del af min hverdag.
  Hvad synes I andre?
 9. eva . på 03.09.2008
  Hej Ronja og Ninka,
  Hvor kunne der bare være super dejligt med en gravid blogger - er selv 9 uger henne - og har så mange tanker og ingen andre at dele med, fordi jeg ikke kender andre kernesunde gravide.
  Har en dejlige pige på 9 måneder - var 80% kernesund da jeg fik hende - er nu 100% og vil så gerne give den nye lille eksistens en god start på verden. Så det ville altså være fantastisk at have nogen at dele med! Specielt når man kan se hvordan nogen tænker sit, når jjeg giver min datter kernesund mad..
  En dejlig dag til alle :O)
  Eva
 10. M M på 03.09.2008
  Hej Heidi
  Nu er det jo diabetesforeningens hjemmeside du har været inde på, og rådene dér bliver givet snævert i forhold til netop diabetes. Og ja, hvis du ikke selv producerer insulin, så ER "naturlige" sødestoffer farligere end de kunstige, idet de "naturlige" giver en stigning i blodsukkeret, hvilket visse kunstige som f.eks. saccharin og aspartam ikke gør. Hvis man f.eks. drikker sodavand sødet med aspartam, skal man overhovedet ikke tage insulin, mens indtagelse af f.eks. kur delights vil kræve at man tager en del insulin for ikke at få en uønsket stigning i blodsukkeret.

  Men når dét så er sagt, og man ser bort fra det blotte hensyn til blodsukkeret, så bør man som diabetiker selvfølgelig også overveje hvilke bivirkninger, der kan være ved de kunstige sødemidler og måske vælge den hard core version: et liv uden særlig meget sødme overhovedet - i dén forstand i hvert fald ;-)
 11. Pia Brøcker på 02.09.2008
  Kære Ninka.

  Jo mere jeg læser, jo mere taknemmelig bliver jeg for at du har lavet al den research om 4a epidemien.
  Så tænkte jeg om ikke du havde lyst at skrive et mere detaljeret indlæg på bloggen, om Bertram\'s historie.
  Jeg skal igang med mine 2 drenge, inden det bliver for sent, og jeg har tænkt at brude Doman også, jeg har i mange år undervist børn efter Doman\'s metoder, men der mangler lige noget for mig, i at kunne bruge det fuldt ud.
  Så har jeg lige været ved at nærlæse lidt, og så at adfærdsvanskelige børn ikke skal ha\' soya, og mine børn gik fra mælk til soya, så det er måske derfor der ikke er så stor forskel. Nu er det efterhånden næsten 3 mdr. siden vi tog mælk ud af diæten, og mine 2 \'normale\' drenge og jeg har det bedre, men nu skal vi altså af med soya-mælk osv. også.
  Men hvad med rismælk?????

  Jeg kunne godt tænke mig at vi havde noget aktivt indenfor DAN i Danmark!

  Knus,
  Pia
 12. Heidi Sørensen på 02.09.2008
  Når vi nu snakker om sødestoffer - så googlede jeg lige lidt. Kom ind på diabetes.dk Her kan man så finde et skema hvor der står hvor mange stk af forskellig slags "sukkerfri" slik man må spise hvis man har diabetes eller skal tabe sig. Her anbefales så feks af KUR DELIGHTS at man må spise max 1½ stk, men af slik med feks aspartam eller sucralose kan man bare spise løs af.... Her er det så jeg ikke forstår hvorfor der ikke tænkes i hvad kunstige sødestoffer gør mod kroppen... Det er der ikke oplyst noget om.

  Nå, jeg ville ikke noget med det, bliver bare lidt forarget over at de naturlige sødestoffer sættes op til at være mere farlige end de kunstige ;o)

  Vh Heidi
 13. Sofie Rygård på 02.09.2008
  Hej Heidi Zink,

  Her er en opskrift på børnevenlige glutenfri boller - håber den falder I jeres smag;)

  Glutenfri biller (ca 10 stk.)
  250 g rismel
  100 g majsmel
  100 g quinoa el. hirse (havregryn, hvis de tåles)
  25 g gær
  6 dl vand
  1 tsk salt
  1/2 dl olivenolie
  1 spsk HUSK

  Evt 1 dl kerner af en slags.

  Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og HUSK og pisk godt. Hør melsorterne i.

  Dejen hæver i køleskabet natten over.
  Med en ske formes dejen forsigtigt til boller og sættes på en bageplade. Bages ved 225 grader i ca 20 min. 14. Tina - på 02.09.2008
  Hej alle,
  hvor længe kan den hjemmelavede soya-yoghurt ca. holde?
  -i lukket beholder på køl..
 15. Anne Gershardt på 02.09.2008
  Hej Karen.

  Jeg havde min nabo til middag for nylig.. Jeg lavede Umahros grillede kryddermarinerede rodfrugter - jeg lavede dertil bagte kartoffelbåde, som jeg kom ved inden servering. Hertil havde jeg købt en lækker økologisk culottesteg hos slagteren og lavet Umahros rødbedecreme, som smagte perfekt til kødet.
  Til dessert havde jeg bagt mandel-marengskagen serveret med Umahros bombastiske frugtsalat - den er SINDSYGT GOD..!

  Vores nabo var vildt imponerede og jeg var glad..:)

  Hermed et forslag..:)
  Venligst Anne
 16. Tabita Holm på 02.09.2008
  Mht. chokolade. Vil gerne spørge Ninka, hvad er det der gør at sukkeralkoholder som maltitol og xylitol er bedre end sukker? Er det sundt? Påvirker det ikke blodsukkeret?
 17. Maja Krog på 02.09.2008
  Hej.
  Der er en ting, jeg har tænkt på. Vi ved jo godt, at man skal vælge økologiske koldpressede olier, og gå langt uden om kemisk udvundede olier samt dem, hvor olieindholdet er under 100%, da resten er vand samt tilsat emulgatorer for at få skidtet til at blive ensartet. MEN hvordan kan man være sikker på, at olien i f.eks. rismælken fra Naturli\' samt andre produkter med tilsat olie stammer fra den gode olie og IKKE den sundhedsskadelige olie? Og bare fordi det er økologiske produkter, er det vel ikke ensbetydende med en blåstempling? Er der nogen, der har tænkt på den problemstilling?

  Hilsen
  Maja
 18. Maya Jacobsen på 02.09.2008
  Kære Alle!

  Center for Voldtægtsofre i Århus er truet af lukning pga. besparelser. Der er en underskriftsindsamling her:

  http://onlineunderskrifter.dk/web/VOLDTAEGTSOFRE

  Venligst
  Maya
 19. Minna Olsson på 02.09.2008
  Betalingsside eller ej?
  I vil ikke kunneundgå at nogen vil føle sig inde i varmen og andre ude. Skal dem inde i varmen så have de virkelig gode råd og historier? Eller hvad er det dem der ikke har råd så ikke må/kan komme til at læse?
 20. Karen Draslov på 02.09.2008
  MAD TIl MIN FØDSELSDAG

  Kære allesammen,

  Jeg skal her i starten af oktober holde fødselsdag for 30 kvinder. Vi er kun en håndfuld der lever kernesundt - så jeg vil rigtig gerne lave noget kernesundt mad der kan falde i alles smag. Allerhelst vil jeg gerne servere 3 retter mad og naturlivis helst noget folk ikke kan få armene ned over... Desserten er på plads..men forret og hovedret..

  Er der nogel der kan komme med nogle gode råd og forslag til mig - så vil jeg bare blive utrolig glad.

  Knus fra Karen

  PS: Har oprettet samme på Farsinsens blog - men der er vist ikke så mange der læser og dermed heller ej svarer - håbe det er ok
 21. Inger Andreasen på 02.09.2008
  Ja det har du ret i Ninka, jeg undrer mig også over at mange ernæringsterapeuter og kostvejledere ikke er mere konsekvente angående sukker når det nu er så stort et problem for rigtig mange mennesker.
  Kh Inger
 22. Helle Jensen på 02.09.2008
  Nu spørger jeg måske lidt dumt, ang chokoaden uden sukker, er maltitol ikke et kemisk /kunstigt/giftigt sødemiddel?
  Eller går det fint sammen med vores kernesunde liv?
 23. Ronja :-) på 01.09.2008
  Ps til NINKA

  Det ville også være rart med en lang blok om emnet, da det jo er nu jeg har brug for det..og sikkert ikke den eneste ;-)

  Ronja.
 24. Tabita Holm på 01.09.2008
  Chokolade
  Der er mange, som har efterlyst sukkerfri chokolade med en høj kakaoprocent.
  I denne uge i Rema 1000 kan man få sukkerfri chokolade, sødet med maltitol, med 69% kakao, dog ikke økologisk. 18 kr. for 100 g :)
 25. Ronja :-) på 01.09.2008
  Kære NINKA :-)

  Har lige opdaget jeg er gravid, derfor skriver jeg ikke efternavn og email... ku jo blive afsløret inden jeg selv har fået det fortalt til familie og venner...;-)

  Jeg ønsker brændende at din næste bog handler om kost og tilskud før og under graviditet.

  Og selvfølgelig også en masse om kost og tilskud til mor og barn efter fødslen.

  Plus alt det andet du helt sikkert ville putte i sådan en bog :-)

  Ronja.
 26. Marlene Bundgaard på 01.09.2008
  Hej Pia

  Tak, det råd kan bruges:-)

  Marlene
 27. Pia Brøcker på 01.09.2008
  Hej Marlene.

  I Tyskland har de mange olier til næsten ingen penge, bl.a. hørfrøolie til 21kr. pr 230ml. Men jeg har også fundet hørfrø olien hos min lokale Matas (Struer) til 36kr. for samme mængde som i Tyskland. De er allesammen økologiske og koldpressede, osv.

  Håber det hjælper lidt.

  Knus
  Pia
 28. Inger Andreasen på 01.09.2008
  Hej Iben
  Prøv at kigge på "mjrigtigkost.dk". Det er ernæringsterapeuten Marianne Jæger, der selv har en søn der har haft ocd i en meget alvorlig grad. Hun er også medforfatter til bogen "Rask af mad".
  Kh Inger
 29. Heidi Zink på 01.09.2008
  Hej derude

  Nogen der lige har en hurtig og nem opskrift på "børnevenlige" glutenfrie boller? ;o)

  Knus, Heidi

 30. Marlene Bundgaard på 01.09.2008
  Hej

  Er der nogen der har fundet sunde alternativer til de dyre olier fra oil of life...?

  Marlene.
 31. signe buhl på 01.09.2008
  Lige en bonus info...

  i Bilka har de køkken revolution på høje hæle på tilbud til 89 kr og kernesund familie til 99 kr
 32. Iben Macdonald Larsen på 01.09.2008


  onsdag, 27-08-08 11:04
  Kæreste Ninka og co.

  TAK !
  Vi er igang -"Den glade familie fra Brønderslev" -og det er spændende og lækkert og vi elsker det, både far 39 år, mor 36 år, datter 9 år og søn snart 3 år.
  Okay, det halter lidt med sønnen, men det skal nok komme.
  Vores skønne datter på 9 år har OCD - heldigvis i mild grad. Jeg vil så gerne vide om du/I har kendskab til hvor jeg kan søge oplysninger om hvilken kost hun kan profitere af.
  De kærligste hilsner og masser af smil
  Iben
 33. Pia Brøcker på 31.08.2008
  Kære allesammen.

  Jeg vil bare lige lade jer vide at filmen "Lorenzo\'s Oil" kommer på DR1 fredag aften, det må jo så blive d.5/9.
  Hvis du ikke har set den, ville det måske være en god ide. Det handler jo også om hvad der er godt for én.


  Morten, et meget forsinket tillykke med sejren. Det er bare så sejt.
  Jeg glæder mig meget til at se den nye bog om Fitness, selvom jeg ikke kan løbe, men jeg må sige at din komme igang plan, virkelig virkede for mig, og jeg begyndte at løbe, men min hofte vil ikke rigtig være med, så det er bedre med aerobics for mig, men forleden lavede jeg aerobics i 45 min. det er simpelthen første gang i 6 år jeg har kunnet gøre det. Og det var virkelig en sejr.
  Tak for hjælpen!!

  Knus,
  Pia
 34. Iben Wistrup Andresen på 31.08.2008
  Hej Eva

  Mælke INTOLLERENT kan være overfor lactose, altså mælkesukker, men kan også være mælkeprotein eller begge dele -det kommer jo an på hvilken intollerence du har :-) Her i Italien kan man få mange mærker mælk med meget lav lactose-indhold, netop fordi der er så mange der har problemer med luft i maven (og andre gener) pga lactose.
  Hvis du er lactoseintollerant bør du ikke få lactose overhovedet, ej heller i piller, skinke og hvad de ellers kan finde på at putte det i :-)
  Du kan få det konstateret meget enkelt ved en dag på hospitalet hvor de måler dit blodsukker i en blodprøve, derefter drikker du ren lactose, og så tapper de blod ca 3 gange mere i løbet af en dag for at se om dit blodsukker stiger (som det jo skal gøre når du drikke rmælkesukker). Hvis ikke det stiger betyder det at du ikke kan nedbryde lactosen og derfor er du lactoseintollerant.
  Det er faktisk stort set den eneste INTOLLERENCE man kan test på et hospital - og som er "anerkendt" (netop fordi den kan testes på et hospital). Men man kan jo være intollerant overfor alle andre ting, og det er virkelig trist at det ikke anerkendes på linje med en allergi, også selvom det ofte ikke er ligeså tydelige symptomer.
  Heldigvis har vi en læge hernede, som er homøpat, kinesolog, kiropraktor, og han kan finde alle intollerencer ved hjælp af kinesologi. Det er fantastisk, og har virket perfekt til begge mine børn, der har været meget plaget af maveproblemer som følge af intollerencer.
  Alle intollerencer gælder det i øvrigt, at du i de fleste tilfælde "vokser fra dem", dvs udeluk dem helt i 3 mdr og introducer dem så stille og roligt, 1 ting af gangen, først 1 gang om ugen, så 2 osv. Intollerencer opstår ofte af at vi udsætter vores krop for meget af én ting og den får "for meget". Alt med måde :-)

  Mælkeallergi ved jeg ikke så meget om.

  Knus Iben
 35. Katrine Nissen på 31.08.2008
  Hej Ninka og Morten
  Jeg går jævnligt ind på jeres hjemmeside og finder inspiration! Jeg er studerende og vil nok ikke prioritere at bruge penge tiil at betale for at bruge jeres side, så derfor håber jeg at i kan finde andre midler til at finansere forbedringer her. Jeg har udfyldt spørgeskema men savner et felt til forslag til forbedringer, som i ikke selv nævner. Jeg ville synes at det var fedt med en søgefunktion, så man kunne søge på bestemte emner og finde info i de forskellige blogs.
  Tak fordi i har ændret mit liv! Jeg ved nu at jeg er sukkeroverfølsom /lider at hypoglykæmi, og at det ikke er min skyld at jeg kan være depressiv og ulykkelig. Jeg har lånt flere bøger om emnet -en liste findes på http://www.fadk.dk/litteratur_ny.asp. Og for første gang i mange år, har jeg det rigtig godt med mig selv!
  VH Katrine
 36. Eva Lill Anthi på 30.08.2008
  Jeg skjønner helt klart de poengene dere nevner. Jeg har selv vært igjennom noe av det samme. (Eks. ingen inntekt de siste 17 år). Men jeg stiller jeg meg litt tvilende til hvor stor suksessen vil komme til å bli.

  Hvis dere velger å gjøre det på denne måten, kan det føre med seg flere negative konsekvenser.
  - dere blir ansett for å utgi dere som mer profesjonelle
  - det vil sannsynligvis føre til at dere heller ”mer bensin på bålet”
  - jeg vet ikke helt hvordan det er med lovgivingen i Danmark, men tanker og anklager om kvakksalveri, vil i hvert fall få ytterligere næring
  - for å unngå å virkelig komme ut å kjøre, må dere da tilknytte dere profesjonelle på alle plan (noe som jo er særs kostbart, men som så avgjort er en god ide). Og jeg tenker da ikke på grafiske designere eller andre make-up-artister. Jeg tenker på noe som har mer substans. Lege, dietetiker, kjemiker, psykolog, økonom, ….
  - Videre tror jeg at dere vil komme til å miste mange.
  - Både ”tilhengere”, - og
  - ”bidragsytere”
  - både tilhengere og motstandere. (For å gjøre en god jobb er man avhengige av begge typer synspunkter!)
  - dere ville definitivt ha mistet MEG som tilhører, eller som bidragsyter. For jeg har funnet andre og bedre forum. Helt gratis. Og med nødvendig kompetanse. Det vil, med den forskrevne modell, også de som er her på siden nå, finne ut. (Det kan rett og slett være så enkelt: - At etter hvert som de faktisk blir kjernesunne, så blir de mindre mottagelige for ”jippoer”)
  - dere kom så godt i gang, men nå ser det ut til at det har falt i fisk!

  At dere har ”funnet nøkkelen”, - eller i det minste deler av den, er jeg ikke det minste i tvil om. Helst det siste. Og så kommer jo spørsmålet om hvordan den skal brukes.

  - i medisinsk sammenheng, bør dietten brukes akkurat slik. Medisinsk. Det er i utgangspunktet en dårlig ide å anbefale GFCF-diett (- gluten og melk), hvis ikke de nødvendige prøver først er tatt. Og jeg tror altså ikke det minste sekund på at sukkeret i tørket frukt er så mye "snillere" enn sukkeret i sukkerbeter.
  - Når de nødvendige prøver et tatt, er det like soleklart at diett skal forsøkes selv om prøvene som sådan viser 0 i utslag.
  - Da skal den følges til fulle. (100%)
  - Alle varedeklarasjoner skal følges til fulle, og alle ingredienser skal være ”godkjent”.
  - Det skal så mye til, om man bruker rug, at den ikke er behandlet glutenfritt; - at den skal være glutenfri. Selv om gliadinet er annerledes. Spelt er en form for hvete, selv om mange tåler den bedre. Og andre korn-/melsorter har kanskje lidt samme skjebne. Langt innen de kom i butikkhyllene.

  Som journalister er dere vel i høy grad klar over det man i vårt land kaller opprettshavsloven. For dem som ikke er klar over det: Den som har skrevet noe har også opphavsretten til det. Enhver inntekt av det (eks ved publisering) skal tilfalle forfatteren. Og eventuelle sitat skal i så fall tydeliggjøres.

  Men nå prøver dere tydeligvis å slå altfor mange fluer med samme smekke. Som for eks. å få andre til å kopiere oppskrifter, og mangfoldiggjøre dem. Litt som ”jeg toer mine hender små”. Dertil har mammon sneket seg inn, - og hvisket dere i øret at det er helt legitimt å tjene penger på feil som andre begår, og som dere selv vanskelig kan straffes for.

  Omdømme.
  Pass opp. Med denne form for holdninger er det fort gjort å gå til bunns med flagget til topps.
  Og da kan dere fort opp, komme til å måtte gjøre bruk av bøkene deres som en slags Samurai-hodepute.

  Sover man godt med slikt under hodet?

  Eva Lill
 37. Linda borregaard på 30.08.2008
  HEJ Lene
  Ja tofu kan godt fryses, mener det var i Thorbjørgs bog jeg har set det, men er ikke helt sikker.
  hilsen Linda
 38. Sofie Rygård på 30.08.2008
  Spelt indeholder mere protein end hvede, ligesom indholdet af sporstofferne magnesium, zink, jern og kobber også er større. Dette er medvirkende til at spelt anses for sundere end hvede, og derfor er spelt da også blevet stadig mere populært.
 39. Sofie Rygård på 30.08.2008
  Ps. fandt lige dette:

  Hvad er speltmel, og er det sundere end almindeligt hvedemel?

  Spelt er en gammel kornsort, der minder meget om hvede. Indholdet af vitaminer og mineraler er ikke væsentligt forskelligt, men når man formaler speltmel, er der ofte en større mængde af skaldelene fra kernerne, der er malet med, og derfor flere af de gode vitaminer, mineraler og fibre der netop sidder i skallen. Mange af dem, der spiser brød baseret på gamle, ikke forædlede, kornsorter, mener desuden, at det har en større smagsværdi, og at man opnår en bedre mæthedsfornemmelse i forhold til almindeligt hvedebrød.
 40. Sofie Rygård på 30.08.2008
  Eva, jeg har også prøvet med havrefløde rørt op med lidt vand i æggemassen - super lækkert og cremet resultat.

  MM - Jeg har også læst mig til, at spelt tåles af flere, fordi det er en gammel kornsort, som vores krop derfor har haft længere tid til at tilpasse sig. Spelt har også en anden glutensammensætning end alm. hvedemel. Jeg bruger dog kun groft speltmel, da sigtetspelt jo også er ret næringsfattigt.

  Vil lige dele en lækker bananpandekage-opskrift med jer:

  2 spsk mel (alt efter hvad du foretrækker!)
  2 æg
  lidt vaniliepulver
  lidt salt
  0,5 tsk bagepulver
  1 spsk hørfrø
  1 banan i skriver

  Rør ingredienserne sammen og bag dejen på en pande til en stor pandekage.

  Meget lækker og sød:)
 41. Eva la Cour på 30.08.2008
  Ang. spelt vs hvede, så er det rigtigt, at der er nogle, der tåler spelt bedre end alm. hvede. Jeg kan fx slet ikke tåle hvede, men groft speltmel kan jeg godt tåle. Sigtet speltmel kan jeg også godt tåle lidt af, bare ikke for ofte. Grunden til at jeg spurgte efter en tærteopskrift, er, at jeg var i tvivl, om æggemassen i tærten kunne blive ordentlig uden mælk og ost (som jeg ellers ville bruge), så egentlig var det mest det, spørgsmålet gik på... Men tak for svaret, vil hurtigst muligt prøve med mælkeerstatning.

  Nu, hvor jeg er i gang, vil jeg lige høre, om der er nogen, der ved ngt om mælkeintolerance:
  Så vidt jeg har forstået, er det LAKTOSE, altså mælkesukker, man reagerer på, hvis man er mælkeINTOLERANT, mens det er KASEIN, altså mælkeprotein, der er problemet, hvis man er mælkeALLERGIKER. Jeg er i gang med at teste, om jeg er mælkeintolerant, men tager urticalcin fra bioforce som kalktilskud, hvilket jeg har gjort i flere år, fordi jeg aldrig har drukket særlig meget mælk. Nu har jeg så opdaget, at der er laktose i urticalcin - det forekommer mig umiddelbart ikke særlig hensigtsmæssigt! Er der nogen, der ved, om det har en betydning?

  Eva
 42. Marlene Bundgaard på 30.08.2008
  Kan man mon ikke lave mandel dadel kagedejen iden gæsterne kommer og bage den efter middagen?

  Marlene
 43. Eva Lill Anthi på 30.08.2008
  Der tikket nettopp inn en link på mailen min her (ny-svorsk-norsk for ethernett-post), som jeg tror dere kjernesunne kan ha nytte av: Den er selvfølgelig på norsk, men jeg tror dere sydlendinger, kan klare å fange essensen likevel.

  Her er den: http://www.nrk.no:80/programmer/tv/puls/1.6195404

  Ha et fortsatt fett (og godt) liv I kernesunde.

  Beste hilsner fra Eva Lill
 44. J J på 30.08.2008
  Til M M og Sofie
  Er det ikke noget med at spelt er en gammel hvedesort derfor er der mange der tåler spelt bedre? Det er i hvert fald det jeg har fået af vide. Jeg fik også af vide at NOGLE glutenallergikere kan tåle spelt men jeg ved ikke om det er rigtigt???!
 45. M M på 29.08.2008
  Hej Sofie, måske du så kunne hjælpe mig med at opklare noget? Jeg har tit spekuleret på hvorfor almindelig hvede i dén grad er blevet sat i skammekrogen, mens spelt ikke er? :-)
 46. Sofie Rygård på 29.08.2008
  Jeg er skam godt klar over at spelt er en hvedeart - en gammel urhvedesort. Eva spurgte ikke efter en glutenfri opskrift, jeg læste det blot som om hun søgte en opskrift uden almindelig hvede - som de "normale" opskrifter jo altid indeholder.

  Men hvis du søger en glutenfri tærtebund opskrift Eva, kan du jo altid lave "solskins-tærten" fra "Kernesund mad". Du kan selvfølgelig også søge på "glutenfri tærte" på google, så får du en masse opskrifts-links...;)
 47. Julie Nilsson på 29.08.2008
  Hvis man googler "fryse tofu" står der bl.a. på wikipedia http://da.wikipedia.org/wiki/Tofu og diverse vegetarhjemmesider at tofu godt kan fryses, men dog bør tøes op inden brug. Det fryses uden eventuel væske.
 48. Marlene Bundgaard på 29.08.2008
  Tak Lene :-)

  Jeg har desværre ikke et svar til dig

  Marlene
 49. Lene . på 29.08.2008
  Hei Marlene! Mine hvitløk blir også grønne i kjøleskapet, men de smaker likevel godt.
  Et spørsmål fra meg også, hvis noen kan svare: Kan tofu fryses?
 50. Marlene Bundgaard på 29.08.2008
  Er der nogen der har prøvet at lave knuste hvidløg fra køkkenrevolution på høje hæle???

  De skulle ku holde sig i 2-3 uger.

  Jeg lavede mine i går, men nu er de helt grønne. Er det okay?

  Marlene.
 51. Marlene Bundgaard på 29.08.2008
  Tak for svaret Eva ang. fiskeolie...

  Jeg tror også den er rigtig god, men dyr..
  Jeg har læst en test på nettet at den der hedder futura er rigtig god også. Den vandt en testen ud af 19. Og den er noget billigere... ved bare ikke om jeg tør tro på det..

  Marlene
 52. M M på 29.08.2008
  Hej,
  Er helt enig med Klara: betaling skal kun være for "personlige" eller "ekstra-" ydelser (og her er det selvfølgelig også helt på sin plads). Det ville være en stor skam hvis et fremtidigt debatforum skulle koste penge - det er jo ikke nogen hemmelighed, at det koster dyrt at leve kernesundt, og for dem der ikke har så meget at gøre godt med, og derfor heller ikke vil have råd til at betale for de personlige ydelser, vil det da være superærgeligt hvis de ikke gratis kunne få svar og gode råd fra andre, "frivillige" kernesunde.

  I øvrigt en kommenatr til det svar Eva fik omkring tærtebund uden hvede og mælk: spelt er altså også en hvedeart og indeholder også gluten.
 53. Klara - på 29.08.2008
  En amerikansk laege der hedder Mark Hyman er en stor fortaler for mange af de samme principper der findes i kernesund som en maade at hele dit system i ligevaegt paa og naa din optimale vaegt.

  Hans hjemmeside er gratis, men hvis man vil vaere patient betaler man, man kan ogsaa koebe hans boeger. http://www.ultrawellness.com/

  De websites der har success med betalings service er typisk dem der yder noget personligt til den enkelte bruger. Websites der bare giver generel information tjener oftest deres penge paa annoncer, som de kan charge mere for jo stoerre trafik de har paa siden.

  Min personlige mening er at det ikke fungerer at bede folk om at betale for noget der ikke er personligt. Jeg har feks koebt jeres boeger og kan godt lide at besoege bloggen, men jeg ville ikke gide at betale for at se videoer og faa nyhedsbreve, det kan jeg faa gratis andre steder (og jeg tjener mange penge, saa det er ikke et spoergsmaal om at have raad). Hvis jeg til gengaeld kunne faa en personlig menu med indkoebsliste hver uge der passede til mit budget, min tid og min type, ville jeg straks vaere mere interreseret. Det kunne ogsaa vaere interresant hvis Kersund forhandlede gode tilbud, saadan at hvis man betalte for medlemskab kunne man spare andre steder.

  Held og lykke med det, jeg syntes absolut ikke at der er noget i vejen med at lave en forretning ud af jeres livsfilosofi. Mit eneste raad er at I proever at vaere realistiske mht hvad folk vil betale for, og husk at det er en kunst at lave spoergeskema saadan at spoergsmaal ikke bliver ledende og folk giver svar der maaske ikke passer 100%.

  K
 54. Sofie Rygård på 29.08.2008
  Hej Eva,

  Det kan du helt sikkert! Det gør jeg ofte, med lækkert resultat. Du bytter blot hvedemel ud med den slags mel du ønsker (jeg bruger tit groft speltmel) og mælk ud med fx soya-, ris- eller havremælk.

  Kh Sofie
 55. Eva la Cour på 29.08.2008
  Til dig, der spurgte om fiskeolie:
  Så vidt jeg ved, er den fra Nordic Naturals en af de allerbedste. Du kan bl.a. få den på netspiren.dk for ca. 200 kr. Den smager slet ikke af fisk!

  Jeg synes også, det ville være super med et blad! Og jeg betaler gerne for det...

  Er der nogen, der ved, om man kan lave grøntsagstærte uden hvede og mælk?

  Hilsen Eva
 56. nina kirkegaard på 29.08.2008
  Hej
  Super god ide at udvide også selv om man skal betale lidt. Kunne dog også være bekymret for at kernesund blev for "de rige" og håber at priserne bliver efter at alle med interessen kan være med...altså inge kjøvenhavner priser(smil)
  Nina
 57. linda borregaard på 28.08.2008
  Hej Morten og Ninka
  glemte at skrive i undersøgelsen, at jeg savner et kernesundt blad. Et fedt blad på linje med IFORM. gode artikler, opskrifter, ideer osv osv. Jeg elsker når IFORM kommer men tænker tit på jer når jeg læser det. Så det var en idé.
  hej fra Linda
 58. Tine Lange på 28.08.2008
  Hej Nanna.

  Prøv at høre om din lokale helskostbutik ikke kan bestille det hjem til dig.
 59. Marlene Bundgaard på 28.08.2008
  Hej Tine

  Tusind tak for dit svar :-)

  Marlene
 60. Nanna Friberg på 28.08.2008
  Vedr. Proteinpulver

  Er der nogen derude der ved, hvor man kan købe ærte og/eller hamp (hemp) protein i København?
  Jeg ved hvor jeg kan finde det på nettet, men vil gerne undgå den dyre fragt, så leder efter en "rigtig" butik der forhandler dem.

  Hilsner
  Nanna
 61. L L på 28.08.2008
  Hej Morten

  Tak for din forklaring mht. shoppen - det aendrer jo tingene en hel del.. Mit indlaeg var bare en kommentar om at jeg godt kan forstaa hvis jeres boeger og foredrag opfattes som en reklame for jeres webshop. Jeg var selv sikker paa, at jeres intentioner var helt stuerene - og jeg havde saa ret...
  Jeg tror stadig det er muligt at oprette et debat forum, som er gratis for alle, og jeg haaber I undersoeger den mulighed foerst..
 62. Marie - på 28.08.2008
  Jeg kan ikke se noget galt i at i skal have lidt penge for udvidede muligheder på nye sider. Kender mange sider og forums, hvor man skal betale lidt for at få ekstra. Jeg har fx lille økonomi og vil da gerne vide hvad det kommer til at koste, om ik andet hvis jeg synes det ikker værd og ofre penge på, så har jeg stadig blogs og det som findes på siden nu! Det har jo været fint indtil videre. Så det er jo op til en selv, om man vil give det ekstra.
  Det er ikke alle og enhver som kan finde ud af og lave lækkert webdesign mv. og slet ikke gratis!! Så her kan jeg heller ikke se noget galt i, at de skal have løn for det. Arbejder de måske gratis på dating.dk eller komogvind.dk ??

  Hvor lyder det bare sejt at I opretter en fond. Det viser jo bare at I ikke gør dette her for at blive rige. I har en grund til at sprede dette budskab.

  Jeg er jer evig taknemmelig, og glæder mig til at se et foredrag en dag.

  Hvornår kommer I til Nordsjælland ??
 63. Tine Lange på 28.08.2008
  Hej Marlene.

  Nej, det behøver du ikke. Lad maskinen gøre hakkeriet for dig, det kan den nemt.

  Ang. alle os der ikke har en dyr fancy blender til smoothie, så gør jeg det at jeg tager en pose bær ud af fryseren om aftenen og lægger den i køleskabet. Så er bærerne stadig friske og kølige men ikke hårde som sten. På den måde har min billige OBH blender fra el-giganten overlevet med smoothie i flere år. Samtidig synes jeg at en smoothie med frosne bær er for koldt med mindre vi har hedebølge.

  Tine
 64. Marlene Bundgaard på 28.08.2008
  Midt i denne debat vil jeg bare høre om der er nogen der kan hjælpe med mandel-dadel-appelsinkagen fra køkkenrevolution på høje hæle.....

  Der står :" Kør dadler, mandler, olie og appelsinsaft og skal, osv....på en foodprocesser..."

  Mit spørgsmål er...skal dadler og mandler ikke hakkes eller noget inden?

  Håber på svar, skal bage i morgen.

  Marlene.
 65. Morten Mauritson på 28.08.2008
  Kære Alle

  Mange tak for jeres kommentarer, input, gode råd og kritik. Vi vil gerne høre det hele - det er derfor, denne blog er helt åben og ikke bliver modereret.
  Alt det, der er på siden nu, vil blive ved med at være gratis. Så er det slået fast.
  Vi lytter til jer - især vedrørende debatforummet. Det er jo blandt andet for at lodde stemningen, at vi har lavet en brugerundersøgelse:-)
  Der er flere af jer, der skriver om netshoppen, og jeg kan garantere jer, at vi ALDRIG går på kompromis med varerne i den for pengenes skyld. Min næste linie er lidt farlig, fordi Naser Khader engang kom til at træde lidt uvarsomt på den sti, jeg nu vil betræde. Vi er i gang med at oprette en fond, der skal støtte familier med adfærdsforstyrrede børn. Det udbytte, Ninka og jeg i givet fald får på shoppen, skal næsten ubeskåret gå til fonden. Vi har endnu ikke oprettet fonden, så vi har ikke formalia på plads, men det er vi ved at få. Det vil altså sige, at vi ikke tjener penge på shoppen - vi kommer kun til at dække vores udgifter.
  Meget mere om det senere...

  En god dag til jer alle - og jeg håber selvfølgelig også, at I kommenterer livligt på selve brugerundersøgelsen, så vi får det bedste billede af, hvad det er; I vil have!

  /M
 66. Pia Karlsen på 28.08.2008
  Jeg synes det er glimmerne med betaling på de nye tiltag i vil komme med. Hvis man har interessen og nysgerrighed for området kan jeg ikke se noget problem i betaling. Fx dating. dk klare sig da glimmerne, og der betaler man pr mrd basis for at benytte funktionerne på deres hjemmeside. Det er klart at hvis Ninka og Morten har tænkt sig at skulle sidde og svare på spørgsmål, skal de da også have betaling for deres ekspertise.
 67. L L på 28.08.2008
  Hej Ninka og Morten

  Jeg er fuldstaendig enig med SM - man behoever ikke tage penge for alt hvad man laver. Foreslaget om, at finde frivillige til at hjaelpe med forummet er efter min mening den bedste vej frem. Jeg er paa flere forskellige forummer, og de er alle gratis - selv om de bliver drevet af privat personer. Og man behoever vel ikke ansaette en grafiker for at goere det "laekkert" - det maa vel vaere indholdet der gaelder.?.. (et indhold som i hoej grad kommer til at komme fra jeres brugere - skal I saa tjene penge paa deres raad og erfaringer?)
  Der er i forvejen en interesse konflikt i jeres boeger i og med, at I saelger de fleste af de varer, I anbefaler!! Jeg er sikker paa, at I har har de bedste intentioner, men hvad sker der naar I ikke kan saelge det bedste produkt paa jeres netshop? Anbefaler I saa det neast bedste produkt - fordi I saa kan tjene penge paa det?
  Som sagt er jeg sikker paa, at I har de bedste intentioner, men I har aabnet jer selv for velment kritik her...
 68. S M på 28.08.2008
  Kære Ninka og Morten.
  Jeg har selv et store succesrigt firma, som også begyndte som et ildsjæl-projekt, men som nu er mange menneskers fulde arbejde., inkl. min mand og mig. Jeg vil godt have lov til at give jer et godt råd - så kan I jo ta´ det eller lade være :-)
  Man skal ikke tage penge for alt ting.
  Vel vidende at den gode vilje ikke betaler jeres udgifter.
  Hvis I lever fint og tjener rigtig gode penge, som jeg har læst at I gør, på bøger, foredrag og butik, så lad dette rum (bloggen) til inspiration være for ALLE, være kvit og frit og gratis og med høj kvalitet.
  Giv væk og I vil få mere.
  Jeres budskaber kommer meget lettere ud i de små kroge og hjørner ved at åbne op for alle uanset deres penge. Hvis I vil have mødre og fædre til at tale den kernesunde sag, hvis I virkelig mener at mange "umulige" unger vil få et bedre liv (jeg er helt sikker på I har ret) med kernesund mad, så skal I ikke lukke nogle mennesker ude fra inspirationen. Jeres succes måles på at i har mange tilhængere, der går til jeres foredrag, læser jeres bøger, artikler mm. Ellers kan I lukke butikken med det samme.
  Jo mere I kan få folk til at blogge, interessere sig for kernesund, gå til foredrag, køber/læse bøger og tage det med ud i deres hjørne af Danmark, jo bedre for jer også.
  Laver I betalte netværk vil I ende med at sidde med eliten, dem med penge nok og ikke komme ud til alle.
  I må ikke falde i den grøft at miste de gode intentioner, så længe I kan få det til at løbe OK rundt. Pas på med at mere vil have mere.

  Tilbage til "de umulige unger", husker I at tilbyde foredrag på specialskoler mv. hvor disse forældre findes? Det er de familier der vil kunne måle jeres budskaber allerbedst. Måske skulle de skoler have foredrag til lavere pris fordi der her sidder ambasadøre for kernesund i stor stil. Men som måske ikke har det helt store overskud til andet end at overleve. Husk tilbage på jeres eget liv før. Hvis de kan blive inspireret ved at få et foredrag serveret, kan jeg love jer for at hvis de mærker bare den mindste forbedring hos deres barn vil tale kernesund-sagen. Og den dag sundhedsstyrelsen siger at I nok havde ret i det I nu bliver skældt ud for (at mælk ikke er sundt, at sukker og farvestoffer kan gøre os skøre i låget osv.) så vil I gå over i historien.
  Det handler meget om at få ringe i vandet til at brede sig.
  Tak for jeres gode indsats!
 69. Anja Christensen på 28.08.2008
  Kære Ninka og Morten
  Jeg er enig med S M og hendes indlæg.

  Jeg kan godt forstå hvor i kommer fra og der er da også nogle ting der er værd at tage penge for.

  Men ikke et debatforum. De fleste debatter er jo gratis og det er det der gør det så nemt at hoppe ind i en.

  knus
  Anja
 70. S M på 28.08.2008
  Kære Ninka og Morten.
  Jeg har et stort, succecfuldt firma, der startede som et ildsjæls projekt og som udviklede sig til min mands og mit fulde arbejde + et stort koncept som mange nu lever af.
  I den forb. vil jeg blot give et godt råd.
  Man skal ikke tage penge for alt hvad man laver.
  Ja, det kan lyde underligt for man skal jo betale regningerne osv. Men I skal tænke på at ved at have en luksusblog gangske gratis kommer flere til at kende jer og kernesundtanken, så kommer der flere på kurser, foredrag, flere ambasadøre i skoler og børnehaver, flere tilhængere osv. Ved at tage penge for en blog vil I sidde med eliten tilbage og det udvikler sig ikke. I vil ikke så let komme ud i de små samfund og ændre skolemaden, via en mor der er jeres tilhænger.
  Jeg læste for nyligt at i egentlig kunne leve af foredrag alene. Udover det tjener i penge på jeres bøger, butik osv. Lad være med at tænke på at alt er penge for jeres succes kan bedre måles i den dag hvor sundhedsstyrelsen siger at I havde ret!! Så længe regningerne kan betales og i lever fint så bliv ved det.
  Folk synes det er rigeligt dyrt at leve kernesundt, og det har de altså ret i! For den almindelige indtægt hvor alle varer generrelt er steget kan det godt mærkes. Så hold denne inspirationskilde så levende som overhovedet muligt, lad være med at lukke dem ude der ikke har råd, så i ender med at sidde og snakke med dem der er ved muffen.
  mange hilsner, og tak for det gode arbejde.
  S.M.
 71. Trine Andersen på 27.08.2008
  Kære Ninka og Morten
  Jeg bliver simpelthen så harm over, at der tilsyneladende er nogen, som ikke under jer at tjene penge på det her - eller synes det er forargeligt at du søger en kogekone (prøv lige at tjekke feks. Lene Hanssons kogebøger - hun finder altså heller ikke selv på alle opskrifterne). Jeg synes i fortjener at blive mangemillionærer på det her projekt, for det I gør er så værdifuldt for så mange mennesker. Jeg er selv 70 % kernesund ca. Jeg tager det jeg kan bruge og lader resten ligge, men jeres arbejde betyder, at jeg ved, hvad jeg kan forsøge mig med, hvis der skulle dukke nye "livsstils"problemer op. Det kernesunde liv har gjort, at jeg er sluppet af med eksem, udflåd og konstant ballonmave og min søn slap af med den tidligere konstante snotnæse på ingen tid.
  Jeg har også svaret på jeres brugerundersøgelse og er især glad for udsigten til et rigtigt debat-forum - det har jeg længe manglet. Fordelen ved at man skal betale for adgangen til en debat, er forhåbentlig, at man kan slippe for nogle af de tåbelige kommentarer man må lægge "øjne" til herinde. ;o)
  Mange hilsner
  Trine
 72. Katrine på 27.08.2008
  Super god idé at lave noget af sitet gratis og til inspiration, og en "lukket" del for betalende brugere. Det fungerer jo fint på sundhedsrevolutionens side, hvor man betaler for opskrifterne osv.
  Kun ros herfra :)
 73. louise . på 27.08.2008
  Hej Ninka

  Har udfyldt spørgeskemaet, og min første tanke var YES! jeg får nu mulighed for at få endnu mere kernesund inspiration, for nu gør det i det som en del af jeres arbejde, men når i udvider det til at blive "betalt" er det klart at i har større mulighed for at inspirere os- så jeg ser positivt på at i undersøger hvad vi har brug for/ lyst til og er endnu mere nysgerrige på... så glæder mig til at se hvad det ender ud med...
  Kernesunde hilsner Louise
 74. Marlene Bundgaard på 27.08.2008
  Hej

  Er der nogen der kan hjælpe mig med hvilken fiskeolie jeg skal købe...jeg er SÅ forvirret!

  Marlene
 75. Helle Sommer på 27.08.2008
  TAK SKÆBNE..

  Så fik jeg en HEL BLOG...
  - som svar på min kommentar vedr brugerundersøgelsen..
  Man skulle næsten tro, jeg var den eneste, der havde taget den?!
  Og det er såmænd ikke fordi, jeg er specielt negativ eller "ikke interesseret" i mine svar!
  Slet ikke.

  Jeg synes, mange at forslagene er interessante - og i nogen grad kan jeg godt følge jer - Ninka og Morten.
  Jeg synes, det er et kæmpe, kæmpe arbejde i lægger i Kernesund-projektet og det er jeg da naturligvis også taknemmelig for.
  Omvendt, som I heller ikke lægger skjul på - så tjener I da også penge på det... Og ja, det skal I også. Det gør vi andre jo også på dét, vi nu har valgt at arbejde med - hvadenten det interesserer os eller ej!
  Dét, der ikke kommer frem i undersøgelsen - og det mit spørgsmål egentlig nok gik på - var jo om man ville fjerne det nuværende systemk??
  For jeg tror (naturligvis også afhængig af, hvem og hvordan man er), en del vil have svært ved at finde penge til ret meget mere midt i en presset kernesund økonomi..

  I har ret, nogle gange ER dette system da rodet.
  Omvendt gør vi det også selv værre end det behøvede fx fordi mange har den dårlige vane ikke at skrive opskrifter ned - netop fordi de ved, andre gør det - så kan man jo altid spørge igen!!

  Efter min mening kunne man MÅSKE have prøvet FØRST at søge efter frivillige!!!

  Det kunne jo være, nogen godt kunne finde tid til at bruge nogle timer på at "rydde op" i de forskellige blogs - ordne webdesignet - u name it...

  Jamen, jeg ved det ikke... Synes bare, det gælder om at tænke kreativt og muligvis spare, hvor spares kan - så der fx også kunne blive plads til lidt sjov til vores unger :))

  FRYGTELIGT LANGT INDLÆG..

  fortsat god tag - og tak for det ganske særlige indlæg. Helle...
 76. Maria Madsen Larsen på 27.08.2008
  Kære Ninka og familien

  Jeg synes det er fantastisk, at I vil til at tage penge for nogle ting. Da jeg i julen 2007 købte bogen og begyndte at se resultater, var min eneste tanke at jeg havde lyst til at give alle de penge jeg kunne undvære - vist var det ikke meget da vi var en studerende familie med en skøn datter på 1,5 år. Men det her tænke jeg skal ikke handle om penge, derfor var min største gave at give dig Ninka, et knus i Vordingborg.

  Jeg elsker at I nu begynder, at tage nogle penge for alt det I giver os.

  Jeg GLÆDER mig til om 2 år, hvor jeg er færdig med at studere. For så skal vores familie leve 100% kernesundt. Det er der desværre ikke råd til nu, men har taget mange ting til mig og jeg kan mærke det virker.

  Har lige fået fjernet min spiral i dag og nu skal vi i gang med nr 2 og I aner ikke hvor meget jeg glæder mig til den ankommer. For det lille menneske vi skal skabe, skal leve kernesundt og det skal jeg også i mens jeg er gravid! Altså i det omfang vores budget tillader det;-)

  Men Ninka og Morten jeg giver jer mine bedste tanker og glæder mig til at se alle jeres nye tiltag, kan slet ikke vente.

  Knus og kys til jer fra Maria
 77. Luise Luise på 27.08.2008
  Hejsa Ninka & Morten!!
  Jeg glæder mig vildt til den nye udvikling, åhh det bliver herligt med endnu flere spændende overraskelser hver dag!

  Ps. TAK for jeres inspiration!

  Pps. Kommer der en ny kogebog, (tør næsten ikke at spørge af frygt for den skræmmende kogekone debat) det håber jeg der gør, uanset hvem der tjener pengene...hihihi!!

  Ninka du skal ha et kæmpe kram!

  Kh Luise.
 78. Heidi Sørensen på 27.08.2008
  Hej Ninka og Morten

  Jeg er sikker på der er rigtig mange der er taknemmelige for at I har valgt at dele jeres viden og erfaringer med os andre. Det er jeg ihvert fald. Jeg glæder mig til de nye muligheder I nu er igang med at åbne for os.

  Vh Heidi

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.