Ninkas Detox - Detox dig slank
Sukkerfri søde sager, Ninkas Detox tips og guides

Børn får tømmermænd af sukkerchock i julen. Din guide til sund jul med masser af sødme og nydelse.

342 stykker sukker på 3 juledage.
Så meget får et gennemsnitligt, dansk barn. Det får de både tømmermænd og overdosis af.
Inden jeg fortsætter, vil jeg berolige med, at denne blog ikke er en hævet pegefinger.Sund, low carb konfekt - lige så lækkert som det usunde.

Med denne blog vil jeg guide dig og række en hånd ud til dig, der ønsker at hjælpe dit barn (eller dig selv) til at gøre noget anderledes - lige så lækkert - og sundere i år. gøre noget andet i år.

Derfor er det en blog fyldt med links til sundere alternativer, opskrifter og viden, du kan træffe beslutninger udfra og dele med andre.

Min sukker-afhængighed blev grundlagt i min barndoms jul. Det tog mig altid måneder at slippe tanken om sødt efter julens sukker-orgier. Jeg sled med den afhængighed igennem hele min ungdom. Der var perioder, hvor jeg nærmest levede af slik.

Mine bedsteforældre og forældre gav mig slik i den bedste mening. Og jeg kom til at forbinde det søde med livets sødme, kærlighed og omsorg. Både følelsesmæssigt og fysisk er det en af de stærkeste drugs, jeg har været afhængig af.

 

Er du ved at grundlægge en lignende afhængighed i dig selv eller hos dit barn?
Jeg tror, at min familie gav mig sukker, fordi de var bange for, at jeg skulle føle mig uelsket eller anderledes, hvis jeg ikke fik det samme som alle andre i julen. Men hvad nu, hvis den mest kærlige handling en gang imellem er at tage noget fra et barn i stedet for at give? Og hvad vælger du i år?

Sukker-overdosis = Tømmermænd
Først en lille håndfuld informationer. Den mængde sukker, vi spiser i jule-dagene er så stor en belastning for kroppen, at børnene får symptomer, der minder om tømmermænd af det. det kan faktisk bidrage til konflikter i julen, fordi blodsukker-udving giver psykiske og fysiske reaktioner hos både børn og voksne siger ernærings-ekspert Frede Breuner i en efterhånden ældre artikel i BT. Som jeg normalt ikke citerer. men her er der altså vigtig information at hente.

 

Sukker = afhængighed som ved kokain
Nedenfor får du mine 10 bedste tip til en sundere jul og en sundere måde at spise kulhydrater på igennem julen.
Men inden skal du lige have den nyeste forskning på området fra USA. der viser, at sukker er lige så afhængigheds-dannende som kokain. det seneste studier er dobbelt-blindet, randomiseret og viser, at de områder i hjernen, der lyser op, når vi får sukker, er de samme belønnings-centre, som lyser op, når vi tager de hårde stoffer som fx. kokain. Du kan læse mere om det HER. Eller teste, om I er afhængige af sukker i din familie nedenfor.

Er I afhængige af sukker?
Her er 5 tegn på sukker-afhængighed. Sukkerafhængighed kan kureres, uanset hvor plaget, du er. det kræver en nulstilling af din hjerne-kemi og det er noget, du kan gøre flere gange om året. Den nulstilling gør, at du igen kan nyde sukker ved udvalgte lejligheder uden at blive afhængig af sukker eller tage på af det. På mine detox hold er sukker-nulstilling en fast del af udrensningen. Her er 5 tegn på, at du er afhængig af sukker:

1: Du spiser bestemte fødevarer, selvom du ikke er sulten.

2: Du er bekymret ved tanken om at skulle undvære bestemte fødevarer.

3: Du føler dig mat og træt og fyldt på grund af overspisning.

4: du har problemer med sundheden og energi-niveauet, der går ud over dit skole-arbejde eller dit arbejds - eller privatliv. Men spiser videre på trods af de negative konsekvenser.

5: Du har brug for mere og mere af bestemte fødevarer for at opnå tilfredsstillelse eller for at dulme bestemte følelser.

 

Guide: Sådan spiser du jule-sødt uden afhængighed og vægtøgning
Her er mine 10 bedste tips til at spise kulhydrater uden afhængighed, skære ned på både sukker og sukker-trang samt de bedste steder at shoppe sunde alternativer i julen.

#1:
Før hvert måltid med sukker: Spis fibre
 Guarmin   eller Fiber Husk fra matas med en masse vand fylder maven, sænker blodsukker-effekten og mindsker trang til flere søde sager den dag og dagen efter.

#2:
Lav low carb varianter af jule-konfekten.
Denne opskrift på snebolde i sund, glutenfri og sukkerfri version gik viralt, da jeg delte den på facebook. Og det er der en grund til. Du kan også finde gode opskrifter hos Tatjana HER eller hos Jeanette HER.

#3:
Sundere sukker
Brug Sukrin i stedet for sukker eller sødemiddel. Agavesirup feder og øger appetitten, og går direkte i leveren, hvor den både sender besked om at producere mere fedt OG sletter alle sine spor, så man ikke kan mærke, at man har spist sødt. det giver en manglende tilfredsstillelse og endnu større sukker-trang. Samme effekt har de fleste kunstige sødemidler. Sukrin er en god erstatning for sukker. Imens Stevia kan bruges i te (smager ikke rigtigt godt i kaffen).

#4:
Spis detox kosttilskud

Der findes gode kosttilskud, der sænker effekten af sukker, binder sukkeret, så det ikke påvirker blodsukkeret så meget og hjælper kroppen til at afgifte igen. Aktivt kul i tabletform er genialt til formålet. det bruges både før og efter man har spist for meget eller forkert mad. I gamle dage brugte man det mod tungmetal-forgiftning, men aktivt kul er kendt for at afgifte bredt og opsuge de usunde fødevarer og lede dem ud via afføringen. Følg anvisning på pakken. Jeg plejer at tage dem før og efter et usundt måltid og før og efter indtagelse af alkohol. Fås her.


#5:
Hver dag
 i december: Start dagen med protein.
Senest 1 time efter du er vågnet. Kylling, fisk og æg er bedst. drop kulhydrater helt til dette måltid og få fiskeolie samtidig. Det mætter, hæmmer din trang til sødt og styrker dit fedt-forbrændings-hormon: LEPTIN. Gør du dette hele december, vil du kunne spise meget mere konfekt i løbet af måneden uden at tage på af det. Bare ved denne ene leveregel.

#6:
Vent med at spise det søde til SENT på dagen.

Jo senere på dagen, du spiser konfekt og søde sager, jo bedre er kroppen gearet til at bruge insulin fornuftigt til at få sukkeret ind i cellerne. fremfor ud på sidebenene. det værste tidspunkt at spise hurtige kulhydrater på er formiddag og middag. 

#7:
Giv kroppen en pause fra mad og søde sager fra 4 timer inden sengetid.
Så får den fred til at fordøje og forbrænde fedt hele aftenen, natten og de første timer af morgenen. Det er en fornuftig form for faste, der hæmmer den fedende virkning af julemaden.#8: Start med protein.
Protein har lidt samme effekt som fibrene. de hæmmer den skadelige virkning fra sukkeret, mætter og regulerer din appetit, så du ikke spiser så meget. Desuden stimulerer protein til lykkeligere hjerne-kemi, og de fleste spiser for meget, fordi de ikke kan mærke sig selv og forsøger at skabe en kunstig lykke-følelse, som så desværre er så kortvarig.

 

 

 

Kommentarer (0)

Ingen kommentarer fundet.

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.