Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Sammenhængen imellem kost, tarmsystem, livsstil og autisme

Ninkas svar på kritikken fra Autismeforeningen. Kilder og kom i gang med at hjælpe dit barn.

 

Lyver kritikerne eller sover de? 

Jeg hedder Ninka, jeg er mor, journalist og forfatter. Jeg har en søn, der engang havde så alvorlige symptomer, at han fik en diagnose på Børnepsykiatrisk Afdeling på Bisperbjerg. Den historie kan du læse mere om i denne blog. De symptomer har han ikke mere.

Denne blog er et svar på kritikken af min historie i form af en oversigt over den viden, jeg blev fuldkommen chokeret over fandtes dengang, for den havde jeg ikke hørt om i Autismeforeningen eller på hospitalet. Jeg måtte selv rejse verden rundt for at finde den. Det er ikke en "mirakelkur" og jeg er hverken indehaver af sølvpapirs-hat eller dårlige motiver.

Denne blog er et svar på kritikken fra de eksperter og den forening (og så en hel masse andre vrede mennesker) som jeg for 9 år siden lukkede ørerne for. Det reddede min søns liv og min forstand. Denne er en samling af den viden, alle forældre burde have gratis og øjeblikkelig adgang til, hvis der er mistanke om autisme. Det får de ikke.

Derfor bringer jeg alle de kilder, jeg har kunnet skrabe sammen. Læs dem, se videorne, prøv metoderne eller lad det ligge. Det ændrede min søns liv FULDSTÆNDIG. Hvis det ikke appelerer til dig, så bare lad det ligge. Spild ikke dit dyrebare liv på at skrive giftige kommentarer eller hade mig for at bringe dig viden. Et lille ps: I går talte jeg med en researcher, som jeg påtænker at arbejde sammen med for at samle al den forskning, der ligger i de databaser, som kun studerende og medicinalfirmaer har adgang til. Det ligger i "Scope" og adgang koster 280.000 kroner for to år (som man SKAL binde sig til). det er årsagen til, at al den nyeste viden ikke ligger tilgængeligt for dig på nettet. Men det er min mission at finde den til dig. Her er, hvad enhver kan finde på 7 dage online. Er du klar? Here we go:

Har vi fuldstændig misforstået autisme?

Forestil dig, at misforståelsen handler om, at mange af de symptomer, som lige nu hører til under psykiatrien, i virkeligheden burde høre under medicinske specialer. Tænk, hvis forældre med børn med autisme kunne have fået en biomedicinsk behandlingsplan med hjem i stedet for en livstids-diagnose? Hvis de, i stedet for at få en henvisning til børnepsykiatrisk, havde fået en henvisning til de læger, der i virkeligheden KAN hjælpe børn af med mange af de psykologiske udfordringer ved at gribe dette komplekse mysterie kaldet autisme an fra et medicinsk udgangspunkt.

Det er virkeligheden, som du kan se eksperter fortælle om i denne blog. Hvis disse børn var blevet sendt til de læger med specialviden indenfor immunologi, gastroenterelogi, metylering, toxikologi og neuro-videnskab, havde de måske aldrig fået en diagnose. Hvad nu hvis den hårde virkelighed er, at Autismeforening, presse og fagfolk i psykiatrien ikke har haft tid til at studere det, der kan forandre ALT for dit barn og din familie lige nu. Forestil dig, at der lige nu er neurologer, børnelæger med speciale i neurologi, mave-tarm-læger og professorer fra Harvard Medical School og anerkendte hospitaler i hele verden, der underviser i det, der kan eller kunne have hjulpet dit barn.  

Jeg ønsker ikke at skabe splid eller forandre dem, som ikke vil forandres.

Det eneste, jeg ønsker, er at så mange forældre som muligt får adgang til den viden, der er tilgængelig. Du kan lege med den mulighed, at det egentlige motiv for at vreden og kritikken igennem et par uger er rettet mod mig, er, at sandheden gør ondt og kan true en stor gruppe menneskers faglige fremtid, økonomiske sikkerhed og anseelse, hvis du vidste det. Jeg har ventet 9 år med at stå frem, for jeg vidste godt, hvor voldsom modstanden ville være. Og den er et tegn på, hvor eksplosiv denne viden er. Og derfor skal du have den. Med links, kilder, henvisninger og alt, hvad du skal bruge for selv at gå i gang og tage stilling. Det har taget mig to uger at samle kilderne i denne blog. Og det er den tid, som de kilder, du har fået din viden fra i sensationelle og usande overskrifter, IKKE har haft. 

 

Denne blog er for dig, der tør at gå imod strømmen for at redde dit barn (og få høvl for det)

Jeg eg er helt med på, at der findes voksne autistiske mennesker, der ikke ønsker at komme af med disse træk. Fred med det. Denne blog er ikke en kritik af autisme. Og den er ikke til jer. Den er til forældre, der ikke ser repetitiv adfærd, skrigeture, mangel på øjenkontakt, følelses-forstyrrelser, indlæringsvanskeligheder eller manglede sociale evner, rigiditet og ekstreme evner i få områder og begrænsede evner i andre, som en gave. HER kan du i øvrigt læse min blog om, hvordan min søn havde det, da han fik diagnosen i forhold til, hvordan han har det nu.

 

Børnelæger og neurologer: Vi ser børn, der kommer ud af autisme og diæt er vigtig!.

I denne blog vil du forstå, hvorfor ethvert barn der er under udredning FØRST OG FREMMEST og FØR psykiatere bliver involveret,  bør sendes til dygtige læger, der kan teste tarmflora, eliminere fødevare-intolerancer, inflammation og autoimmune reaktioner, balancere metylering, optimere mitokondrier, balancere vitamin - og mineral niveauer, teste for og adressere tungmetal ophobning.

Du vil få et indblik i, hvad der er op og ned i en debat om autisme, der ikke gav dig den viden, du har brug for, for at tage stilling. Jeg vil give dig adgang til viden fra prisbelønnede mave-tarmlæger, børne-læger, neurologer, neuropsykologer,  undervisere på Harvard Medical School, forskere fra anerkendte hospitaler i hele verden og fra Oslo Universitet samt videnskabelig litteratur. Kort sagt, den viden, som du har kunnet læse journalister,  Autismeforeningens formand, højlydte kritikere og ernærings"eksperter" påstå, ikke fandtes. Når du har læst denne blog, må du gøre op med dig selv om de lyver eller ikke har haft tid til at studere emnet, før de valgte at udtale sig i pressen. Skal vi håbe på det sidste? For så er det håb endnu. 

 

Kritikernes påstande -  har ret eller har de haft travlt?.

Her er de påstande, jeg ikke mener er i overensstemmelse med klinisk erfaring, forskning og lægers praktiske erfaring. 

1: Det er "pseudovidenskab og useriøse kilder" Ninka hiver på banen for at understøtte påstanden om, at man kan "behandle" på autisme.

2: Autisme er hovedsagelig et genetisk betinget handicap, og man kan aldrig komme af med det. Det er medfødt og livsvarigt og intet kan gøres for at minimere symptomerne som hovedsagelig er i det psykiatriske felt. 

3: Man kan ikke mindske eller eliminere de psykiske/udviklingsmæssige symptomer med fokus på de kropslige ubalancer,  kostomlægning og fokus på fordøjelsen.

4: Psykiatere er de egentlige eksperter på autisme området. Detox og kosttilskud er latterligt og ikke brugbart i denne sammenhæng.

5: Der er stærke beviser for, at kostomlægning og biomedicinsk indsats ikke hjælper.

 

De såkaldt "pseudovidenskabelige kilder" er prisbelønnede, erfarne læger fra anerkendte hospitaler og Harvard Medical School:

Her er et udvalg af de kilder, jeg læner mig op ad. Så kan du selv vurdere, hvorvidt du synes, de er troværdige eller ej. Det er de kilder, jeg igennem 9 år har brugt og henvist til, mine  inspiratorer og i flere tilfælde, personlige hjælpere, der testede og hjalp min søn via konsultationer, og kostomlægning samt udrensning. Du får en grundig præsentation her, fordi du skal have solidt materiale at vurdere dem på.

 

 

Det er på tide, at forældre til autistiske børn får sandheden at vide. Lad os starte med de tunge drenge og det tungeste skyts. Lad os starte med gastroenterolog Alessio Fasano. Han er blot en af mange videnskabsmænd og læger, neuropsykologer, neurologer og forskere, du vil se i denne blog, der fremlægger studier og understøtter den teori jeg har brugt til at få min søn ud af alle autistiske symptomer. Nemlig fokus på mikrobiota, gluten-mælkefri diæt, fokus på utæt tarm og den tydelige sammenhæng imellem hjerne, adfærd, kost og livsstil. Mere om ham om lidt.

Jeg starter med Alessio (inden jeg går videre til læger, undervisere fra Harvard Medical School, Oslo Universitet og hospitaler verden over) fordi han er det bedste eksempel på, hvor u-researchet kritikken fra Autismeforeningen og i pressen omkring autisme og kostomlægning har været indtil nu. Og taberne er forældre til autistiske børn.  Det er nemlig ikke sandt, at de eksperter, der arbejder med det her lige nu, imens "eksperterne" skændes er "pseudovidenskabelige eller "ikke eksisterende" som du har kunnet læse Autismeforeningens formand plus Morten Elsøe (hvad han laver i debatten forstår jeg stadig ikke), deltagere i debatten på p1 og utallige højrøstede kritikere påstå.  

 

 

Om Alessio Fasano. Pediatric gastroenterologist, has published 200 peer reviewed studies.

He holds the W. Allan Walker Chair of Pediatric Gastroenterology at Massachusets General Hospital. Furthermore, he is Vice Chair of Basic, Translational, and Clinical Research and Division Chief of Pediatric Gastroenterology and Nutrition at the MassGeneral Hospital for Children in Boston.

Trained in Naples, Italy, as a pediatric gastroenterologist, Dr. Fasano was recruited to the University of Maryland School of Medicine in 1993 and founded its Division of Pediatric Gastroenterology and Nutrition. Puzzled by the absence of children exhibiting symptoms of celiac disease in the clinic, he resolved to uncover the mystery of missing American "celiacs." His perseverance in the face of skepticism about celiac disease in the U.S. eventually led to his publication of the groundbreaking study in 2003 that established the rate of the autoimmune disorder at one in 133 Americans.

Findings released by Raphael Bernier, PhD and colleagues at Seattle Children's Hospital in July 2014 point to a subgroup of individuals with autism demonstrating GI symptoms and constipation that are a result of CHD8 gene mutations. Gastrointestinal disorders and associated symptoms are commonly reported in individuals with ASDs, however, it can be difficult to recognize and characterize gastrointestinal dysfunction due to the communication difficulties experienced by many affected individuals. Watch this presentation by pediatric gastroenterologist Dr. Alessio Fasano discussing the impact of GI problems in children with ASD.

Se Fasanos lecture HER

 

Neurolog: Autisme kan behandles, er en biomedicinsk kaskade af ubalancer - ikke en sag for psykiatere. Klik på billedet for at se hendes foredrag.

 

Martha Herbert. American physician and assistant professor of neurology at Harvard Medical School and pediatric neurologist at Massachusets General Hospital.

After years of treating patients and analysing scientific data, prominent Harvard Medical School researcher and clinician Dr. Martha Herbert offers a revolutionary new view of autism and a transformative strategy for dealing with it. Autism is not a hardwired impairment programmed into a child's genes and destined to remain fixed forever, as we're often told. Instead, it is the result of a cascade of events, many seemingly minor: perhaps a genetic mutation, some toxic exposures, a stressful birth, a vitamin deficiency, and a series of infections. And while other doctors may dismiss your child's physical symptoms – the diarrhea, anxiety, sensory overload, sleeplessness, frequent illnesses or seizures – as coincidental or irrelevant, Dr. Herbert sees them as vital clues to what the underlying problems are, and how to help. In this lecture she share how to approach autism as a collection of problems that can be overcome – and talents that can be developed. Each success you achieve gives your child more room to become healthy and to thrive. (From the lecture presentation.)

Martha´s foredrag for forældre, der vil gå samme vej, som fik min søn ud af autisme kan ses HER.

Se desuden interview med samme neurolog: "Vi ser børn komme af med diagnosen. Autisme er ikke en livsstils-dom". Klik på billedet for at se interview:

 

Kalle Reichelt, MD, Oslo Universitetshospital: Mælk (kasein), gluten har en opioid effekt i kroppen

Om Karl Ludvig "Kalle" Reichelt, Norweigian medical Researcher, best known for his research on opiod peptides in casein and gluten. Worked daily at Rikshospitalet, for the National Hospital in Oslo, until medio 2012 as a senior researcher and advisor. Recieved HM Kings Medal of Merit in Gold in 2004

Du kan læse en samlet oversigt over Reichelt´s forskning og hans artikler, der understøtter alt, hvad jeg har sagt om gluten og mælks opoide effekt og dermed effekt på den adfærd, der af eksperter betegnes som skiftevis hyperaktiv og apatisk, præcis som opium er beroligende og speed giver hyperaktiv adfærd HER

 

MD, Læge og Neuroscientist: Autisme er linket til mitokondrier, immunsystem, fordøjelse, inflammation og kost

Dr. Derrick MacFabe, an M.D. neuroscientist from the University of Western Ontario, London, Ontario, Canada
Initially brought together a multidisciplinary team, the Kilee Patchell-Evans Autism Research Group,(KPEARG) comprised of both clinical and basic science experts to study autism spectrum disorders at a number of levels from this approach. Among these were University of Western Ontario researchers Drs. Kaus-Peter Ossenkopp, Donald Peter Cain, Martin Kavaliers, and Fred Posssmayer, behavioral and biochemical scientists specializing in the effects of a variety of compounds on brain development and behavior. In addition to behavior, basic science mechanisms examining brain development, inflammation, energy/fat metabolism and electrical activity were concurrently performed, using a number of established and novel rodent models for autism, to attempt to link the disparate findings and theories of autism spectrum disorders..

Du kan læse om forskergruppens arbejde og teorier og se deres "peer reviewed publications" HER.

 

Dr. Albert Mensah: Evidens baseret nutrient-based therapy for recovery of autism.

Dr. Mensah has extensive clinical experience in biochemical imbalances, and began his career in the field at the former Pfeiffer Treatment Center under the direction of William J. Walsh, PhD, president of the non-profit Walsh Research Institute. Dr. Mensah currently serves as a faculty member of the Walsh Research Institute Medical Practitioner Education Program.

As a physician in this specialized field since 2005, Dr. Mensah has treated over 3,000 patients with advanced targeted nutrient therapy. He serves on the board at Walsh Research Institute and serves as a clinical instructor for WRI’s international doctor training programs around the world.
Dr. Albert Mensah received his undergraduate degree from Northwestern University (Evanston, Illinois) and his medical degree from Finch University of Health Sciences-Chicago Medical School.  Dr. Mensah’s residency was in Family Medicine at Swedish Covenant Hospital (Chicago).   Following residency, he completed additional fellowship training in academic development at JHS Cook County Hospital (Chicago).

Se Albert Mensah´s foredrag her, hvor han også præsenterer den evidens, der er på den biomedicinske tilgang til autisme-behandling.

 

Dr. William Walsh har behandlet 6500 autistiske børn, arbejder også sammen med FBI og Scotland Yard og med Olympiske atleter.

Dr. Walsh met Carl Pfeiffer, MD - at the time, the world’s leading expert in nutritional science.  On they day they met, Dr. Pfeiffer nominated for the Nobel Prize. They would collaborate for the next 12 years.  Dr. Walsh brought ex-convicts just out of prison, Dr. Pfeiffer analyzed their biochemistry and together they developed individualized treatment programs.   By 1989, Dr. Walsh, along with physician colleagues, opened the Pfeiffer Treatment Center, where they began using Dr. Pfeiffer’s nutrient therapies to treat violent behavior in children.  When coexisting ADHD symptoms and even learning problems started to disappear as well, they expanded their work, eventually to include depression, anxiety, bipolar disorder, schizophrenia, autism (and in more recent years Alzheimer's and Parkinson's).  In 18 years, they evaluated and treated 30,000 patients.  This resulted in 3 million chemistries -  the world's largest database on nutrient levels in individuals with mental disorders.  Within this, were nutrient levels on more specific populations, ie. 3600 individuals with depression. Dr. Walsh has seen 6500 autistic children, more than anyone in the world.  His database even includes 25 serial killers and mass murders.  He’s  assisted the FBI and Scotland Yard and has designed nutritional programs for Olympic and professional athletes. 

Du kan læse mere om hans tilgang, artikler og litteratur HER.

Eller se et video foredrag om den biomedicinske tilgang til autisme HER.

 

 

Andre kilder, der understøtter min teori og forklarer min søns recovery:

 

Dansk Forsker: Jo der er en sammenhæng imellem autisme, tarm, fordøjelse og mad. Læs artiklen HER.

 

NON PROFIT: Autism Research Institute, 50 års erfaring i biomedicinsk intervention mod autisme, kurser for forældre og læger.

Se disse to videoer om Autism Research Institute.

Video 1

Video 2 

Efteruddannelse for fagpersoner i den biomedicinske tilgang, kurser for forældre, forskning og non profit charity. 

Læs mere HER om hvad de har opnået. Det var igennem Autism research Institute, at jeg kom i kontakt med Jeff Bradstreet, som hjalp min søn via personlige konsultationer og lærte mig det meste af det, jeg ved nu.  

 

Studier, der understøtter min tilgang

Faktisk dukker der hele tiden mere op. Problemet er, at det er SÅ svært at overskue, selv for fagfolk, fordi de underliggende symptomer, der giver de psykiske reaktioner i disse børn, spreder sig over så mange medicinske special-områder og skal adresseres med en blanding af medicin, kost, kosttilskud, tests og interventioner. Neurologi, toxikologi, immunologi, læren om mitokondrier, gastroenerologi, genforskning og epigenetik er bare nogle af områderne. Og de dygtige eksperter indenfor disse områder arbejder endnu ikke sammen eller koordinerer deres forskningsresultater. Her er en oversigt over yderligere kilder og research, der understøtter den biomedicinske tilgang til autisme.

Dansk forsøg: 
SCAN BRIIT - Dansk studie, der påviser sammenhæng imellem kost og autisme og effekten af kostomlægning:

 

Peer-reviewed forskningsresultater som understøtter kostens betydning ift. autisme:

Peer reviewed forskning som bekræfter forbindelsen mellem autisme og kost
Gambridge Universitet:


-The role of the gut-brain axis
In addition, the relationship between an improved gut health and a reduction of symptoms in some patients was evaluated. Recent trials involving gluten-free diets, casein-free diets, and pre- and probiotic, and multivitamin supplementation show contradictive but promising results. It can be concluded that nutrition and other environmental influences might trigger an unstable base of genetic predisposition, which may lead to the development of autism, at least in a subset of ASD patients. Clear directions for further research to improve diagnosis and treatment for the different subsets of the disorder are provided.”

US National Library of Medicine & National Institutes of Health:

Effectiveness of the gluten-free, casein-free diet for children diagnosed with autism spectrum disorder:

Biologial Psychiatry Journal.


Science Direct:

Vitamin supplementation reduces the level of homocysteine in the urine of autistic children

Children With Autism: Effect of Iron Supplementation on Sleep and Ferritin

The role of nutraceuticals in the management of autism


BioMed Central:

Nutritional and metabolic status of children with autism vs. neurotypical children, and the association with autism severity

 

Journal of Child Neurology:

Celiac Disease Presenting as AutismWorld Journal of Pediatrics:

“Effect of gluten free diet on gastrointestinal and behavioral indices for children with autism spectrum disorders: a randomized clinical trial”
Konkluderer at en glutenfri diæt er gavnlig.

Mere om autisme og blood-brain barrier HER.

 

Pub Med :

Oversigt over virkningen af dietary interventions.

Artikler fra Pub Med om den biomedicinske tilgang til autisme , mitokondrier, toxisk belastning, immune dysfunction:

A review of research trends in physiological abnormalities in autism spectrum disorders: immune dysregulation, inflammation, oxidative stress, mitochondrial dysfunction and environmental toxicant exposures.

Treatments for Biomedical Abnormalities Associated with Autism Spectrum Disorder

Treating Autism by Treating the gut

Autoimmune reaktioner i kroppen. 

Ophobning af tungmetaller og toxiner i kroppen.

Epigenetik, Biomarkers, immune system, facts.

Reversing autism using biomarkers, adressing mitochondria etc.

Prevalence

Methylation.

 

Bøger og kurser til dig der selv vil i gang

Mit bedste råd til dig, der sidder med en tvivl, en nysgerrighed eller en knude i maven og tænker: "Hvad skal jeg tro og hvad kan jeg gøre" er at du VIRKELIG har alle antenner ude. Du vil komme i tvivl, når du møder højtuddannede fagfolk, læger, forældreorganisationer OG historier i pressen, der afskriver dette fordi de ikke kender til det. Du er nødt til selv at studere, gøre dig dygtig og læse alle de kilder, se alle de videoer, jeg har linket til ovenfor og stole på dig selv. Havde jeg lyttet til eksperterne, havde mit barn stadig siddet på en institution, skreget, bidt, sat alle ting på lange rækker, hoppet ud foran biler og ud fra altaner, været uden kommunikation og øjenkontakt. Jeg bliver desværre også nødt til at sige, at jeg var nødt til at melde mig ud af Autisme foreningen, fordi viden og holdning i den forening ikke er i takt med den nytænkning og vilje til at tænke nyt, der er brug for. Jeg følte mig fastlåst i en offer-rolle og tung energi i den forening. Og jeg kender mange forældre, der har sagt det samme. Foren dig med forældre, der tænker som du og kan støtte dig, når du møder modstand. 

 

De bedste bøger:

Skrevet af læger (blandt andet fra denne blog)

 

Martha Herbert: The Autism Revolution

 

William Walsh: Nutrient Power - Healt the biochemistry - heal the brain.

 

Kenneth Bock: Healing The New Childhood Epidemics:

 

Bedste bog skrevet af forældre:

Jenny Maccarthy: A Mothers journey to healing autism

 

Online kursus for forældre:


Umahro Cadogan, hjælp til selvhjælp mod autisme og ADHD

 

Videoer: Forvandlingshistorier - børn, de er kommet ud af autismen med samme metode som min søns. 


Forældre, der fik hjælp af Dr. Kenneth Bock.

Dominic´s healing through food-changesBarn med samme forvandlingshistorie som mit (se før-video klip af skrigeture i slutningen af video)

Biomedical Recovery from Autism: 8 MONTHS

Mom Sees Great Results Using Biomedical Autism Intervention

 

Kevin forsvandt ind i autisme og kom ud igen med biomedicinsk hjælp.

Video del 1

Video del 2

A whole nation of mom´s recover children using biomedical approach.

Jenny maccarthy´s historie.

Adjunkt, Professor in Child Development and neuroscience, Southwest College of Naturopathic Medicine, Arizona. Han var researcher i environmental medicine & toxicology, researcher i autisme og biomedical approaches for University of Washington.

Se ham fortælle hvordan han hjælper mødre HER

Jeff Bradstreet, How close are we to a cure for autism (what are we treating?)

Dr K Paul Stoller, Biomarkers and Clinical Applications in Autistic Disorders

 

Afrunding - hvor står vi nu?

Du har måske fundet denne blog, fordi du har læst hvordan jeg har fået min søn ud af autisme 5 år efter diagnosen på børnepsykiatrisk, Bispebjerg Hospital. Eller rettere, du er her måske, fordi du har læst Autismeforening, ernærings "eksperter" ( i sitationstegn fordi autisme som metabolisk sygdom ved de intet om) i store overskrifter.

Min søn havde en gang den mest alvorlige form for autisme, diagnosticeret af Bispebjerg Børnepsyk. I denne blog linker jeg til min fortælling om, hvor slemt han (og vi ) havde det. Min søn har ikke længere symptomer på autisme. Han har ikke længere de træk, der i sin tid gav ham diagnosen. 

Mirakelkur? Ikke  det der ligner. 

 

Lort, forstoppelse og en stemme med dårlig ånde og belægninger på tungen

Denne blog er et modsvar til de mest omdiskuterede argumenter, der lige nu ligger og lugter på nettet, indtil tiden (eller måske selverkendelsen, men mit håb er ikke stort) driver ejermænd og kvinder tilbage til gerningsstedet. Med poser til at samle lortene op i. Der er mange. Både i form af tyndskid væltet ud fra et betændt sted, jeg slet ikke vidste fandtes, i Danmark. Og så er der de der hårde knolde, der har ligget derinde i alt for lang tid, som der virkelig er presset igennem for at få leveret. Og som er begyndt at lugte råddent. Ligesom en gammel mands tænder lige før hans sidste timer på jorden. 

 

Kærlig hilsen Ninka

Kommentarer (32)

 1. Sara Bjerre Brauner på 23.10.2017
  Hej Ninka
  Har du tjekket the gaps (gut and psychology syndrome) diet ud? En diæt lavet til at hele mave/hjerne barrieren. Den har kureret adskillige børn i USA for autisme.
  Mvh Sara
 2. Anne-Grete på 25.09.2017
  Kære Ninka.

  Hvor blev jeg glad, da jeg faldt over dine skriverier på Facebook. Jeg har siden 1986 haft kontakt med nogle mennesker i USA (Barry og Samahria Kaufman), der startede med at helbrede deres egen søn (Raun) for autisme, skrev en bog om forløbet "Son-rise", der blev filmatiseret, - og siden har de arbejdet med tusindvis af andre børn med autisme, med det de kalder "Son-rise Programmet". I dag hedder deres center "The Autismtreatment Center of America". Deres tilgang er mere psykologisk (fundamentet er accept, kærlighed, respekt, leg, entusiasme), men de er også opmærksom på nogle af de ting du nævner med fx tarmbakterier, allergier m.m. Måske vil deres arbejde også interessere dig. Deres erfaringer med fagfolks reaktioner har ofte været den samme som din. En gang hvor Barry holdt et foredrag om arbejdet med deres søn, kom en læge op bagefter og sagde: "Jeg ved ikke hvad I har gjort ved jeres søn, men jeg ved, at autisme er uhelbredeligt" - Ja, det er utroligt, så stivnakkede folk kan være.
  Jeg har mødt Raun mange gange, han er for længst blevet voksen, underviser på deres center og er alt andet end autistisk.

  Pøj, pøj med dit arbejde.
  Kærlige hilsner
  Anne-Grete

  Tusinde tak for dit input Anne-Grete <3
  Kærligst Heidi / Team Ninkas Detox
 3. Nikoline Søderquist på 14.07.2017
  Er det rigtigt, at det er dig, der har skrevet ebogen Direktørens sekretærer?
 4. Signe på 09.07.2017
  Kære Ninka
  Tak for et fantastisk arbejde og tak for at dele din viden leveret på et sølvfad. Din energi har aldrig været stærkere end nu, og med den power, og samtidig rolige væren i dig selv, er der ikke noget at sige til, at alle skeptikere ser rødt. Du er så modig og fantastisk til at stå ved dine valg, at det smitter. Jeg hepper på dig og på os, for vi er mange der stille og roligt følger efter
 5. Lene på 04.07.2017
  Kære Ninka,

  du er for sej - stor respekt herfra!

  Kh Lene
 6. Else på 04.07.2017
  Tak kære Ninka - du er den sejeste kvinde, jeg kender
 7. Susanne Lybye på 03.07.2017
  Kære Ninka

  Tak for dit mod og din ukuelighed, det kræver sin mand med kæmpe nosser at stå op imod vores system. Jeg har ikke selv børn med autisme, men jeg har valgt ikke at vaccinere mine børn og bare dette valg kræver mod. Det er ikke velanset eller respekteret.
  Jeg har derimod en datter som for to år siden fik diabetes og jeg forsøgte at få lægerne i tale omkring hvilke muligheder vi kunne tilbyde hende, fordi jeg ville undgå at hun kom i behandling med insulin. Fordi jeg ville så gerne i en dialog omkring muligheder og hvad vi kunne gøre med kosten - kunne hun evt. leve på stenalderkost eller andet. Lægen fortalte mig at hvis de besluttede at hun skulle i behandling og have insulin, kunne det tage beslutningen og dermed bestemme. For når hun var under 18. Jeg følte mig helt umyndig gjort, men når ens barn bliver haste indlagt er der ikke så meget tid til at undersøge sagen. Jeg har næsten aldrig brugt medicin til mine børn, det har fået naturmedicin, cellesalt og diverse naturprodukter.Jeg har fire børn, der næsten aldrig er syge og har ellers et godt imunforsvar. Dette tror jeg også skyldes, den kost som de har fået som børn - så min overbevisning er at kosten har en kæmpe indflydelse. Jeg skriver også for at få et godt råd til hvor du søger og finder disse fantastiske mennesker som ser andre muligheder. Jeg vil så gerne finde noget om alternativer til den traditionelle for for behandling af diabetes (altså med insulin). Jeg spørger også fordi jeg har ikke gode oplevelser med brugen af insulin, jeg føler bare at der bliver pumpet mere og mere insulin i hende uden den store virkning. Hun er lige fyldt 16 år og er selv kommet frem til at selvom forbruget bliver sat op, så gør det ikke hendes blodsukker stabilt. Forskellen fra da hun fik 6-8 enheder til idag 30 enheder har det ikke ændret på hendes blodsukker. Så håber på et godt fif.
  Tak for din styrke og ærlighed <3
  De kærligste hilsner fra Susanne
 8. Pia Lundgreen på 03.07.2017
  Kære Ninka
  Tak for en god oversigt med super indslag, over nogle af de mennesker der tager menneskene, naturen og vor sundhed seriøst. Dette handler jo ikke kun om Autisme, men om hvordan vi alle bliver forgiftede, i vores ageren marionetdukker, i dette store system, som de færreste af os har styr på. Du er super sej at gå i front.....som jeg skrev til dig tidligere " når man stikker næsen frem, bliver man enten en leder eller kanøflet"....bliv ved, bliv endelig ved....det giver den bonus du har sendt ud til universet.......det danner ringe i vandet.....5 bliver til 50, til 500........l 50.000.000....og mere vi er mange der lytter....en dag laver vi noget eventagtigt der "sparker røv" og jeg stiller op som frivillig....god vind kh Pia Lundgreen

  PIA!!!!! Jeg klapper i hænderne over mennesker som dig, der træder til og støtte og bakker op på alle måder. Det er med til at gøre en kæmpe forskel i verden, det håber jeg, du ved.

  Tusind tusind tak.

  Kærlig hilsen

  Ninka
 9. Lotte Brøns på 03.07.2017
  Hej Ninka! Hold nu op for et arbejde du har her har været igennem, men ingen tvivl om, at du har fuldstændig ret. Danske læger ER uvidende og arrogante og vil SLET ikke høre på andres erfaringer. de vil KUN kemi. Jeg selv har hverken autisme eller andre diagnoser inde på livet, men jeg har et elendigt hormonsystem, som lægerne også kun kunne gøre noget ved gennem kemi. Jeg går hos en fantastisk orthomolekylær læge i Hørsholm, Aage Winter. Aage er 73, har været overlæge i 28 år og vagtlæge i mere end 20, så han har set, hvor udueligt systemet er! Du finder ikke en mere tændt og engageret mand. Han er på 5 verdenskonferencer om året samt på et hav af weekend seminarer rundt om i hele verden, deltager i en masser statistiker, og så har han specialiseret sig i borelia, hvilket man er særdeles dygtig til i Holland. Aage ville være helt enig med dig, for der er ikke meget, der ikke kan bedres via kost og vitaminer, for meget hænger også sammen med vitamin- og mineralmangel. Da jeg kom hos Aage første gang i november 2014, manglede jeg ALT undtagen kalcium, så intet under jeg ikke kunne bevæge mig! Mine røde blodlegemer virkede kun for 8 % vedkommende. Det koster nogle penge, men Aage er den billigste af sin slags, og han tjener intet på de piller, man kan købe hos ham, for han ønsker ikke at profitere på den slags. Aage er også specialist i stofskifteproblemer/sygdomme og kræftbehandlinger. Du skulle kigge lidt på hans hjemmeside www.lasermedical.dk - hans søn har laserklinik, deraf navnet - for det er jo dejligt, at man trods alt har et par steder her i landet, hvad VED og KAN! Søren Flytlie i Århus er også orthomolekylær læge og søn af Knut Flytli, en norsk læge i Vejle, der blev kendt for "Spis efter din blodtype". Stor hilsen Lotte B.

  KÆRE LOTTE.
  Tusind tak for et sprudlende, engageret indlæg i debatten. Jeg sætter stor pris på vildbaseer som dig. Kender godt til både Aage og Flytlie, og selvom jeg synes, blodtypekosten er for bred og slet ikke fungerede for nig, så har jeg stor respekt for begge lægers arbejde. Der er brug for læger som dem i Danmark.

  Mange varme hilsner og god helbredelses-rejse til dig.

  Kærligst

  Ninka
 10. Tina på 02.07.2017
  Kære Ninka
  Ganske kort vil jeg bare sige, at kritikken du har fået er det største kompliment du kan få. Ja, pisse irriterende at høre på, men de ville jo aldrig kritisere dig så hårdt, hvis du ikke havde fat i noget rigtigt.
  Keep up the good work......

  Kære Pia - ha ha ha - det er en fantastisk vinkel på stormen, TAK.
  Den luner jeg mig lige ved her ved det knitrende bål......

  Krammer fra Ninka
 11. Nickolai Damgaard på 02.07.2017
  Kære Ninka

  Du må endelig blive blive ved, du ender med at få ret.
  Du er mega sej og har et fighter hjerte uden lige.

  God energi til dig.

  Kh

  Tusind tak, kære Nickolai. Jeg sætter stor pris på din støtte.
  Knus fra Ninka
 12. Camilla på 02.07.2017
  Hej Ninka,
  Jeg har ikke er barn med Autisme, men jeg har to børn med mulitsystemiske infektioner fra flåtbid. Bla. Borrelia, bartonella, ehrlichia osv. Vores store pige var alvorlig syg og endte med lamme ben i kørestol og armene godt på vej til også at blive ubrugelige. Vi fik også, som autisme, at vide at det hele bare var psykisk og at vores datter bare skulle tage sig sammen.
  Vi gik i mod systemet og fik hende i behandling i udlandet. Nu 1,5 år senere og ca. 200.000,- fattigere, ja så er hun næsten symptomfri. Stadigvæk så får vi hug fra systemet, selvom de kan se resultaterne.
  Anyway.... det vi har lært på vores rejse er netop hvor meget kosten betyder for vores helbred og immunsystem. 3/4 af vores datters behandling var urter, naturmedicin og kost.
  Tak til dig for dit store arbejde. Vi er også mange uden autisme der kan bruge dine erfaringer...

  Kære Camilla

  Jeg kan næsten ikke bære at tænke på, hvor hårdt det har været for jer. Af en eller anden grund er selve kampen for at redde sit barn tåleligt. Det, der virkelig kan knække en familie i nød, der gør alt, hvad der er menneskeligt muligt, for at redde sit barn, er omverdenens fordømmelse og modstand. Du har bevist, at den modstand kan være gødning og anledning til vækst.
  Jeg beundrer dig og din familie for at gå nye veje og dermed finde det guld, der ikke findes ved at man venter på, at andre skal komme og grave hullet for en. Du har en fan i mig.

  Kærlige hilsner

  Ninka
 13. Karen klarbæk på 01.07.2017
  Stor respekt for dig, din tro og dit arbejde
  Håber du magter at blive ved.
  Tror på dig. Angrebene på dig er pinlige. Uværdige.

  Kh. Karen Klarbæk

  Kære Karen. Puha, det var faktisk dejligt lige at høre. sådan helt kort og godt :-) TAK. Du betyder noget for mig med de ord. Jeg henter styrke i dem.

  Kram fra Ninka
 14. Anne Catherine Færgemann på 01.07.2017
  Kære Ninka
  Tak for det flotte tidskrævende stykke arbejde du har gjort for at samle en udførlig kildeliste. Jeg vil dele din blog med forældrene til de børn jeg har i behandling for adfærdsproblematikker.

  Jeg vil også gøre opmærksom på "the autism, adhd and sensory processing summit" -der lige har været afholdt i juli, gratis. Alle interviews kan nu købes online. Især det om propionic acid har i dag skabt min interesse -her drøftes, hvordan tarmens bakterer fermenterer maden vi indtager og danner fedtsyrer, der blokerer en række essentielle funktioner i celler og hjerne og dermed potentielt kan tricke autismetræk (denne info kan man også gratis google sig til). Samt hvordan vi kan påvirke produktionen af disse fedtsyrer ved vores madvalg, så vi kan danne gode hjernebeskyttende fedtsyrer istedet (butyrat).

  Det glæder mig at der er gang i debatten om kost og adfærdsproblemer igen, forhåbentligt vil de der ønsker at lytte lære endnu mere, og de der ikke ønsker at lytte, stadig blive informeret. At ændre overbevisning tager tid. Personligt er jeg ikke en som kan vente på de randomiserede meta analyser som taler "sandheden", jeg vil hellere tage et fornuftigt valg nu og her, baseret på den viden vi har nu. F.eks. vil jeg hellere have spist økologisk mad, mens jeg venter på udfaldet af studierne -resultatet kan være at økomad er ligeså godt som ikke øko. Men tænk hvis udfaldet er at økomad er bedst og jeg så har spildt mindst 20 år på at gøre noget som var mindre sundt for mig, mine børn, miljøet og alle andre i vores samfund, fordi jeg valgte uøkomad, mens jeg ventede. Det ville ærgre mig. Den samme holdning har de familier jeg taler om kost, autisme og ADHD med i min hverdag. De ønsker at forsøge sunde, ikke skadende kostændringer, nu, for at se om deres barn responderer, nu. Ikke først om 10-20 år, når flere studier er udført, som nok igen viser at kostændringer virker på nogle børn med autisme (ikke alle) -og deres børn er blevet voksne.

  Mange hilsner til dig og dine,
  Anne Catherine Færgemann

  Kæreste Anne Catherine Færgemann.
  Det rører mig ekstra dybt at høre fra dig, der i kaft af din store viden og interesse dels var med på de konferencer i USA, jeg selv drog afsted til, dels selv har hjulpet så mange familier på Nordic Clinic.
  Jeg er så enig med dig. Jeg har heller ikke tid eller tillid nok til at vente og stole på, at det etablerede system varetager mine interesser og fokuserer på at få dokumenteret effekten (slet ikke det danske system generelt.) Tak for dit tip, dit mod og din fantastiske hjerne. Keep up the good work.

  Mange gode hilsner

  Ninka
 15. Helle på 01.07.2017
  Kære Ninka
  Den mediestorm, du har været udsat for, er gået helt hen over hovedet på mig. Tusind tak fordi du ikke bare resignerer, men svarer igen på en ordentlig, faglig og sober måde.
  Vi har i den grad brug for mennesker, der tør sige det etablerede system imod.
  Det er vildt provokerende, at sundhedssystemet ikke ønsker at udvide deres viden og forny deres tankegang.
  Det gør det meget svært at tage dem alvorligt.
  Så tak for dig og tak for din røst.
  Medierne forholder sig til sundhed som til sort og hvidt. Det er ikke kun på autismeområdet der er brug for nytænkning, men også inden for stofskifteproblematikker, skitzofreni-skitzotypi, ADHD m.m.
  Der er brug for en sundhedsrevolution og den er på vej. Om det etablerede system ønsker det eller ej.
  For mig har du altid været et lys i mørket.
  TAK fordi du brænder så stærkt.

  Helle
 16. Jeanette Brand på 01.07.2017
  Tak for det store arbejde du har udført:-))Det er forfærdeligt og katastrofalt, at fysiske
  sygdomme, der stammer fra vores hastigt foranderlige levevilkår og omgivelser - erklæres at være "funktionelle lidelser" og altså psykisk betingede. Folk "parkeres" automatisk hos psykiaterne og tilbuddet dér er psykofarmaka, og de fleste bliver medicinalindustriens kunder resten af deres liv. Jeg bliver syg af WIFI og fejler ellers absolut intet, arbejder fuld tid med design og salg, men kan snart ikke være nogen steder på grund af den kraftige elektricitet, der sendes igennem luften og lige ind i vores kroppe. Der vil måske gå flere årtier, før man indser (ligesom med rygning), hvor farlig trådløs elektricitet er og især i Danmark hvor grænseværdierne er meget høje i forhold til flere andre lande.
  Pengene går til de kendte sygdomme og så snart der kommer nye, lukkes der til pengetanken, og det går ud over så mange mange mennesker. Jeg kan ikke bruge det danske sygehusvæsen og deres maskineri til noget længere, og går de alternative veje, hvor der stadig er sund fornuft. Godt, at der er sådan en som dig:-)

  Jeanette - Tusind tak for dit input.
  Jeg føler også en stigende frustration over de kunstige levevilkår og betingelser som vores fintfølende kroppe skal fungere under og kompensere for.
  Der er så lidt logik i den manglende kontakt til og forståelse for naturen (også den som er i os).

  Men vi vågner vel op på et tispunkt kollektivt. Er glad for, at der findes mennesker som dig.
  Tak fordi du holder fanen højt. Og jeg kan forestille mig, at du møder modstand, når det gælder stråle-forureningen også. Og det kan være udfordrende at skulle kæmpe både for sit helbred og folks anerkendelse.

  Kærligst
  Ninka
 17. Kirsten Nussbaumer på 01.07.2017
  Jeg ved, at du har ret. Tusind tak for dit gode arbejde. Du er en usædvanligt modig kvinde og på et højt udviklingsniveau. Sig til, når du mangler opbakning eller har brug for at diskutere tingene.
  Måske skal der siges noget om, at mange forældre ganske enkelt ikke tør gå en selvstændig vej på grund af familie og venners uforstand, som jo i så rigelig grad bakkes op af diverse institutioner. Så. Fremad. Koncentrer dig om dem, som kan, tør, vil og gør en biologisk forandring. Man kan desværre ikke redde alle - i første omgang - men resten følger med senere. Hvis de overlever så længe. Synd for børnene at tingene er, som de er, på grund af de voksnes uforstand.
  Denne problematik går i ring på utroligt mange andre områder i samfundet.

  Kære Kirsten.
  Du har lige ændret hele min stemning og min tro på fremtiden. TAK. Jeg kunne godt finde på at tage dig på ordet for at snakke det igennem på et tidspunkt.
  Alt det bedste.
  Ninka
 18. Elin på 01.07.2017
  Hvor er det godt at der findes mennesker som dig. Du er i sandhed en modig kvinde.
  Du giver os alle valgmuligheden for at gøre andet og mere end det det etablerede system kan tilbyde.
  Når nogle reagerer så kraftigt og negativt på den viden du lægger frem, må det skyldes frygt, og alt nyt der rokker ved vores overbevisninger kan føles utrygt.
  Dejligt at se hvor sobert du tackler det. Fortsæt dit store arbejde, der er brug for mennesker som dig.
  Kærlig hilsen
  Elin

  Tak Elin. Jeg er glad for, at du synes, jeg har håndteret det sobert. Det har været min intention. Blot at hjælpe andre videre.
  Ja, jeg tror også, der er meget frygt. Især gør det ondt for forældre at vide, at der er eller var noget, man kunne have gjort for sit barn, men som man ikke er blevet præsenteret for. Det er dog aldrig for sent at gå i gang. Og første skridt er at tømme køleskabet.
  At starte med kun at have sunde, glutenfri og mælkefri ting i køleskabet.

  knus fra Ninka
 19. Ilina Filipova på 01.07.2017
  Hej Ninka,
  Jeg har ikke børn med Autisme, men jeg kan kun skrive også mit navn under din beretning.
  Det mener mig om den gang jeg var AU-pair hos en famile, som havde en golden retriever, som gik i lang tid til hundepsykolog, fordi hanhavde det dårligt.
  Det viste sig at han havde spist en tennisbold, som havde sat sig fast i tarmene. Og ja, han fik det godt igen, efter at bolden blev opreret ud. :)
  De bedste hilsner

  Kære Ilina
  Ha ha ha. Det er et godt billede på logikken i hele tilgangen til disse børn.
  Genial. Tak.
  Knus fra Ninka
 20. Lærke Velden på 01.07.2017
  Jeg har ikke autisme eller ADHD (selvom jeg tit spænder buen) - MEN jeg lever med PTSD og kan tydelig mærke reaktionerne i min krop, på det jeg indtager.

  Lærke - det er så godt at du mærker din krop og retter ind efter det.
  Det er en evne og en visdom, de færreste har.
  Jeg holder med dig.

  Knus

  Ninka
 21. Lise Riis på 01.07.2017
  glæder mig til at følge dig igen . har med interesse fulgt dit arbejde fra dine foredrag sammen med din første bog.

  TAK LISE

  Håber du vil følge med på engelsk også. Tusind tak for din støtte.

  Kæmpe kram

  Ninka
 22. Malene på 01.07.2017
  Når jeg læser kritikken af dit arbejde, forestiller jeg mig altid, at folk ser et stort arbejde og afsavn (al den "dejlige" mad de ikke må få og al den nemme mad de ikke kan købe sig til osv) I stedet for nysgerrighed, er der nemmest at være kritisk. Så behøves de ikke forholde sig til, om de selv burde gå i gang med det arbejde. De kan parkere deres dårlige samvittighed over ikke at orke at give det en chance. Og dårlig samvittighed over ikke at være villige til at give afkald.
  Når man vælger at tro du er galt på den, forsvinder den dårlige samvittighed (næsten). Hvor er det nemt...

  Flot arbejde med denne blogpost.
  Desværre gider mange af kritikerne nok ikke arbejde sig gennem alt bevis-materialet. :-(

  Og hvordan forklarer de egentlig bevis-materialet i form af din egen søn?

  Godt kæmpet.
  Kh Malene

  Tak Malene. Jeg tror desværre, du har ret. Og jeg kan endda godt forstå det. jeg synes bare, tiden viklle være så meget bedre brugt på at sætte sig ind i det materiale, der foreligger i stedet for, at de forkaster det uden at læse det. Hvilket understøtter din teori. Det er ikke til at rumme og der er ikke kræfter til at gå vejen. derfor er foreningerne til for at understøtte den mulighed. Som er: Accept, coping, vedligeholdelse af status quo. Problemet er, at disse børn havner på institutioner og nogle af dem på gaden når forældrene dør eller ikke kan mere. Og udgiften til instututionspladser (hvor der i øvrigt konstant afsløres misbrug og dårlig behandling af disse mennesker) er massiv.

  I øvrigt er de hårdeste modstandere af biomedicinsk behandling - de mennesker, der arbejder på disse institutioner...Det er jo så vildt...

  Anyway...TAK for dit input.

  Knus

  Ninka
 23. Erik på 01.07.2017
  Super kommentar. Super information. Super konstruktiv og kærlig tilgang.
  Tak.

  Tak Erik. Virkelig. Tusind tak.

  Klem fra Ninka
 24. Anna på 01.07.2017
  100% Støtte herfra!!! Tak for den Du er!!

  Kære Anna
  TAK. Jeg sætter stor pris på støtten.

  Kærligst

  Ninka
 25. Sup Aya Pasbo på 01.07.2017
  Stor respekt herfra!

  Du er oppe i mod et konglomerat bestående af
  - nogle meget indflydelsesrige pharma-drenge,
  - et dansk sundhedssystem hvis eksistensberettigelse er, at sørge for at pharma-medico aktionærerne bliver glade,
  - korrumperede politikere og interesseorganisationer,
  - en frygtsom journaliststand, der af frygt for at miste anseelse og jobmuligheder, er magthavernes villige mikrofonholdere.

  Læg mærke til den diskurs der har været de seneste ca tre måneder i danske medier - når talen har været på sundhedsområdet. Mennesker der får værdifuld viden om symptomer, diagnose og behandling via internettet, er nu til fare for demokratiet. Fakenews-begrebet bliver lige nu implementeret på de informationer vi får ad disse kanaler - hvor du modigt og generøst har delt ud ( selvfølgelig også som reklame for din virksomhed). Mit gæt er at den danske stat vil censurer denne type hjemmeside inden for en overskuelig tidshorisont, medmindre vi er mange der råber op.

  God vind fremover

  Tak for dit input. Jeg håber ikke, det kommer til at se så sort ud. Lad os sende høj energi efter de lave frekvenser.
  Alle de bedste hilsner fra mig.

  Ninka
 26. Karen Deleuran på 30.06.2017
  Hvis alle kvinder var så modige som du, og turde stå ved deres valg og dem de var. Sikke en styrke! Det er imponerende og så fantastisk sejt gået!

  Tak for at du tør! Så tør andre måske også?

  :-)

  KAREN!!! Tak, jeg hepper på enhver kvinde, der tør at gå den modsatte vej af strømmen. Du er også sådan en kvinde.
  Store kram.

  Ninka
 27. Winnie Melina Aurora Alstrup på 30.06.2017
  Stor tak for din store ihærdighed, indsats og viden, der kommer til og inspirere og hjælpe mange mennesker.

  Tusind tak Winnie. Tak fordi du tager dig tid til at give mig din håndsrækning.

  Knus fra Ninka
 28. Sophia på 30.06.2017
  Kære Ninka

  Tusind tak for at du i så mange år har valgt at dele dine egene erfaringer og alt det viden du researchet og rejst verden rundt for at opdage. Du kunne have valgt blot at holde det for dig selv for at undgå alle angrebene.

  Det er ekstremt ærgerligt at det danske medicinske samfund, Sundhedsstyrelsen, patientforeningerne og de politiske sundhedsordfører nægter at lære nyt om alle det fremskridt der sker på det biokemiske område. Jeg er så uendelig træt af læger, psykiatere og patientforeninger som afviser test og behandlingsformer uden overhovedet at kende til dem. Manglen på nysgerrighed og ønske om rent faktisk at hjælpe patienterne er chokerende.

  Derfor er det helt fantastisk at der findes mennesker som dig, som har nysgerrigheden og lærevilligheden, evnen til at komprimere og kommunikere kompleks viden på en let tilgængelig måde og ikke mindst har modet til at blive ved med at informere selvom du bliver 'overfaldet' og
  bagtalt' i medierne. Det er stort af dig at du trods den voldsomme kritik, holder fast i at ville hjælpe så mange som muligt. Du er simpelthen så sej.

  Tak for dig :)

  Mange hilsner
  Sophia

  PS. I humoristisk form en forklaring på hvorfor alle ville have godt af at lære noget om hvordan vores hjerne virker og hvor primitiv den er når det kommer til evidens der strider med hvad vi holder som store sandheder….

  http://theoatmeal.com/comics/believe

  Kære SOPHIA.

  Din støtte betyder alt for mig. Jeg deler i den grad din træthed og takker for dit input, også det humoristiske. Dette er en undergrunds-revolution vi er nødt til at sætte i gang her. Og modstanden er massiv og tung.
  Tak fordi du findes.

  Knus fra Ninka
 29. Helle Jensen på 30.06.2017
  Respekt for dit mod, din vilje og ikke mindst din moderkærlighed.

  Tak Helle. Du gør mig virkelig glad.

  Knus

  Ninka
 30. Lone Wittendorff på 30.06.2017
  Ja, hekse-afbrænding eksisterer stadig i bedste velgående. Skræmmende og sørgeligt, så langt bagefter vi er i dette påståede højtudviklede land. Hold op, hvor jeg synes, at du er den sejeste kriger. TAK fordi du deler på trods af den storm af modstand, der regner ned over dig. Jeg hepper på dig.

  Tusind tak, Lone. Jeg må indrømme, at der er brug for din støtte. TAK
  Ninka
 31. Sussier på 30.06.2017
  Tak, Ninka, hold kæft hvor er du sej!
  Jeg vil læse det hele med stor interesse, takker for det store arbejde, du har lagt i denne blog. Jeg har ikke et barn med autisme, men tilgangen er jo yderst relevant for alle mulige andre psykologiske og fysiske sygdomme/symptomer. Og jeg må til stadighed undres over, at nogen blir så vrede og forargede over, at nogen tillader sig at tale højt om det fuldstændige indlysende; at kost har stor stor betydning for vores heldbred! Mest af alt fordi jeg tænker; hvad risikere man ved at styrke immunsystemet? Den største udfordring er for mig og formentlig for masser af andre, at det etablerede system ikke støtter op og ikke vil undersøge for mgl vitaminer, mineraler, tarmflora osv - og det derfor blir både svært og dyrt at gå uden om systemet... Masser af kærlighed til dig og familien <3

  Kære Sussier
  Tusind tak. Tak fordi du hører til gruppen af mennesker med et åbent sind og hjerte.
  Og hvor har du dg ret.
  Tusind kærlige kram.

  Ninka
 32. Connie Vejter på 30.06.2017
  Hvor er det godt skrevet Ninka. Stor respekt for at du uden at kritisere tilbage, bare lægger alt frem.
  Jeg tror godt, at vi allesammen ved det inderst inde; at det vi indtager påvirker hele vores krop og den måde vi fungerer på. Vi ved også godt at vi ikke alle sammen er følsomme overfor de samme ting, og at de mest følsomme af os skal være særlig forsigtige. Min svoger spiser fx. ikke kød fordi han har en tilstand i tarmene som gør at han ikke kan fordøje det og han bliver meget syg når han alligevel gør det en sjælden gang i mellem.
  Jeg tænker at der er håb forude, når ildsjæle som dig tør tænde lygten og vise vejen frem, på trods af skepsis og kritik. Vi er mindst lige som mange der forstår, respekterer og støtter dine budskaber i denne sag, og som på egen krop har mærket hvilken forskel det kan gøre, at gå ekstremt til værks for at få det endnu bedre.
  Jeg synes du er sej! Cheers herfra

  Kære Connie - tusind tak. Jeg bevarer håbet sammen med dig.

  Kram Ninka

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.