Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

Bertrams første discofest og VURDERINGER

Her er Bertram på vej til sin første discofest i fritten.

Han ville have det samme hår som farmand.

Han strøg selv sin skjorte.

Bertram. Du lille bitte og samtidigt meget store menneske. At du er begge dele kan enhver, der kigger på dette billede af dig se. Du aner ikke, hvor øm jeg er over dig. Og hvor højt jeg elsker dig. Vi har været ude på så vild en rejse sammen. Og nu står du her. Midt i en vild verden fyldt med fristelser og udfordringer og en masse spændende oplevelser. Og du formår at holde fast i dig selv og klare dig så fint. Der var engang, hvor jeg slet ikke følte, at du levede i samme verden som jeg. Det er så stort at dele virkeligheden med dig nu.

Tilbage til den. Virkeligheden. Fritten sørger for sodavand, is, snacks og guf. Bertram har sin egen Vanoffe chokolade uden sukker og sødemidler, mælk og gluten med. Samt sin Funkisfood-is på frugtsaft.

Jeg fortalte ham, at de andre ville få sodavand, og at jeg havde tænkt mig at give ham danskvand med. Nødløsningen ville have været en Voelkel sodavand sødet med fermenteret te. Men han var fint tilfreds med at få danskvand.

Jeg ved ikke, hvem der er mest stolt. Ham over sig selv? Eller mig over ham?

I går fortalte han mig, at pigerne var begyndt at larme meget i klassen. Og at det var svært for ham. "Jeg har haft det svært i dag, mor. Nu trænger jeg bare til at sidde her og slappe af, imens du henter Melvin."

Tænk at han kan reflektere over sine oplevelser og sætte ord på dem, når han kommer hjem.

Prøv at høre her:

For 4 år siden var han kun "bevidst" om vores eksistens i få minutter af gangen i løbet af en dag. resten af tiden var han som en dopet. Væk. Børnepsykologen på Børneklinikken så os i øjnene, da hun sagde: "Han har en bevidsthed, der fungerer, som små øer, han lander på en gang imellem. I skal forvente, at det går ned ad bakke med ham fra nu af, og at han vil skile sig mere og mere ud. Han kommer ikke til at kunne klare sig selv. Og jeg kan have mistanke om, at han er retarderet."

Det er FANTASTISK. Jeg er så stolt over det vi har opnået med ham.

Det er ok at TV2 har valgt alligevel ikke at lave en dokumentar om min forvandling af fire familier ud fra den metode, der har hjulpet Bertram, fordi de alligevel ikke kunne få støtte til dokumentaren fra public service puljen. Jeg er sikker på, at det sker af en årsag. At jeg får et tegn fra højere magter om, at det er tid til at koncentrere sig om at lave foreningen, tilegne mig mere viden, og i det hele taget passe på mig selv i stedet for at tage så mange kampe i medierne.

Det er okay, at formanden for ADHD foreningen i ren iver selv ringede til Jyllands Posten og lækkede den historie. Tænk hvor mange følelser, vi mødre og udbrydere fra ADHD-foreningen og Autismeforeningen vækker lige nu. Bare fordi vi siger: "Her er en anden mulighed. den handler om kost og biomedicin. Tag den, hvis den appelerer til jer." Det er fantastisk. Vedrørende foreningen har jeg læst to fantastiske ting på min seneste uddannelse, som jeg vil dele med jer. Brug den, hvis I kan. Smid den over skulderen, hvis den ikke siger jer noget:

"Jo mere du fordømmer, dømmer og vurderer andre mennesker, jo mere bør du se på din egen frygt og skam."

"Jo mere indigneret og ophidset nogen gør dig, jo mere er det tid til at se på, hvad det er, du er så bange for? Hvad er det, disse personer (og i dette tilfælde mig) minder dig om?"

Det er vise ord, som jeg hørte fra en af de mest inspirerende lærere, jeg nogensinde har haft. JP Sears.

Og dem tager jeg med mig. Og minder MIG SELV om, hve gang jeg bliver ophidset, indigneret, føler mig kaldet til at kritisere elller advare om nogen eller noget. Vurderinger og domme er intet andet end min egen begrænsede boks af værdier, som jeg smider ud over verden.

Og den er hverken bedre eller mere rigtig end nogen andres. den er bare...min holdning.

Husk det, næste gang nogen kritiserer eller dømmer en anden person. At det er intet andet end den persons holdninger. Formet i netop den persons barndomshjem. Og hvem er vokset op i et specielt harmonisk et af slagsen?

KYS

 

Ninka

 

PS: Har I tjekket alle de fine links på forsiden af min hjemmeside?

 

Kommentarer (31)

  1. Maj Schou på 04.11.2008
    Tak,Lisbeth. Det vil jeg forsøge!!
  2. stina sandström på 03.11.2008
    hej igen

    skal jeg forstå det sådan at jeg skal drikke de 30 ml på en gang?

    kærlig hilsen stina
  3. stina sandström på 03.11.2008
    hov glemte et andet spørgsmål:)

    jeg har bestil to flasker af de room spray som ninka beskriver herinde...og jeg er i tvivl om hvor meget man skal bruge?? og jeg kan jo se at det når man sprayer det ligesom falder til jorden(tunge dråber) og jeg får det på mig hvis jeg skal nå at dufte til det inden det falder ned...(og det dufter virkelig godt-får faktisk lyst til at bruge det som parfume) men spørgsmålet er så...
    må man bruge det på sig selv?
    og hvis nej skader det så hvis jeg får det på mig ved uheld medens jeg sprayer det ud i rummet??

    kærlig hilsen stina
  4. stina sandström på 03.11.2008
    hej alle

    jeg har fået en lille flaske udo´s choice forærende men jeg kender den ikke og ved derfor ikke hvad den bruges til eller hvordan jeg bruger den..
    skal jeg putte den i juiche eller smoothies som med livets olie? eller hvordan og hvor meget af den lille flaske skal jeg bruge (den er 30 ml)

    hvad er den godt for?

    mvh stina
  5. Maria Hertz på 03.11.2008
    Min kæreste og jeg har levet efter bogen 10 år yngre på 10 uger i næsten 4 uger nu, vi har holdt os fra sukker, spist frugt i små mængder og tørret frugt har vi holdt os fra også.. igår fik vi så tørret frugt og faktisk nok lidt for meget asf det - det gav hovedpine, svimmelhed og en lidt konfus følelse.. det var mærkeligt at opleve.
    i starten af kuren gik det rigtig godt med min mave, ingen forstoppelse, men nu har jeg levet uden sukker, mælk og gluten. i noget tid og min mave er gået tilbage til gamle tilstande.. jeg har ondt i maven og forstoppelse - har mistet min appetit lidt, fordi det føles som om,a t jeg bare fyder på min krop, men ikke kan komme af med det! her til morgen har jeg tager mælkesyrebakterier, som hver morgen, fra solaray og drukket juice med 3 spsk hørfrøolie samt en masse vand.. hvad skal jeg gøre??
  6. Karin Jensen på 03.11.2008
    Kære Ninka!

    Min kæreste var på Sundhedsrevolutionens forelæsdning i Valby i lørdags. Han blev lidt overrasket af at de verkar ha en lidt "lettere diet" at følge en den du skriver om i dine bøger. Jeg er spiser ikke gluten , melk og sukker siden et på måneder og han synes ikke altid det er lige så nemmt at støtte dig i det. Vad jeg forstår så synes de at det er ok at spise lidt af de 3 ovenståede ting og at man ikke behøver hålla sig helt væk fra det.... Kun 20% af befolkningen er virkelig intolerante eller har cøliakli syntes jeg han sa.. Hvorhen skiller I jer ad...? Håber du forstår mit spørgsmål..:-)

    karin
  7. Lone S på 02.11.2008
    Hej Pia og Maya
    Tak for jeres svar. Jeg har brug for tid til at tænke over det. Vender tilbage med et svar.
    KH
    Lone
  8. Lone S på 02.11.2008
    Kære Ditte

    Prøv at klikke ind på Søren og Carinas blog. Kosten er MEGET vigtig.
    Deres første blog ligger under solstrålehistorier http://www.kernesundfamilie.dk/solstraalerne/article/450/155/

    Der er også noget information på det alternative lægeleksikon dsgnet.dk
    http://www.dsgnet.dk/Sites/artsym/Tourette.asp

    KH
    Lone
  9. Heidi f på 02.11.2008
    Hej
    Sidder med Kersund mad - og vil bage pebernødder... nu læser jeg selve fremgangsmåden, skal pebernødderne ikke bages i en ovn??
  10. Lena G på 02.11.2008
    Hvor er han bare en sød, sød dreng han Bertram! :) Du kan sku være stolt af ham, og jer :)
  11. Maj Schou på 02.11.2008
    Hej Ninka og alle i dejlige mennesker.

    Min veninde kan ikke tåle grøntsager og frugt??!?!? Når hun spiser det, krummer hendes hals sammen og hun kan ikke trække vejret optimalt.
    Kan det virkelig passe`! Eller jo, det kan det jo, for ellers ville hun jo ikke få det som hun gør.
    Jeg mener bare, der må da være en naturlig forklaring! Hun er ikke den tyndeste og jeg kan mærke at hun gerne vil tabe sig. Håber sådan hun kan finde hjælp et sted
    Men nu ville jeg høre Jer, om det er noget i har hørt før?

    Mange knus og søndagstanker
    Maj
  12. Ditte Lendager på 02.11.2008
    Hejsa.

    Jeg ville spørge dig Ninka, og alle andre, om der er nogle der har erfaringer med kosten her og Tourette syndrom???
    Min søn har en masse ticks, og udviser i øvrigt mange tegn på tourette syndrom. Vi skal til vores læge i morgen. Tænker bare mht. medicin for ticksene, som er meget forstyrrende og stressende. Er der noget biomedicinsk af en art, som evt. kunne virke på ticks??

    KH Ditte
  13. anna møller på 02.11.2008
    Så vidt jeg ved, er de glutenfrie havregryn vi kan få her hjemme, svenske (eller også er de tyske...) Men de kaldes kun glutenfrie fordi, der er andre regler for hvornår noget må kaldes glutenfrit, i ophavslandet. Så der er, så vidt jeg ved, gluten i, dog mindre end i de alm havregryn vi ellers kan købe...Værd at være opmærksom på, måske.
    God søndag til alle
    Anna
  14. Pia Nissen på 02.11.2008
    Hej Lone S

    Jeg syntes du skal søge professionel hjælp mht. diagnotisering af Cøliaki. - Om det skal være den "alternative" vej via f.eks. Nordic Clinic eller den konventionelle via lægerne må du vurderer.

    Grunden er at Cøliaki er en intolerance og der vil symptomer være uklare og diffuse dvs. du kan ikke forvente ensartet reaktioner og heller ikke altid øjeblikkelig, snarer tværtimod. Læs mere på www.cøliaki.dk

    Blodprøvetesten er ikke 100% sikker. Hvis du ønsker en konventionel diagnose som bla. kan hjælpe med tilskud, så skal der laves en tyndtarmsbiopsi både før man bliver glutenfri og ½ år efter. Spørgsmålet er så om du ønsker at udsætte dig selv og din krop for det.

    Jeg har selv Cøliaki og reagerer meget forskelligt på gluten - når uheldet er ude. Nogen gange kan jeg spise en kage og der er ingen reaktioner (men ikke tilrådeligt da det nu engang ødelægger min tyndtarm og der kan være andre følger senere i livet)
    Andre gange er det måske bare et par gram f.eks skjult i en fyldt chokolade og så er jeg syg eller dårlig i 14 dage, starter måske først et par dage efter.

    Mine symptomer er milderer nu som voksen end som barn, hvor jeg var meget syg og næsten ikke kunne holde maden i mig (opkastninger/diarre nærmest til bevistløshed) Lignede et hvidt barn fra Etiopien, ekstrem tynd med udspilet mave.

    Idag (nu rund og fyldig) "slipper" jeg med ekstrem træthed, manglende koncentration og dårlig mave (tynd/hård) og så går det selvfølgelig ud over humøret.

    Jeg har ikke hørt om symptomer før med hovedpine, hedeture mv. ifb. m. Cøliaki. Lyder lidt panikagtigt, men vi er alle forskellige individer, så jeg skal ikke gøre mig klog på symptomer i din krop. Det er kun DIG som kan mærke efter hvad som sker.
    Det skal det også lige siges at for bare 10-20 år siden var man ikke klar over alle symptomer omkring Cøliaki og det er stadigvæk en sygdom som der forskes i. (Der er jo ingen penge i sygdommen pga. det er uden medicinering)

    Selv har jeg læst mig til rigtig meget omkring sygdommen, da min egen læge faktisk ikke ved en dyt om det. Prøv evt. også at google Cøliaki, måske er der noget du kan nikke genkendende til.

    Jeg håber virkelig for dig du finder ud af hvad du ikke kan tåle, eller hvad som kan give dig et godt og sundt liv.

    Jeg har selv et godt liv og føler mig heldig at det er Cøliaki som er min lille planlægningsmæssige udfordring i livet. Heldig fordi der er så meget dejligt andet føde jeg kan spise - fordi jeg ikke skal medicineres og at jeg er fuldstændig sund og rask - bare jeg holder mig fra gluten.\'

    Det er de færreste kroniske sygdomme, som kan bryste sig med det ;O)

    Og så er det hele bare så meget lettere nu med al den focus og debat der har været om emnet. Og alle de nye skønne opskrifter der kan forsøde livet.

    Tak til Ninka, Umahro, Thorbjörg og co. for det ;O)

    Pia
  15. Anne Gershardt på 02.11.2008
    Kære Lene.

    Du kan få glutenfri havregryn på helsehelse.dk

    Kærligst
    Anne
  16. Maya Jacobsen på 01.11.2008
    Kære Lone S

    Man kan godt have gluten-intolerans uden at have cøliaki. Jeg er selv en af dem, der danner morfin-peptider, når jeg får gluten - men mine symptomer ligner ikke dine, de er mere diffuse. Uden at vide nok om det, synes jeg, det lyder mere som decideret glutenallergi eller cøliaki. Og som om det kunne være godt med ekspert-assistance, fx fra en ernæringsterapeut eller Nordic Clinic, hvis du har mulighed for det?

    Hvor er det træls at det skal være så hårdt at få afklaret, om man har cøliaki!

    Godt at du er så præcis i din registrering af hvad gluten gør ved dig!

    Meget held og lykke til dig!
    Maya
  17. Karin Jensen på 01.11.2008
    Kære Ninka!

    Jeg har læst at du har været på Nutrition & Lifestyle coach kurset hos Alun, det har jeg også for 2 år siden. Jeg syntes også det var meget godt, men jeg havde også mange spørgsmål om ex stenalderskosten som jeg var skeptisk til. Jeg er opvokset i et miljø med mange vegetarianer og jeg synes det er at lev sundt. Man kan se at de flesta har meget energi og har en smuk hud. Jeg har meget svært at tro at man skal spise så meget kød som de anbefaller før at man skal ha det godt. Der findes jo også forskning som viser at en gruppe vegetarianer i Californien lever i gennemsnit ca. 10 år længre end andre. Jeg spiser selv lidt kød og har det godt med det! Hvad tror du selv angående kød? Er det noget alle SKAL spise? Hvad tror du om soja? På Nutrition kurset mente de, at de end ikke ville give det sin værste fiende.

    Jeg har bestillet en tid hos Mia Damhus, jeg så du skrev et eller andet sted at hun var god. Jeg håber altså at hun kan give mig gode råd ang. "ernesund mad"??? Jeg har spist efter disse principer i 2 ½ mnd, men jeg tror stadig der mangler noget, da jeg ikke føler nogen større forandring psykisk eller fysisk.

    Jeg har også en datter på snart 4 md som jeg ammer, og hun skal nok snart have noget mere at spise udover modermælken. Hvad skal jeg give hende? Vil helst ikke gi hende komælk
  18. Lone S på 01.11.2008
    Smukt skrevet, det med Bertram. Hvor må det være dejligt for ham med friheden og alle de muligheder, han har :-)

    Jeg tillader mig lige at skrive et længere indlæg om mine symtomer på glutenintolerance, fordi jeg godt kan have brug for hjælp.

    Hvor sandsynligt er det, at jeg har cøliaki?

    Jeg har spist minimalt med gluten i ca. 15 år, men havde fokuseret på hvidt mel som synderen. Jeg havde ikke gjort mig klart, at der er gluten i hvede OG rug OG spelt. Har haft jævnlige symptomer, især det sidste år, hvor jeg har været sygemeldt med stress.

    Da jeg den 18/8-08 holdt med at spise gluten, forsvandt mave og hovedsmerter i løbet af en dag :-D. Det samme gjorde nogle voldsomme hedeture.
    Den 24/8 spiste jeg en halv pizza til aftensmad, da jeg skulle til læge og have taget glutenblodprøve næste dag. Om nattenvar jeg vågen med hedetur i to timer, og med en række symptomer, som jeg skrev ned. Her er der nogle:

    Nu er klokken 2.30.
    Jeg har været vågen med hedetur i en halv time.
    Min brækrefleks er aktiveret. Jeg kan ikke holde ud at holde øjnene lukket, fordi de føles varme. Hele mit system arbejder under højtryk, og jeg kan fornemme det ved, at jeg kan høre mine hjerteslag inde fra mit hoved.
    Mine tarme siger underlige boblelyde.

    Kl. 5.42
    Jeg vågnede for tidligt, men kan ikke sove. Jeg føler tyngde og varme i hele min fordøjelseskanal. Det føles især ubehageligt, når jeg trækker vejret.
    Det føles lammende og passificerende, og jeg kan i høj grad forstå, hvorfor dette handicap er så overset.
    Det hele handler om overlevelse.
    Jeg føler helt klart, at jeg har spist noget jeg ikke kan tåle. Min mave som nok bærer på 1 måske 2 kilos overvægt, (jeg vejer 53 kg), føles hård, varm og trykkende i en grad, så jeg har svært ved at ligge på ryggen.
    Jeg har fået hovedpine på en måde, jeg kender så godt.
    Den hovedpine der kommer fra maven, og som også kan komme fra et par stramme bukser.
    Det føles som en diffus stikken i baghovedet og omkring ørerne. Den er lige nu ikke konstant, kan stikke lige pludselig et sted og så blive diffus igen.

    Min hud føles meget tør, især på læberne og min sved lugter lidt sødligt, som af sygdom.
    Jeg glæder mig meget til at få det her ud af min krop.
    Lones GlutenBefrielsesdag d. 18/8-08, den vil jeg huske i resten af livet :-)

    Kl. er .6.30
    Det er som om at hovedpinen forværres, jo højere, jeg løfter hovedet. Så jeg krummer mig sammen når jeg går.
    Jeg trækker kun vejret med småbitte forsigtige bevægelser, for at undgå forøgelse af smerten.
    Det her, at jeg har opdaget sammenhængen mellem gluten og smerten, det er noget af det bedste, der er sket i mit liv.

    6.40
    Jeg kan ikke stå med armene over kors, og så hvile den ene arm på maven, fordi den er øm. Og jeg har ikke haft ondt i maven i en hel uge, uden gluten.
    Det føles som at være fængslet i egen krop, og blot se frem til de næste toiletbesøg. Jeg har svært ved at bøje mig ned og samle noget op.
    Jeg har svært ved at tale til mine børn, uden jævnlige pauser for at hive efter vejret midt i en sætning.

    Derefter, jeg kunne ikke følge min datter i skole. Klarede at cykle til lægen ved middagstid. Der kunne jeg stå oprejst, men havde meget svært ved at sidde ned.

    Testen viste, at jeg godt kan tåle gluten.
    Og jeg har så fundet ud af, at man skal spise gluten i normale mængder i 1 til 6 mdr. før det kan måles i test. Jeg har vel i de sidste 15 år kun spist 10-20% af den mængde gluten, jeg spiste, da jeg spiste normalt.

    Hvad er egentlig normalt :-?
    -------------------------------------
    Nu har jeg så d. 28/10 introduceret gluten igen, ved at spise et halvt stykke rugbrød. Jeg var vågen fra kl. 3 til kl. 5 om natten, med en mild hedetur og uro i kroppen.
    Næste dag spiste jeg en portion alm. havregryn. Vågen i to timer om natten igen, med mildere hedetur end før.
    --------------------------------------
    Jeg står en situation nu, der gør, at jeg gerne vil have afklaret om jeg har cøliaki. Fordi:

    Det er delvist arveligt. F.eks. har mine børn symptomer. Vi kan så spise mere gluten sammen, og følges ad til test.

    Det er dyrt at spise glutenfrit. Der er et tilskud på 1500,- om måneden ved cøliaki. Kan sådan set godt have brug for pengene.

    Det bliver mere anerkendt, når jeg skal i job igen, osv.

    Det er et godt tidspunkt at introducere gluten, mens jeg alligevel er ved at få målt min arbejdsevne.

    Det er billigt og let at købe rugbrød og franskbrød, og jeg kan vel vænne mig til smagen :-| ( og smerterne. Som vel jævner sig vel ud, så jeg kun er jævnt småsyg, as usual)

    Nu hvor jeg er begyndt at mærke flere resultater af den kernesunde livsstil, og har svært ved at få mundvigene ned :-), ja så er det underligt, at overveje at spise gluten, for at få anerkendt, at jeg nok ikke kan tåle det. Jeg synes, det er en ret grotesk situation, jeg står i!

    Kan det mon tænkes, at jeg ikke har cøliaki, men alligevel ikke kan tåle gluten?

    K.h. Lone
  19. Anja Christensen på 01.11.2008
    spørgsmål om vitaminer fra Vitaviva.com :

    Jer der tager vitaminer fra VitaViva hvor daglig dosis er 6 eller 8 stks (alt efter hvilke det er, mine er Vitaextra) hvordan fordeler i dem ?

    jeg kan ikke helt bestemme med miog selv om 2 piller til morgen, middag, aften er det bedste eller bare 3 morgen og 3 aften...?

    knus
    Anja
  20. Lene Aalgaard på 01.11.2008
    Kjære kjernesunde dansker! Her i Norge er det ikke mulig å få tak i glutenfrie økologiske havregryn. Finnes det i Danmark, gjerne i en webshop?

    Vennlig hilsen Lene
  21. Alex w på 01.11.2008
    Kære Kamilla.
    Jeg synes at det er imponerende så langt du allerede er kommet!
    Ang detox, -tænk på hvor mange år du har proppet din krop med alle de "forkerte" ting, og dine celler har brugt de her ting til at bygge din krop med. Det er klart at det vil tage tid og masser af tålmodighed før den reagerer på de nye forandringer. Går du i sauna? Laver du olie detox?

    Ang vinteren og humøret. Jeg bliver i den grad påvirket af vinterens indtog, men i år kan jeg tackle det langt bedre. Motionog glade tanker er det der hjælper mig igennem. Jeg synes at det er lidt uoverskueligt at løbe om vinteren, så jeg går lange ture hver dag, og halvdelen af tiden finder jeg lysten til at løbe lidt. Tænk på at det hjælper alt sammen. Det giver i hvertfald god samvittighed, og den vej rundt et bedre selvværd. Jeg vil anbefale dig at læse "The Secret" som giver nogle psykiske værktøjer til at holde fast i dine mål, og lære at elske dig selv og sætte pris på det arbejde du allerede har lagt i din forvandling. Sørg for at give dig selv en belønning, læg evt de penge til side som du tidligere havde brugt på slik eller druk, og brug dem på at forkæle dig selv. Det er lige så vigtigt! Det kunne være som du selv nævner en omgang bindevævsmassage eller lignende. kig på dette link, der er lidt information om hvordan man kan komme cellulite til livs: http://www.helsenyt.com/frame.cfm/cms/id=4880/sprog=1/grp=8/menu=14/

    Det vigtigste er alt du holder fast i dine nye gode vaner, og har masser af tålmodighed! Din krop skal nok nå derhen hvor du gerne vil have den. Masser af varme tanker. -Alex.

  22. Alice Olsen på 01.11.2008
    Kære Ninka,

    hvor er han dog sød, jeres Bertram. Jeg fik også den fornøjelse at løbe forbi ham til vandløbet og overhøre noget af en samtale han havde med sin "løbe-partner". Han lød så blid og sød at jeg var lige ved at stryge ham over håret da jeg løb forbi. Jeg kan godt forstå at du er meget øm over for ham. Og hvor han dog ligner sin far på det her billede, og det er ment på en hel igennem positiv måde:)

    Hvor må det være fantastisk at opleve, mærke at han udvikler sig. Fx er blevet forfængelig og at han kan mærke at han trænger til ro.

    Jeg arbejder selv indenfor specialområdet og ved godt at langt de fleste børn som Bertram ikke udvikler sig ret meget efter børnehaven hvis der ikke sker noget drastisk.

    Det er helt fantastisk hvad i har opnået, og hvor er Bertram heldig at have nogle forældre som jer, der klør på, og oven i købet også kan stoppe op igen, og nyde de små vigtige øjeblikke.

    Stor respekt til jeres lille familie.

    - Alice


  23. Sofie Hess på 01.11.2008
    Kære alle.
    Tusind tak for mange gode råd og støttende ord. Det er altså dejligt at mærke, at der er nogen derude, som gider interessere sig for ens lille ego-problem, og selv har oplevet noget lignende. Det betyder meget for mig, fordi min datters spisning nu igennem mange måneder har været kilde til daglige frustrationer, "ondt i maven" når et måltid har nærmet sig og tårer over ikke at kunne få spisningen til at fungere, som jeg havde forestillet mig og haft ambitioner om. Men der er jo i det hele taget langt fra forestilling og ambitioner til virkelighed, når det kommer til at få et barn, må man sande (:
    Jeg har mange gange væbnet mig med tålmodighed og tænkt, at det nok skulle blive bedre, men sommetider bliver jeg alligevel bare så ked af, at jeg må have grebet noget forkert an, siden hun ikke virker interesseret i alderssvarende mad og konsistenser. Jeg håber ikke der ligger intolerans eller allergi til grund for hendes manglende interesse i mad, men holder øjne og ører åbne efter tegn på det. Hun er jo ellers en meget meget glad og kvik lille pige, som både kan 3-4 ord og er begyndt at gå. Så på alle andre områder er hun helt alderssvarende. Jeg vil forsøge mig med nogle af jeres idéer. Tusind tak. Sofie
  24. Kamilla 19 år fra Haderslev på 01.11.2008
    Hej med jer alle
    jeg føler med her hver eneste dag - og føler også efterhånden jeg kender jer lidt :)
    jeg har lyst til at fortælle jer lidt om mig selv og mine tanker lige nu.
    jeg er startet på 10 år yngre på 10 uger - for snart 5 uger siden, måske nogen af jer har erfaring med det? min kæreste og jeg startede sammen og havde længe inden levet mere og mere efter kernesund-principperne, derfor sprang vi de første 5 uger over (som vi så putter på i den anden ende) de første 5 uger handlede om at rydde op i skabe, skuffer og fryser - for forskellige madvarer indeholdende (mælk, sukker, gluten, e-numre osv.) men der var vi egentlig allerede nået til, så det startede med to ugers udrensningskur - for mit vedkommende føler jeg overhovedet ikke, at jeg er blevet udrenset.. der var et detox-chok en dag som bestod af kogt vand med eposomsalt og olie - og det var så det.. vi undgik de fødevarer der nu stod (rødt kød - svin/lam/oksekød) + alle mulige andre fødevarer.. jeg forstår bare ikke helt, altså er man udrenset ved bare at undlade nogle fødevarer og så få et enkelt detox-chok?
    nå, men trods at følelsen af at blive udrenset udeblev - så er jeg nu blevet nogle kilo lettere! det er virkelig rart, da jeg længe har døjet med nogle kilo, som bare ikke ville af!! jeg har stadig en masse løstsiddende ubehageligt et eller andet på min mave, men jeg har siddet og læst en masse om cellulite (appelsinhud) på nettet - og jeg tror det er det der er tilbage, når jeg tager fat i min hud er der store ømme klumper (Nærmest som på snor) og det svarer godt overens med det jeg har læst om det.. jeg har læst forskelle råd til at få det væk og et af dem er bindevævsmassage - har nogen af jer erfaring med det?
    kuren indeholder også, at man skal spise mange forskellige vitaminer: B-vitamin-complex, magnesiumcitrat, c-vitamin, d-vitamin, e-vitamin og Q10 .. jeg spiser dem, men må indrømme, at jeg har det mærkeligt med at spise alle de vitaminer, hvad hvis nogle af vitaminerne slet ikke er nødvendige for mig? hvor bliver de så af??
    ang. motion så bliver det bare ikke til særlig meget for tiden, jeg døjer rigtig meget med hypermobilitet og det har fået mig til at søge nye veje ang. træning .. før har jeg trænet i fitnesscenter og det vil jeg ikke mere.. nu skal jeg til lægen på tirsdag og vil gerne henvises til en ridefysioterapeut (det skulle være super sundt at ride for at opbygge muskulaturen, som jeg jo skall) og så undersøger jeg meget på nettet lige nu, som kan hjælpe mig, har også læst om fysio pilates! jeg prøver at holde mig i gang lige nu ved at cykle og gå lange ture..
    Mærker nogen af jer efterårets mørke koldhed? jeg bliver sådan påvirket af det - når solen skinner har jeg energi når den ikke gør græder jeg og ligger i min seng! men jeg er stolt af mig selv fordi jeg ikke har trådt ved siden af kuren en eneste gang, selvom jeg virkelig ikke er særlig glad for tiden .. det der driver mig er at jeg VIL det her! jeg vil have det godt med mig selv, jeg lyver ikke hvis jeg siger, at jeg ALDRIG har prøvet at være tilfreds med min krop, ja jeg har ikke engang prøvet det endnu, selvom det er fremskridt. når jeg ser mig spejlet elsker jeg ikke min krop, jeg har det stadig så dårligt med den.. og jeg vil ha det skal være anderledes! det her er en begyndelse til noget nyt - og jeg ved, at det skal ende godt.
    jeg er glad for forrummet - det er så inspirerende..
    en masse tanker.
    - kram Kamilla
  25. Maya Jacobsen på 31.10.2008
    Søde Ninka, det må være en navnesøster, som har mailet til dig
    :-) Maya
  26. Mette Hansen på 31.10.2008
    Kære Ninka
    Det er meget rørende at læse dine beretninger om dine børn. Du er en kanon mor og meget opmærksom. Du vil som alle mødre børnene det bedste,
    Jeg kan dog ikke lade være med at tænke på, hvor længe det er ok at "udlevere" sine børn på en sådan blog. Jeg husker at da vores søn var på Bertrams alder, hadede han, når han blev refereret og talt om. Han var meget blufærdig, og følte at den fortrolighed vi havde sammen, ikke skulle deles med bedsteforældre og forældrenes venner.
    Blot en tanke.
    Mette
  27. Henriette Bekker på 31.10.2008
    Hej Sofie,

    Tror måske bare det er en periode din datter er inde i, tror ikke du skal være så bekymret og tro der er noget galt ;O).

    Min datter havde stortset den samme tendens fra hun var 10 måneder - den varede i ca. 4 måneder. Hun ville ikke rigtig spise nye ting - og jeg synes de ting hun plejede at få var de samme hele tiden - det hjalp gevaldigt da hun kom i vuggestue - og så at andre børn spiste.

    De ting jeg med held fik introduceret i den periode var gulerodsjuice, smoothies (af små bitterglas - hun kan sikkert holde dem selv nu), råkost (min datter elsker med gulerod, rødbede, appelsinsaft og æble), muffins lavet uden sukker og så fisk, fisk fisk. Desuden fik jeg det råd af Anne-Catherine inde fra Nordic at "toppe" hendes mad op - dvs. olie i grød og mos, en teske MME i havregrøden osv. så det hun får mætter - natflaske bland vallepulver i (hvis hun stadig får det...). Og så bag nogle gode boller - hvis du/hun er uden gluten, så er der en god opskrift på bagsiden af posen med Jyttemel med hørfrø og solsikkefrø som min datter rigtig godt kan lide.

    Min datter spiser faktisk først kød nu, hvor hun er 16 måneder - og har fået to kindtænder - tror det hænger sammen - at de ikke gider det de ikke kan tygge, og hun vil nu gerne smage det meste vi byder hende....

    Mvh


    Henriette
  28. Anja Christensen på 31.10.2008
    Hold op! Hvor ser han sød ud i sit festdress :-)

    Inden jeg overhovedet læste tænkte jeg "han ligner sin far!"

    Jeg håber han havde en god fest.

    Jeg blev også rørt over hvor god han er til at mærke efter når han har brug for fred, sikken en forskel I har gjort for ham, Ninka. Det er jer som har givet ham en helt ny verden (den samme som jeres)

    knus
    Anja
  29. Maya Jacobsen på 30.10.2008
    Kære Ninka!

    Det ER fantastisk, hvad I har gjort og gør med Bertram! Blev meget rørt af at læse din blog.

    Mærkværdigt at det genererer så meget modstand... Dejligt at du ikke gør modstand mod modstanden :-)

    Det fik mig til at tænke på, hvad den amerikanske, buddhistiske nonne Pema Chödrön skriver om meninger:

    "Når vi aggressivt fastholder vores mening, så tilfører vi, uanset hvor berettiget vores sag er, helt enkelt planeten mere aggression, og så vokser volden og lidelsen. At dyrke ikke-aggression er at dyrke freden. Måden at standse krige på er at holde op med at hade fjenden. Og begyndelsen er at betragte vores egne og andres meninger som slet og ret synsvinkler på virkeligheden og undlade at bruge dem som undskyldning for at øge mængden af negativitet på planeten.
    Nøglen ligger i at tydeliggøre forskellen på meninger og klartskuende intelligens for sig selv. Intelligens er det samme som at betragte tanker som tænken, uden at danne sig meninger om, hvorvidt disse tanker er rigtige eller forkerte. I en samfundsmæssig sammenhæng kan man se, at det, en regering eller et firma foretager sig, tydeligvis er årsag til forurening af floder, eller at mennesker og dyr tager skade. Vi kan fotografere det; vi kan dokumentere det. Vi kan vise, at lidelsen er reel. Dette skyldes vores intelligens, og at vi ikke lader os rive med af meninger om godt og ondt eller håb og frygt.
    Det er op til os sselv at finde ud af, hvad der er en mening, og hvad der er en kendsgerning; derefter kommer den intelligente iagttagelse. Jo klarere vi ser, jo mere magtfuldt er også det, vi siger og gør. Jo mindre vores tale og handlinger er indhyllet i meninger, jo større indtryk gør de, ikke kun på de folk, der forurener floderne, men også på dem, der skal lægge presset på de folk, der forurener floderne."

    Pema Chödrön "Når verden bryder sammen", kapitel 17

    Kærlige hilsner
    Maya
  30. Pia Brøcker på 30.10.2008
    Hej Ninka.

    Det bragte tårer til mine øjne og jeg kan mærke det helt ind i hjertekullen, at Bertram er nået så langt, det er fantastisk, og jeg kan godt forstå hvor stolt du må være.
    Bare mine drenge tager et lille skridt fremad, bliver jeg så glad at mit hjerte hopper af glæde.

    Selvom det havde været meget spændende og bekræftende at se 4 familier blive forvandlet, så har du jo meget at lave, kan jeg se, og den nye forening er meget vigtig i øjeblikket, det vil jeg give dig ret i. Jeg glæder mig utrolig meget til at den kommer op og stå!!

    Glæder mig til at høre hvordan festen gik for Bertram.

    Knus,
    Pia


  31. sofie hess på 30.10.2008
    lørdag, 25-10-08 09:53
    Hej ninka og I andre kost-kloge mennesker.
    Er der nogen der har nogen erfaringer om småtspisende/kræsne eller lidt tyggedovne småbørn ift. kostens indhold og evt. overfølsomhed eller lignende? Min datter på et år har været småtspisende siden vi startede på skemad da hun var ca. 5 mdr. Hun har levet meget af økomad på glas, som er det eneste, jeg har kunnet få i hende udover grød og yoghurt naturel med revet frugt og masser af havregryn. Hun er ikke meget for at prøve nye ting og det virker som om hun ikke rigtig gider tygge. Hun spytter for tiden det meste ud, selvom hun egentlig lader til at kunne lide det. Kan hendes manglende lyst til at spise have en sammenhæng med, at der er ting hendes mave ikke er glad for? Sundhedsplejeskernes råd har ikke rigtig virket, så jeg tænker, at det er dumt ikke at afprøve alle muligheder, så jeg kan få et barn ,som er glad for at spise! Jeg er ved at løbe alvorligt tør for idéer til, hvad jeg kan give hende, så hendes kost er sund og varieret.
    Gode råd modtages med kyshånd!
    Sofie

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.