Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

At gøre alt for sidste gang og flytte til England

Om at krydse grænsen til nyt land sammen med min lange søn.

Først havde jeg tænkt mig kun at blogge om det lækre ved mit nye liv. Det er der jo mest af, så det ville være så nemt. Jeg kunne bare skrive om min drømmemand, om at blive elsket  og elske ubetinget, min lækre luxus Lexus hybrid 4 hjulstrækker, som stod klar til mig i England.

Jeg kunne fortælle om det store hus og det lækre ved, at min elskede har investeret i både indretningsarkitekt, kemi fri maling og vandrensnings anlæg for at jeg og Melvin skal føle os hjemme. 

Det er ikke fordi, der ikke er nok at fortælle om. 

Jeg lærer ALT helt forfra. Bare det at få en bankkonto, blive engelsk, lære at køre bil i den forkerte side af vejen. Og sove i ske hver nat. Starte firma i England og blive involveret i alle min super seje business mands forretninger, er rigeligt at fordøje.

Men i den beretning ville der mangle noget. Der ville mangle svaret på det store spørgsmål. Så hvad er bagsiden af medaljen? Og hvorfor er det det hele værd alligevel? Hvad har været knald hamrende skræmmende ved hele processen? 

Den sidste uge i Danmark: Rædsel, lort OG lagkage 

Rædslen ved at gøre alting for sidste gang. Er det ikke det, der får os til at BLIVE? I ægteskaber, der er udtjent? I jobs, der ikke giver mening mere? I byer, vi ikke elsker at bo i? Eller lande?

Og så angsten for OVERGANGE? Tomrummet. Der hvor det runger og der intet er, før vi fylder nyt liv i det. Og Som de fleste af os fylder med mad, arbejde, ting, flirt, husdyr og andre lyn afledere.

Det tomrum kom bag på mig de sidste dage i Danmark Hvor der intet var tilbage af mine børns barndomshjem udover minder. 

Er det ikke paradoksalt nok også også rædslen ved at gøre alting for sidste gang, der får os til at undgå at GÅ FULDT IND i kærligheden? Fordi vi ikke tør opleve smerten ved at miste den igen. 

Da min ældste søn tager på efterskole fra sidste gang fra barndomshjemmet på Stjernevej, som han dermed aldrig mere vender hjem til, breder uigenkaldeligheden sig i de stadigt mere rungende tomme rum.

Min mor kommer og hjælper mig med at flytte ting fra den ene rodebunke til den anden uden at der nogensinde kommer mere styr på tingene af den grund. Til sidst resignerer vi, og hun laver yoga midt i kaos. 

Farvel mor. Farvel fædreland..

Mor er kommet for at mærke mig fysisk og sige ordentligt farvel. “ Jeg er nødt til at mærke dig fysisk, inden du forsvinder til et andet land”. Hverken mor eller jeg er eksperter i at mærke hinanden fysisk. Men vi vil rigtigt gerne. Vi fjumser rundt imellem flyttekasserne og de gode intentioner.

Jeg elsker min mor. Jeg er bare ikke god til at sige ordentligt farvel. Det har været en uendelig række af “ordentligt farvel” hele ugen.

Jeg har kørt i min lille prutte-bil for sidste gang. Jeg har købt ind i Hornbæk for sidste gang. Jeg har sendt mine børn i skole for sidste gang. Jeg har sovet i min seng for sidste gang.

Jeg har lukket mine døre i det hus, der rummer hele historien om min families forvandling for sidste gang. Jeg har ikke mere på "for sidste gang" kontoen. Og så alle min søns grædende venner. Og min ældste, der stadig er på efterskole i Danmark. 

“Hvorfor giver det mening?” Kunne du måske finde på at spørge. 

Det gjorde Annamette Fuhrmann i hvert fald. 

Hvad med børn, venner og exmand? 

Kære Annamette, dette svar er til dig. Du er selv blogger, mor og rimeligt vild. Og skrev, efter at have læst min kærlighedshistorie i 3 afsnit her på bloggen 1, 2, 3

"Hvordan har du gjort det sådan lavpraktisk? Med børn, ex mand og skolegang? Er det bare kommet af sig selv? Uden nogen større bump på vejen? En ting er, at du med det samme følte dig forbundet med din twin flame, med hvad med resten af familien. Jeg spørger af oprigtig interesse fordi...jamen, hvordan skærer man den kage?

I de første dage, hvor min søn glemte alt om, at han selv havde valgt at flytte til England og vendte ryggen til mig fordi alt var lort ifølge ham:  slips, sproget, uniformen, skolen, mig, mine ideer og England i det hele taget, havde jeg ærligt ikke lyst til at svare.

Her på 6. dagen, hvor han har haft sine første gode dage, kan jeg rumme at sige:  Uden bump på vejen? Ikke det, der ligner. Der er aldrig kørt nogle vilde ræs uden. 

MEN. Jeg ved, at han får verdens bedste uddannelse her. Engelsk som fremmedsprog. Projekt baseret læring, der forbereder til den virkelige verden, fremfor terperi foran tavlen. Og en skole, hvis største ambition er at finde hvert barns unikke potentiale. Og så den uddannelse, ethvert menneske får af at være i tomrummet.

 

At starte forfra.

At klare en krise og lære at finde venner og begå sig. Uanset hvor i verden, man er. For ikke at tale om den høflighed, de manerer og det hensyn til kvinder, som de engelske gentlemen er vokset op med og som derfor bliver naturligt for ham. 

Det betyder ikke, at han synes, det er ubetinget fedt med skrappe restriktioner for snapchat, messenger og facebook, mindre frie rammer og slips, uniform, lærere, man tiltaler med efternavn og høflighed og manerer i stedet for street talk og attitude. Men jeg er lettet. Jeg syntes, han blev alt for hurtigt voksen i Danmark. 

Det, som er så særligt ved en soulmate/twin flame forbindelse er, at tingene alligevel flasker sig. For det er uundgåeligt. Der er en ting, min gode ex mand og jeg altid har været enige om: Et fælles ønske om at give vores børn de bedste betingelser for udvikling.

Derfor var det også os, der flyttede ind og ud af huset i weekendeerne, da vi blev skilt. Så børnene skulle undgå det stress. Vi har ikke fundet nogen skole i DK, der har kunnet opdyrke og interessere vores yngste søn. Og da muligheden for at gå på måske den eneste skole i verden, der kan det, var vi også enige om det. 

Så det, der sker, når man møder sin twin flame, at der ingen tvivl er. Det bliver tydeligt, at der er både et sjæls-fællesskab og fælles livsformål. Og det er nødvendigt at bo sammen. Og så støtter omstændigheder og tilsyneladende tilfældigheder (synkronicitet), så det kan lade sig gøre.

Min ex mand og min nye kæreste kommunikerer og respekterer hinanden dybt.

Vi er alle sammen fælles om at ville børnene det bedste. Og i England er der mange flere og længere ferier og weekender, hvor Børnene kan være i Danmark hos far.

Første uge i England

De første dage følte jeg mig hjælpeløs. De fleste af mine ting var stadig i kasser. Jeg havde ikke fået bank konto eller mobil telefon endnu. Jeg turde ikke selv køre i bil i venstre side og med rette i den forkerte side af bilen.

Derfor tog min mand mig ud på daglige køreture med ham ved min side. Og i går hentede jeg selv Melvin i skolen og købte SELV ind i Sainsbury´s.

Jeg har mødt alle hans venner og kolleger. Og alle, der oplever os sammen ser, at vi er skabt for hinanden. Vi taler stadig dagligt om vores første møde på Skype, der var så chokerende og så uigenkaldeligt.

Jeg begynder at føle mig hjemme. Og voksen. Jeg ved, at jeg er det helt sted. Og jeg har kontakt til min blog, mine detoxere og mit fantastiske team online dagligt.

Den frihed, der er i at være selvstændig og have en online baseret business gør det hele meget lettere. Jeg er også ved at rekruttere nye mentorer til den engelske uddannelse og mentor trup, som min kæreste og jeg er ved at skabe sammen. 

Vi er ved at blande vores ting og vores liv sammen. Min holdning er, at vi IKKE kan eller skal eller må ændre på vores mænd. Med mindre, de selv beder om vores hjælp til at ændre sig. Min elskede ønsker, at vores hjem skal være fælles, og at jeg skal pege på de ting her, jeg ikke kan lide. 

Da han bor i et mande-mansion med et interessant mix af antikviteter, pompøse og tunge træmøbler og jagtbilleder, er jeg svært tilfreds med, at det nu kan blive udskiftet med ting, jeg elsker.

Derfor er de viktorianske møbler på vej på auktion. Mit kinesiske skab, mine billeder, spejle og yndlingsstole er kørt hele vejen fra Hornbæk og flyttet ind. Og vores selvhjælpsbøger gnider sig op ad hinanden i min bogreol.

Mine kosttilskud konkurrerer med hans om pladsen i køkkenet.

Og vi bruger en time hver aften på at reflektere på de tanker og følelser, der er kommet op i løbet af dagen i vores liv som par. Ingen af os har boet sammen med nogen i årevis eller elsket så betingelsesløst nogensinde.

Jeg er meget rørt over, at han rummer min lille, tapre teenage søn og min store dreng som om de var hans egne. Og bruger timevis på at forsikre dem om, hvor velkomne de er. Også med de mindre romatiske reaktioner, der hører den aldersgruppe til. 

Ps:

I næste blog skriver jeg om kemi fri maling, renset vand og alle de simple detox tips, vi bruger til at leve rent og rense ud her i England, som du kan kopiere, for at undgå fedende plastik, pesticider, giftige dampe og hormonforstyrrende hverdagskemi i børneværelser, drikke - og brusevand, madvarer og giftige tanker

Kys 

Ninka

Kommentarer (28)

 1. Anja Hansen på 22.03.2016
  Velkommen til UK Ninka
 2. Marie på 19.03.2016
  Mmmn..imellem al den giftfrie maling og selvrefleksion, kan du så ikke lige uddybe noget i den næste blog : hvordan retfærdiggør du over for børnenes far, at børnene pludseligt skal bo i et andet land? Du skriver, at I begge ønsker det bedste for jeres børn, men hvordan imødekommer du hans følelser, sorg og bekymring over at de nu bor så langt væk? Dette er ikke ment kritik, men en nysgerrig undren..
 3. Christina Pedersen på 17.03.2016
  Åh Ninka tak fordi du deler - også når det gør ondt og er svært i livet - det at du tør vise din sårbarhed flytter så meget hos så mange - TAK skønneste Ninka <3
 4. Renate Victoria på 17.03.2016
  Jeg er så rørt og fantastisk GLAD på dine vegne, kjære Ninka❤️❤️❤️ Og deres prosjekter er jeg sikker på vil forandre verden
 5. Gitte Pedersen på 17.03.2016
  Tillykke Ninka med dit nye liv - jeg ønsker dig al mulig lykke og støttende energi i din nye tilværelse i England. Tak for at vise os andre vejen til udvikling og ren levevis. Kys
 6. Kitten Karmen Gervang på 17.03.2016
  Kære Ninka,

  Jeg smelter endnu en gang her i Grønland.....kommer snart til Danmark.

  Mon der fortsat er mulighed for at være en del af mentor-teamet?

  Kram til jer.

  Jeg nyder at følge jer.

  Hilsen
  Kit.

  www.kit-terapeut.dk
 7. SisterDetoxVinterTribe Karishma på 16.03.2016
  Har det som Heidi Zink,

  Har i øvrigt læst din blog i 3 bidder, fordi jeg ikke ville være færdig hahahaha.
  Ønsker selv at tage lign. ryk.
  Har før boet 6 år i udlandet, og har en enorm længsel og kærlighed til både tysk og britisk engelsk... og at få mine kids med abroad.... somehow.
  Indtil videre er der ikke mere end nu Sønderborg og dernæst Skallerup klit Resort fra på søndag.. og så har min ex giftet sig med en american, så der er kommet lidt foreign culture indenfor.

  Tak for at dele som du gør.

  FULD Support - også fra mig.

  Det lyder så klogt at I dagligt reflekterer.... og fordøjer ALT DET SKØNNE.
 8. Anne Marie G på 16.03.2016
  Jeg ønsker dig held og lykke i dit nye land. Det er dejligt at prøve noget nyt. Livet er så kort, så det er bare om at prøve alt hvad der prøves kan. Gid jeg kunne være så heldig som dig, at min mand elskede mig så meget. Nyd det. Jeg glæder mig til at høre nyt fra dig. Stort knus fra mig
 9. Cathrine på 16.03.2016
  Takk for at du deler med oss <3 Du er så modig og til stor inspirasjon. Savner deg. kyss og klem, Cathrine
 10. Bitten Christensen på 16.03.2016
  Verden er så forunderlig for tre uger siden genoptog jeg og en tideligere relation vores kontakt. Vi klikkede øjeblikkeligt og jeg bor i Sverige og han i Colorado om en uge skal vi træffes i Amsterdam og at det føles som at jeg kommer til at bo i USA er mega skræmmende men som du siger Angsten skal ikke afholde en fra at gøre hvad hjertet kalder på. Når man elsker og kærligheden er stærk nok klarer den også det. Jeg har selv to voksne børn i Danmark. Det er det sværeste at lade børn tilbage. Jeg bliver så inspireret og føler en stor støtte ved at læse om din proces.
 11. Hilde på 16.03.2016
  Kjære Ninka

  Jeg er så vanvittig glad på dine vegne!

  Litt av ett eventyr du har begitt deg ut på! Det krever virkelig mot det du har gjort, å tørre å forlate alt det kjente og kjære og gå inn i noe nytt du ikke aner hvordan vil bli. Gleder meg sånn til å følge dere på veien videre. Sammen er dere dynamitt tenker jeg :) Hihi. Ta vare på hverandre og nyt... Størst av alt er kjærligheten!
 12. Celestine Andersen på 16.03.2016
  Tak for din smukke, dybe, rørende og inspirerende læsning!
 13. Mianne på 16.03.2016
  Tak Ninka for din ærlighed - at det ikke bare er sådan lige at Rykke til et andet land og få det hele på plads med det samme!!!! MEN SKØNT AT HØRE OG SE AT DET KAN LYKKES NÅR KÆRLIGHEDEN OG SELVÆRDET ER RAMMEN<3<3 KNUS
 14. Ragnhild på 16.03.2016
  Mennesker vil alltid stille spørsmålstegn med de valg du gjør når de ikke selv ville gjort det valget ut av ulike årsaker. Like mye som vi stiller spørsmålstegn ved andres valg. Men vi er ikke her på jorden for å leve hverandres liv - men å finne vår egen vei. Og inspirere andre, på den veien.

  Velkommen til landet jeg trodde var kaldt, vått og ugjestmildt, som viste seg å være VAKKERT og med en fantastisk menneskelig varme (og høflighet).
  Velkommen noen timer nordover! Jeg flyttet hit rett før jul med mann og fire barn. og ELSKER det<3
 15. Susanne Folmann på 16.03.2016
  Kæreste Ninka,
  You got to acclimate to your new environment
 16. Ditte Fribert på 16.03.2016
  ❤️ Dejligt at læse, at du ligeså "stille" er ved at komme på plads i din nye verden ❤️ Ønsker dig alt det bedste❗️
 17. ninka på 16.03.2016
  Tusind tak - jeres dejlige kommentarer har taget turen sammen med alle flyttekasser og følelser hele vejen over til England, hvor vi luner os ved dem.

  Kæmpe kram

  Ninka
 18. Irene på 16.03.2016
  Iiiiih Ninka, hvor er det skøn læsning!
  Ren næring til drømme. Og det er jeg ret god til.....men desværre ikke i nærheden af, at de skal blive til virkelighed....suk. Misundelig er jeg ikke, for jeg under dig/jer alt det bedste, men jeg ville ønske......
  Kys <3
 19. Cathrin på 16.03.2016
  Jeg bliver helt rørt over at læse din beretning. Det er så skønt at høre at livet kan være så smukt og godt.
  Tak fordi du deler.
 20. Mette Lindgren Helde på 16.03.2016
  Ninka, bliver så rørt over at læse om det svære som også er en del af din fantastiske rejse. Det gør dig endnu smukkere og stærkere at du deler så ærligt. Føler med dig/jer i denne forandringsstorm (har selv emigreret og der er mange sider af en sådan historie). I din dreng ser jeg min egen på samme alder, som handskes med sig selv og gør oprør og er så fin og følsom. Kærlighed til jer - glæder mig til at følge jer videre.
 21. Else Slagebro på 16.03.2016
  Allerkæreste Ninka! De allerkærligste vibes herfra - selv i de sværeste situationer er der altid nogen, der holder
  en hånd under én. ALT har sit løsning indbygget - kan det passe, at jeg har lært det på Detox?
 22. Lisa på 16.03.2016
  Jeg elsker din dybde og autencitet, og røres så meget af jeres twinflame relation ❤️
 23. Birgitte på 16.03.2016
  Søde kloge Ninka. Tak for update. Kærlighed til dig. Knus
 24. Jeanette Raagaard på 16.03.2016
  kæreste Ninka
  Sjovt en tudekiks jeg bliver når jeg læser Dine beretninger om din Rejse i kærlighedens og de fysiske rammers navn
 25. Bianca på 16.03.2016
  "Min ex mand og min nye kæreste kommunikerer og respekterer hinanden dybt" Det rør mig sådan. Måske fordi, der er kamp imellem min ex mand og jeg, og den længsel der er for harmoni især med børn involveret.
 26. Maria på 16.03.2016
  Dejlig læsning, selvom alt ik er rosenrødt hele tiden :) jeg har dyb respekt for det spring i har taget, det kræver mod og styrke i aller højeste grad :) sådanne valg kommer vel næppe uden en pris. Alt mulig held, lykke og kærlighed til jer :)
 27. Heidi Zink på 16.03.2016
  Jeg elsker dig ❤️❤️❤️
  Sidder bare med en stor lyst til at kramme dig......Kys❤️
 28. Espersen på 16.03.2016
  Kære Ninka: FULD SUPPORT!
  Jeg mødte min mand 3 juni 2015 - vi blev gift 7 november 2015 og vi fandt ud af vi var gravide 3. januar og venter barn d. 7 september
  3 og 7 - dejlige tal!
  Twin Love <3

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.