Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Succes Historier

Nanas rejse hjem

Nanas detox rejse startede tilbage i April’14. Jeg er så stolt over at have fulgtes med denne vidunderlige kvinde siden den gang og er taknemmelig for at have fået lov at støtte og guide hende i hendes udvikling. Ligesom jeg er stolt over at jeg nu kan dele Nana og hendes rejse med dig. 

Kan man få ens egen depression væk på en time?

Længsel

Jeg kan tydeligt huske hvordan jeg havde det før jeg startede på Detox dig smuk forløbet. Det er ca halvandet år siden. Jeg kunne næsten ikke vente til forløbet startede. Jeg vidste ikke om jeg kunne få tid til at følge med, med fuldtidsjob og mand og to børn. Men noget i mig kunne bare mærke at jeg skulle tilmelde mig. Jeg længtes efter noget jeg ikke vidste hvad var. Noget sagde mig at jeg ville finde det på forløbet.

Stress

Jeg havde i en lang periode været halvstresset og jeg havde slappet alt for lidt af og lavet alt for meget. I mit første forløb lærte jeg at slappe mere af og lytte til hvordan jeg i virkeligheden havde det.Og jeg havde det ikke godt. Det kom bag på mig hvor dårligt jeg egentlig havde det. Jeg havde dulmet følelsen af stress, udmattethed og overvældethed med for meget mad, Facebook og Wordfeud. Da jeg først blev klar over hvor stresset jeg var, blev jeg overvældet af følelser. Jeg fik bl.a. et angstanfald om natten, troede jeg skulle dø og det hele kørte rundt. Jeg meldte mig syg dagen efter. Senere blev jeg langtidssygemeldt fra mit arbejde. Det var rigtig svært at acceptere, men jeg oplevede en kæmpe stor støtte fra den lukkede Facebook gruppe man kommer ind i når man er på Detox dig smuk forløbet. Jeg har altid haft det rigtig svært med at spørge om hjælp. Jeg skal da bare klare det hele selv. Specielt de svære følelser. Jeg skal holde facaden og ikke vise at jeg er sårbar. Det er stadig svært, men jeg er ved at lære det. Jeg har flere gange rakt ud og spurgt om hjælp i gruppen, og jeg er blevet grebet og hjulpet hver eneste gang. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende. Den støtte og samhørighed der er i gruppen, har gjort at jeg har turdet give slip på og delt rigtig mange hemmeligheder og sårbare områder i mit liv.

Selvsabotage

For 2 uger siden var det selvsabotage-ugen. Det betyder at vi på Detox dig smuk forløbet, skulle lave en øvelse der hedder Selvsabotageøvelsen. Vi skulle finde ud af hvorfor vi saboterer os selv i forhold til det vi ønsker. F.eks. ved man jo godt at for meget sukker ikke er godt for en, men hvorfor er det det er så svært at lade være alligevel? Det kan selvsabotageøvelsen hjælpe med. Jeg lavede faktisk øvelsen 3 gange over 3 forskellige emner i mit liv som jeg saboterer. Det var helt vildt så mange indsigter der kom frem. AV! Det gjorde ondt at være tilbage og mærke nogle ting fra barndommen, som jeg havde glemt (fortrængt). Men sikke en vild process. Faktisk har jeg rodet rundt i de tanker og følelser i to uger efter. Mine stresssymptomer blussede meget op både i selvsabotageugen og ugen efter. Jeg havde heldigvis alle redskaberne jeg har lært på Detox dig smuk og skruede op for selvkærligheden og ned for præstationerne. Det gjorde mig mere rolig, men jeg kunne alligevel mærke at mine tidligere depressioner kikkede frem. Jeg har flere gange i mit liv været deprimeret i perioder, men er kommet igennem det uden antidepressive piller (bortset fra naturlige perikon, der er en rod der bliver brugt mod depression i bl.a. Tyskland) Men nu kunne jeg mærke de velkendte depressive symptomer igen.

Gammelt mønster

Men så skete der så noget nærmest magisk. Jeg gik en lang tur rundt om Damhusengen og trak vejret helt ned i maven. Det er så dejligt for mig at gå lange ture. Her kan tankerne flyde frit. Ingen distraktioner, mobiler og andre forstyrrende elementer. Bare mig og naturen. Jeg gik og tænkte ... tænkte det hele igennem. Jeg havde pludselig lyst til at dykke ned i mine depressive tanker og følelser der tungt fyldte hele kroppen. Jeg har lavet selvsabotageøvelsen så mange gange, at jeg kunne huske nogle af spørgsmålene i hovedet og jeg var pludselig i gang med at spørge ind til depressionsfølelsen. AV! Der gik ikke lang tid og mange spørgsmål før jeg så mit mønster klart. Mit mønster der kommer helt tilbage fra barndommen. Tænk, jeg fandt ud af at grunden til at jeg får depressionsfølelser og tanker er, at jeg ved at have de følelser, føles det som om jeg bedre kan få min mors omsorg og opmærksomhed! Ubevidst har jeg følt at jeg ikke kunne være glad og få min mors omsorg og opmærksomhed på samme måde som når jeg er deprimeret. Når jeg er glad og sprudler af energi føler jeg (ubevidst) at hun ikke kan rumme mig og at jeg ikke er elsket. Det var mine ubevidste gamle tanker og følelser der kom frem og har intet med virkeligheden at gøre (ingen grund til dårlig samvittighed, mor).

Tryghed

En anden ting der også spillede ind var at jeg har været deprimeret en del gange i mit liv og jeg fandt i går ud af at det på en måde giver mig noget tryghed at være deprimeret. Noget genkendt. Og hvis der er noget jeg har brug for lige nu, så er det tryghed. Denne periode i mit liv er så vild og utryg fordi jeg står på kanten af min komfortzone dagligt og er ved at forandre rigtig mange ting i mit liv. Så det er så logisk at jeg ubevidst har givet mig selv tryghed, ved at falde i den velkendte depression.

Medfølende mor for mig selv

Det er så vildt for mig at have fundet frem til det her. Jeg græd på min gåtur. Det gjorde ondt at finde ud af hvad det handlede om. Jeg har heldigvis lært på Detox dig smuk, hvordan jeg kan være mor for mig selv, så jeg ikke behøver at gå at vente på at nogen eller noget udefra kan fylde mig op på den måde jeg har brug for lige i det øjeblik jeg har brug for det. Så jeg begyndte at tale kærligt og medfølende til mig selv der på turen (godt der ikke var så mange andre ude at gå :-)) Jeg gav mig selv medfølende og omsorgsfulde ord og forsikrede mig selv om at jeg er elsket lige meget hvilket humør jeg er i. Jeg må gerne være glad og sprudlende. Jeg må gerne være ked af det. Jeg må gerne have alle de følelser jeg har. Jeg er elsket alligevel. Jeg blev ved med at give mig selv det jeg havde brug for, og da jeg kom hjem fra gåturen, følte jeg mig fyldt op af frisk luft og kærlighed.

Indre glæde

I løbet af et par timer kunne jeg pludselig mærke lidt indre glæde der boblede frem helt indefra. Det smittede af på min mand og børn og vi grinede rigtig meget da vi spiste aftensmad. Jeg sov rigtig godt og dybt og jeg vågnede af mig selv næste morgen med lykkebobler i mit hjerte. Jeg gav slip på et meget uhensigtsmæssigt mønster i mig. Et jeg har båret på hele mit liv. Som jeg sikkert har skabt fordi det var nødvendigt for mig dengang. Men nu er det en anden tid og jeg har ikke brug for det mere. Jeg føler mig let og fri. Mine udfordringer er nøjagtigt de samme som før min gåtur, men jeg har nu den indre boblende glæde og ser ikke tungt, men let på det hele. 3-4 dage efter denne oplevelse har følelsen af depression banket på flere gange om dagen, men hver gang talte jeg medfølende til mig selv og føler nu at jeg kan få mig selv op og ud af de depressive tanker og følelser. Det virker for mig.

Jeg er så taknemmelig for alt jeg har lært på Detox dig smuk. Jeg har fundet det jeg har længtes efter siden jeg var barn. Nemlig MIG. Nu er jeg mere MIGSELV end jeg nogensinde har været. <3

Fejres med sunde kugler

Det skal da næsten fejres med disse lækre og nemme romkugler uden sukker, mælk eller gluten. En rigtig god erstatning for almindeligt juleguf: www.nanabanana.dk/dadelkokos-kugler-velfortjente-fredags-kugler. Like og følg min blog og få flere opskrifter, billeder og reflektioner fra mig.

Mit kald

Det sidste år er jeg kommet så tæt ind til mig selv og det jeg i virkeligheden er god til og elsker at lave. Det er at fotografere og at være alternativ behandler. Ja! Jeg har fundet mit kald. Jeg har brugt min ferie og fritid på at tage en uddannelse til biodynamisk kraniosakral terapeut. Jeg er virkelig kommet hjem. Jeg har allerede haft en del i behandling og hjulpet med hoftesmerter, ADHD, piskesmæld, klaustrofobi mm. Det er også godt til bla. smerter i kroppen, rygproblemer, spændinger mm. Det er en meget blid og subtil behandlingsform der passer ekstra godt til særligt sensitive, da det hele foregår på kroppens egne præmisser. Jeg vil elske at give dig en behandling. Læs mere på min hjemmeside: www.bkst.dk

P.s. Har du også brug for at finde roen i hverdagen og rykke tættere på dit kald? De redskaber, ritualer og støtte du får på detox dig smuk, vil give dig den bedste grobund for ro. Læs mere HER.

 

 

Kommentarer (21)

  1. Nana på 10.12.2015
    Tusind tak for de fine ord i din intro, Ninka ❤️❤️❤️
  2. Ninka på 10.12.2015
    Nana❤️❤️❤️❤️❤️
  3. Heidi på 08.12.2015
    Skønne smukke Nana.
    Du er den vildeste inspiration.
    Tak ❤️ Og glædelig jul ❤️
  4. Nana på 08.12.2015
    Tusind tak kære Sisse
  5. Sisse på 08.12.2015
    Nemlig Nana, de sorgfulde tanker er også en del af os, og når vi først lærer at rumme "the dark side" af vores væsen, så kommer vi til at føle os som et helt menneske.
    Jeg er imponeret over din udvikling og din selvindsigt. Virkelig smukt at have været vidne til.
  6. Rikke på 08.12.2015
    Nana ❤️
  7. Nana på 08.12.2015
    Tusind tak ❤️❤️❤️

    Jeg ville egentlig også gerne have denne dejlige opskrift på glutenfri og rigtig lækre æbleskiver: http://www.nanabanana.dk/glutenfri-aebleskiver-mums
    Jeg kan godt lide at de er helt fri for hvedestivelse og andre ting
  8. Karina på 08.12.2015
    Åh Nana.
    Du er så skøn, dejlig og super autentisk.
    Din måde at kigge indad, reflektere over tingene er dybt inspirerende.
  9. Maria på 08.12.2015
    Knus og kærlighed Nana :-)
  10. Nana på 08.12.2015
    Kære Kirsten Heidi,
    Hvor er jeg glad for at du kan genkende dine egne mønstre i mit indlæg. Jeg håber du har mod på at bryde ud af dem og tage livet ind <3
  11. Nana på 08.12.2015
    Kære dejlige kvinder,
    Tusind tak for jeres ord. Jeg er så glad for at I kan føle jer inspireret af min egen rejse. Der er så meget styrke når vi kvinder rejser sammen. Tak for at jeg er en del af den rejse.
    <3
  12. Ullamari N. Christensen på 08.12.2015
    Tusind tak kære Nana for den intense ro din blog fylder mig op med. Tak for din måde at beskrive din historie på. At læse hvordan du har gjort en kæmpe forskel FOR DIG SELV. At vide du har ført dig selv hen til hvor du er i dag og se de skønne billeder, får mig til at falde dybt ned i roen. Tak at du viser hvordan jeg kan rykke mig og min familie automatisk rykker med. Det har været en glæde at være i samme gruppe som dig. TAK ❤️
  13. Else Slagebro på 08.12.2015
    Hvor er det dog underfuld og livsbekræftende læsning Nana. Jeg genkender i den grad det, du oplevede på vej rundt om Damhussøen: At acceptere sin indre tilstand og være ok med den og tale trøstende ord til den - fremfor at tro at den er kommet for at genere en - finde man ud af at den kommer med et vigtigt budskab - at det er ikke håbløst - at vejen ind, er vejen ud. Du er bare sådan et lysende eksempel på det. 1000 TAK for dig og for alle dine skønne fotos, som du har lagt ind i vores skønne tribe
  14. Anna Ronja Rosenberg på 08.12.2015
    Wauw Nana - tusind tak for din hudløse ærlighed og refleksion! Jeg er SÅ glad for at følges med dig ❤️❤️ Og taknemmelig for at vi to har mødt hinanden irl. Kys og kærlighed ❤️
  15. Pernille Bovesse på 08.12.2015
    Fantastisk rejse, smukke Nana <3 Meget inspirerende. Tak <3
  16. Kirsten Heidi på 08.12.2015
    Skøn fortælling ❤️ Og du rammer mig flere steder. Et sted, hvor jeg nu (længe har været...) står for tur, er, at tage din vej og gøre den til min. Ved, at jeg har guld at finde, i min "depressive" tilgang (holden fast i passiviteten) til livet! Jeg er nået rigtig langt i min egen udvilking, men har nu længe kigget på og igennem passiviteten. Jeg ser den, jeg ser, at den bremser mig og holder mig tilbage. Jeg ved, at "den" er på spil, at den er klog og drilsk, MEN alligevel kigger jeg lidt skræmt på "den".... "Den" holder mig "fanget" men også tryg! Tak for reminder, dit spejl og din fortælling
  17. Yara på 08.12.2015
    Nana, LOVE U❤️❤️tak for en hudløs, ærlig blog og hvor det rammer plet mange steder
  18. Ditte Fribert på 08.12.2015
    Kære Nana ❤️
    Feeeed fortælling! Sikke en skøn udviklingsrejse, du dér har ført dig selv igennem. Tusind tak for at dele den, og inspirere mig til at gøre "det samme". Jeg skal først starte hér til januar, kan bare ikke vente! Tror min historie kommer til at ligne din, det er i hvert fald de samme ting, jeg skal tage fat i, som DU har gjort
  19. Nana på 08.12.2015
    Tusind tak kære Lærke og Camilla
  20. Camilla på 08.12.2015
    Fantastisk fortælling, Nana
  21. Lærke zimakoff på 08.12.2015
    Dejligste Nana, din dybde og vilje til at kigge indad er fantastisk inspirerende. Jeg elsker at følge din rejse ❤️❤️❤️

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.