Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Succes Historier

Marias historie om at "gå til detox"

Maria er en af de virkelig garvede detox søstre, som jeg værdsætter utrolig højt. Det er en gave for mig, og gruppen, at detox livsstilen er så dybt forankret i hende. Hendes livsglæde og visdom bobler i bogstaveligste forstand ud over os… og nu dig.

 

Fra selvkritik til selvkærlighed

For nylig var der en veninde, der sagde til mig, at det var så skønt og inspirerende for hende at se, hvor meget jeg i dag står ved mig selv. Og jeg kan kun sige, at det også føles fantastisk. Jeg føler i dag en ubeskrivelig glæde ved livet og ved mig. Og jeg er dybt taknemmelig over, at jeg for halvanden år siden klikkede ind på detox-forløbet.

Hvorfor detox

Mit mål, da jeg startede på detox var, at jeg gerne ville tabe mig, og jeg tabte mig også fem kg. Indenfor den første måned. Men i dag er det at tabe sig kun en del af det, jeg oplever værdifuld ved at ”gå til detox”. Ja, detox-tankerne er i dag blevet så integreret del af min hverdag og mit liv, at jeg kalder det at gå til detox.

Jeg har først og fremmest fundet tilbage til mig, efter i nogle år at have befundet mig på en vej, der ikke tjente, løftede eller fyldte mig med den glæde og tilfredshed, som jeg længtes efter.  Og hvordan jeg fandt helt hjem til mig efter at være faret vild, vil jeg gerne løfte sløret for i denne blog.

Krop, sjæl og sind i alarmberedskab

Inden jeg startede på detox var jeg så stresset og udbrændt, at jeg i dag godt kan forstå, hvorfor min krop holdt fast på de ekstra kilo, som jeg bar rundt på. Den var i alarmberedskab døgnet rundt. Jeg havde i mange år presset den til det yderste.  Jeg var sådan en, der knoklede og aldrig gav op, og jeg var kun tilfreds, hvis jeg var blandt de bedste. Det er ikke tilfældigt, at jeg har tre uddannelser og et utal af kurser. Jeg har altid været utrolig flittig og ekstrem arbejdsom. Men det jeg overså i denne stræben efter at være den bedste udgave af mig var, at jeg ikke var den bedste mor for mig selv. Jeg gav ikke mig selv den ro og egenomsorg, jeg havde brug for.

Egenomsorg af indre barn og bedre mor

I dag er jeg meget opmærksom på, hvordan jeg fylder min hverdag med glæde, nydelse og aktiviteter, der løfter og beriger. Og det fantastiske er, at jo bedre mor, jeg er for mig, jo bedre mor er jeg også overfor mine egne børn. Og jeg er dem uendelig taknemmelig for det uundværlig spejl, de har været i mit liv gennem de sidste 16 år og den unikke kærlighed, der er mellem os.

Holistisk forløb, støtte og soul tribe

Jeg havde arbejdet med mig selv, inden jeg gik til detox, MEN det var ikke på den holistiske måde, som jeg mødte på detox-forløbet, og det gjorde en afgørende forskel på mig. Ligesom det fællesskab, jeg mødte blandt de andre detox-kvinder var og er helt unik. Den kærlighed, støtte og samhørighed mener jeg er essentiel for alle, der står i en livsforandrende proces. Og jeg kan i dag glæde mig over flere personlige og livsbekræftende møder med de andre kvinder

when you meet someone from you soul tribe, it feels like home

Accept, ro og anerkendelse

Jeg har siden, jeg var 12 haft et meget stort fokus på min krop. Jeg begyndte på dette tidspunkt at føle mig stor, og denne besættelse af vægt stoppede først, da jeg begyndte på detox.

I dag vejer jeg mig sjældent, fordi jeg har erkendt, hvor stressende det for kroppen og psyken. Det er et unødvendigt pres, som ikke fører noget godt med sig. Og fakta er, at en stresset krop sjældent smider kilo. Tværtimod holder den på dem, fordi den konstant oplever at være i fare.

Jeg har erstattet den konstante vejning med ro, mediation, sun gazing, hengivelse, fordybelse, nydelse og daglig kontakt med naturens rytme og cyklus. I stedet for at være efter min krop løfter jeg den med anerkendende og taknemmelige tanker. Min krop er en afspejling af mit indre. Den måde, vi taler til os selv på, bliver vores indre barns stemme.

Jeg elsker min krop, og jeg passer godt på den. Jeg er sund, lækker, smuk og fyldt med energi

Høj bevidsthed, taknemmelighed og opmærksomhed

Jeg oplevede under detox-forløbet, at min bevidsthed flyttede sig. Noget helt essentielt i den proces har været opmærksomhed på, hvilke tanker, jeg vælger at lade mit indre være fyldt af.  Det at sige bekræftende ord til sig selv løfter mere end noget andet. Eksempelvis starter jeg hver morgen med at kigge mig i spejlet og sige ”jeg elsker dig”. Og i situationer, hvor jeg oplever usikkerhed, så fylder jeg mit indre med ord, der løfter ”jeg er tryg” og ”jeg er beskyttet”.

Lige så betydningsfyldt har det været, at jeg i dag udtrykker taknemmelighed hver dag. Det har i den grad rykket mit fokus, og jeg får hver dag øje på nye steder i livet, hvor jeg er utrolig heldig og privilegeret. 

Jeg tænker også, at det er denne nye måde at møde mig selv og verden på, der gør, at jeg nu indfrier en masse drømme og længsler. Bl.a. gik jeg her i sommerferien caminoen, som er en pilgrimstur i Spanien. Det var en smuk tur, som harmonerede godt med min indre rejse.

Der er altid noget at være taknemmelig for

Tillid og hengivelse

Jeg vil gerne dele en sætning med jer, som jeg er blevet introduceret for under detox-forløbet, og som har stor betydning for mig. Det er sætningen ”Alt er som det skal være”. Jeg har erstattet kamp- og flugt tilstanden med en tro på, at der er en højere plan - også selv om jeg ikke umiddelbart kan få øje på den. Tidligere ville jeg gerne have, at det gav mening i nu’et. Det er ikke vigtigt for mig mere. I stedet har jeg valgt at følge livets flow, og jeg stor-elsker at hengive mig til den. Det gør tilværelsen og dagligdagen Så meget sjovere og mere givende. 

Jeg har tillid til universet og accepterer, hvad er

Ritualer, nydelse og glæde

Da jeg i sin tid startede med detox-forløbet fulgte jeg programmet il punkt og prikke. I dag har jeg fundet den balance, der passer godt til mig, og det er SÅ integreret i min hverdag, at det føles som om, jeg har levet på den måde altid.

Sund og energifyldt start på morgenen

Jeg vil her nævne de vigtigste. Jeg starter hver morgen med at drikke et glas vand med fiber (ofte kværnet hørfrø og chiafrø) og en ske fiskeolie.

Herefter laver jeg en grøn smoothie (som er lyserød i farven, fordi jeg tilføjer blåbær), og her bruger jeg de frosne økologiske grøntsager, som jeg har i fryseren. Det kan eksempelvis være spinat, kål eller broccoli. Derudover tilføjer jeg altid krydderurter, som generelt har mange antioxidanter og stoffer, som renser og reparere. Jeg bruger som regel persille, men der er masser af urter at variere med. Jeg supplerer også min smoothie med blåbær, lime og ingefær. Ingefæren hjælper med at øge forbrændingen og har ligeledes den egenskab, at den tager sukkertrangen. Og i det hele taget er jeg fuldstændig vild med ingefær. Bruger den også, hvis jeg er lidt sløj eller kan mærke, at der er en forkølelse på vej, men det er en helt anden snak.

Jeg drikker min smoothie sammen med mine kost-tilskud. 

Sidst men bestemt ikke mindst, så drikker jeg altid en kop med grøn the om morgenen. Jeg drikker den grønne the, der hedder ActiGreen Original Green Tea Powder. Den kan jeg på det varmeste anbefale.

Ups, jeg var lige ved at glemme en vigtig del af mit morgen-ritual. Jeg har lært, hvordan man laver verdens letteste og sundeste deodorant.

Jeg forsøger at leve så kemifrit, som overhovedet muligt og faktisk har jeg aldrig brugt deodoranter direkte på huden, da jeg altid har oplevet det ubehageligt. Men efter jeg har fundet ud af, at lave min egen deo, ja, så smører jeg den gladelig på huden hver morgen. Og DEN VIRKER fantastisk.

Deodoranten indeholder økologisk kokosolie og natron:

2 spsk økologisk kokosolie

1 spsk Natron (vigtigt, du bruger Natron ikke bagepulver, der har syre i)

Bland massen sammen og hæld det på et lille glas. Tag en smule på fingeren og smør under armen. Den lugter ikke - andet end en let kokosduft, den fedter ikke, når den lige er trængt ind - Og vupti du vil opleve, at enhver svedlugt forsvinder, og du kan samtidig glæde dig over, at du ikke tilfører din krop skadelig kemi.

For øvrigt er kokosolien et vidundermiddel, som kan bruges til fantastisk meget. Jeg bruger den også til at lave min egen tandpasta og til at skylle munden med.

Indre Urkvinde - Moder Jord - at forbinde sig til naturen

Der er et ritual, som har en særlig betydning for mig, idet jeg har dyrket den, siden jeg var helt ung, og det er at bade hele året - uanset temperaturen i vandet. Det startede med, at jeg som teenager læste, at det var sundt at afslutte sit brusebad med en kold dukkert, så det gjorde jeg en del år, indtil jeg erstattede det kolde brus med en kold dukkert. Og i dag er det sådan, at jeg SLET ikke kan undvære det. Min krop, sind og sjæl bliver aktiveret på en måde, der er ubeskrivelig skøn, og jeg kan nærmest mærke endorfinerne danse i min krop, når jeg hopper i det kolde vand. Og jeg elsker den måde at forbinde sig til naturen på og sig selv. Det er min overbevisning, at jo mere, vi fjerner os fra naturen, jo mere fjerner vi os fra os selv. Vores forfædre var naturfolk, levede og indgik i naturens cyklus og rytme. Dette behov er stadig iboende i os.

Rigtig glædelig kemifri jul

Jeg vil slutte af med at ønske jer alle den skønneste jul. Jeg elsker julen og alle de traditioner, der følger med. Og det er en god tid til at fordybe sig i gode aktiviteter som julebag (herhjemme uden gluten og sukker), lave dekorationer, pynte juletræs, smelte lys mm. Og efter, jeg er starter på detox, har jeg indført lidt flere juletraditioner, som bl.a. handler om bare tæer i sneen, rulle sig uden tøj i det kolde hvide sne. Og så skal vi selvfølgelig i vandet både juledag og nytårsdag.

Tak fordi I læste med, og har I nogle kommentarer eller spørgsmål, så er I meget velkommen til at byde ind. I kan følge mig på instagram på malou_gejsing og så har jeg en hjemmeside, der hedder livskildeterapi.

Kærligst Maria

P.s. Vil du have hjælp ud af det alarmberedskab din krop og sjæl er fanget i?  Gør som Maria og ryk dig fra frygt og pligt til nydelse og tillid med detox dig smuk. Læs mere om forløbet HER.

Kommentarer (32)

  1. Maria Olesen på 13.12.2015
    Tak søde Karina <3
  2. Karina på 08.12.2015
    Så smukt og sejt Maria.
    Dejlig indsigt i en del af dit univers.
  3. Maria Olesen på 08.12.2015
    Mette.. Du er SÅ velkommen tilbage <3 Som du skriver, så bliver man selvkørende, men der er samtidig noget skønt ved at gå til detox og være i det fantastiske fællesskab af skønne vidunderlige kvinder <3
  4. Maria Olesen på 08.12.2015
    Elisabeth... Mit hjerte svulmer over af kærlighed og glæde <3 <3 <3 Tak <3
  5. Elisabeth Olesen på 08.12.2015
    Min søde, dejlige lille pige. Jeg er så glad for, du er nået så langt, i dit arbejde på, at lære dig selv at kende, og hvad der er godt for dig. Du har haft mange hårde år, men du har knoklet for at blive fri, og nu udstråler du livsglæde og en stor ro. Jeg er stolt af dig. Knus.
  6. Mette på 07.12.2015
    Tak for inspirerende blogindlæg :-).
    Det får mig virkelig til at tænke tilbage på min rejse på detox dig smuk og savner triben<3. Mine 2 forløb har været med til at ændre mit liv. Måske skulle jeg vende tilbage i det nye år? Selv om Ninkas forløb gjorde mig selvkørende, som hun lovede;-). Alle ritualerne er fantastiske, så det er skønt lige at blive mindet om dem allesammen igen. Elsker DETOX.. Glædelig jul <3..
  7. Maria Olesen på 06.12.2015
    Annie.. Du er en kæmpe gave i mit liv <3 Jeg er SÅ taknemmelig for at have dig i mit liv <3 Tusind tak for dine ord som, som betyder ALT <3 <3 <3
  8. Annie på 06.12.2015
    Maria min fantastiske og smukke veninde... Endnu engang beviser du hvor utrolig nærværende, vedrørende og hjertelig du er i alt hvad du gør ❤️ Er så taknemmelig for at have dig i mit liv
  9. maria Olesen på 06.12.2015
    Yara.. Hvor er du sød <3 Ja, jeg har bragt det frem, som har haft størst betydning indeni mig <3 Noget af det vigtigste, jeg har lært på detox er, at vejen til lykke og glæde slet ikke er så kludret og kompliceret, som jeg tidligere troede/gjorde det til <3 Tak for dine skønne ord, som varmer <3
  10. maria Olesen på 06.12.2015
    kære Else, det var denne blog, jeg selv savnede, da jeg på et tidspunkt for vild i livets vej. Vi kan komme SÅ langt med taknemmelighed, tillid og dejlige affirmationer <3 Tusind tak for dine ord. De varmer <3
  11. Yara på 06.12.2015
    Maria, maria❤️❤️love u! Tak, tak for en fantastisk , inspirerende blog og hvor er du fantastisk til at fortælle , hvad vi laver på detox
  12. Else Slagebro på 06.12.2015
    Maria - Tak for et underskønt blokindlæg. Det er SÅ nærende for ens sjæl at læse om, hvad Detox livsstilen gør for dig. Hele din accept og tillid til Universet er bare guld
  13. Maria Olesen på 06.12.2015
    Tak søde Ninka <3 Og tak for dig <3
  14. Ninka på 06.12.2015
    Vidunderligt smuk og inspirerende blog ❤️❤️❤️
  15. Maria Olesen på 06.12.2015
    Christina... Dine ord varmer. Af hjertet tak <3
  16. Maria Olesen på 06.12.2015
    Erik.. Tusind tak for din respons :) Jeg er også vild med citronsaft. Den kan også bruges til rigtig meget. Tak fordi du deler :)
  17. Maria Olesen på 06.12.2015
    Kirsten Heidi.. Tusind tak <3 Ja, jeg har været med en del gange efterhånden, og jeg lærer noget nyt hver gang :)
  18. Maria Olesen på 06.12.2015
    Anna.. Så dejlgt at høre. Jeg er også vild med mit morgen-ritual, som er fuldstændig integreret i mig. Kan slet ikke undvære det :)
  19. Maria Olesen på 06.12.2015
    Renate.. Nemlig "Alt er, som det skal være" og "du er, som du skal være " <3 <3 <3
  20. Christina på 06.12.2015
    Hvor er du bare en spændende og mega inspirerende detoxer! Tusinde tak fordi du deler al din erfaring, super gode og brugbare tips og ikke mindst DIG og dit lys
  21. Erik Schou på 06.12.2015
    Tak for godt indlæg. Som du skriver er Natron godt til mange ting bla. for meget mavesyre og deodorant. Bagepulver og Natron er slet ikke nær det samme, som du rigtignok skriver. Det er på Engelsk det forveksles ! Jeg bruger også en anden deodorant.....Citron saft......Pres lidt frisk citronsaft ud på fingrene og gnid under armene og vuela ingen grim lugt !
  22. Kirsten Heidi på 06.12.2015
    Det er SÅ skønt, berigende og bekræftende at læse om dig, din rejse og dit virke :) Der er så meget mere at hente for en "nytoxer" som jeg selv ❤️
  23. Anna Ronja Rosenberg på 06.12.2015
    Årh Maria - tusind mange tak! Virkelig skøn læsning og jeg havde lige netop brug for at høre om et morgen ritual - tak for inspirationen! ❤️❤️❤️
  24. Renate på 06.12.2015
    ... Resten av kommentaren forsvart. Men takk for et inspirerende blogginnlegg:-) God og velsignet jul til deg og dine!
  25. Renate på 06.12.2015
    Takk, så var det akkurat det jeg hadde behov for å høre og manifestere i dag: alt er som det skal være, og 'Jeg elsker meg selv'
  26. Nana på 06.12.2015
    Kloge dejlige smukke Maria
  27. Maria Olesen på 06.12.2015
    Gitte.. Det er jeg glad for at høre. Jeg stor-elsker min kemifri deo <3
  28. Maria Olesen på 06.12.2015
    NB. Lige en rettelse til min instagram. Den hedder nu mariagejsing :)
  29. gitte på 06.12.2015
    Hej Maria
    af hjertet tak for dine råd. Jeg gik i går og tænkte at det første jeg ville spørge om når jeg starter på detox til januar er hvad jeg udskifter min deo med :) så en stor tak for dit inspirerende indlæg.
    kh Gitte
  30. Maria Olesen på 06.12.2015
    Tusind tak Linda og Lærke <3 <3 <3
  31. Linda Verman på 06.12.2015
    Du er bare så sej og meget inspirerende.
  32. Lærke Zimakoff på 06.12.2015
    Du er så sindssygt inspirerende smukke. Du stråler ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.