Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Succes Historier

Detox forvandling: Ritualer, grounding, indre stemme, helhed

spirituel, sårbarhed, uro indeni, madmisbrug, bekræftelse fra andre, eget potentiale, visdom, afmontering af tanker og mønstre, hengivelse

Fenja er et utrolig dragende og spirituelt menneske, jeg er så dybt berørt over at have fået lov at være en del af den vilde rejse hun har været på. Det er mindblowing, så meget hun har rykket sig på det seneste forløb. Tak for dig smukke Fenja.

Fra afhængig uselvstændig lille pige 
- til kvinde med sårbarhed og tro på fremtiden 

Tænkt at få lov at blogge for den kvinde jeg har beundret de sidste 8 år! DET er stort kan jeg fortælle dig. Jeg har sådan glædet mig til du vil læse med. 

Hvem er denne kvinde så?

Jeg hedder Fenja. Jeg er 27 år bor i København. Til dagligt studerer jeg til psykomototrisk terapeut i Hillerød. Udover det, går jeg på den mest fantastiske skole indenfor healing, clairvoyance og kanalisering. Detox processen hjælper mig på en del af min rejse. Jeg vil tage dig med indenfor og dele et udsnit af min historie med dig. 

Lad mig fortælle dig lidt om hvad der kan gøre mig helt ualmindelig glad indeni. 

Det er f.eks. prikker, indianere, afrikansk dans, spiritualitet, mad, efterår, citroner, mayonaise, striktrøjer, perfekte avokadoer, at blive nusset på ryggen, astrologi og meget mere.

Men hvem er jeg også? 

Jeg er også en kvinde som altid har været lidt for meget, lidt for lidt, lidt for ærlig, lidt for frembrusende, lidt for underlig og lidt for sensitiv i mine egne og andres øjne. 

Jeg har altid været meget usikker og styret af hvad andre tænkte om mig. Jeg har hadet mig selv og min krop så inderligt i mange år. Lige siden jeg var barn faktisk. Jeg følte mig dybt forkert, Jeg havde en uro indeni. Jeg var tidligt udviklet og flov over min krop. Jeg har altid haft lidt ekstra kilo (Undtagen den periode, hvor jeg sultede mig selv af kærestesorg og dengang jeg løb 5 km. hver dag og spiste gulerødder døgnet rundt). Det var ikke lykken.

I mange år har mit liv været fyldt af had til min krop, en flovhed over at være mig, depressioner, angstanfald, spiseforstyrrelser, selvmordtanker, stress, misbrug af mig selv, selvdestruktiv adfærd, afhængig af bekræftelse fra mænd, løgne over mig selv og dem tættest på mig. Jeg drømte så inderligt om at være noget andet end jeg var. Samtidig kunne jeg mærke mit eget potentiale og den power som brænder indeni mig. 

Jeg har lige siden jeg kan huske, haft en følelse af, at jeg ikke hører til i den her verden. Der var separation inde i mig. Jeg har vidst at, der fandtes mere, noget andet, noget dybere end det ”gængse”. Jeg var et sensitivt barn med en dyb spiritualitet og visdom i sjælen. Men jeg har ikke stolet på de ting jeg mærkede, som egentlig var en enormt fin intuition, en stor åndelig kontakt, en power og en dyb empati og visdom som langsomt blev overtaget af nogle tunge erfaringer, mønstre og oplevelser. Mit liv har været ekstremt på mange punkter.

Vendepunkter

Sidste år tog livet en ny drejning. Jeg sad med en diagnose i den ene hånd og et tilbud om en spirituel uddannelse i den anden hånd. Det var to verdener og jeg kunne mærke at længslen mod det spirituelle i mig, skulle have plads. På det tidspunkt startede også min rejse med detox. 

Det var – og er som at starte forfra. Lære på ny. Hvordan har JEG lyst til at leve. Hvad synes JEG er rigtigt for mig? Afmontere mønstre og tanker og revurdere alt. Det er en sårbar rejse som jeg, selvom jeg har været i gang længe, føler jeg lige er begyndt på. 

Livet handler lige nu for mig om, at stå ved mig selv, også selvom jeg ikke ved 100 % hvem jeg er. Og det er okay. Mon der egentlig er nogen af os som gør det. Detox er en rejse tilbage til sig selv gennem selvkærlighed. 

Afhængighed og kontrol 

Mad og krop har som sagt altid fyldt meget. Jeg har stadig stort fokus på mad. Jeg er enormt bevidst om hvad jeg indtager og nogle vil måske mene jeg er fanatisk.  ”Går du ikke glip af alle de fantastiske ting i livet” spørger folk tit. Nej. Jeg synes lige præcis det modsatte faktisk. Det er sund, ærlig, kærlig og ren mad, og jeg under mig selv det bedste. Men når man gennem et helt liv har haft restriktioner, misbrug af mad, overspisning, bulimi, så er det ikke nemt at slippe de tanker igen. De er indgroede. Jeg har skammet mig over min afhængighed af mad, og jeg har overtrænet og taget afføringsmidler for at kompensere for den enorme mængde mad jeg kunne indtage. Det er så svært at turde give slip og stole på min krop og dens budskab og ikke erstatte det ene misbrug med et andet, som mænd og bekræftelse derfra i mine yngre år var. 

Jeg får stadig tanker om at spise så lidt som muligt så jeg taber mig, presse mig selv så hårdt som muligt for at tabe mig osv., men en stresset krop fungerer ikke på den måde. 

Indimellem overhører jeg min krop og det resulterer i overspisninger og angst. Så min kære kloge krop fortæller mig virkelig benhårdt, hvornår jeg træder ved siden af. Det er jeg begyndt at forstå og det er SÅ dejligt.  

Ritualer som støtter mig

Jeg bader i havet flere gange om ugen, og det er blevet det vildeste lykke ritual for mig. Min krop kan ikke undvære det kolde gys i havet og under bruseren. Min krop skriger efter det. 

Det er grænseoverskridende at bade nøgen, men det hjælper at tænke, at jeg viser mig som jeg er skabt. At fordi jeg tør, så inspirerer jeg måske nogle andre til at turde. Og så giver det mig et andet billede på min krop. At se den som et seksuelt væsen i en ikke seksuel sammenhæng synes jeg er så smukt. 

Derudover har jeg lavet et visionboard med ting som jeg mærker dyb connection med og det hjælper mig når jeg mister fokus i livet. Den er bl.a. fyldt af lækre plussize piger som har givet mig styrke. Når de kan owne deres ekstra kilo, kan jeg sgu også! 

Derudover har jeg min egen lille rescue samling af fjer, sten, mit pendul, Buddha, lavendel og rose spray samt min shamanske salvie jeg renser med, for dårlige energier. Det er ting som støtter mig, og jeg mærker en ro ved at have disse ting med mig uanset hvor jeg er. 

Bølger og storm

Jeg er vokset op med en ”enten eller” tankegang, og har derfor svært ved at acceptere at livet er en bølgedal. Det går op og ned, frem og tilbage, storm og stilhed, det rusker og raser og finder ro og lægger sig stille ned igen. Men jeg er begyndt at møde mig selv med en mildhed og acceptere min sensitivitet frem for at synes det er pinligt. For jeg overvældes af musik, jeg græder af taknemmelighed når jeg ligger i græsset, jeg får kuldegysninger af kunst, jeg tager livet ind på alle måder. Det er overvældende. Jeg mærker moder jord og har en ydmyghed over at være til. 

Giv dig hen

Jeg elsker at danse og bevæge mig og komme i kontakt med mig selv på den måde. Faktisk kan jeg ikke tænke på nogen bedre terapi. Derfor vil jeg dele mine 4 yndlings sange ’at the moment’ med dig. Jeg bruger de her sange bevidst, når jeg ved, jeg skal i kontakt med nogle bestemte ting i mig selv og give slip på noget.  

Jeg bruger den her sang når jeg mediterer eller sidder for mig selv, og har svært ved at nå ind og mærke mit indre barn og min tro på min vej og eksistens. Den får tårerne til at trille hver gang. 

Den næste sang har jeg danset så meget til i skoven på det seneste. Teksten giver mig gåsehud og jeg kan mærke samhørighed med universet når jeg giver slip til denne sang.  

Hvis jeg mangler grounding er DEN HER genial.

Så tramper jeg lidt og svinger mig rundt og mærker tyngde I kroppen. 

Den sidste synger jeg til mig selv, mens jeg ikke kan lade være med at grine. Den er så kæk og sjov, at jeg ikke kan være ked af det når jeg hører den. Måske du også har sådan en liste som får dig bestemte steder hen? 

Drømmen om fremtiden

Tør du drømme? Jeg har ikke altid turdet drømme. Tænk nu hvis det aldrig blev til noget. Men jo mere vi sætter ord på vores drømme, jo tættere på os er de. Jo mere autentiske vi er omkring os selv, jo mere autencitet og forståelse tiltrækker vi. 

Så ved du hvad jeg drømmer om? Jeg drømmer om at leve af at arbejde med min krop, danse og bevæge mig, Få større kontakt med min intuitive side, finde fred i min krop, arbejde med mine energier, rejse til Peru og besøge shamanerne, bygge mit eget lille træhus tæt ved vandet, turde elske igen – inderligt, uden frygt, udleve min kvindelighed på alle planer, være tro mod mig selv på alle planer, og være en inspirator for andre, synge røven ud af bukserne og leve, ikke bare overleve. Det drømmer jeg om. 

Det svære for mig er at finde balance imellem, at handle på de ting jeg mærker energi og begejstring for og så at gå i overpræstation. Det kan være udfordrende at udvikle sig i raketfart, for det er ikke altid ens omgivelser, - eller man selv for den sags skyld, kan følge med. 

Jeg har haft en ide om, at når jeg skulle skrive her, være en inspirationskilde, så skulle jeg være et helt andet sted end der hvor jeg reelt er. For realiteten er, at jeg er langt fra der hvor jeg har et ønske om at nå til. Jeg har endnu ikke givet slip på de ekstra kilo der er kommet på efter en alt for lang periode med stress. Indimellem dumper jeg stadig ned i lav bevidsthed og roder rundt. Jeg kan få et ædeflip, hvor jeg ikke lytter til min krop i tide. Jeg træffer ikke altid de kærligste valg for mig selv og jeg taler heller ikke altid pænt til min krop. 

Men ved du hvad? Jeg øver mig, jeg prøver og jeg er stærkere end jeg længe har været. Jeg er blevet mere ligeglad. Jeg leger i skoven, jeg bader nøgen i havet, jeg tør godt tage pis på mig selv, jeg er stolt af den livsstil jeg opbygger for mig selv med detox. 

Jeg har brug for at blive holdt i hånden lidt endnu. Vil du med? 

Kys Fenja

Hvis du har lyst til at følge med på min rejse, kan du følge mig på:

Instagram: fenjanoemie_storm

P.s. Har du også brug for at blive holdt i hånden på rejsen tilbage til dig selv? Læs mere HER.

Kommentarer (16)

  1. Fru Skov på 14.01.2016
    Jeg kan genkende mig selv SÅ meget i dig!!! Tak for dig og at du vil dele dine erfaringer her.
  2. Lærke Zimakoff på 21.12.2015
    Fenja for filan. Du er en stjerne. Jeg stornyder at læse dine smukke ord. Du skriver så smukt og levende og jeg mærker DIG. Et fantastisk menneske er du ❤️ PS. Vild med de smukke billeder! ❤️
  3. Tina på 20.12.2015
    Der tog du så lige mig i hånden :-)
    - og fik mine tårer til at trille i erkendelse af at jeg også er på vej til et bedre sted...
  4. Ninka på 20.12.2015
    Elsker simpelthen din blog
    Og dig. Og mit arbejde.
    Kys og evig kærlighed.
    Ninka
  5. Linda Bruun på 20.12.2015
    Kære Fenja,
    Hvor er det dejligt, at du er godt på vej på den rejse, du er på nu. Jeg ved virkelig hvor meget det betyder. Meget af det, du har været igennem, har jeg også været igennem, får virkelig gåsehud, når jeg læser om din store udvikling. Ligesom du kommunikerer jeg rigtig godt med musik, så jeg vil give dig den her ("spectrum" af Florence + The machine) for det er den kraft og indre glæde, som du udstråler for mig! Du er kommet langt: https://www.youtube.com/watch?v=iC-_lVzdiFE
  6. Fenja Noemie på 19.12.2015
    Hvor er jeg for VILDT beæret over jeres kommentarer!

    Det er en overvældende følelse at sidde her og give frit løb for mine dybeste drømme og tanker og blive taget så godt imod <3

    Det er da noget juks med de musik numre.
    I får dem her i stedet:
    Til grounding og dans - X ambassadors: Renegades
    Når der skal gives sliiiip -
    Birdy og RHODES: Let it all go
    Den lidt kække og sjove sang - The four tops: I cant help myself
    Den som bringer tårer frem og får mig til at mærke mit indre barn - Jai-Jagdeesh: With you

    Jeg er stadig, selvom jeg tit lytter til de sange, lige så vild med dem som første gang jeg hørte dem.
    Hvor er det skønt jeg vækker noget I jer og det er jo MENINGEN med det her <3

    Jeg tror min aften skal bruges med den her sang i ørene - Tove Lo: Moments. Den bringer noget power frem i mig som jeg har i mig i dag <3
  7. Torill på 19.12.2015
    Så deilig og inspirerende du skriver, og jeg setter stor pris på din musikk, på det at du deler hvordan du bruker musikken.
  8. Else Slagebro på 19.12.2015
    Åh Fenja - hvor er det dejligt at læse din blog, så genkendeligt. Jeg har været i Peru 9 gange i de senere år og kender mange mennesker derovre, som jeg kan introducere dig til, hvis du ønsker det.
  9. Maja på 19.12.2015
    Jeg sidder herovre i USA , og savner lille Danmark.
    Tusind Tak , du er meget inspirerende.
    Vil du være venlig at oplyse os om sangene, der inspirerer dig, linket virker ikke.
  10. Ebba på 19.12.2015
    Min seje, seje Fenja. Er rørt, selvom jeg kender din historie så godt. At arbejde med sig selv som du gør, ta'r jeg virkelig hatten af for.
    Du er bare SÅ dejlig - og befriende ærlig.
    Det er spændende at følge din udvikling, og jeg ved , at der er SÅ meget mere inde i dig som vil få lov til at komme frem i kraft af de beslutninger du træffer.
    Jeg er en stolt mor. ❤️ til dig
  11. Tine på 19.12.2015
    Ville så gerne høre dine sange, linket driller?
  12. Tine på 19.12.2015
    Tak Fenja
  13. Kirsten Heidi på 19.12.2015
    Hold nu op, hvor du inspirerende, og en virkelig fantastisk levende og medrivende blogger! Under din fortælling, tror jeg, at der gemmer sig GULD til mig! Du vækker noget i mig, prikker lidt til mig, til "noget" i mig. Den glemte og gemte spiritualitet er med garanti noget af svaret! TAK ❤️
  14. Gro på 19.12.2015
    ❤️❤️❤️
  15. Lotte på 19.12.2015
    Åh Fenja. Sidder med tårer i øjnene. Tak for en ægte og rørende og STÆRK fortælling. Genkender. ❤️. Du får mig til at indse, at det er ok, at man trænger til en hånd at holde i for at kunne nå dertil hvor man er sig selv i al sin styrke og svaghed. At svagheden bliver styrken. Tak!
  16. Marie på 19.12.2015
    Skønne, vilde, smukke Fenja<3

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.