Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Succes Historier

Detox tips: Nem hverdag, indre rejse, ud af stress

livsformål, nydelse, tørbørstning, detox lækkerier

Noget af det som gør mig allermest stolt er når en detox søster finder sit livsformål, det er som regel noget af det sidste der ”falder på plads” derfor er det også så smukt og livsbekræftende når det sker. Det er sket for Dorthe og jeg er vild med det og hende.

Nydelse, en gave til dig selv og din Detox

Mit navn Dorthe Lindegaard Jensen, jeg er 34 år og mor til 2. Jeg har været med på Detox dig Smuk 3 gange, en af de bedste gaver jeg nogensinde har givet mig selv. Jeg har en hård stresssygemelding bag mig og har været på en kæmpe rejse for at komme hjem til mig selv. Jeg har kigget mig selv dybt i øjnene og arbejdet intensivt på at nå til, hvor jeg er i dag. Min rejse har ført mig til hen til, at jeg i dag er under uddannelse til zoneterapeut, blogger og deler mig selv på Instagram under navnet Min Indre Rejse. Noget jeg ikke ville have gjort for blot et år siden. 

Jeg er så glad og taknemmelig for min rejse og én af de ting, der har været med at få mig her til og på sporet igen efter min sygemelding, er nydelse. Nydelsen som jeg manglede, fik jeg øjnene op for på mit første detox forløb i april 2014, hvor jeg stadig var stresssygemeldt. Nydelse har været en stor ting for min rejse hjem til mig selv. Derfor vil jeg gerne dele lidt af, hvordan jeg har lært at fylde nydelse ind i min hverdag, da dén har gjort en verden til forskel for mig. 

Nydelse var noget jeg virkelig havde haft brug for i meget lang tid, da jeg startede på detox. Jeg kunne mærke hvordan detoxritualerne virkelig kravlede under huden på mig. Jeg havde i en årrække helt overhørt mine behov og længsler. Disse ritualer, som f.eks. tørbørstning og den daglige meditation var nydelsesfulde stillestunder til min meget stressede krop og mit sind. De genskabte en nydelse på det sjælelige plan, og fik mig ned i gear, hvilket jeg havde voldsomt brug for. Jeg skulle lære at sætte tid af til mig selv og se på det mønster, der gjorde, jeg ikke troede, jeg fortjente nydelse.

Kropsligt kunne jeg mærke hvordan detoxkosten, som jeg havde startet op på 4 mdr. før forløbets start, gav min krop den helt rigtige næring. Kosten i en kombination med ritualerne, der gav ro til sindet, resulterede i et meget mere stabilt energiniveau og humør, som ellers havde sejlet rundt hidtil. Men da detoxkost ofte ikke er hurtig mad, som et rundstykke med ost, fandt jeg ud af lidt forskellig forberedelse, der hjalp med at holde min stress lidt fra livet, da stress var den absolutte nydelsesdræber. Så med lidt forberedelse kunne jeg, en stressramt mor med to børn, finde tid til nydelse.

Nydelse og forberedelse kom til at gå hånd i hånd, da jeg med en smule forberedelse ikke behøvede at blive stresset og dermed lukke af for nydelsen. Jeg fandt ud af nogle simple lavpraktiske ting, der spillede rigtig godt sammen med min stressfyldte krop og detoxkosten. Sådan noget som at snitte grøntsager til en 2-3 dage af gangen og pakke det lufttæt og på køl. På den måde behøvede jeg ikke at stå med en masse grøntsager fremme hverdage. At have solo kød pakket klar i fryseren, så den f.eks. godt kan stå på en hakkebøf til morgenmad, og det var nu uden at skulle stå med en helt pakke fars om morgenen. Men kunne i stedet om aftenen bare tage en enkelt bøf op og ligge i køleskabet. Et trick til at lette morgen-greenieen er at gøre den klar om aftenen, ved at komme de rengjorte grøntsager i kanden til blenderen og stille den i køleskabet om aftenen. Om morgenen blot tilføre plantemælk og avokado. Disse små hverdags forberedelser gør alverden til forskel. De giver luft til nydelse. Nu forbereder jeg vores morgenmad aftenen før og dækker morgenbord inden jeg går i seng. Jeg står op en halv time før de andre, ikke for at være praktisk, men for at nære mig selv med en morgen stillestund. Det gør jeg med tørbørstning, blid yoga solhilsen og te med frisk ingefær og citron. Ren nydelse til mig fra morgenen af. Når jeg har fyldt mig selv op på den måde, har jeg et helt andet overskud når dagen for alvor starter. 

Et andet sted at skrue op nydelsen, er ved at sørge for den mad du spiser er en nydelse for øjne og mund. Sørg for din mad har nydelsesværdi. Der skal ikke så meget til at pimpe fx en salat op, så den smager og syner mere indbydende. Tænk i farver og pynt. Spirer, krydderurter, krydderolier, krydderier, bær, saltristet frø som græskarkerne og solsikkefrø, og som er super nemme at lave, gør rigtig meget for udtryk og smag. At pynte og kræse om din mad tager egentlig ikke lang tid og resultatet er meget mere nydelsesfyldt. Når du tager dig tid til at kræse lidt ekstra om den mad, du skal spise, udøver du, mærker du og øver du dig i kærlighed til dig selv. 

Her i julen vil vi gerne tænde stearinlys og hygge- vi vil gerne nyde. Vi har ofte ekstra fokus på dette i denne mørke tid.  Dette kan sagtens lade sig gøre på detox-vis uden stress og besvær. Jeg elsker når tingene er lette og ligetil og stadig fyldt med nydelse. Jeg har opfundet en opskrift på julekugler jeg gerne vil dele med jer, samt hvordan jeg nemt og hurtigt laver mandler enten med salt, lakrids eller kakao på kort tid, men stadig meget lækre. 

Opskriften på julekugler er godkendt af begge mine børn. Som min søn sagde: Mor, de kugler er ikke lækre, de er vildt lækre! :-) 

Julekugler:

20 g. mandler. 

50 g. dadler

50 g. californiske svesker

20 g. chia

20 g. sesamfrø

1-2 tsk. vaniljepulver

2 tsk. kakao pulver med top

1 tsk. ægte kanel

10 g groft hakket gojibær 

Alt kommes i en foodprocessor, begynd fra toppen af ingredienslisten, undtagen gojibærrene. Lad maskine køre til tingene har en ens formet masse. Bland gojibærrene i efterfølgende og tril til kugler. For de ekstra kanelglade tril nogle af kuglerne i lidt ægte kanel. Smagen kan du naturligvis justere ind efter dine smagsløg.

Mandler med salt, lakrids eller kakao:

1/2 tsk. kokosolie

50 g. mandler

salt, rålakridspulver eller kakao

Kom olien på panden og varm den op. Tilsæt mandlerne, og når de begynder at poppe, skru da ned for varmen og pop dem lidt videre. (Salt tilsættes her for den smagsvariant) De kommes på et stykke bagepapir og de drysses nu med den ønsket smag. 

Jeg håber, at I giver jer selv den kærlighed, der er i nydelse. Jeg ved nu, hvad det er jeg mangler, når jeg ikke længere føler mig i balance - At skrue op for nydelsen. At nære og drage omsorg for mig selv. At gøre dét er ikke blot kærlighed til dig selv, men også kærlighed til alle dem du holder af. Når du er fyldt op af nydelse kan du bedre give af dig selv og være nærværende. 

Ønsker jer alle en fantastisk nydelsesfyldt Jul. 

De Kærligste Julehilsner fra Dorthe

P.s. Kunne du også bruge mere nydelse i dit liv? Tilmeld dig januar forløbet og gør 2016 til et år i nydelses tegn. Læs mere HER.  

Kommentarer (8)

  1. Elena på 19.12.2015
    Ja det handler om at tænke ud af boksen. Dejligt med nye ide'er ! Glædelig jul
  2. Dorthe på 18.12.2015
    Tak for jeres skønne kommentar.
  3. Anette på 18.12.2015
    Smukke Dorthe❤️❤️❤️
  4. Camilla på 18.12.2015
    Hvor er Du skøn ❤️
    Mange skønne tips
  5. Camilla på 18.12.2015
    Hvor er Du skøn ❤️
    Mange skønne tips
  6. Else Slagebro på 18.12.2015
    Dejlig blog, Dorthe - tak for dine gode praktiske tips. Det er lige præcis den slags, der skal til for at være på forkant og prioritere nydelsen
  7. Pernille Bovesse på 18.12.2015
    Dorthe, jeg er vild med dit indlæg! Tusind tak! Fantastiske gode råd, som jeg vil bruge til mig selv - for det der med at forberede maden, er en virkelig god ide, for sådan én som mig, og det er noget jeg stadig ikke er så god til. Så tusind tak, jeg er totalt inspireret og klar til at gå igang! For det andet... jeg elsker dit ansigt, du er en meget smuk elver-prinsesse! Du og din mad er lige til at spise <3 <3 <3
  8. Lotte på 18.12.2015
    Tusind tak ❤️. En reminder om nydelse og brugbare tips til forberedelse! Tak ❤️

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.