Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Detox Succes Historier

En ex-veganers historie

I en update inde i gruppen for et par uger siden skrev Yara selv ”fra grå mus til dancing queen” og en bedre beskrivelse af hende og hendes udvikling findes simpelthen ikke. Jeg er dybt beæret over at have fået lov at være en så aktiv del af hendes rejse. Men som du kan læse så er det Yara selv og den vildt inspirerende tilgang og mindset hun har, der har rykket hende. 

Der var en gang….

 

Der var engang en veganer, som var meget syg og fortabt. Hun havde en forfærdelig autoimmun sygdom i tarmen og søgte og søgte alle vegne efter helbredelse. Hun søgte og søgte i nær og fjern efter nogen som kunne helbrede hende og give hende livet tilbage. Hun fandt ikke nogen. Hun var fortvivlet og vidste ikke hvad hun skulle gøre men hun vidste at et eller andet skulle der gøres fordi alt det hun indtil videre havde gjort, virkede ikke. Hun stødte flere gange i medierne på den vise-sten kaldet Ninka-Bernadette og hendes detoxdigsmuk forløb men hun var skeptisk og havde en indre modstand mod at tage denne vej.

Veganeren nåede til sidst til point of no return og overgav sig til den vise-sten og hendes budskab om selv healing, selv omsorg og dette var starten på en rejse som hun aldrig nogensinde havde forestillet sig hun skulle på. Denne veganer er mig.

Jeg hedder Yara og jeg havde været veganer i over 2 år før jeg startede på detoxdigsmuk for 6 måneder siden. Da jeg meldte mig til detoxdigsmuk forårs forløbet var jeg et sted hvor jeg ikke kunne klare at have det dårligt længere. Jeg vidste ikke hvor meget det ville betyde at være glad igen, være mæt i flere timer, at kunne afkode de signaler min krop sender mig og reagere med kærlighed og omsorg i stedet for bebrejdelse og vrede.

Det har været en stor rejse ind til den indre kerne, til det sted hvor jeg havde gemt alle de følelser, skyld og skam som med årene gjorde mig mere og mere syg. Jeg vidste ikke at følelserne talte til min krop. Jeg vidste ikke at, jeg dulmede dem med shopping, drama, mad og opmærksomhed udefra.

Jeg var meget overrasket da vi startede forløbet op og mærkede, at der ventede mig en stor opgave men jeg ville det for jeg havde ingen anden udvej. Jeg havde prøvet alt og min autoimmune sygdom var ikke bedre. Jeg var veganer og følte mig træt, uoplagt, ingen gnist for livet eller noget. Jeg troede da jeg startede på forløbet at, maden og kosttilskud skulle være i centrum men der tog jeg fejl. Maden og kost tilskud kom hurtigt i baggrunden for jeg kunne mærke at, jeg havde brug for healing, healing af min sjæl og mere kontakt til den, til de gemte følelser, til min kerne.

Jeg husker tydeligt min modstand mod igen at spise kød. Jeg var jo veganer og jeg kunne ikke forestille mig at spise kød igen. Men jo mere jeg fordybede mig i det indre arbejde, desto mere kunne jeg mærke min krop og dens behov og den ville spise kød igen.

At være en detoxpige, det er de vi kalder os selv, er ikke en religion, en sekt, en doktrin eller den nyeste trend inden for sundhed. Det er et valg, en livsstil, en bevidsthed om hvad de daglige valg gør for en. Det åbner ens øjne, sjæl og hjerte. Det giver én mulighed for at finde sig selv igen, finde sit indre barn. Man bliver bogstavelig talt til et nyt menneske med en utrolig stor kærlighed til sig selv og kærlighed til sine omgivelser.

 

Jeg havde et følelse af at ikke høre til….

 

Jeg var træt, meget syg og havde mistet gnisten. Verden var en slagmark og alle andre var skyldige i de længsler og uopfyldte drømme jeg havde og intet var mit ansvar. Kroppen var min fjende og den skulle bekæmpes. Jeg havde en følelse af ikke at høre til. Ikke høre til min krop, min sjæl, dette land, min familie. Hvem var jeg? En følelse af uro, tanke mylder, at være så langt væk fra mig selv. Jeg bulldozede mig igennem månederne og shopping og rejser var min flugt. Jeg havde ikke mod til at kigge ind ad, til at kigge mig omkring, til at kigge mig selv i øjnene og plastrede bare et smil på og fortsatte med at køre derud af indtil jeg ikke kunne mere. Jeg kunne ikke mere på denne måde, min sjæl gjorde ondt og jeg følte mig mere og mere ude af synch med verden og denne krop. Indtil jeg meldte mig til detoxdigsmuk. En livs ændrende beslutning. 

Meeeeen, det var dengang… og i dag er jeg bare et andet menneske. Hvis nogen havde sagt til mig at jeg ville være her, hvor jeg er i dag kun efter kort tid, ville jeg sige no way, for jeg var bange. Bange for at grave ind i mig selv, bange for hvad jeg ville finde men det er jeg ikke længere og mit liv er så meget anderledes. Måske ikke min fysiske tilværelse for jeg bor stadig samme sted med de samme mennesker. Men mit syn på livet, på de mennesker jeg er sammen med, på mig selv er ændret. Jeg har mere kærlighed, ro, empati, forståelse og når noget generer mig, kigger jeg ind ad for at finde svaret og det gør jeg som regel i stedet for at bebrejde andre som jeg gjorde før i tiden gjorde. 

Ritualer der sparker R**...

En af de fantastiske ting vi har på detoxdigsmuk er ritualer. Der er nogle rigtig gode ritualer som sparker røv og det bringer én tættere på sit livsformål, sin indre kerne.

Jeg elsker når vi skal lege hekse og frigøre de ting som ikke tjener os længere ved en bål ceremoni eller når vi skal dykke ind og finde vores indre, power, ur-kvinde og dyrke hende, give hende plads og de mange nydelser vi igen lærer at give og selv.

Det er så fantastisk at have lov til at være, bare være og gruppen af støttende, seje, modige kvinder er helt unikke og ubeskrivelig vigtig for hele processen. Disse kvinder bliver ens familie og vi løfter hinanden, i flok, for piger konkurrerer med hinanden men kvinder støtter hinanden og det gør vi inde på detoxdigsmuk.

Fra piller til glitter…

Jeg er kommet langt efter jeg startede på detoxdigsmuk og denne sæson er kun min anden sæson. 

Jeg har kvittet piller for min sygdom, der er ikke brug for dem mere.

Jeg er i total synch med mit livsformål og vil ikke noget andet end det for jeg vil ikke spilde mit liv igen på ting som ikke tjener mig mere. Jeg vågner hver dag med roen og troen på at alt er som det skal være og jeg er på rette spor og ved præcis hvad jeg vil. Jeg har stor kontakt til min krop og dens behov og er der med det samme når den taler til mig. Jeg prioriterer mig selv for jeg kan ikke give noget til andre før jeg har givet mig selv. Jeg er mere glad og har fundet en gruppe fantastiske kvinder som vil det samme som jeg.

Detoxdigsmuk har mange fordele og det indre arbejde med meditation er så vigtigt. Meditation og Yoga kom på min “No negotiabel” liste dvs. jeg finder tiden til dem hver dag uanset hvad, 20 min til hver. Bare disse 2 ting har gjort en kæmpe, kæmpe forskel i mit liv og hvor er jeg taknemmelig for det. 

De fysiske transformationer er også tydelige at se. Jeg er ikke længere veganer og ønsker heller ikke at være det igen. Jeg trives med detox mad, min krop er glad, min sygdom væk, min mave er flad, min hud er pænere og strammere, min appelsin hud er væk, min fordøjelse fungerer fint og jeg er mere glad og har mere indre ro og nej, maden er ikke kedelig. Det er det lækreste mad og mad som vores krop genkender.

Når ubudne gæster melder sig…

 

Selvfølgelig er ikke altid en dans på roser og jeg, som alle andre, har en dårlig dag. Forskellen fra før til nu er bare, at jeg ved hvor jeg skal søge svaret henne og jeg ved hvordan jeg håndterer det og jeg har et fantastisk sikkerhedsnet i mine detox søstre som jeg altid kan komme til.

Sukker trang eller lækkerier trang kan også melde sig men det er som regel fordi man er ude af synch og har ikke opfyldt et behov som prøver at komme ud og gøre opmærksom på sig. Det lærer vi at afkode på detoxdigsmuk og det er fantastisk at have værktøj til at forstå når disse gæster melder deres ankomst uden varsel.

 

Og når jeg har lyst til noget dejligt og sødt, så laver jeg mine glutenfri banan-mokka muffins og her er opskriften.

I kan altid følge mig på instagram @yaracph, hvor jeg deler de ting og projekter jeg har gang i.

Banan-Mokka Muffins.

Ingredienser:

100g valnødder

100g mandler

1 spsk. kokos fibre

1 spsk. Husk fibre

1 tsk. ren vaniljepulver (ikke sukker)

100g mørk chokolade (75-85%)

1/4 tsk. stevia

4 bananer

200g smør

4 æg

ca. 1 dl. vand

Sådan gør du:

1)Kværn nødder til fint mel i en kaffe kværn eller kraftig blander.

2)Bland alle tørdele sammen.

3)Bananerne moses og blandes i.

4)Tilsæt smeltede smør (eller kokosolie i stedet), æg og vand nok til af dejen får en passende konsistens.

5)Skær chokoladen i grove stykker og blandes i.

6)Fordeles i muffin forme.

7)Bages ved 150C i ca. 30 min

8)Nydes gerne kolde.

Velbekomme 

 

 

P.s. Savner du også glitter og evnen til at prioritere dig selv, så bliv en detoxpige til januar. Du tilmelder dig HER.

 

Kommentarer (25)

  1. Nat på 12.12.2015
    Tusind tak for dit fine svar Yara.
    Fuld respekt for at du er så dygtig til at lytte til din krop og rent faktisk gør hvad den har brug for - SÅ vigtigt.
    Jeg forsøger mig med veganismen og ser om min krop er tilfreds med det.
    Kys
  2. Susanne meinche på 10.12.2015
    dejlig dejlig læsning ❤️ fantastik som du stråler ❤️
  3. Anette Christiansen på 10.12.2015
    Af hjertet tak fordi du deler ❤️❤️
  4. Anette Christiansen på 10.12.2015
    Jeg beundre dig helt vildt
  5. Anette Christiansen på 10.12.2015
    Du er så inspirerende
  6. yara på 10.12.2015
    Suzanne & Karina.. tak, tak. Hvor er jeg glad for jeg kan bidrage med noget godt til jeres liv. TAK!
  7. Susanne Folmann på 10.12.2015
    Wauw, hvor du guddommelig smuk
  8. Karina på 10.12.2015
    Så smukt Yara - du er i sandhed en skønhed, der har været igennem en fantastisk udvikling. Det har været en ære, at følge med på din rejse ❤️❤️
  9. Yara på 10.12.2015
    Ninka..Mor, tak! Tak af hjertet for dit arbejde med os!
  10. Yara på 10.12.2015
    Nat.. tak for din kommentar, søs. For at svare på dit spørgsmål: Jeg blev veganer, efter at havde været frugter i 3 måneder-jeg var jo desperat:) fordi jeg var meget syg med min mave/tarm system. Jeg havde Chron plus irritabel tyktarm og var nået til det sted, hvor jeg ikke fordøjede noget som helst og havde de elendig og skidt og jeg troede det var kød der var skyldig i det hele. Jeg skiftede til veganismen og det gik fint i starten men jeg blev efterhånden lidt utilpas og manglede energi, tabt mig helt vild og var slap i huden og grå som en mus :) Da jeg meldt mig til detoxdigsmuk, var jeg stadig veganer og forbliv det indtil midt i forløbet men jo mere jeg gravede ind i mig selv, jo mere fik jeg det bedre og begyndt at eksperimentere lidt med forskellige opskrifter fra bogen og introducerede lidt af gangen og så kom der en forbedring i sundheden, mave/tarm og jeg besluttede mig til al gå all-ind og se hvad der sker og det er jeg ikke ked af, jeg gjorde. Jeg synes også, at dyrene bliver behandlet forfærdelig og jeg kigger mig godt efter, når jeg skal købe kød. Jeg spiser vegetar/ vegansk 1 gang om ugen og har det fint med og jeg elsker mine juices :) jeg prøver at være miljø bevidst på andre områder i mit liv og føler, at jeg, på den måde, også bridrager til en bedre verden. Du skal lytte efter hvad din krop har brug for, , mærke efter hvad der er godt for din sundhed, din velvære og tager derfra. Nogle trives meget godt som vegetar/veganer og jeg har stor respekt for det, jeg trives bare bedst nu :) Kram.
  11. Yara på 10.12.2015
    Pauline..Det skal nok lykkes for dig. Det indre arbejde er ikke nemt men en nødvendighed og du vil elske dig selv for at have turdet at gå ind i det.
  12. Yara på 10.12.2015
    Pernille H., Anna Ronja, Maria Olsen, Anna og Kirsten.. tusind tak for jeres kærlighed. Jeg kan kun håbe på at min blog er med til inspirerer mange!
  13. Anna på 10.12.2015
    Du stråler om kap med solen smukke Yara, my birthday sister from another mother ❤️ Tillykke med dig!
  14. Kirsten Heidi på 10.12.2015
    Sikke en gennemSKØN energi du har, formidler og viderebringer! Dig er jeg lige blevet KÆMPE fan af!! Du er lækker på skrift, smuk i bikini og SKØN i din energi! TAK for dig
  15. Ninka på 10.12.2015
    Yara. Dette budskab er så sindssygt vigtigt.
    Tak for dit mod og inspiration til andre ...

    Jeg beundrer dig..

    Kys

    Ninka
  16. Maria Olesen på 10.12.2015
    Wauw.. Du er SÅ fantastisk skønne Yara <3 Jeg er dybt imponeret og uendelig taknemmelig over at være på denne rejse med dig <3 <3 <3 Tak for dig <3 <3 <3
  17. Pauline på 10.12.2015
    Kære yara, tak for dig og din deling. Dine ord fik mig til at se at mit arbejde også bliver det indre arbejde. Det bliver vist en ordentlig mundfuld, har meget modstand, men du giver mig lidt tro på at det måske kan lykkes. Kan ikke vente på at komme igang.
  18. Nat på 10.12.2015
    Kære Yara,
    det er smukt skrevet og en skøn rejsebeskrivelse.
    Men jeg har et spørgsmål til dig, som ikke er besvaret i dit indlæg:
    hvorfor havde du i sin tid valgt at blive veganer?
    Selv har jeg for ikke så lang tid siden fået øjnene op for veganismen og er i færd med at ændre mine vaner for at blive mere og mere vegansk.
    Men samtidig er jeg tilmeldt mit andet detox hold til januar (egentlig mit tredje, men deltog ikke rigtig 2. gang som var til forår, hvor du kom med første gang).
    Så jeg prøver at finde en balance der både er god for min krop, men som samtidig også gavner miljøet, hvis man skal tro på cowspiracy.
    Har du nogle guldkorn til mig omkring dette?
    Knus og kram og glædelig jul til dig søster <3
    Vi mødes på detox januar 2016
  19. Anna Ronja Rosenberg på 10.12.2015
    Yara - jeg er blæst helt bagover - du er SÅ fantastisk og jeg beundrer dig så meget ❤️ Af hjertet tak ❤️
  20. Pernille H. på 10.12.2015
    Yara... Du giver mig håb... Sikke en rejse, jeg glæder mig til min til januar.. Glædes i mit hjerte over din historie og ser frem til at uddybe min på den anden side<3
  21. Yara på 10.12.2015
    Kæreste Lærke, Else, Nana, Heidi❤️❤️
    Tusind tak for jer og for at I har været med til min udvikling
  22. Lærke zimakoff på 10.12.2015
    Yara smukkeste. Du er for mig det perfekte billede på livsglæde, glitter, power, dybde og kvindelighed. Jeg er så vild med dig! Og hvor er det et lækkert blogindlæg ❤️
  23. Else Slagebro på 10.12.2015
    Tak yara! Så dejligt inspirende - jeg bliver glad af at læse din blog og hvor er du skøn i bikini
  24. Nana på 10.12.2015
    Kære skønne Yara
    Sikke en dejlig og inspirerende blog ❤️❤️❤️
    Jeg er så glad for at have lært dig at kende og det er så tydeligt hvor meget du stråler i dit livsformål.
    Mange kram fra Nana ❤️
  25. Heidi på 10.12.2015
    Wow Yara ❤️
    Sikken en vidunderlig historie. Du er den vildeste inspiration for mig og helt sikkert også mange andre kvinder.
    Tusinde tak for et farvestrålende kærligt indlæg. Og glædelig jul ❤️❤️❤️

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.