Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Om detox kost, gluten og mælk

10 nemme tips til udrensning!

Jeg elsker at detoxe! Fordi det er så vigtigt for vores sundhed, velbefindende og kropsudseende. Vi kan vinke farvel til genstridige deller, fedt vi troede ikke var muligt at tabe, appelsinhud, træthed, bumser og dårlig ånde. Og ja tak til en smuk, strålende, slank og sund krop fyldt med energi og overskud!

Er kroppen ikke I stand til at udrense af sig selv?
Nogle skeptikere mener ikke at, udrensning og detox er nødvendigt, da vores krop er I stand til selv at udrense. Dette er sådan set også sandt, men den kan ikke klare de voldsomme mængder syntetiske kemikalier, vi efterhånden bliver udsat for. I løbet af bare én generation, er der kommet 85.000 nye syntetiske kemikalier I vores miljø. I en gennemsnitlig person kan man finde omkring 400 forskellige kemikalier. Dette kan vores krop ikke udrense uden hjælp.

Hvorfor udrensning?
Når disse kemikalier bevæger sig frit rundt i din krop, kan de forårsage skade.
Derfor vælger kroppen at pakke dem i sikkerhedsdepoter; FEDT! 
Derfor kan det for nogle være så godt som umuligt at tabe f.eks. fedt på numse og lår (det er typisk, der østrogener gemmer sig).

Kan jeg bruge en af de mange populære detox- og fastekure?
Hvis du tager en af de mange detox- og fastekure, der efterhånden reklameres med, kan det være direkte forgiftende for dig. Det der typisk vil ske er, at kroppen afgifter hurtigere end leveren og nyrerne kan følge med. Det vil sige, at giftstofferne fra fedtvævet bliver frigivet, men at udrensningsorganerne ikke kan følge med og derved få transporteret giftstofferne sikkert ud af kroppen. I stedet vil de bevæge sig rundt i din organisme og kan gøre stor skade. Det kan føles, som om du er skide fuld, svimmel, kvalme og voldsom hovedpine; det er tegn på at din krop afgifter hurtigere end din lever og nyrer kan følge med.

Hvordan kan jeg selv udrense?
Du kan vælge at hjælpe din krop på vej ved hjælp af disse 10 milde, men effektive trin, du kan foretage hjemme og på egen hånd.

1. Drik 1-2 l. grøn juice hver dag. Brug en god blender, så du blender "hele" grøntsagen. Det kan være alle grønne grøntsager og urter: Citron, ingefær, grønkål, spinat, fennikel, persille, osv. Blend med vand.

2. Sauna. Infrarød sauna er mest effektiv, men almindelig kan sagtens bruges. Brug gerne så tit som muligt, men sørg for at få nok væske; start med kun 15 min, og øg langsomt tiden. Bliver du dårlig og "fuld" bagefter, er det et tegn på at du afgifter for hurtigt, og gå derfor ned i tid.


3. Drik 2-3 kopper grøn the af koncentreret pulver dagligt. F.eks. ActiGreen grøn theekstrakt.

4. Drik 1,5-2 l. vand dagligt. Tilsæt gerne frisk limejuice i vandet for at nedsætte kroppens syreniveau. For at undgå dehydrering kan der tilsættes lidt hav- eller himalayasalt. Køb evt. en filtreringskande for at rense vandet.

5. Få op til 30g fibre hver dag. Det virker som “støvsuger” i tarmen. Start dog gerne med 5 gram og øg langsomt mængden. Skift fiberkilde ofte. Eksempler: “Husk” loppefrøskaller, citruspektin og kværnede hørfrø.

6. Drik en "liver flush shot" hver morgen: Ingefær, hvidløg, gurkemeje, citron, olivenolie.
 Kan laves i en saftpresser eller god blender.

7. Spis kød og nødder til morgenmad. Kroppen afgifter om natten og aminosyrerne i kødet hjælper leveren med udrensningsprocessen.

8. Køb "Detox Kit" fra Heel. Hømopatiske dråber der støtter udrensning, lever og nyrer.

9. Undgå kornprodukter, mælkeprodukter (smør og fløde ok hvis du kan tåle det), sukker, alkohol og kunstige tilsætningsstoffer. Køb så vidt muligt økologisk for at undgå pesticidrester. Følg med på Kernesund Familie for up coming guide til udrensning af dit hjem.

10. Optimer din fordøjelse og mave/tarm system. Forstoppelse kan betyde, at du ikke kan komme af med de affaldsstoffer, du udrenser. En beskadiget tarm kan ydermere betyde, at forskellige stoffer kan trænge ud igennem tarmvæggen og ud i vores system. Fungerer din fordøjelse ikke optimalt, kan det betyde, at du ikke kan nedbryde og optage de næringsstoffer, der skal til for at udrense. Følg med på Kernesund Familie, for upcoming guide til forbedring af fordøjelse og mave/tarm system.

Findes der en endnu bedre metode, hvis jeg virkelig vil give min krop den ultimative udrensning?
Guldmetoden til at detoxe:
Kan være at få lavet en måling hos en certificeret BioSignature practiciner. Ved hjælp af hudfoldsmålinger på din krop, kan man afsløre hormonelle ubalancer og hvilke giftstoffer du kan have ophobninger af og har brug for at udrense. Det kan være tungmetaller, østrogener, inflammation m.m. Ud fra det får du lavet en specifik kosttilskudskur. Det kan også være kost- og livsstilændringer, der skal til.

 

Blog af Karolina Kærsner

PS: Hvad gør du for at udrense din krop?

Kommentarer (18)

 1. Lise-Lotte på 22.09.2017
  Hej Ninka
  Jeg detoxer selv jeg drikker 2 stk proteindrikke 1x om ugen også lidt chips juice og vand.De andre dage faster jeg, da jeg skal tabe 8 kg så jeg kommer ned på de 50 kg.Desuden er jeg vegetar.Det er en super blog du har og at du kan hjælpe alle de kvinder med at blive rigtig slanke og få en rigtig flot krop.Jeg bliver ikke psysisk ustabil af at være vegetar jeg tager b12 og jern c og så dyrker jeg yoga og løbetræner lidt.Mvh Lise-Lotte
 2. Dorte Larsen på 12.02.2017
  Hej

  Ville rigtig gerne på et udrensningskursophold

  Det er både lettere og så bliver det gjort rigtigt uden at blive dårlig.
  Derefter kan jeg fortsætte den gode stil hjemme.
 3. Eva Stonor på 09.05.2016
  Jeg vil have problemer med en del af det, da jeg har en mave tarm sygdom og faktisk ingen tyk tarm overhovedet. Ligeledes er der så mange ting jeg ikke kan tåle f.eks alt grønt med "tråde" i altså kål spinat porre osv og kan ikke tåle nødder og oksekød og rugbrød ja mange mange ting. Men får piller og smertestillende piller så ja min krop trænger i den grad til udrensning. Har også meget svært ved at tabe mig. Er der håb for sådan en som mig, for at kunne få renset lidt ud. Har du nogen dags "plan" du ville kunne give sådan en som mig?.
 4. Annette Bisgaard på 04.01.2016
  Hejsa,

  Jeg vil også gerne vide blandingsforholdene til "liver flush shot".

  Vh Annette
 5. Annette Nielsen på 07.09.2015
  Hej
  Har du ikke en opskrift med mængde af din liver flash shot??

  Kunne være dejligt:-))
  Mvh annette
 6. Annette Nielsen på 07.09.2015
  Hej
  Har du ikke en opskrift med mængde af din liver flash shot??

  Kunne være dejligt:-))
  Mvh annette
 7. brian kristiansen på 24.08.2015
  du skriver:

  \"Køb evt. en filtreringskande for at rense vandet.\"

  kan du anbefale en eller flere ? (gerne i forskellige prisgrupper) :-)
 8. brian kristiansen på 24.08.2015
  du skriver:

  "Køb evt. en filtreringskande for at rense vandet."

  kan du anbefale en eller flere ? (gerne i forskellige prisgrupper) :-)
 9. brian kristiansen på 24.08.2015
  Hvor mange dage skal man køre denne (noget forvirrende) kur for at man er afgiftet ?
 10. brian kristiansen på 24.08.2015
  Hvor mange dage skal man køre denne (noget forvirrende) kur for at man er afgiftet ?
 11. jeanette binau på 17.01.2015
  Hej Ninka

  Håber du kande

  hjælpe mig har det så skidt jeg har ligget i seng snart et år. Fik ny nyre for snart 1 år siden efter transplantationen har jeg taget en del kilo på jeg får en del medicin for at nedsætte mit immunforsvar for at min transplantateret nyre ikke skal afstødes. Jeg kan se jeg har affaldstroffet i vævet min hud ser voldsomt bullet ud og jeg føler mig meget rundtosset har det virkelig skidt med stress og angstanfald. Mine levertal er forhøjet pga medicinen.hjælp hvad gør jeg. Ønsker mig livet tilbage.
  Mvh Maria
 12. jeanette binau på 17.01.2015
  Hej Ninka

  Håber du kande

  hjælpe mig har det så skidt jeg har ligget i seng snart et år. Fik ny nyre for snart 1 år siden efter transplantationen har jeg taget en del kilo på jeg får en del medicin for at nedsætte mit immunforsvar for at min transplantateret nyre ikke skal afstødes. Jeg kan se jeg har affaldstroffet i vævet min hud ser voldsomt bullet ud og jeg føler mig meget rundtosset har det virkelig skidt med stress og angstanfald. Mine levertal er forhøjet pga medicinen.hjælp hvad gør jeg. Ønsker mig livet tilbage.
  Mvh Maria
 13. Gitte Jensen på 23.09.2014
  Hej ninka i forbindelse med udrensning kan man så gøre det samme bare ved at spise suppe af broccoli, porre, fennikel,løg, spinat, ingefær i stedet for rå grøntsager der er blended ? Jeg spørger fordi jeg bedre kan omsætte kogte grøntsager istedet for rå. På forhånd tak Gitte
 14. Anita Nechevska på 18.01.2014
  Hej Ninka
  Jeg er igang med 6. dag af 21 dags Clean kur af Dr. Junger, men oplever som du skriver, at jeg er svimmel og ikke grounded i kroppen. Hvad kan jeg gøre for at rette op på det, og stadig holde kuren?
  Vh. Anita
 15. Tina Philipsen på 29.05.2013
  Kære Ninka

  Jeg er ellevild efter at købe min egen infrarøde sauna, men efter at have reserchet helt vildt, er jeg kommet i tvivl. Jeg kan læse at mange IR saunaer sender EMF (noget elektromagnetisk stråling ud) som er farligt, og skal man vælge keramisk eller carbon, og den må ikke være malet med giftig maling eller sat sammen med dårlig kinesisk lim. Phew! Så vidt jeg kan se er Clearlight det eneste ok mærke som ikke udsender EMF, men de sælges vist kun i USA.

  Kan du anbefale en?

  Håber på svar!

  Kh. Tina
 16. Pernille H på 04.12.2012
  Kære Ninka
  Hvordan nedsætter lime juice kroppen syreniveau - er det ikke surt? Eller skal ondt med ondt fordrives?
  Mvh
 17. Karolina Paszkiewicz på 04.12.2012
  Som jeg allerede har signaliseret til Karolina i baggrunden, der er ofte store problemer med at få fat i økologisk grønt til juicen. Hvis man bruger de almindelige, lad mig sige, giftige grøntsager kan risikerer man ligefrem at i stedet for at detoxe bliver man syg - man indtager juicen i store mængder. Så... jeg ved ikke hvordna I har det i DK, men her hvor jeg bor i polen er det ret svært at finde øko grønt og frugt. Musli, jogurt, brød - ja, men det er vel ikke det vi spiser med stor glæde vel?;-)

  En anden ting er at dem der ammer skal helst lade være med at detoxe, ikke sand? Og helt sikkert gravide. Og... der hvad noget mere jeg kom i tanke om men... har lige glemt:-) Kommer nok igen:-) Hav en rigtig dejlig dag der op i DK!:-)
 18. Sara Braüner på 03.12.2012
  Hej Ninka
  Skal man blende ingefær, hvidløg, gurkemeje, citron og olivenolie for at få et "liver flush shot". Kommer det ikke til at smage lidt sjovt?
  Mvh. Sara

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.