Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around
Ninkas Detox tips og guides

vil du også være millionøse?

Mine kære kernesunde venner!

Jeg har fundet ud af, at noget af det, der tænder flest følelser her på bloggen er, når jeg taler om penge.

Glem at jeg skyller røv, går i hundene, trækker mig selv op ved hårrødderne, viser min bare røv, mit privatliv, min misere, min forvandling.

Næ, det er PENGENE, dem jeg har og dem, jeg påstår alle kan få, og de mange millioner, jeg har tænkt mig at generere til at gøre mit liv og verden bedre med, der kan få ALLE op af stolen.

Er det ikke interessant?

Penge er jo et udtryk for, hvor vi står i livet. Hvilken energi, vi har tillagt denne fantastiske enhed. Som de dygtigste millinoøse-manifestatorer i DK siger:

"Penge er uden grænser". "Tid er derimod noget, der hurtigt slipper op. Så hvis du veksler dine timer til penge, når du hurtigt loftet."

Selv er jeg ud af en fattigmås-familie og jeg har lært:

At rige mennesker er suspekte og tomme

At penge er noget, man skal arbejde hårdt for

At man skal sikre sig og frygte det værste

At jeg ikke er født til at blive rig.

Alt dette har jeg modbevist, og jeg ER millionøse. Mange-millionøse.

Alligevel har jeg MEGET at arbejde med. Blandt andet skammen over at være rig og blive endnu rigere.

Min pengetermostat.

Min strategi.

Vil du være med? Jeg vil tjene så mange penge, at jeg kan åbne en kernesund skole med sund mad, musik, yoga og undervisning efter de forskellige typer og intelligenser. En skole med fordybelse, stilhed og børneliv. En skole, der har plads til både super intelligente, helt almindelige og specielle børn.

Danmarks bedste skole.

I morgen skal jeg mødes med andre, der vil hæve deres pengetermostat i MILLIONØSEKLUBBEN live: Meld dig ind på: www.millionøseklubben.dk

Knus

Ninka

Kommentarer (59)

  1. Peter Lyngsøe på 28.03.2009
    Laila, selvfølgelig skal man være rig, ung og sund som bare fanden. Og alle skal se det! Ellers tæller det ikke i vores se-mig kultur. Man skal vise at man har kontrol, styr på tingene og fremtiden. Man kan sige nej, hvor andre svage mennesker ikke har selvkontrol.

    Fra at være en "sundhedskur" for autister er kernesund blevet en slankekur, en livsstilstrend - lige til Alt for damerne (det sælger bedre og man kan leve af at lave videoer hjemme og lægge dem ud til folket på hjemmesiden). "Bliv slank og selvkørende inden sommer" - nedladende tale hvis du spørger mig. Som dameblade i januar. Som at sætte en tyk streg under at folk åbenbart ikke kan klare sig selv. Men nu kan "staklerne" få vejledningen via computeren.

    I det hele tager rummer konceptet en del ting, som burde få feministerne op i det røde felt. Men kvinder trives åbenbart med at blive pacificeret af diverse navlepillende og kropsfokuserende tiltag. Gang på gang.

    Og så kan jeg se at kurserne indeholder "detox" af ens omgivelser - altså hvordan man skal tackle andres kommentarer til ens livsstil og selvkontrol. Det må være en interessant session - hvad mon den indeholder og siger om de "ikke-kernesunde"...som bare ikke FORSTÅR hvor fantastisk diæt, tarmskylning og "blid" livsstil er. "Blid" livsstil? Målrettet kvinder, som nu må bruge tiden til at skaffe mærkelige ingredienser og kokkererer. Kvindeundertrykkelse har mange ansigter.
  2. Laila Larsen på 23.03.2009
    Skal rigdom overhovedet være et mål? Mit mål er lykke og fred og har intet med penge at gøre. Jeg ved da godt at jeg kunne købe mange ting, tage uddannelser, kurser, rejser, sponsor børn og hjælpe folk i nød hvis jeg var rig, men det er jeg ikke. Jeg er lykkelig for mine børn, min familie, mit lille hus mit liv. Jeg får sund og nærende kost hver dag, selvom det ikke er dyrt. Jeg har overskud til at hjælpe andre med praktiske gøremål og bruger biblioteket meget flittigt. Mit liv er enkelt og jeg mangler ingenting.
    Hvad er det I skal bruge alle de millioner til?
  3. Majken Andersen på 20.03.2009
    Hej Inger

    Jeg kan godt forstå, at man kan føle sig provokeret, hvis man står med en sygdom (såsom depression) som ikke lader sig kurere med alternative midler og kost og nogen får det til at lyde, som at det uden problemer kan fjernes, hvis blot man bruger sin personlige mulighed for at vælge en sund kost og livsstil (det er jo som at sige til nogen, at hun/han ikke er god nok - \'du gør det ikke godt nok, for så ville du være kvit den sygdom nu\'... og det er jo lidt som at sparke på én som allerede ligger ned). Det er selvfølgelig ikke altid så nemt, selvom det kan være nok for nogen at foretage en livstilsændring. Jeg har selv et fysisk problem, som jeg i løbet af mange år har prøvet at få skovlen under, uden større held, på naturlig vej (alternativ behandling - mange slags - og kostomlægning) men har nu måttet acceptere en traditionel medicinbehandling. Sådan er det vist bare for nogen; alt kan ikke løses med kost, motion og kemifri hverdag - men det gør hvert fald ikke nogen skade og det er i de fleste tilfælde en meget god start ;-). Vi må jo bare tage Ninkas (og andre bloggeres) udtalelser og råd for hvad de er; erfaringer fra en helt almindelig kvinde - uden uddannelse, men dog med vis erfaring indenfor kost og sundhed og med hang til mere eller mindre spirituelle selvudviklingsprocesser. Det tror og håber jeg da også at de fleste her inde gør. Og selvfølgelig er mælk-, gluten- og sukkerfri kost eller tankespil ikke løsningen på alle problemer og sygdomme som kan komme over én :-) - det er jeg helt enig med dig i. Vi er jo (heldigvis) ikke herre over alt som sker i vores liv.

    Venlig hilsen
    Majken
  4. Inger Andreasen på 20.03.2009
    Hej igen
    Den del af NewAge der er tale om herinde er Millionøse metoden, the Secret, det drejer sig om den opfattelse at vores tanker og ord "skaber" vores liv at tanker og ord har en magisk virkning.
    Det er troen på åndelige love, der bliver omtalt som om de er lig naturlove,simpelthen en kendsgerning.

    Jeg har heller ikke en blind tillid til det offentlige system, hverken indenfor kost eller medicin, men på den anden side mener jeg også der er folk der med en stor viden som vi ikke bare skal feje til side.
    Og specielt med hensyn til depression synes jeg at de udtalelser Ninka kommer med lyder som om hun ikke ved ret meget om emnet.
    Det lyder som om hun forveksler dårligt humør med depression, hun siger selv at før kostomlægningen var hun MELLEMFORNØJET det meste af tiden, og andre gange omtaler hun det dårlige humør som depression og der er jo altså en væsentlig forskel. - Derfor synes jeg at det bliver uansvarligt at reklamere med at man kan spise sig ud af depression,
    ikke engang en alternativt orienteret læge som Carsten Vagn-Hansen vil give hende ret i den påstand.
    Til Maiken
    Det er lige præcis den saglige debat jeg synes mangler herinde. Man bliver mødt af vrede mennesker hvis man stiller bare det mindste ? ved Ninka eller Kernesund-konceptet.
    Men tak for jeres respon det er dejlig ikke bare at blive fejet af.
    Vh Inger

  5. Majken Andersen på 20.03.2009
    Kære debattører

    Jeg sidder og tænker på, hvorfor man skal være enten på den ene eller den anden side (kernesund eller ikke-kernesund). Jeg er kernesund på min egen måde, synes jeg selv. Jeg finder stor glæde i at få tips herinde om opskrifter, gode cremer eller andre praktiske ting. Jeg finder ikke stor glæde i argumentationen for, hvorfor man skal foretage sig de forskellige \'kernesunde\' ting, herinde og den første kernesundbog synes jeg, ærligt talt, var lidt kedelig, men fred nu med det - der findes så mange andre steder, hvor jeg kan stille min tørst på et mere videnskabeligt baggrundstof. Og sådan er vi jo nu en gang så forskellige! Jeg er glad for hvert eneste menneske som jeg møder, som synes, at de har et godt liv og det glæder mig meget at læse om de mennesker herinde som oplever store forandringer. Ninkas stil er jeg måske ikke helt vild med - men det er da lige meget, hvis mange andre får et bedre liv ved at tage inspiration i hendes måde at leve. Vi behøver jo ikke alle, at være vilde med de samme ting - det ville da være kedeligt og en venlig og saglig debat er altid opløftende. Jeg kan ikke helt forstå, hvad det dårlige ved kernesundkonceptet er, hvis nogen ærligt synes at det giver dem et bedre liv at tage inspiration heraf - hvordan kan det genere andre mennesker at verden får flere glade og velbalancerede mennesker? Nogen gange har man brug for videnskab, nogen gange inspiration (og det er da også forskelligt, hvilket man som individ har mest brug for). For det sidste kan man måske komme her - for det første (eller noget helt tredje) kunne man måske kigge til andre sider(?).

    God weekend og kærlig hilsen til jer alle!
    Majken
  6. Camilla Mørstad på 20.03.2009
    Hei Inger.

    Takk for svar.
    Først, hva legger du i New-Age ?

    For min del tenker jeg at det er en samlebetegnelse på mange grupper religiøse bevegelser og filosofier hvor man ønsker å leve riktig og forbedre sin fysiske og psykiske helse. De fleste av disse gruppene ser på kropp og sjel som en helhet.

    Hvilken dokumentasjon er viktig for deg?
    Vil det holde med mennesker som står frem og forteller at de er kvitt eller blitt svært mye bedre av depresjoner, tungsinn og nedstemthet?

    Eller trenger du en medisinsk faglig dokumentasjon?

    Jeg vil tro at mye av forskjellen på deg og meg ligger her. Jeg er fan av menneskelige erfaringer, men tar gjerne med medisinske dokumentasjoner.
    Så vil jeg teste det ut selv og gjøre mine egne erfaringer.

    Et eksempel. Medisinsk dokumentasjon sier at p-piller er smart å ta når man ikke ønsker å bli gravid. Disse har man testet ut svært godt ut på griser (svin). Det meldes også om få tilfeller av alvorlige bivirkninger.
    Min erfaring med p-piller er at jeg tåler dem dårlig. Jeg går opp i vekt, får kviser, blir sint og sur og føler meg oppblåst.
    Da kan man komme med så mange medisinske dokumentasjoner og ufruktbare griser man vil, for meg vil aldri p-piller være et alternativ lenger.
    Jeg har også en venninne som var nær ved å dø, da hun fikk blodpropp av p-pillene.
    Jeg vet også om svært mange som ikke merker noe av p-pillene. Derfor mener jeg at medisinske dokumentasjoner OG menneskelige erfaringer er veldig veldig viktig.

    Nå finnes det vel utallige firmaer og departementer som står for de medisinske dokumentasjonene og så kommer den Kernesunde familie og deres tilhengere med den viktige erfaringsbiten.

    Vår erfaring er at svært mange får det bedre både psykisk og fysisk ved å legge kom kostholdet.

    Jeg hadde liten tro på at et kosthold uten gluten og melk kunne hjelpe meg med mine problemer. Og jeg sa ja til å teste det ut, nærmest for å bevise at man tok feil.. Vel, jeg måtte bare innse at jeg faktisk ble frisk..

    Har lyst til å legge ved en link som jeg håper du vil se, her er mange forskjellige erfaringer. Alle har forskjellige problemstillinger og alle har gjort det samme, nemlig lagt om kostholdet.
    http://www.filmpraksis.no/Balansetrailer.html

    Jeg er så takknemlig for at min helse nå er god, etter mange slitsomme år, derfor er det viktig for meg å fortelle min historie, men jeg forventer ikke at andre skal velge som meg.

    Her hos den Kernesunde familie tar jeg med det som tiltaler meg; oppskrifter, erfaringer og tips. Akkurat som jeg gjør når jeg går i butikken, jeg kjøper jo ikke alle varene der selv om de er tilgjengelig og under samme tak.


  7. Inger Andreasen på 20.03.2009
    Hej Camilla M
    For mit vedkommende er det jeg tager mest afstand fra, at Ninka herinde formidler sin tro på sin okkulte opfattelse af virkeligheden i form af New Age,.
    Hvorfor skal det blandes sammen med sund kost og sund levevis i det hele taget?
    Jeg synes også at det går over grænsen for ansvarlighed når man fortæller folk at man kan spise sig ud af alvorlige sygdomme som depression.
    Det er efter min mening helt forkert at påstå det uden at kunne komme med nogen dokumentation.

    VH Inger
  8. Camilla Mørstad på 20.03.2009
    Kamilla, Tina og Inger.
    (håper dere forstår norsken min )

    Jeg kan forstå deres reaksjon på millionøse forslaget til Ninka.
    Men som overskriften sier : Vil du også være millionøse?
    Så står man fritt til å takk nei og gå videre.

    Jeg kan også skjønne skepsisen når man går hardt ut og sier at uten melk og gluten så får man så mye bedre helse.

    Men det jeg ikke forstår er bagatelliseringen av mange mennesker erfaringer ved nettopp å fjerne disse to matvarene fra kostholdet.

    Vår familie fjernet melk og gluten fra kostholdet for 3 år siden, lenge før vi visste at det fantes en Kernesund familie. Og også vi har svært gode helseresultater.

    Hvorfor er det så vanskelig for dere å glede seg over de som faktisk får gode resultater på noe så enkelt som endret kosthold ?

    Og må man være lege for å dele sine erfaringer med andre mennesker?

    Er dere også like skeptiske til de som for eksempel utelater grønne erter, asparges , bønner og kål i kostholdet sitt (fordi de ikke liker det) ?

    Og når det gjelder penger og inntjening, så er det jo faktisk sånn, at nesten uansett hva man gjør, er det noen som tjener penger på det .

    I det du kjøper en pc, har internett, bruker tiden på disse sidene så er det mange mennesker som tjener penger - alt fra vaskedamene på pc-fabrikken, produsentene, transportørene , eierene, de ansatte i butikken du kjøper fra, internett leverandøren osv osv. Men dette tenker man kanskje ikke over til daglig.
    I det du slår på lysbryteren i ditt eget hjem er det mange mennesker som tjener penger.
    Det blir mye sterkere i det en person som viser sitt ansikt, skriver at dette konseptet skal jeg bli rik på.

    Så blir det jo opp til enhver om man ønsker kunnskapen til vedkommende og dermed betaler for den kunnskapen og tiden de har brukt på å sette det ned på papir, film eller hva det nå skal være.

    Nå skal ikke jeg svare på Ninkas vejne, men i perioder blir man svært lei ( ked) av å forsvare et sunt kosthold man vet har hjulpet svært mange mennesker. Man kommer også til et punkt hvor man velger å bruke energien på de menneskene som ønsker det samme som en selv og så lar man de andre være.
    Min erfaring er at mange disse menneskene man lar være å bruke så mye tid på, ofte har behov for å diskutere sine synspunkter og gjerne vil bli hørt og sett for sine meninger allikevel, og jeg synes denne debatten eller meningsutveksling drar i den retningen.

    Det er ingen som tvinger dere til et kosthold uten gluten og melk, det er heller ingen som tvinger dere til å bli millionøser eller få avføring som lukter mindre vondt. Men vi får alle tilbudene og så kan man "take it or leave it" og la det være med det.
  9. Kamilla Dinesen på 19.03.2009
    Jeg tror nu mange vil genkende det her som en debat; "en diskussion ført mellem flere mennesker over længere tid" - også kaldet en meningsudveksling. I debatter får man sjældent ret, fordi de folk der indgår i slige sager har en klar holdning. Du har din, modparten sin. Og hvem sagde noget om humor? Den fik du vist fordøjet forkert. Hvilket jo er sjovt i sig selv.
  10. anja christensen på 19.03.2009
    nu står jeg altså ikke med hovedet nede i toilettet og observerer frejdigt hver gang jeg har været ude at skide :-)
    Men for ikke særlig lang tid siden brugte lægerne faktisk også fæcesprøver (ligesom urinprøver) når de skulle finde ud af hvad patienten fejlede, fordi din afføring siger meget om hvordin din krop har det.

    selvom man ved hvordan og hvor meget et sundt tarmsystem skiller sig af med (og ja det involverer både at fæces lyder, ser ud og (ike) lugter på en bestemt måde, så har man nok ikke mistet sin humor som du påstår.
    Jeg synes det er så morsomt hvordan I kritikere ikke vil debattere, I vil have ret!


    knus
    Anja
  11. Kamilla Dinesen på 18.03.2009
    For en Kernesund er det således aldrig et problem at være ude at skide - hverken i overført eller egentlig forstand. Egentlig kan man vel slet ikke bruge udtrykket "at noget er noget lort" i sin oprindelige betydning herinde...Hmm. Nej, man må være vild med det her koncept, det er skidegodt. Selvom, er der ikke noget dybt infantilt ved at være så fokuseret på fækalier?

    PS Tak for respons Tina
  12. anja christensen på 18.03.2009
    Tina- hvis du aldrig har prøvet at have lugtfri afføring kunne det være du skulle prøve kernesund mad?
    ;-)

    Hvis du har prøvet at leve kernesundt vil du vide at det rent faktisk fjerner alle de ting du nævner, og så kan det da godt være at Ninka ikke har skrevet en doktorafhandling om emnet, men derfor kan det godt være sandt alligevel.


    knus
    Anja
  13. Tina Jensen på 18.03.2009
    Kamilla, da du nok alligevel ikke får noget svar fra Ninka, vil jeg give mit bud på dit spørgsmål.
    At have en uddannelse inden for ernæring og/eller sundhed vil på mange måder være en hæmsko. En reel viden inden for området vil gøre det moralsk vanskeligt at love at man kan blive bumser, dårlig ånde, autisme, manglende sexlyst, ildelugtende afføring (har iø aldrig selv oplevet at det ligefrem lugtede godt) kvit ved at undlade mælk, gluten og sukker. Sådanne meget håndfaste udmeldinger gives bedst, hvis man ikke har et særligt nuanceret syn på ernæring og sundhed. Så kan man "gemme" sig bag den allestedsnærværende "husk at jeg bare udtaler mig som en mor". Har man derimod viden og uddannelse står man på en anden måde til ansvar for sine udtalelser.
    Derfor kommer det hele til at dreje sig om hype - ganske som hos Sundhedsrevolutionen, Detox, Lene Hansson m.fl. (bemærk iø at der i det nye videoklip vedr. webkurser lægges meget afstand til de to sidste - lidt komisk...) og for at kunne det har man brug for procesleder- og lifecoach-uddannelse.
  14. Inger Andreasen på 18.03.2009
    Du er skarp Kamilla, hehe.
    Inger
  15. Kamilla Dinesen på 17.03.2009
    Jeg tror nu ikke mit bidrag til verden kan reduceres til dette indlæg...men jeg synes det er "smukt" - og meget sigende at du prøver. Make your fans proud...Spørger de aldrig om hvorfor du ikke tager en ernæring- og sundhedsorienteret uddannelse - istedet for "life coach" og proceslederuddannelse? Når det nu angiveligt er kost det handler om.
  16. Kamilla Dinesen på 17.03.2009
    Interessant diskrepans mellem ønsket om at tjene millioner med mere - og en "ydmyghed" og en retorik der er Dalai Lama værdig...Når alle de alternative går på de samme pseodokurser - så ender de med at tale ens, bruge de samme ord og den samme retorik. Sådan kan man kende dem. Problemet for dem selv er blot at deres sprog ikke længere er deres eget - og dermed bliver det sværere og sværere at formidle sig eget holdepunkt. Hvis man ellers har ét - efter en tur i hjernevridemaskinen. Så er "alt en gave" og "alle er fantastiske" - så er alt lige gyldigt og dermed ligegyldigt. Og alligevel falder folk i svime over de standardiserede udgydelser...det forstår man ikke helt. Det er en voldsom harmonisering. Men det er jo altsammen i pagt med "universets love"...Man må håbe at folk ser lyset, når alt på siden om lidt koster penge...For der inde bag Dalai Lama retorikken banker der et hjerte for cool cash.
  17. Ulla Hansen på 15.03.2009
    Det her minder efterhanden rigtig meget om Detox. Tjek Damores forum og du har stort set en kopi. Mange af Ninkas svar og nogle blogs er som at se Pernilles?????
  18. Tina Jensen på 10.03.2009
    Kamilla. du har ret, det er nok egentligt ligegyldigt om vi skriver her eller på den næste blog.
    Jeg giver nu ikke op så let, så derfor:

    KÆRE NINKA.
    At du har sagt hvad du har at sige om penge er ikke et argument, for ikke at svare på nedenstående spørgsmål. De handler om hvordan man forholder sig kritik.
    1. Du benytter en retorik, der ikke besvarer kritik med svar, men istedet argumenter for at kritikeren lider under psykologiske blokeringer/personlighedsforstyrrelse el. lign. Derfor behøver han/hun hjælp i form af selvhjælpsbøger (dette er ikke enestående for denne diskussion, men ses igen og igen i dine svar). Er det ikke, set fra en journalistisk synsvinkel, en insufficient måde at forholde sig til kritik på?
    2. Skylder du ikke de kritikere, som du for egen regning udstyrer med en psykologisk blokering, at anerkende det, når de afviser en sådan?

    Mvh Tina

    PS. Hvis du vælger ikke at svare må jeg jo tolke det sådan at du har nogen psykologiske blokeringer når det kommer til at modtage kritik, for nu at bruge din egen retorik.
  19. Caja Joensen på 10.03.2009
    Chistine, at Mother Theresa skulle være meget rig og have privat fly, er den største and. Lever den virkelig endnu?
    Der er skrvet afhandlinger om hende og hendes virke men aldrig har jeg hørt mangen til vrøvl.
  20. Kamilla Dinesen på 10.03.2009
    Hej Tina
    Der er ingen steder, hvor du kan placere kritik og forvente svar. Om end man kan sige, at Ninkas sidste kommentar var et fint svar i sig selv - svar på hvad Kernesund egentlig står for, mener jeg.

    Det faktum at de Kernesunde altid ukritisk hylder deres helte som idoler er bekymrende. Her findes kun kritik udefra, den interne er ikke-eksisterende. Er det sundt? Ihvertfald er det "ernesundt". Og folk herinde stortrives med at Kernesund formidler livet for dem. De lever tilværelsen gennem en instans, som sælger dem de rene banaliteter: Spis sundt, dyrk motion, gå ud med skraldet og gå tidligt i seng...At Kernesund stiller spisebordet ud i haven er bare REN inspiration, at lære at sidde i sofaen er en "proces" - og tarmskyldning er en åbenbaring...

    Når Kernesund om føje tid bliver et rigtigt brand så kan vi alle kan købe Kernesund paté, Kernesund shampoo og Kernesunde ferier (slut med at rejse til steder med mælk og gluten) - og livet vil blive SÅ meget nemmere.

    Der var en der skrev, at jeg underkendte folks evne til at tænke selv - men det er netop min påstand at folk der følger Kernesund SELV underkender EGEN evne til at tænke selv - men lader andre tænke for sig.

    Verden vil bedrages :-) Og der er altid folk der mod betaling vil fortælle dig hvad det rigtige er for NETOP dig. Men det kan dog bliver for banalt...
  21. Tina Jensen på 09.03.2009
    PS. Foreslår iøvrigt at vi fortsætter debatten inde på Ninkas nyeste blog, så vi giver hende mulighed for at svare når hun kommer igen.
  22. Tina Jensen på 09.03.2009
    Kære 2 x Kamilla, Inger og Peter.
    I formulerer noget jeg har tænkt på i lang tid meget koncist, når I skriver at svaret på alle kritiske spørgsmål er nedgørelse eller affærdigelse af den ene eller anden art.
    Kamilla: Jeg bliver virkelig irriteret på dine vegne, når du, helt rimeligt, siger fra over for forskellige selvopfundne diagnoser (med dertil hørende kure i form af diverse selvhjælpsbøger) og at den, der stiller diagnosen så svarer med et "jeg skal på kursus, ha\' en skøn uge". Det er et ufatteligt arrogant svar på en klar og rimelig udmelding.
    For mig må man gerne gå efter at tjene mange penge, det virker dog mest seriøst hvis man gør det på andet end varm luft og iøvrigt svarer relevant på kritik.

  23. Kamilla fra Haderslev på 09.03.2009
    Til Inger og Kamilla Dinesen:

    puh, jeg er helt lettet.. tænk, at jeg ikke er den eneste der går med de tanker, hvor har det krævet meget mod at poste mine indlæg, som du skriver Kamilla: "og du rammes med det samme af det eneste forsvar og den eneste forklaringsmodel i dette "guddommelige" univers. Alle der kommer med kritik eller har en anden vinkel på tingene er bare ikke nået langt nok i deres personlige udvikling. De er bare ikke nået til Kernesunds niveau. De har issues og det kan kureres"
    Det er præcis detj eg har frygtet - for det er virkelig ikke rart at føle, at grunden til ens holdninger, at man bare ikke er nået samme niveau som Ninka.
    Det er tankevækkende, at de ting jeg tror på ikke kan være rigtige i det kernesunde univers, og at jeg bliver mødt af "læs den og den bog" "ontakt Pernille Melsted"... så jeg kan kureres for min mening.. Hvor er det ærgeligt!!
    I starten var jeg så begejsret for Kernesund, men nu trækker jeg mig mere og mere ud af det, for jeg kan virkelig mærke, at jeg bliver tung og trist..
    Hvor ville jeg dog ønske, at der var plads til at være forskellige, for jeg har stadig en interesse i at følge med på sitet.

    - Kamilla
  24. Inger Andreasen på 09.03.2009
    Til Kamilla fra Haderslev
    Tak for dine sidste indlæg, det gjorde mig virkelig glad og rørt at læse dem.
    Jeg er helt enig.
    Det er to forskellige menneskesyn der støder sammen her.
    Vh Inger
  25. Kamilla Dinesen på 09.03.2009
    Til Kamilla fra Haderslev - et fint indlæg du skrev - og du rammes med det samme af det eneste forsvar og den eneste forklaringsmodel i dette "guddommelige" univers. Alle der kommer med kritik eller har en anden vinkel på tingene er bare ikke nået langt nok i deres personlige udvikling. De er bare ikke nået til Kernesunds niveau. De har issues og det kan kureres. Men hvis de følger Kernesund - så når de nok op på niveau engang. Og bliver sunde - og rige - ikke at forglemme. For ALLE kan. Ellers er det bare fordi de ikke VIL.

    Det passer i øvrigt ikke helt at jeres guru har lagt skyld, skam og så videre bag sig...hun har tidligere givet sig selv skylden for sin søns sygdom, fordi hun spiste forkert (Så der er da gang i noget seriøs soning her - og udrensning as well - hvorfor har Kernesunde i øvrigt brug for at få den guddommelige føde der indtages ud på så unaturlig vis som via tarmrensning?) Denne blog indledte hun i øvrigt selv med ordene: "Alligevel har jeg MEGET at arbejde med. Blandt andet skammen over at være rig og blive endnu rigere". Det er også pinligt. At være så rig. Især når man for blot måneder siden plæderede for sin fond og det uegennyttige i hele projektet - dengang var der ingen snak om rigdom og personlig vinding som udtryk for succes. Næ, pengene var ikke familiens - det var fondens. Men nu er det så anderledes. Nu er profit udtryk for ens "termostat". Hot!

    Det mest utrolige er at hun kan slippe afsted med det her - i det forum, hvor dem der har lagt penge i kassen, kommer for at søge inspiration om "den grønne og BLIDE livsstil" - og så kan de læse om hvordan chefen scorer kassen. Det er da god humor og så vidunderligt respektløst.

    Det er også interessant i lyset af at kritikken mod Arla og andre producenter af forbudte fødevarer kritiseres for kun at tænke på indtjening og profit. De bønder som ejer Arla må være onde (gælder det også de økologiske?) Samme tvivl sås ofte om de danske læger, der angiveligt ikke vil patienternes bedste, men blot tjene penge og stoppe patienten med medicin.

    Jeg spotter selvmodsigelser. Men de trofaste følger troligt med. Man fristes til at spørge, hvor grænsen er nået - hvad kunne få folk til at droppe dette "guddommelige" koncept, fordi de havde fået nok? Man frygter at den grænse ikke findes og at man lader sig "vejlede" hvorhen det skulle være. Man vil blive ved trods alt, fordi man har investeret - og mere end penge i det her. Og når man vakler i troen og tilliden er det blot fordi man ser ting i Kernesund, som man ikke kan se i sig selv! Så må man bare arbejde videre med sine issues. Helt utroligt. Sikke en fastholdelsesteknik. Kernesund - because you\'re worth it. Man har ligesom hørt det før...
  26. Kamilla fra Haderslev på 09.03.2009

    Kære Ninla.
    Tak for dit lange svar, det er dejligt, at du tager dig tid til at svare.

    Jeg må 100 % sige fra overfor, at du prøver at prakke mig på, at jeg har et problem imed penge - bare fordi vi kke er enige om emnet.

    Som jeg skrev i mit indlæg, have jeg fundet noget som gjorde mig glad at læse (citatet af Clara Assisi) Det gav mig ro og jeg sagde det jeg ikke selv formåede.

    Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er respektabelt, at jeg har det som jeg har det,.. men at jeg nærmest skal kureres. Jeg synes faktisk det er skræmmende at få afvide, at jeg fordi jeg vil sætte prisen lavt ikke kan unde mig selv at tjene penge. Måske er penge bare ikke nødvendigt for mig.. og måske har jeg bare lyst til at dele mit budskab til flest mulige og det gør jeg bestemt ikke ved at sætte en pris de færreste kan betale for..

    Jeg respekterer, at du har en anden mening, jeg håber også du vil respektere, at jeg mener noget andet! Jeg vil ikke diagnostiseres på den måde. Der siger jeg fra.

    - Kamilla
  27. Kamilla Fra Haderslev på 09.03.2009
    Hvor er det egentlig pudsigt, at vi midt i den kristne kirkes fastetid har en stor pengedebat her på bloggen. Faste tiden handler om langt mere end at afstå fra mad, ja det gør det ikke engang for mig selv. Jeg er i gang med en ”moderne faste”, hvor jeg arbejder med at faste fra bekymringer og overforbrug. Fasten handler for mange om en faste fra materielle ting, herunder forbrug og pengebegær. Eller faste fra et dårligt mønster man lever i.

    Ninka og alle jer andre I skal vide, at jeg siden dagen, hvor Ninka skrev indlægget har gået med en underlig fornemmelse indeni, når tankerne er faldet på indlægget. Jeg ved ikke helt hvorfor, men jeg er blevet trist over at tænke på det.

    Ninka, du er en inspirator og på mange områder en jeg ser jeg op til. Derfor har jeg ikke haft det godt med at have de følelser jeg havde da jeg læste din blog. De følelser der dukkede op i mig var en følelse af, at du overskred mine grænser, jeg har ikke brug for at høre om dine penge, hvor meget du tjener, at du er millionøse og mange millionøse. Jeg synes penge er en privatsag, og jeg synes egentlig ikke det hører til her, hvor jeg egentlig bare håbede at blive inspireret til en kernesund madstil. Men nå, nu er indlægget der og det kan bare ikke slippe mine tanker. Jeg var også inde på millionøse-hjemmsiden og det kriblede i mig.

    Jeg prøver at granske mig selv, hvorfor får jeg det dog sådan? Er jeg ikke nået ligeså langt i min selvudviklingsproces som Ninka? Er der noget galt med mine tanker om penge? Har I og Ninka svarene? Skal vi alle sammen melde os ind i millionøseklubben og gå efter at tjene rigtig mange penge? Skal vi stile og indrette vores liv så vi kommer til at tjene rigtig mange penge??

    Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvad det er. Jeg kan bare mærke dybt i mig selv, at jeg ikke bryder mig om overskriften: ”Vil du også være millionøse?”
    Mener du, at opskriften på et succes, på et lykkeligt liv inkluderer at tjene mange penge? Og mener du virkelig, at du vil gøre dit værd op i penge? Ninka og jer andre, I er langt mere værd end der nogensinde har været penge og kommer til at være penge på denne her jord!!!

    I mine øjne er penge et nødvendigt onde her i livet. Jeg har faktisk ikke lyst til at spilde et sekund af mit liv på at tænke på penge, hverken når de ikke er der eller når der er mange.
    Når jeg en dag er færdig med min uddannelse og skal lede og undervise andre, forhåbentligt starte kurser osv. vil jeg sætte prisen så lavt jeg kan så flest muligt kan komme med. Prisen for mit kursus skal ikke afspejle hvor meget jeg selv synes jeg er værd, for det er umuligt at gøre det op sådan.

    Det jeg kan give til andre mennesker tror jeg er så godt, at jeg hvis jeg kunne, ville give det gratis.. Det er bare ikke realistisk i vores verden, fordi penge ER et nødvendigt onde.

    Jeg har svært ved at sige præcis hvad det er i dit indlæg, der gør mig umådeligt trist og tung. Jeg ved bare, at jeg ikke bliver glad. Hvad der derimod gjorde mig glad at læse i dag var følgende, som jeg vil dele med jer. Jeg formår ikke selv at formulere.

    ”Mystikeren og ordensstifteren, Clara af Assisi, opfattede synd som et brud på relationer. Hun beskriver, hvorledes mennesket er skabt til at være i harmoni med Gud og andre mennesker, og hvorledes menneskelig rigdom derfor kun kan findes i menneskets åbenhed overfor Gud og mennesker. Derfor opfattede hun synd som et brud på relationer. Hun skriver i sin ordensregel: ”Jeg bønfalder og tilskynder søstrene i Herren Jesus Kristus til at undgå al stolthed, forfængelighed, misundelse, grådighed, omsorg og bekymring for denne verdens ting, bagtalelse og knurren, splid og splittelse.

    De egenskaber, Clara her omtaler, udspringer alle af egoisme og begær efter at ville sit eget, og disse egenskaber bevirker, at mennesket lukker sig om sig selv og glemmer, at det er skabt som relation til Gud og mennesker. Clara bønfalder derfor sine søstre om at huske, at de er skabt som relation, og at de, for at være relation, må være uden egoistisk begær. ”

    Mit håb for mit eget liv er, at penge aldrig må få en højere status end et lille stykke papir jeg skal bruge når jeg betaler. Jeg vil aldrig tillade mig selv at måle mit værd eller min succes i penge.

    Jeg håber, at I alle må holde fast I jer selv, jeres håb og drømme, at I aldrig må måle jeres værd eller succes i jeres saldo på kontoen, for I er langt mere værd end det.


    Godnat.



  28. Inger Andreasen på 08.03.2009
    Tak for svaret, hvis jeg skræmmer nogen ved en hård tone beklager jeg meget.
    Det er jo ikke sikkert at man bliver i f.eks. lærerjobbet fordi man ikke vil ud af tryghedszonen. Det kan være det er fordi det virkelig er det man brænder for.
    Jeg synes det problematiske er at hvis metoden ikke virker, sørger man årsagen hos den person det ikke virker for, uden at sætte spørgsmålstegn ved metoden som sådan.
    Vh Inger
  29. Inger Andreasen på 08.03.2009
    Det tror jeg du har helt ret i, men så må min konklusion bare være at den bog er en gang fis.
    Vh Inger
  30. Chris Hanson på 08.03.2009
    Jeg har en lille kommentar til det at psykisk syge ikke kan hjælpes af Kernesund. Jeg er en af dem, jeg har prøvet alt muligt alternativt inkl. kernesund, men efter 15 år fandt ud af at jeg faktisk skulle have kemisk medicin før jeg fik det godt. Men stadig vil jeg sige at mit blodsukker og alle de ting som Kernesund beskriver også hjælper på mig og min krop, men det kan desværre ikke stå alene lige i mit tilfælde, da jeg har en personlighedsforstyrrelse. Men med både medicin og kernesund så går det faktisk rigtig godt. Held og lykke til jer alle på jeres vej.
    Chris
  31. Inger Andreasen på 08.03.2009
    Et af mine spørgsmål som jeg skrev i den første kommentar er angående løn til de ansatte hos Ninka, skal de også kunne tjene millioner på deres passion som f.eks. kunne være at arbejde som lærer.
    Eller er dette at blive millionøse ved at følge sin passion kun forbeholdt nogle? D.v.s. selvstændige? Så kommer der så nogle svar om at det jo ikke kun er penge det rjejer sig om, men nogle principper der skulle give en et bedre liv (tænke positivt), og det kan der da være meget rigtigt i men, men det er ikke det der bliver lagt op til fra millionøsernes side det er "rigtige" millioner.
    Så tænker jeg nå ja det er så bare en gang udenomssnak hvis/når metoden ikke virker.
    Håber du kan se spørgsmålet?
    Vh Inger
  32. Bitten christensen på 08.03.2009
    Hej Ninka,
    ja vi er mange som elsker millionøseklubben og kan se det virker.
    Og når det kommer til den kommende skole som en dag bliver til virkelighed så ved du at jeg står klar til at arbejde der.\'Knus Bitten
  33. Bodil Larsen på 07.03.2009
    Inger - det var sådan set ikke meningen at det skulle lyde specielt sagligt, det med "ondt i røven"...

    Anette: Præcis!
  34. Inger Andreasen på 07.03.2009
    Til Bodil og Anja
    At der er mennesker her med psykiske problemer, Det er ikke noget jeg bilder hverken jer, mig selv eller andre ind, det er jo noget de pågældende mennesker selv fortæller, bl.a. til Ninka, der bare svarer at de skal forsætte med at udelukke sukker, mælk og gluten.

    Det er den uansvarlighed jeg kritiserer. Selvfølge har de og os alle selv ansvaret i den sidste ende, men som rådgiver eller hvad du nu vil kalde Ninka er det ikke ansvarligt. For det er meget sårbare mennesker.
    Og det kan ikke opvejes af at andre har fået det godt af at følge Kernesund.
    Saglighed --- er det sagligt at beskylde folk for at have ondt i røven fordi man kommer med kritik, det er da en påstand så det gør noget.
    Vh Inger

  35. Bodil Larsen på 07.03.2009
    Helt enig med dig, Anja. Godt formuleret.

    Jeg synes heller ikke det hører nogen steder hjemme at beskylde debatørerne herinde for at have "større eller mindre psykiske problemer"! Hvad bilder du dig lige ind, Inger, at tro du kan bedømme den slags ud fra de her indlæg, uanset hvilken proffesion du end måtte have...?!!

  36. Bodil Larsen på 07.03.2009
    Peter og Inger:

    Det virker som om I har usandsylig ondt i røven og får det mere og mere som I hører og læser om andres folks glæde. Lad dem dog være i fred. Er det Jeres mission at tage glæden for andre og at dømme hvad der er rigtig og forkert for andre end Jer?

    Kan I ikke gå ud og finde Jer en anden hobby end at nedgøre Kernesund og Ninka? Eller vil I i det mindste læse den første Kernesund bog og se hvad det drejer sig om inden i buser ud med kritik??? Det virker så utrolig useriøst, det i skriver, og måsker er det derfor at I IKKE for svar på Jeres kritik!!
  37. anja christensen på 07.03.2009
    der skulle selvfølgelig stå hvad der er rigtigt for den ene er ikke nødvendigvis rigtigt for den anden :-)
  38. anja christensen på 07.03.2009
    Hej Inger
    man bygger jo sit liv på de erfaringer man gør sig, de værdier man tillægger sig de erfaringer og så det man er opdraget til, bliver inspireret til, og ja ens psyke spiller ind. Og om det er kristendom, Islam, fodbold, kernesund mad og tankegang, korsang, meditation, at anskaffe sig en hund eller whatever, der gør at man kan ændre nogle dårlige destruktive vaner og blive et gladere menneske der har mere at byde på for sig selv og andre, det er jeg virkelig ligeglad med, og mener også det er ligegyldigt fordi hvad der er rigtigt for den ene er rigtigt for den anden.

    Folk må jo stå til ansvar for deres egne beslutninger, det gør du vel også i dit liv ?
    Jeg tror grunden til at den såkaldte kritik ikke bliver besvaret er nok, at der sidder en masse mennesker bag skærmen der har fået mere livskvalitet, og ryster på hovedet. For hvad skal man svare folk der siger at det er forkert at man har fået flere positive ting ind i sit liv?

    Og jeg er også ligeglad med om Ninka hun vil købe diamanter til sig selv eller hjælpe folk og sig selv med de penge hun tjener, hvis hun præsenterer et produkt jeg kan lide så køber jeg det, for det er mine penge og det må jeg selv om.
    At hun så netop vil bruge sit overskud (både følelsesmæssigt og pengemæssigt) på at hjælpe folk er endnu bedre og mere inspirerende. Og hun kan kune hjælpe på sin måde, og hvis nogen ikke bryder sig om det behøver de jo så ikke tage imod det vel :-)

    summasummarum: Hvis kritikken var lidt mere saglig og ikke altid gik på at vi er nogle mærkelige mennesker der er i færd med at sælge vores sjæl til Ninka og Morten, så kunne det være folk gad svare på den. Ville du gide svare nogen der sagde at du havde psykiske problemer pga. den måde du lever på?

    knus
    Anja
  39. Inger Andreasen på 07.03.2009
    Nej Anja det kan lige præcis ikke være ligemeget.
    Det er da ikke ligegyldigt hvad man bygger sit liv på, det er da alt afgørende vigtig at der er en ordentlig substans i det vi bygger vores liv på.
    Og jeg er meget enig med Peter, der kommer ALDRIG svar på kritik ALDRIG dialog, kun floskler.
    Og det mest bekymrende efter min mening er at der er så mange herinde med større eller mindre psykiske problemer, som de ikke engang bliver opfordret til at søge hjælp til.
    Vh Inger

  40. anja christensen på 07.03.2009
    og så lige et bidrag til pengedebatten:
    Jeg vil gerne have flere penge, men de to damers milliønesinitiativ fanger mig bare ikke. Jeg synes ikke rigtig de er særlig inspirerende, og så er der lige den med hvor man skal betale for at være med i klubben, det skal nok hæve deres pengetermostat, men ikke min :-)

    knus
    Anja
  41. anja christensen på 07.03.2009
    Hvad så hvis folk får et bedre liv og en fælleskabsfølelse med i købet ? Kan det egentlig ikke være ligemeget om det er det ene eller det andet der giver folk et positivt boost? I den sidste ende bliver det jo en bedre verden at leve i, når folk har det godt og har overskud.

    Eller er det kun nogle måder der er rigtige til det formål ? Vi gør da ikke nogen fortræd ved at tage ansvar for vores liv, og gør det noget det var Ninka der hjalp os, eller skal det være en psykolog eller lign. ?

    For at svare på din kritik Peter: jeg synes ikke den har noget på sig, jeg er ikke enig i noget at det du synes.

    knus
    Anja
  42. Peter Lyngsøe på 07.03.2009
    "JUHU - der er virkelig gang i den", skriver Annette fra Randers og derefter hvad man mener med at luften var ved at gå af ballonen - og at Kernesund er et mediestunt. Jamen du udtrykker så selv den begejstring som viser at det var for nedadgående og at mediestuntet virker - juhu ENDELIG sker der noget i det projekt du er med i, og som mange har bygget en hel identitet op om. Og det er det skribenten ville opnå - at give fansene et boost. Kernesund er en hype som så meget andet; jeg tror ikke folk vælger diæten og livsstilen fordi de er autister, eller fordi deres søn er, men fordi de ønsker at NOGEN skal give dem retning og selvværd - og det får de så ved at følge Kernesunds og idolernes bud - a la: Drop mælken og gå ud med skraldet. Stort! Jeg ser bare ikke så meget i de bud...og herinde fortjener man aldrig svar på sin kritik - man får blot tautologier og ordsprog - fordi målet er aldrig at svare, målet er at booste. Tyv tror hver man stjæler - tja, og hvad så hvis tyven har ret?Get real. (Nu kan I så hype om mit indlæg og få endnu større fællesskabsfølelse og selvværd). Good fun.
  43. Maya Jacobsen på 06.03.2009
    Jeg hørte smukke India Arie synge "Hope" og fik lyst til at dele linket - som mit lille bidrag til debatten :)

    http://www.youtube.com/watch?v=pd0VuYkWf7g

    Hun synger bl.a.:

    Back when I had a little
    I thought that I needed a lot
    A little was over rated,
    but a lot was a little too complicated
    You see - Zero didn\'t satisfy me
    A million didn\'t make me happy
    That\'s when I learned a lesson
    That it\'s all about your perception
    Hey - are you a papa or a superstar
    So you act, so you feel, so you are
    It ain\'t about the size of your car
    It\'s about the size of the faith in your heart

    There\'s hope
    It doesn\'t cost a thing to smile
    You don\'t have to pay to laugh
    You better thank God for that

    Kh, Maya
  44. Mette Foged på 06.03.2009
    Jeg undres.. Gang på gang.. Over hvordan sindene kan komme i kog herinde!! Måske er det bare mig som er naiv og som tror på det bedste i alle mennesker men jeg kan altså ikke se det store problem i at Ninka og Morten tjener penge på deres bøger, kurser, foredrag osv. Jeg ville da være lykkelig for at kunne leve af min passion! og jeg er stadig 100% overbevist om at det her er deres passion..

    Jeg håber da også en gang at blive rig -ikke fordi jeg tror at man bliver lykkelig bare fordi man har penge men fordi der er en hel del ting som bliver så meget lettere når man ikke behøver at bekymre sig om den detalje som penge vel i bund og grund er.

    Jeg har altid levet efter devisen: jeg bruger hvad jeg har! Det sætter sine begrænsninger når man er på SU, manden kun arbejder deltid, vi har en søn som skal have tøj på kroppen og vi prioriterer at få sund mad. Det er sgu ikke altid nemt men jeg ved at det engang bliver lettere. Men til den tid så lever jeg helt sikkert efter samme devise: jeg bruger hvad jeg har.. Så er det forhåbentlig bare lidt mere;)

    Ninka: du er et forbillede for mig i alle henseende -stor respekt for dit arbejde, dit mod og din person

    Mette

  45. Peter Lyngsøe på 06.03.2009
    Jeg tror ikke at det var stilhed før \'storm\'; jeg tror denne storm er ret kalkuleret. Opdelingen hos Kernesund er vel klar: Morten som den "seriøse" der går i medierne med sine anti-mælk argumenter - og fruen i huset sørger så for at piske en stemning op når luften er ved at gå af ballonen. Gerne herinde, så alle tilhængere lige får sig af et boost af at være en del af noget stort (!) Og måske kan man også ringe til en avis og sige at NU er der søreme gang i den igen hos Kernesund. Kernesund er først og fremmest et solidt mediestunt. Og se hvor det virker...alle de vindere der bliver skabt.
  46. Anna Møller på 05.03.2009
    Hej piger:-)

    Godt at se at der er liv i kludene;-) Her har også været lidt vinterstille, men det var vist stilhed før stormen.

    Vi kan hver især mene hvad vi vil, jeg bukker for dig Ninka, endnu engang har du fået os op af stolene;-)

    Dejligt med en livlig debat.

    Helt kort tænker jeg om dette emne: proces, indsigt og benægtelse.

    Livet og vores følelser er én lang proces af udvikling og indvikling. Afhængigt af hvor vi er i vores egen proces, oplever vi ting på forskellige måder.

    Hvad jeg stod i for et år siden, oplevede jeg på daværende tidspunkt på én måde. Når jeg nu igen står i den samme situation, oplever jeg den på en anden måde. Det gør jeg bla fordi jeg har lært noget undervejs. Jeg har lært noget da jeg var der første gang, jeg har siden hen set tilbage og oplevet hvad situationen bevirkede. Idag har jeg nogle erfaringer, og jeg ved noget om hvad jeg vil og ikke vil. Mine følelser og min indsigt har forandret sig. Alt forandres. ALT.

    Jeg under Ninka og alle andre ,alle de penge de ønsker sig.

    Jeg beder til at pengene vil generere bedre tider på alle planer. Jeg beder for medfølelse og betænksomhed.

    Jeg synes sgu det er ok at man tager de priser for sit arbejde som man vil. Om det er Ninka eller Asger Jorn. For jeg hører sjældent nogle klage højlydt over priserne på på Jacobsens Æg.
    Hvis folk kan og vil betale for en stol eller et kursus der giver dem noget de ønsker sig, så synes jeg det er i orden.

    Jeg ser nogle af de her ting som den dybe tallerken. Hvorfor opfinde den endnu engang, hvis jeg har råd til at købe mig til den?


    Jeg ville faktisk rigtig gerne have flere penge. mange flere. Og de skal såmænd nok komme til mig.

    Jeg kan kun tale ud fra hvor jeg selv er i dag, hvor jeg er i min proces, med hvad den indeholder af selvindsigt og benægtelse.
    Jeg er en fattigrøv, jeg har dårlig nok råd til at putte mad i vores munde. Banken har lukket kassen og jeg overlever på at gå tiggergang hos venner og familie.

    Men jeg får ikke ondt over andres pengestrøm af den grund.
    Jeg ved at der er noget jeg skal lære her hvor jeg er lige nu i mit liv. Jeg ved ikke hvad det er, men af erfaring ved jeg at der som regel er noget for mig at lære i enhver situation.

    Intet er tilfældigt og jeg får hvad jeg skal have, hverken for meget eller for lidt. Selv om jeg til tider kan synes noget andet selv;-) Men jeg kender ikke min vej gennem livet, jeg kan kun gøre mit fodarbejde for at trække tingene i den retning jeg tror er den rigtige, resultatet er ikke op til mig.

    Hvad andre mennesker bruger deres penge på er jeg faktisk ret ligeglad med. For det er en del af deres proces, deres liv. Der er noget de skal lære der hvor de er i livet. Og ja, der er vel nok et par stykker der ikke kan finde ud af håndtere dem som jeg ville.

    Jeg er iøvrigt også ret sikker på at jeg kan være en bedre statsminister end vores nuværende, men jeg ønsker mig det ikke så brændende at jeg srbejder i den retning;-)

    Hvis jeg har et ønske om at forandre noget, så må jeg selv tage afære. Jeg kan helt sikkert ikke forandre noget i positiv retning, ved at sætte mig med hænderne i skødet og vente på at det kommer af sig selv...



    Ninka: to sjæle én tanke... den skole der;-)


    Dejligt at høre Jeres stemmer igen.



    Knuz til Jer alle

    Hvem er jeg at dømme?

    Anna
  47. Inger Andreasen på 05.03.2009
    Jeg sidder og tænker på hvad en som mother Teresa mon ville komme med af kommentarer.
    Hendes liv har haft en kæmpe værdi for mange mennesker, men hun har ikke gjort det op i penge, men alligevel gjort en kæmpe forskel.
    Når jeg siger at dit kursus er for dyrt Ninka mener jeg ikke at du ikke er det værd, det jeg protesterer imod er at du sætter din egen værdi = hvor mange penge du kan tage for kurset. En høj løn siger efter min overbevisning ikke noget om et menneskes værdi.
    Og så vil jeg gerne understrege at jeg absolut ikke er tilhænger af janteloven, folk må for min skyld stikke næsen frem alt det de vil.
    Sov godt
  48. Kamilla Dinesen på 05.03.2009
    "Stakkels Richard Branson er nu i sat i samme båd som....Scientology??? Det er simpelthen skørt" ... tja, det var nu ikke ham jeg satte i bås med Tvind og Scientology...

    Jeg er også så glad for at du smiler og griner; det viser jo så fint at din bedste argumentation er latterliggørelse af modparten.

    "PS: Everyone is my teacher.
    Hver gang nogen provokerer mig helt vildt, spørger jeg mig selv: Hvad er der at lære af det menneske.?" Jamen så håber jeg da du har lært noget - eller er det kun os andre?
  49. Hanne E. på 05.03.2009
    Har lige læst, at Irma trodser finanserne og udvider sit øko-sortiment - total millionøseagtigt :-) Hurra for et supermarked med feminine økonomiske beslutningsmodeller!
  50. Kamilla Dinesen på 05.03.2009
    "Det er lidt for frelst for mig, at sige at man ikke må tjene penge på sine idealer, fordi at man bliver fordærvet" - tja, det er jo sådan set andre menneskers penge man bliver rig på...ved at udlægge sine såkaldte idealer.

    "Jeg mener, at vores pengesituation er et udtryk for, hvordan vores termostat er sat i det hele taget" - forstået sådan er hvis man er fattig er man en...taber?

    "HMMMM. Er der aldrig kommet noget godt ud af at sammenblande penge og ideologi? Det tror jeg Richard Branson, millardæren fra Virgin, ville være uenig i" - jeps, klart. Tvind og Scientology ville også være uenige; de gør det for at redde mennesker og skabe en bedre verden.
  51. Inger Andreasen på 05.03.2009
    Hej Alexandra
    Det giver mig ikke noget negativt - tværtimod får jeg afklaret en masse ting.
    Vh Inger
  52. Alexandra w på 05.03.2009
    Kære Inger.
    Du er godt nok ude med riven, men på den anden side så er foråret jo også på vej....:o)

    Hvad er det præcist der provokerer dig så meget, er det penge delen, eller ninka delen?

    Jeg vil anbefale dig at du ikke bruger så meget energi på noget der tilsyneladende bibringer negativitet i dit liv...

    Jeg er ikke bange for at sige at jeg nok skal blive millionøse inden for en årrække. Eller at jeg bliver en succesfuld forretningskvinde.
    Hvorfor skulle det være forbudt?

    For mit vedkommende kan Janteloven proppes op i den dertil indrettede, for jeg er IKKE tilhænger af den.

    Jeg fik bogen i julegave, og min penge termostat har det så meget bedre end før.
    Tilfældighed? Måske, men for første gang i 4 år har jeg styr på min økonomi, og det er vel egentlig bare det Ninka ønsker at formidle videre ved at anbefale bogen.

    Jeg kan også klart anbefale at tage tankegangen til sig. Der er jo ingen der lover at i bliver rige, og der er ingen der dømmer dem der ikke er det, men vi kan vel blive enige om at hvis vi ikke sætter barren så højt at vi skal hoppe efter den, så når vi ikke længere end der hvor vi står i dag.

    Men ja penge er et super følsomt emne, og det er lidt for frelst for mig, at sige at man ikke må tjene penge på sine idealer, fordi at man bliver fordærvet. Nu er alt jo relativt, og det er det også i denne sammenhæng.

    Jeg arbejder inden for rejsebranchen og jeg kan også kun synes at Richard Branson stadig har styr på prioriteterne, da han er en af dem der gør allermest for at hjælpe miljøet.







  53. Bodil Larsen på 05.03.2009
    Hej Ninka

    Da jeg læste din blog tænkte jeg: Hvor dejligt, at der findes sådan en som Ninka. Og da jeg så læste nogle af kommentarerne tænkte jeg: WHAT? For jeg kan ikke forstå, hvordan man får noget negativt ud af dette.

    Som jeg ser det, er det såre enkelt. Positivitet, idelogi, glæde, hjertevarme. Basta.

    : ) Bodil
  54. Emily Svendsen på 05.03.2009
    Hmm... måske er det cool nok med den Millionøse-metode, men helt ærligt hvad sker der lige for det der pels og bare ben look (i videoen på forsiden af deres hjemmeside). Er det sådan en millionøse ser ud? Det er da lidt stereotypt. Troede da også at pels (som er skyld i noget af det mest bestialske dyrplageri) var ved at være yt. Eller det er måske bare mig der håber.

    Nå, måtte bare lige ud med det, bliver gal hver gang jeg ser pels. Dermed ikke sagt at klubben eller bogen er noget skidt, kunne være at man skulle læse den, kunne godt bruge et par millioner til at supplere SU\'en.

    Hav en dejlig dag,

    Kram fra Emily
  55. Inger Andreasen på 05.03.2009
    Vil du ikke svare Ninka eller kan du ikke?
    Jeg har kigget på den nævnte side og ser det samme problem, kvinder der mener de kan købe sig til et bedre selvværd.
    Kvinder der bliver benovede over at møde en "MILLIARDEDÆSE", som om det er tegn på at man er kommet endnu længere i sit liv end millionøserne.
  56. Inger Andreasen på 05.03.2009
    Jagten på penge og det er det vel når man synes at det er vigtigt at kunne kalde sig millionøse synes jeg lyder negativ fordi det i mine øre lyder som om det er ved at blive en vigtig del af din identitet Ninka.
    At der er en stor fare for at penge (ikke pengene i sig selv men det at mere vil ha` mere) har der åbenbart altid været opmærksomhed på citat fra ordsprogenes bog:
    v4 Anstreng dig ikke for at vinde rigdom,
    det sætter din forstand ud af spillet.
    Som jeg før har skrevet så synes jeg at din pris på kurset du kører hjemme hos dig selv er helt urimelig, og ikke virker som udtryk for idealisme, men nærmere som om at du måler din egen værdi i penge: jeg er så meget værd og det jeg har at give er så meget værd, så kurset skal være rigtig dyrt.
    Sidder du mon så fast i følelsen af fattigdom p.g.a. din barndom at kun millioner kan gøre det godt igen? Måske kunne det at arbejde med den følelsesmæssige fattigdom der var give mere heling!
    Den skole du tænker på lyder da skøn, men hvad med de medarbejdere der skal ansættes, hvis det arbejde de skal udføre nu er deres passion skal de så også have millioner på kontoen?
    Eller vil du nøjes med nogen der er knapt så engagerede?
    Vh Inger

  57. Kamilla Dinesen på 05.03.2009
    Om det er interessant at folk kommer op af stolene når I taler om penge? Det er måske fordi det historisk set aldrig har mundet ud i noget godt at blande idealisme med penge; især ikke hvis idealisme bliver brugt som ens indtægtsgrundlag. Penge korruperer ligesom magt, og det første der ryger er ofte den oprigtige idealisme - den man i første omgang overbeviste så mange - og måske sig selv med. Men en skole er da en god ide, man må jo hele tiden hverve hvis idealismen og indtjeningen skal holdes vedlige. Det er set før. Men ærlighed er da en god ting, og I vil aldrig få kritik af dem som valgte jer, de valgte jo selv den gode sag - og så er man jo et skarn hvis man ikke tager omkostningerne med. Det koster noget at være idealistisk og på den rigtige side af hegnet - afsagn og penge - som folk jo skriver om herinde. Men afsagn gør også det hele lidt mere eksklusivt - for hvem gider være i en klub hvor alle kan være med?
  58. Tina Jensen på 05.03.2009
    Hej Ninka

    vores helse butik fortæller mig at i stedet for livets olie skal jeg købe Rømers, da producenten af livets olie har ændret på indholdet og ikke tilfører så meget kæmpenatlys som før, men mere hørfrøolie istedet og at han idet hele taget er en yderst usympatisk person. og ikke kan se problemet i dette.
    Hvad er din opfattelse?
    Jeg har ikke lyst til at gi`så mange penge for en vare, hvis ikke det er nødvendigt!!

    Og grunden til at jeg henvender er jeres anbefaling af livets olie i jeres bøger.

    Venlig hilsen
    Tina
  59. Kamilla fra haderslev på 04.03.2009
    Hej:)

    Ninka: Hvad mener du med, "at penge er et udtryk for, hvor vi står i livet?"

    Anette: Jeg synes det er en super interessant tanke. For mig er penge ikke afgørende for et godt liv.. Jeg har både haft perioder med mange penge og perioder uden og jeg har fundet ud af penge kan blive så meget et problem hvad enten der er for mange eller for få - tankerne kredser om dem - og kan styre ens liv. Jeg har ikke lyst til at penge skal have den plads i mit liv - at de konstant er i tankerne..
    Jeg er også vokset op med sætningen: "det har vi ikke råd til", og det sidder virkelig dybt i mig.. sådan har jeg ikke lyst til at have det. Jeg øver mig i at pengene ikke skal styre mit liv, hverken når der er mange eller få. Og så øver jeg mig i at st være aktiv giver til organisationer.

    Kamilla

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.