Follow me on my new websitesite - Turn Autism Around

Mine bedste bikinitips

Ninkas top 10 tips til at blive bikiniklar - The kernesund way!

Her er et billede af mit bedste slanketip: Ninka i absolut ro. Dagligt! (foto: Line Thit Klein)

Hvile minimum 15 minutter hver dag. Stress aktiverer kamp-flugt nervesystemet. Og så tænker kroppen: "Nødsituation, vi holder på alle reserver og fedtdepoter."

Olieshot - 1 tsk - 1 spsk 3 x dagl. i soyamælk i stedet for juice.

Frisk frugt i stedet for tørret.

C.L.A + T med tidselolie og masser, masser af grøn te. Ja, den blev pillet af hylderne i Matas efter en useriøs tv-udsendelse. Og ja, den kan fås i en del helsekostbutikker stadig.

Løb (hvis du er i form) eller gå hver eneste dag

Protein morgen, middag og aften

Gå i seng i ordentlig tid og sov i otte timer. Søvnmangel stimulerer til overspisning, da kroppen forveksler træthed med sult.

Funktionel træning af de indre, dybereliggende muskler. Politikens nye træningsbog med bold inkluderet er god. 4 gange om ugen.

Koldt brusebad efter den varme douche om morgenen.

Tarmskylning på klinik

 

Jeg elsker min krop i dag. det er også på tide. Jeg har jo hadet hver eneste centimeter af den stakkels, krop, som jeg selv havde gjort så utroligt stor en indsats for at gøre grim. Faktisk har jeg hadet min krop i 33 år. Nu vil jeg nyde dens styrke resten af mit liv.

Kys

Ninka

 

Kommentarer (212)

  1. katrine kragh på 25.07.2008
    Hejsa

    Har med interesse læst alle disse fantastiske indlæg. Jeg har blot et spørgsmål er hulemandskost og stenalderkost det samme?

    Katrine
  2. stine andersen på 26.05.2008
    Hejsa!

    Håber en vil svare mig på hvad man mener med "olieshot"... Er det olie i ren form eller hvordan... tager selv Udo´s Choice 2-3 x dagligt (1 spsk ad gangen) og 5 x eskimo-3 daglig... og derudover steger jeg i kokosolie eller olivenolie... Er der en bedre måde/sammensætning?

    På forhånd tusind tak.... vil jo gerne gøre det mest optimale :-)

    Kh stine
  3. tanja vesterdahl på 22.04.2008
    Tusind tak Jane.
  4. Kristin Sæter på 18.04.2008
    Tidligere skrevet ang. dosering af CLA + T

    jtrierpharmanord.com

    Hjemmeside

    onsdag, 09-04-08 16:06
    Information om C.L.A.+T fra Pharma Nord

    Hej allesammen,

    Da der har været en del spørgsmål om C.L.A.+T kommer her et indlæg med information om C.L.A.+T.

    - Hvad er C.L.A.+T?
    C.L.A.+T er et kosttilskud fra Pharma Nord, der indeholder CLA og ekstrakt af grøn te. CLA står for “conjugated linoleic acid” (på dansk konjugeret linolsyre) og er en fedtsyre, som forekommer naturligt i kød og mejeriprodukter. Videnskabelige studier har vist, at CLA medvirker til omdannelsen af fedt til muskler i forbindelse med motion. Udover CLA-fedtsyren indeholder C.L.A.+T også grøn te.

    - Er C.L.A.+T lovligt i Danmark?
    Ja. Kosttilskud med CLA har været lovlige at forhandle i Danmark siden 2001, og C.L.A.+T har ikke været forbudt på noget tidspunkt siden det kom på markedet.

    - Hvorfor kan produktet ikke købes i Matas?
    C.L.A+T er netop kommet tilbage på hylderne i Matas. Det har på intet tidspunkt været forbudt af myndighederne. Matas fjernede produktet midlertidigt, efter at et indslag i TV-Avisen på DR1 i december 2007 rejste tvivl om, hvorvidt C.L.A.+T var mærket korrekt. TV-Avisen har senere bragt en berigtigelse af flere faktuelle fejl i indslaget. Og Fødevarestyrelsens konklusion er da også, at produktet, med den angivne anbefalede daglige dosis, er fuldt ud sikkerhedsmæssigt acceptabelt og forsynet med tilstrækkelige advarsler.

    - Kan C.L.A.+T kombineres med andre kosttilskud (f.eks. WeighLevel)?
    Der er umiddelbart ikke nogen videnskabelige studier, der indikerer, at det skulle være problematisk at tage CLA i kombination med andre kosttilskud.

    - Hvilken dosis er skal jeg tage?
    Det afhænger af mange forskellige faktorer, f.eks. dine kost- og motionsvaner. Det bedste er at prøve sig frem. Vær blot opmærksom på ikke at overskride den anbefalede maksimale dosis. Det er bedst at indtage C.L.A+T i forbindelse med et måltid.

    Jeg håber det gav svar på de fleste spørgsmål. Ellers er I meget velkomne til at skrive her eller direkte på mail. Se også www.pharmanord.dk for mere information.

    Med venlig hilsen
    Jacob Trier
    Kommunikationsmedarbejder, Pharma Nord.
  5. Rikke Hansen på 18.04.2008
    Hej Ninka.

    Jeg har lige et enkelt spørgsmål ang C.L.A + T pillerne, du anbefaler man skal tage. Hvor mange pillerne skal jeg tage om dagen? Hvor mange tog/tager du?

    Knus Rikke
  6. Jane Weiss på 15.04.2008
    Hej Tanja

    Jeg kan varmt anbefale Bettina Delfs DVD
    Body Balance Pilates. Der er et afsnit på dvden
    der hedder venepumpeøvelser. Det er ikke de alm. venepumpeøvelser man ellers kender. Det er virkelig en hel gennemgang af benene både med tryk og massage. Man mærker stor forskel på benene efter øvelserne/massagen.
    Du skal lave dem 1-2 gange om dagen. Hvor længe afhænger af hvor mange affaldsstoffer du har siddende. Jeg har igennem tiden købt mange og dyre cremer, uden nogen effekt. Dvden er det enest der har virket.
    Kan købes på www.bettinadelfs.dk til 240,-

    Hilsen

    Jane
  7. Maja A på 13.04.2008
    Hej Tanja

    Jeg tror ikke, der findes nogen aggressiv kur. Hvis man døjer med appelsinhud skulle motion være meget vigtigt. Derudover skal man også have blodcirkulationen i gang i det område - køb fx en langskaftet børste du kan skrubbe dig med. Og så er det jo vigtigt at spise sundt (som du gør) samt at tabe sig, hvis man er overvægtig (hvis du er det). Håber det kunne bruges til noget.
  8. Stine Jørgensen på 11.04.2008
    Hej alle sammen!

    Tusind, tusind tak for de mange tilbagemeldinger på mit fortvivlede indlæg på bloggen omkring kernesund mad, økologi og økonomi. Det er bare så dejligt at føle, at jeg ikke er alene om mine frustrationer og problemer med at få det til at hænge helt sammen uden kompromisser...

    Og nej, der er ingen vej tilbage for mig heller mht. den kernesunde livsstil. Jeg VIL ikke - al den dårlige mad er slet ikke en mulighed længere i mit hoved. I de 3 måneder jeg/vi har levet kernesundt har jeg også mærket, hvad sund mad gør for hele kroppen og psyken... Jeg vil ALDRIG bytte tilbage igen.

    Jeg synes også, at min mand og jeg HAR valgt, hvordan vi vil prioritere. Frustrationerne kommer bare til mig, når der bare hele tiden er så meget, der koster penge i en lille børnefamilie, hvor der helst ikke må mangle noget.

    TAK, TAK, TAK for tilbagemeldingerne - jeg elsker dette forum. Lad os aldrig holde op med at støtte hinanden herinde.

    Mange knus fra Stine
  9. Rikke W på 11.04.2008
    hej Malene.
    Vores børenhave har valgt at køre deres kostpolitik, helt ud så når børnehaven bliver inviteret hjem, er det til sund frokost mad ingen kage, saft og snolder. når det holdes i børnehave er det rugbrødsmand med pålæg.
    Det fungerer rigtig godt. Det kan med forslag kan sagtens gives til forældre bestyrelsen.

    hilsen Rikke
  10. Emily Louise Svendsen på 11.04.2008
    Hov... der var Kristin hurtigst ;-)
  11. Emily Louise Svendsen på 11.04.2008
    Hej Julie

    Den kommer her:
    6 bananer skrællede
    4 æbler
    4-5 dl hørfrøolie el raps
    1 øko appelsin, saft og skal (fintreven)
    1 halv teske vanillepulver
    1 halv teske kanel
    et meget lille knsp. havsalt
    et meget lille knsp. sort peber

    Kør det hele i blender til du har en fløjlsblød ismasse. Frys derefter i fryseren eller ismaskine.

    Glæder mig til spisenetværket d. 29!

    Nå nu må jeg vist hellere se at komme tilbage til eksamenslæsningen, er alletiders overspringshandling det her.

    Klem
  12. Kristin Sæter på 11.04.2008
    Æble-bananis - hardcore

    Husk at tage isen ud af fryseren 20-30 min inden den skal serveres, så den ikke er altfor hård.

    Til 5-6 personer.
    * 6 bananer, skrællede
    * 4 æbler
    * 4-5 dl ekstra jomfruhørolie og/eller rapsolie
    * 1 økologisk appelsin, saften friskpresset, skrællen fintreven
    * 1/2 tsk. vaniljepulver eller 1 stang vanilje, finthakket
    * 1/2 tsk. stødt kanel
    * en meget lille knsp. hav - eller stensalt
    * en meget lille knsp. friskmalet sort peber

    Kør samtlige ingredienser i en blender, til du får en helt jævn og fløjelsblød ismasse. Frys derefter isen i en fryser eller en ismaskine.
  13. Emily Louise Svendsen på 11.04.2008
    Hurra! Kokosmysteriet er løst. Tak til meget søde Diana fra Nature Source for at tage sig tid til at give mig et fyldestgørende svar.
    Resultatet kommer her:

    Cosmovedas kokosolie er uraffineret OG koldpresset men IKKE en jomfruolie, det er altså ikke første presning og derfor er den billigere.
    Dampdestillationen (som foregår ved meget lave temperaturer, undskyld fra min side, troede vist at jeg havde mere forstand på vanddamp end hvad godt er) er med til at fjerne smagen og urenheder.
    Grunden til at der er forskel på hvad der står på den tyske og danske etiket er at det er forskellige ting der lægges vægt på her og der.

    Louise A
    Ja du skal endelig hamstre nødder og andet øko i Tyskland, det er sååå billigt der. Tjek evt www.bio-markt.info, naturkost.de eller googel \'biomarkt\', \'naturkosthandel\', \'naturkostläden\' og den by/område du skal til.
    Før i tiden kørte folk over grænsen for at købe billige dåseøl, nu er det for at købe billig økomad, heh.

    Jeannie
    Vil give dig ret i at Guarmin kan gøre shaken lidt for tyk og klumpet, men utilpashed har jeg ikke prøvet.
    Du kan få Guarmin i kapsler så måske er det løsningen for dig. Ellers kan du prøve blot at bruge HUSK i dine shakes og i det hele taget sørge for at få fibre, protein og fedt ved alle måltider, så burde det ikke være helt umuligt at få et mere stabilt blodsukker. Og motion, masser af motion.

    Lisbet
    Mht rapsolie bruger jeg Emile Noëls, den kan man få hos Brugsen, Irma og vist også Kvickly. Men til dessertting ville jeg nok bruge mandelolie, macadamiaolie el avocadoolie.

    Camilla
    Tak for tippet med Mineslund.

    Stine -
    Ja det er dyrere at være kernesund, men hæng i. Det er klart dyrest i starten når man skal have basislager på plads, prøve nye produkter, opskrifter, ikke ved hvor det ene og det andet er billigst etc.
    Efterhånden bliver du fortrolig med det hele.

    Lav en ugentlig suppedag (eller to) med suppe pureret suppe på gulerødder, rødbeder, rødløg og evt sweet potato (disse grøntsager med undtagelse af den sidste er ikke så dyre selvom de er øko), kog nogle kikærter, linser el. bønner og smid dem i suppen lige inden den skal serveres så der er lidt \'bid\' i, det giver også en bedre mæthedsfornemmelse at man har tygget lidt. Husk også at hælde lidt olie på/i, oliven er lækkert. Supplér evt, med lidt friske krydderurter på toppen og en klat sojayoghurt hvis det skal se ud (og smage) af lidt mere.

    Istedet for at opgive helt er det bedre at købe nogle ting ikke-øko, vælg med omtanke. Ninka og Morten anbefalede til foredraget i går at man hvis man skal købe frugt og grønt der ikke er øko skal købe danske sæsonvarer. Og helst ikke noget fra Spanien og Holland hvor de sprøjter helt vildt. Brug øko-pengene på de ting hvor du spiser skrællen + rodfrugter og køb appelsiner og bananer uøkologiske, der smider du alligevel skrællen væk.

    Knus og glade weekendhilsner

    Emily
  14. Julie Nilsson på 11.04.2008
    Hjælp!!

    Er der en af Jer venlige sjæle der kan give mig opskriften på æble-bananis?? Skal lave den hos min mor idag, og har glemt bogen derhjemme...

    Kh Julie
  15. Malene Due Rasmussen på 11.04.2008
    Hej Allesammen,

    Jeg har været til et forældremøde i børnehaven og har lige fået at vide at vores børnehave i det kommende år kommer til at sætte fokus på sund kost, drikkevarer og motion, så det var jo super fedt, selvom jeg jo godt ved at der stadig er fødselsdage:-)

    En anden ting jeg er lidt frustreret over er hvilke kosttilskud/vitaminer der er nødvendig, for jeg synes der er så mange ting man kan tage, men jeg vil bare gerne vide hvad mig og børnene skal have for at få det der er nødvendigt (skulle jo helst ikke komme i underskud pga. kostomlægningen) Det skal lige siges at hverken mine børn eller jeg kan sluge piller, så gerne anbefalinger af noget der kan tykkes, eller puttes i drikkevarer eller lign.

    På forhånd tak

    Med smil fra Malene
  16. Dorthe Bay Sørensen på 11.04.2008
    Hej Alle.

    Øko kød,fisk og kylling, køber jeg i Gårdbutikken, der ligger på Skolebakken i Århus. De har deres egen slagterafdeling med afskåret pålæg og alt hvad hjertet begærer :-)
    Ellers køber jeg hos LIC der ligger i Skeby ( ved IKEA) og Herlev ( Sjælland ) De har et stort udvalg i øko og er billigere med mange af deres øko varer.

    Mange hilsner Dorthe
  17. Louise A. på 11.04.2008
    Hej Emily
    Det lyder super, at du vil gøre lidt detektivarbejde i forhold til den famøse cosmoveda kokosolie..! Jeg er også interesseret i at få noget, der er godt for kroppen, og det er skidt, hvis det jeg anbefaler i virkeligheden ikke er uraffineret mm. Så det er rigtig fint, at få det opklaret. Tak for det!

    Mht. økonomi og kernesund kost, så kan jeg kun tilslutte mig I andre, der er begyndt at bruge mange flere penge på mad. Som der står andre steder er det en prioritet, der sker på bekostning af andre luksusting. Og for mig er det luksus at spise gode sunde madvarer, der gør noget godt for min krop og velbefindende. Jeg har sat mig for at spise og motionere mig ud af mine tilbagevendende depressioner, der har været så slemme, at jeg bliver mere eller mindre uarbejdsdygtig i lange perioder ad gangen. Og det er dyrt! For ikke at tale om medicin og terapi. Jeg vil lige tilføje, at jeg får medicin, flere forskellige slags, og jeg holder aldrig op med det, for det virker! Jeg tænker at kosten og motionen er et uundværligt supplement til medicin og terapi. Sammenlagt tror jeg, at jeg kan blive rigtig rask på et tidspunkt, så for mig er det bestemt også alle pengene værd! Jeg har heldivis en forstående kæreste, der støtter op om "projekt kernesund" og er med til at betale det øgede husholdningsforbrug. Og så er vi ikke 100% økologiske. Vi prøver at få det af den bedste kvalitet, nogle gange hos slagteren også selvom det ikke er øko men er fra dyr, han selv har tilset og som er ok. Øko-Kylling er rigtig svært at få fat i, men vi køber de hele og supplerer med almindelig kyllingebryst, der ikke er marineret i sukkervand. Har kun fundet det i Coops butikker. Der er sgu utroligt, hvad der bliver proppet sukker i! Ellers er vi ligeså stille overgået til økologi, når vi har brugt op af det vi havde i skabene/fryseren. Jeg har en forhåbning om at kunne få et ordentligt læs billige øko-nødder, når jeg snart skal til Tyskland. De almindelige er i hvertfald billigere dernede, så jeg håber.
    God dag til alle.
    Kh. Louise
  18. Lisbet S. på 11.04.2008
    Kære alle Kernesunde!

    Det er nogle fantastisk dejlige indlæg, I kommer med alle!

    Er der nogen, som kan anbefale en god rapsolie??

    Jeg har købt Nyborggaards, og min Himmelske Mangocreme, blev næsten uspiselig, fordi den smagte så meget af olie!

    Mange hilsner fra Lisbet
  19. Lis W. på 11.04.2008
    Hej!

    Tusind tak for henvisninger til kød-køb, jeg vil nærkigge det i eftermiddag, om det kan bruges på Fyn.

    Mad for Livet er rigtig god at få forstand af. Jeg får tilsendt "nyhedsbrev" fra Anette Harbech Olesen, og det er også god læsning.

    Sådan kan I få nyhedsbrev og også bruge hendes gode hjemmeside med mange gode råd, opkskrifter, links:

    www.madforlivet.dk

    Gå ind og klik på "nyhedsbrev" og tilmeld dig!

    Og ja, det ER dyrt at være sund, men jeg behøver kun at gå ud og lukke mit depotrum op, og så stille mig og kigge på min rollator, som er pakket sammen og mine krykkestokke, - så er der heller ingen vej tilbage for mig. Kyllingebryst eller ej!! Jeg bruger 3 gange så mange kostpenge som før jeg blev 100% økologisk. Og så må lækkert tøj og supersko ryge ud på sidelinien! Jeg HAR valgt.

    Knus
    Lis

  20. Camilla Sørensen på 11.04.2008
    Hejsa,
    jeg vil give jer ret i at det er dyrere at være kernesund, selv om man ikke køber slik, chips, sodavand, kager og alt det andet skidt. Min kæreste brokker sig også over at jeg bruger for mange penge på mad, men han er også bankmand og meget "onkel joakim-agtigt" på det punkt:0)
    Vi har, på mit job, lavet hjemmesiden + webshop til www.mineslund.dk og han specialicceret sig i øko-kød og dyrevelfærd. Desværre bringer han kun ud på sjælland, da det ikke gik med leveringerne til resten af landet. Postdanmark var simpelthen for langsomme og det rådnede. Han har en god slagterbutik på gården (ved kalundborg.)
    Jeg ved godt at det ikke gør livet så meget lettere for dig lis og ved ikke hvor Anne bor, men måske jer på sjælland kan have glæde af det.

    Venlig hilsen
    Camilla
    (som snart skal ha skrevet en ny blog, for denne her er da blevet for lang:0)
  21. Caroline Gormsen på 11.04.2008
    Hej Stine.

    Jeg synes også jeg bruger mange penge på mad. Jeg har ikke altid mulighed for at handle alt økologisk, så indimellem er mandlerne og kyllingekødet ikke øko. Og jeg har tæt på fordoblet mit forbrug til mig og min mand. Jeg er på SU, så der er ikke penge tilbage til meget andet.
    Før i tiden diskuterede jeg lidt med mig selv, når jeg stod ved supermarkedets hylder - øko eller ej. Det gør jeg ikke mere. Jeg tænker bare på pesticider, kemakalier, hormonforstyrrelser i min krop, udpint, ubrugeligt landjord.m.m. og så er min kurv fyldt med det økologiske.

    Men du har ret, der er fanme dyrt at leve rigtig sundt. Og en kæmpe proiritering, når der bare ikke er så mange penge tilbage til andet.

    Jeg er blevet kernesund, pga. eksem i ansigt, blærebetændelser ca. hver anden måned i tyve år, herpesudbrud hver anden måned og svamp. Får rigtig god vejledning hos min kostvejleder, som har givet mig stor forståelse for hvad der er sket med min krop pga. ikke øko-mad, penicellin, kemikalier m.m.

    Nu har jeg levet 100 % sundt i 2 ½ måned og jeg har næsten ingen af mine skavanker tilbage. Jeg er dybt, dybt taknemmelig for at jeg selv kan være herre over min krops ve og vel, blot igennem føden.

    Såfor mig er der ingen vej tilbage. Jeg har bare lyst til at blive endnu bedre til at skåne mig selv, min mand og miljøet og være 100 % kerne-øko-sund.

    Mange penge er det.

    Knus Caroline

    P.S. Et foreslag til alle der gerne vil fordybe sig lidt i madens betydning for kroppen læs da "Mad for liver" af Anette Harbeck Olesen
  22. Lene Skjødt på 11.04.2008
    Hej.

    Vi køber kyllinge- og lammekød på http://www.allegaardenskylling.dk/
    De bringer ud mange stder i DK, men afhenter og får varerne og et girokort med hjem. Det hele smager fantastisk. Jeg tror ikke det er økologisk men med stor fokus på dyrevelfærd.

    Ellers kan man også bestille godt kød fra http://www.aarstiderne.com/. I kan finde økologiske varer på http://www.landkoeb.dk/

    Jeg køber selv en del varer på http://www.glovermosegaard.dk/ (Sjælland)

    Jeg handler varer fra www.slagter.dk hos Engstrupgaard, som ligger ved Karlslunde på Sjælland. http://www.engstrupgaardblomster.dk/

    Nogen gange kan jeg ikke finde tingene økologisk kød, men som minimum er det kød fra dyr, der har haft det så godt og naturligt og naturligt som muligt.


    Hilsner fra
    Lene
  23. Jeannie Haltruo på 11.04.2008
    Hej alle kernesunde mennesker:)

    Jeg er en pige der bøvler en del med mit blodsukker. Jeg har så kastet mig ud i morgen shakes med guamin - men jeg får det simpelthen skidt af dem! Er der nogen der har oplevet det samme? Kan slet ikke drikke dem op...begynder bare at få kvalme og bliver nød til at stoppe så jeg ikke kaster op. Et par timer går og kvalmen lægger sig lige så stille. Første gang jeg drak det fik jeg dårlig mave. Er det normalt??

    Hilsen Jeannie
  24. Emily Louise Svendsen på 11.04.2008
    Kære Ninka,

    Var til dit foredrag i går og klap, klap, klap herfra.
    I var simpelthen så søde, nede på jorden, humoristiske og professionelle.
    Jeg havde en meget skeptisk mor med og et styks fedtforskrækket elitetriatlet-kæreste (på sidstnævnte hjalp det især at du havde Morten med så tak for det ;-)).
    Begge havde langt større forståelse for min måde at spise og leve på efter foredraget og den fedtforskrækkede Ironman ville allerede fra i morgen komme lidt olie i sin proteinshake.

    Uanset om de ender med at blive helt kernesunde eller ej, forstår og respekterer de i al tilfælde mit valg nu og det betyder alt.

    Nå ja og så fik jeg et par sigende blikke da du talte om kvinden i kontroltårnet, så jeg har vist stadig også noget at arbejde med, så kunne jeg lære det.

    Knus
    Emily
  25. Lis W. på 11.04.2008
    Hej igen Anne!

    Det med kød-indkøb er blevet noget problematisk, også i min lille husholdning!

    Jeg løber lidt rundt mellem butikkerne, og har vænnet mig til altid at have nogle fryse-indkøbsposer i bilen, så jeg kan købe ind, hvis jeg tilfældigt falder over økokød.

    Handler det meste i Kvickly, - der er tit tilbud på øko-kød okse og kalv, men kyllingebryster er blevet noget besværligt noget at få fat på, - men jeg er begyndt at "hamstre", når jeg falder over kylling.
    Oftest i min lokale helsekost, hvor de har Hanegal-produkter, men deres levering er ustabil. Og kylling er blevet dyr mad. Jeg gav sidste gang 78 kr for 2 små kyllingebryster.
    Så kylling er igen blevet søndagsmad, som det også var i min barndom, hvor man kun fik kylling 2 gange om året (det var før fryserens tid!!).

    Jeg har flere gange tænkt på at ringe til Ninkas slagter. Jeg mener de sender kød til hele landet.

    www.slagter.dk.

    Jeg tror også, jeg vil tale med Kvicklys slagterafdeling her i Svendborg, og forhøre mig, hvorfor de ikke sælger økologiske kyllingeprodukter udskåret. De har en hel økokylling, men den kan jeg ikke anvende, jeg vil kun have brystkødet.

    Og i næste uge åbner der en Irma i Odense, så må jeg se, hvad de kan byde på.

    Men det ER meget renden rundt og køren langt for at finde kød (og brød også!)

    Jeg er derfor begyndt at betragte kyllingbryst som "guld", dvs. det er ikke mere noget jeg svælger i. Og jeg kan få frygteligt mange portioner mad ud af sådan 2 stk. brystkød. Jeg får 2 portioner aftensmad (1 gang kød i skiver, og to gange suppe med små tern af kød) og resten bruger jeg til pålæg i mayonaise med andre ting i også. Der er sådan kommet lidt nærmest "rigs-tids-spareagtigt" over mit forhold til kylling nu.

    Hvor køber I andre henne??? Gode idéer modtages med glæde!!

    Hilsen
    Lis
  26. Emily Louise Svendsen på 11.04.2008
    Kokosoliemysteriet del 2.

    Hej Anne og Louise,

    Hmm... er svært at sige med den Cosmoveda olie. Jeg har ikke nogen dansk oversættelse på min og altså kun den originale tyske tekst at forholde mig til.
    Og der står altså hverken koldpresset el uraffineret.
    Mht. vanddamp på lav temperatur er det jo også et noget vidt begreb da vanddamp som regel i al tilfælde er minumum et par hundrede grader varmt og mere normalt op mod et par tusinde.
    Umiddelbart lyder det som om olien er presset ud på \'den kolde måde\' og derefter raffineret med vanddamp, men må ærligt indrømme at jeg ikke ved nok om presning og raffinering til at kunne sige det.
    Lad mig lige understrege at jeg på ingen måde er ude på at drive heksejagt på Cosmovedas produkt (er vild med deres andre ting), men bare at finde ud af om det her er i orden.

    Jeg ringer til Nature Source som har agenturet på Cosmoveda i dk, senere i dag og så får vi forhåbentligt et svar vi kan bruge istedet for de noget tvetydige etiketter der sidder på bøtterne.

    Knus
    Detektiv Emily
  27. Anne Gershardt på 11.04.2008
    Go\' morgen Lis.

    Endnu en gang tak for flere gode råd..

    Hvilket go\' idé at berette om resultatet, det vil desuden kunne holde min motivation oppe..

    Rigtig fantastisk dag til alle..ÜÜ
  28. Lis W. på 11.04.2008
    Hej Anne!

    Velbekomme dig! - Glad for at kunne hjælpe!

    Her er lige lidt mere til dit bikini-vægttab:

    Undgå disse fødevarer i din 14-dages plan:

    Fede udskæringer af alt kød.
    And, gås, kyllingelår og -vinger. Forarbejdet kyllingekød.
    Gulerødder, kartofler, også sødkartofler, majskerner, rødbeder - pga. deres glykæmiske index.
    Tomater: 1 stor dagl. eller 10 cherrytomater, maksimalt.

    Så er der dømt god ferie til dig uden sul på maven!!

    Du må meget gerne berette om dine resultater, jeg glæder mig til at høre om de forsvundne kilo!
    Og jeg glæder mig til at tage endnu en tørn selv, og få has på de sidste kilo.

    God week-end til dig fra
    Lis

  29. Anne Gershardt på 10.04.2008
    Hej Lis.

    Jeg vil bare lige smide et par kilo - egentlig trænger jeg ikke til at tabe mig, men skal syd på om en måneds tid og vil lige "finpudse" synet i badetøjet..ÜÜ Regner bare med at være på "hulemandskost" et par uger..:) Så frem med æggene, nødderne og massser af grønt.. Tror desuden jeg vil lave mig en masse supper med go\' inspiration af Umahro, som jeg også er meget inspireret af..ÜÜ
    Tak for din inspiration..

    Hvor køber folk herinde biodymamisk eller økologisk kyllingekød og andet kød iøvrigt..?!

    Jeg handler kyllingekød i min lokale Irma, som jeg er SÅ heldig at have 2 min. fra mit hjem - Her koster 2 kyllingebryster op imod 100,- Er er der nogle herinde, som kender til billigere løsninger?!

    Venligst Anne
  30. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen Anne!

    Hvis du skal på "hulemandskost" så skal du spise 6 gange om dagen.

    Grønt og nødder om formiddagen og om eftermiddagen.

    Jeg lavede varm mad både til frokost og til aften med kylling, fisk, skaldyr, oksekød og med masser af kogte, bagte, dampede grøntsager til.

    Enkelte gange så lavede jeg også "smørrebrød", pålæg på et par salatblade ovenpå hinanden. Jeg kan godt lide Romainesalat, de er gode som bund for pålæg. Og der er masser af pålæg man kan spise. Fisk, kylling, okse, skaldyr.

    Jeg spiste meget kød i de måneder.

    Jeg kunne have tabt mig meget mere, hvis jeg havde bevæget mig. Men det var mine kræfter ikke til i den periode. Men bare en gåtur dagligt ville havde givet mindst 15 kg på de 3 måneder. Men jeg var fint tilfreds med de 9 kg.

    Held og lykke med det hele. Husk at spise rigeligt med nødder, mandler. Og steg i kokos.

    Mange hilsner
    Lis
  31. Anne Gershardt på 10.04.2008
    Hej igen Lis.

    Tusind tak for hjælpen - Jeg vil straks forsøge mig med din Fresh.. - Og en masse æg, jeg er heldigvis ikke alleriger..;)

    Rigtig go\' aften.
    Smil fra Anne
  32. Lis W. på 10.04.2008
    Egefeld åbner ny butik i Valby

    Økologisk supermarked åbner i Valby til maj.

    Alt tyder på, at Danmark er på vej til at få en levedygtig økologisk supermarkedskæde. Knap to år efter åbningen får Egefeld butikken på Gl. Kongevej snart en storesøster i Valby, skriver Økologisk Jordbrug. Når den ny butik åbner i starten af maj, vil der dermed være to Egefeld supermarkeder i København, og det er meningen, at der med tiden skal komme endnu flere.

    Hvor er I bare heldige i København og omegn!!

    Knus fra
    Lis











  33. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen Anne!

    Jeg har midlertidigt måttet skippe min brød/korn-fri "diæt" på gr. af en ugevarende halsbetændelse.

    Jeg har været oppe for første gang i dag. Puha, min seng kalder på mig igen!!

    Men skal på den igen, når jeg er blevet helt rask.

    Jeg tabte 9 kg på under 3 måneder i efteråret - inden Kernesund - så jeg har meget erfaring med den.

    Jeg købte dengang "Menneskeføde "af Tor Nørretranders. Den var jeg meget glad for at læse.

    Her er nogle gode idéer til morgenmad uden gryn, korn, kerner.

    Grøntsagssaft, omelet på panden med masser af grøntsager, omeletter med rejer og grøntsager eller anden fisk efter smag. Kogte æg, pocherede æg, bacon, omelet med asparges og champignon, tomatjuice, spinat med æg,røræg, Bagt æggekage i ovnen med alt, hvad du kan lide af grøntsager. Jeg kan godt lide spinat. Revet gulerod med rosiner og æg. Spejlæg med bacon og grøntsager til.

    Og æg og æg og æg og æg . . . . . .

    Man skal IKKE være allergisk overfor æg på denne kur!!

    Og så startede jeg med et glas Fresh, jeg har skrevet opskriften andet steds på siden her. Man kan også starte med shake med protein (men protein ER korn/kerner!!)

    Jeg kan godt lide at ryste min shake med Voelkels æblesaft. Det smager godt.

    Knus fra
    Lis

  34. Maja A på 10.04.2008
    Hej Lis

    Ja, jeg skal vist have undersøgt stofskiftet en gang :-) Så det vil jeg have gjort sammen med glutenallergi!

    Tak for hjælpen.

    Knus Maja
  35. Anne Gershardt på 10.04.2008
    Hej Emily og andre.

    Sidder med kokosolien fra Cosmoveda i hånden, som jeg har købt som erstatning for udgaven fra Oil of life. Der står at den er både koldpresset og uraffineret, direkte citeret står desuden: Olien bliver udvundet af tørret kokosnøddekød og derefter renset ved dampdestillation på meget lav temperatur..
    Hos min lokale helsekost, fik jeg afvide at den kvalitetsmæssigt, var li\' udgaven fra Oil of life..

    Kan der både være en raffineret og uraffineret udgave..?!

    Kære Lis:

    Ang. din mail tidligere - Ja, bedre med et tilbud for meget end et for lidt..:) Og vi jo kan glæde os over den gratis fragt.

    Tidligere, på en anden blog, læste jeg at du var gået på kur med frugt og kornfri kost - må jeg spørge til gode forslag ved morgenmad, i en periodisk korn og frugtfri kost...?! Har du gjort dig nogle gode erfaringer..?
    -Og har du forresten gjort erfaringer med at shake proteinpulver og æblejuice...?

    Venligst Anne
  36. Lis W. på 10.04.2008
    Hej Dorte!!

    Tak for de søde ord!!

    Jeg har købt min blender og foodprocessor her i Danmark til fuld pris, og elsker begge maskiner!

    Man kan IKKE bruge elektriske apparater fra USA i Danmark. Vi kører ikke på samme elektricitet. Vi har vekselstrøm, i USA har de jævnstrøm. Det er forbundet med livsfare at forsøge at bruge amerikanske maskiner her.

    Hvad jeg køber i USA er alt det andet køkkengrej, som jeg bare er helt vild med fra Kitchenaid.

    Jeg har næsten det hele nu, mangler lige kedlen, men køber den på trods af moms, told, afgifter og hvad ved jeg!!

    Hvis nogen er nysgerrig, og gerne vil se Kitchenaid utensils og gadgets, så kig her:

    www.kitchenaid.com
    klik på products
    klik på cook\'s tools og klik rundt i det lækreste køkkengrej

    Jeg har meget mere end det, man kan se her. Jeg har nogle sjældne ting helt tilbage fra Kithenaids barndom. Det er blevet samlerobjekter.

    Dejligt du har lagt adressen ud til Kitchenaid Frankring. Tak!

    Knus
    Lis
  37. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen!!

    Lad mig lige lave lidt reklame. For internettet!!

    Søgemaskinen GOOGLE er alletiders opfindelse.

    Bare den dog blev brugt lidt mere!! Den bliver IKKE slidt af at blive brugt. Ü

    Der er INGEN ende på, hvor meget viden man kan hive ud fra nettet og hvor klog man kan blive, - hvis man bare lærte at google.

    Jeg har ikke al den viden, jeg har samlet sammen INDEN i mit hoved. Jeg googler og googler og googler. Det bliver man klog af!!

    Så, se nu at få det lært!!

    Knus fra
    Lis
  38. Dorte Kjær på 10.04.2008
    Hej Lis.
    Hvor synd at du kom til at betale så meget for dine kitchenaid fra USA, Jeg har købt mine på pixmania.com fra Paris, jeg fik blenderen til kr. 1609,00 og foodprocessor til kr. 1996,00 og det er stadig meget billigere end i butikkerne og så tager det ca. 4 dage at få dem leveret. Det var lige hvis der er nogen der skulle være interesseret - og de er fantastiske de drøner bare igennem alting.
    Du skal også lige vide at selvom jeg ved meget om kost og sund levevis så har jeg lært meget af, at læse dine svar - tak for det.
    Kærligst Dorte
    PS. er der nogen fra Kolding og omegn der er friske på at lave en madklub. Jeg har meddelt Ninka at jeg godt vil ligge hus til, hun skriver det ind på siden når hun får tid igen.
  39. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen Maja!

    Her er noget om havregryn.

    Ren havre?
    Der har nu igennem nogle år været en ivrig diskussion af, om man kan tåle havreprodukter, når man har cøliaki. Herhjemme anbefales det, at børn med cøliaki ikke får havreprodukter. Nogle voksne med cøliaki er så ”følsomme”, at de ikke tåler havre, mens andre synes at tåle havreprodukter. For den sidstnævnte gruppe er den internationale anbefaling, at man max indtager 50 g. om dagen og udelukkende produkter som er produceret af såkaldt ren havre. Almindelige havreprodukter, f.eks. almindelige havregryn, vil ofte indeholde gluten f.eks. fordi høsten er foretaget på marker, hvor hvede som ”flyvekorn” er blevet iblandet havren på marken.
    I Oskars Spisekammer forhandles på nuværende tidspunkt ingen produkter, som er produceret af ”ren havre”.

    Har lige fundet et andet sted, du kan købe rene havregryn.

    Ren havre kan købes her:

    www.allergikost.com/shop

    og så skal du bare finde ren havre og klikke dig frem til det skærmbillede, jeg har sendt til dig.

    Men inden du køber de dyre rene havregryn, var det måske nok en god idé at blive testet, om du tåler gluten eller ikke.

    Uha, nej tak da, jeg skal ikke leve af mere i mit liv, - jeg er gået på pension. Men tak for de søde ord!!

    Håber du finder ud af det hele, og af at spise dig mæt.

    Har du overvejet at gå til din egen læge og bede om at få taget en blodprøve, om du evt. skulle have forhøjet stofskifte??? Det ville jeg gøre, hvis jeg var dig!

    Knus fra
    Lis
  40. Kristin Laursen på 10.04.2008
    Hej Maja,

    Jeg kan heller ikke finde de glutenfrie havregryn på oskarsspisekammer, men jeg har før købt dem på www.allergikost.dk. (søg under havregryn)

    :) Kristin
  41. Maja A på 10.04.2008
    Hej igen Lis

    Jeg er normalvægtig og spiser også en del mere end andre (fx min kæreste).. alligevel er jeg tit sulten. Spiser også regelmæssigt i løbet af en dag. Der går nok 1-1½-2 timer imellem jeg spiser.

    Jeg tror jeg vil prøve med noget mere korn og nogle nødder om morgen. Må indrømme, at jeg ikke er så frisk på aftensmad om morgen. Jeg står allerede tidligere op end jeg har lyst til, men kunne jo prøve det i en ferie eller lignede, hvor jeg har bedre tid om morgen.

    Hvordan finder du de glutenfrie havregryn på oskarsspisekammer.dk?

    Jeg har en formodning om, at jeg ikke tåler gluten alt for godt. Har i hvert fald bemærket, at min mave bliver meget oppustet de dage, hvor jeg har fået meget gluten. Jeg har nu forsøgt at leve stort set glutenfrit i et par uger og maveproblemerne er der slet ikke. Så vil helst holde lidt igen med gluten. Det lader til, at jeg umiddelbart godt kan spise lidt havregryn indimellem - men kan det virkelig passe, hvis man ikke kan tåle gluten?!

    Ja jeg har køkkenrevolution på høje hæle. Har i en periode spist lidt for meget af havregrøden - den var ellers god i starten, men efter rigtig rigtig mange dage, var den ikke så spændende mere :-)

    Lis.. du har simpelthen så mange gode ideer - du kunne jo leve af det! (jeg misunder det meget) Var det ikke en ide at få en blog herinde?! - tror vi er mange, der hellere end gerne ville læse med!
  42. Louise A. på 10.04.2008
    øhh - nu bliver jeg lidt forvirret mht. cosmoveda kokosolie. På min bøtte er der en dansk oversættelse, hvor der står at olien er uraffineret. Der står godt nok ikke, at den er koldpresset - det står bl.a. på "duft og naturs" hjemmeside. Men er koldpresning og raffinering ikke også to forskellige ting?
    Mvh. Louise
  43. Emily Louise Svendsen på 10.04.2008
    Lige en god tommelfingerregel:

    Hvis noget er koldpresset (el. mekanisk presset), kan du næsten altid være sikker på at det står på forsiden af produktet (og at det under alle omstændigheder står et eller andet sted).
    Producenten er nemlig i dén grad interesseret i at skilte med det, da det jo er med til at gøre produktion og dermed produktet dyrere (og bedre).
  44. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen Maja!

    Du kan købe "rensede" havregryn, så bliver de glutenfrie.

    Har du nogensinde overvejet at spise aftensmad om morgenen? Når du siger, du er svær at mætte, så kunne det være en god idé at starte med en shake eller smoothie, og så spise aftensmad bagefter. Du kan forberede din mad om aftenen sammen med din aftensmad, så den bare skal varmes om morgenen.

    Mon ikke du kunne blive mæt af det?

    Du kan også variere dine smoothies i en uendelighed og komme mange mange forskellige ting i, nødder, forskellige frugter, tørret frugt f.eks. og evt. komme 1 kogt æg i også.

    Ellers kan du også spise sojayoughurt med masser af frisk og tørret frugt på, nødder, mandler, kerner.

    Jeg formoder du er normalvægtig??? Eller???

    Rensede havregryn kan købes her:
    wwww.oskarsspisekammer.dk

    Er du testet om du er allergisk overfor gluten??? Ellers kan du måske godt tåle alm. havregryn.

    Hvis du er normalvægtig så spis masser af frø og korn om morgenen.

    Hvad med byggrød?? Det mætter også godt med "ogt æblemos" ovenpå.

    Jeg vender tilbage, jeg skal lige ud og fortælle om Kernesundt Spise-netværk i Svendborg om lidt. Men du hører fra mig senere.

    Har du Køkkenrevolution på Høje Hæle???

    Knus fra
    Lis

  45. Emily Louise Svendsen på 10.04.2008
    Kokosolie encore:
    Vil nødigt være en lyseslukker, men er altså ikke sikker på at kokosolien fra Cosmoveda er uraffineret. Ved godt at de skrive,r at den er koldpresset på Duft og Natur, men tror at det er en svipser. Bag på den står der nemlig at olien er presset ud af det tørrede kokoskød og derefter renset med vanddamp (og damp fra vand er som bekendt varmt).

    Jeg købte den også selv i bedste tro. Bruger den nu som kropsolie istedet, har smeltet den og hældt æterisk rosenolie i og ladet den størkne igen.

    Gitte - for kokosolie uden smag, læs om Pukka længere nede i denne tråd.
    Thörbjørg anbefaler bl.a. Solarays mælkesyrebaktusser.

    Nu skal jeg til foredrag med Ninka, hurra.

    Klem
  46. Christina Heering Hansen på 10.04.2008
    Hej Alle sammen. Efter at have læst Kernesund Familie måtte jeg bare igang med at blive kernesund. Kunne lige pludselig genkende mig selv, da Ninka beskrev sine tidligere sukkervaner. Ikke rart!!!
    Er som sagt lige startet og alle jeres blogs og opskrifter har været super, har virkelig fået svar på mange spørgsmål. Så det vil jeg bare lige sige tak for:)
    Samtidig har jeg kunne læse at mange af jer har problemer med det massive sukkerindtag i jeres børns institutioner. Jeg arbejder selv i en børnehave som pædagog og blev helt stolt af min institution, for vi er nemlig en slikfri institution. Selvfølgelig får vi sukker, men vi prøver at begrænse det mest muligt. Og det fungerer virkelig godt, da både børn, forældre og persoanle er glade for det. Knus Christina
  47. Maja A på 10.04.2008
    Hej Lis

    Tusinde tak for forslagene.. Der var i hvert fald et par nye ideer, der er skrevet i "huskebogen".

    Førhen spiste jeg tit havregryn med rosiner eller tykmælk med frugt og müsli. Men er der ikke gluten i havregryn?! Og ja, så vil jeg jo helst undgå tykmælken.
    Er derfor i stedet begyndt at spise smoothie hver morgen, men ville gerne have nogle alternativer til det, da jeg helst ikke vil spise meget af én fødevare - det synes jeg lidt jeg kommer til, fordi bananer er rigtige gode i smoothies til at søde det. Det er mest pga. allergi, jeg vil undgå at spise en fødevare hver dag - der er jo stor sandsynlig for at reagere hvis man ikke spiser varieret.

    Så ja, er lidt på bar bund.
    Synes grøden med alle de ting, du vil tilsætte, lyder spændende. Har prøvet grøden en enkelt gang, men den fangede mig ikke rigtig. Er jo nok nødt til at give den en chance til.

    Har du ellers andre gode ideer til noget mættende om morgen udover noget med æg og proteinpulver? Jeg er nemlig stortset umulig at gøre mæt...
  48. Maja A på 10.04.2008
    hej Lis

    Tusinde tak for forslagene...
  49. Sidsel Rosing Mygh på 10.04.2008
    Forresten Lis.
    Har du stadig en billet til over til d. 17??
    KH Sidsel
  50. Sidsel Rosing Mygh på 10.04.2008
    Kære alle.
    Ja det er ved at være en noget lang blog:o)

    Min erfaring er at pædagogerne i min søns børnehave ikke kan forholde sig til det der: "Det vil vi helst ikke have at han får." Jeg har følt mig nødsaget til at erklære ham mælke og gluten allergiker. Når de ikke kan tåle gluten (brød) så er der rigtig meget af sukkeret de heller ikke får, fordi det tit er kage o.lign der bliver serveret og flødeis er udelukket pga. mælk.
    Allergi er noget alle kan forstå og jeg synes også det er allergi at min søn bliver hysterisk, fjern og grædende af for meget mel. Resten af hans dag kan blive smadret for ham, bare p.g.a en krydderbolle.
    Så må man bare have alternativer liggende i børnehavens fryser eller en kasse i skabet med sund guf. Der kan jeg selv mærke at jeg er ved at komme til. Det er en proces og jeg bliver mere og mere modig på mine børns vegne.

    Forresten et sparetip. Vi er meget glade for den flade maves grød og har super respekt for aurions produkter, men det er bare så dyrt. Prøv at se på indholdet. Alt (undtagen æblebananer, som jeg ikke engang ved hvad er) kan fåes billigere i større portioner og blandingen laves selv. De tørrede æbler er bare urtekrams tørrede æbleringe, hakket. UHM!

    Mange hilsener Sidsel


  51. Maja Kirkegaard på 10.04.2008
    Hej Mette
    Jeg ammer og tager Spektros "Baby me now" til gravide og ammende... den er go.

    mvh Maja
  52. Lis W. på 10.04.2008
    Søde Maja

    Hvad kan du li at spise om morgenen???

    Men uden at vide, hvad du kan li\' så er her nogle forslag til morgenmad:

    Mandag:
    Den flade maves grød med rosiner, hakket figen, evt. æble lidt æble kogt med, drysset med vanilje, kanel og evt. Birkesød. Rismælk på/til.
    1 kogt æg og evt. friskpresset grøntsagsjuice til ægget.

    Tirsdag:
    Æggekage i ovnen m. økobacon fra Hanegal, purløg over. Evt. et stykke økobrød til.
    Friskpresset frugtsaft til.

    Onsdag:
    Smoothie m. "det hele" fra Kernesundbogen, Køkkenrevolution eller 10 år yngre

    Torsdag:
    Havregryn m. rismælk, udblødte rosiner, mandler, figen, 1 spiseske mandelsmør, kanel, vanilje, proteinpulver (hvis du spise det) og evt. Birkesød.
    1 æg med grøntsagssaft

    Fredag:
    1 proteinshake (pulver + æblesaft i shaker)
    Æko og glutenfri cornflakes med skivet banan, rismælk, rosiner, 2 fintklippede dadler, kanel, vanilje.
    Æblesaft til.

    Lørdag:
    Smoothie med det hele.
    1 blødkogt æg og 1 stk. brød

    Søndag:
    Enten stor søndagsbrunch med pandekager, æg, frugt, saft, økonutella og hvad hjertet begærer indenfor Kernesund kost.

    Eller
    Luksusfrugtsalat med ALT
    2 kogte æg

    Der er masser af andre måder at spise morgenmad på for at få sulten stillet frem til frokost.

    Jeg starter mange dage med min "Fresh"
    saften af ½ citron
    3 stængler blegselleri
    1 stor æble uden kernehus
    5-6 kugler frossen økospinat

    Op i blenderen med det hele og wupti, så er den klar til at rense lever, nyrer og blod.

    Hvis du vil have flere in-put mht. morgenmad, så sig endelig til.

    Mange hilsner fra
    Lis
  53. Lis W. på 10.04.2008
    Ninka Ninka Ninka

    Nu må du komme hjem og lave et nyt indlæg - så vi kan få skiftet side!! Der er så langt fra den ene ende til den anden nu.

    (Det føles lidt lige som at kalde på sin mor, da man var lille!!)

    Knus
    Lis
  54. Mette Lysdal på 10.04.2008
    Hej Ninka.

    Vi er lige begyndt på vore Kernesunde livsstil og vi har det rigtig godt med det :o)
    Jeg har lige et spørgsmål vedr. vitaminer/mineraler til os voksne. (jeg har skrevet et indlæg i Mette\'s blog, om kalktilskud til vores søn på 2 år)
    Lige nu tager vi B-100 fra VitaViva. Jeg tager også Amino Gram fra VitaViva, da jeg er vegetar. Min mand får Spectra Multi Age, det ville jeg også gerne men der står at det frarådes ved ammning og vi venter en lillesøster hvad dag det skal være? Hvad mener du?
    Vi tager Husk og Ris/Valle protein i vores morgenshake. + livets olie.
    Vi tager også EPA-GLA+ liquid og Q10. Vi har lige modtaget Probiotika med posten i dag.
    Vores søn får Vita-Kida, EPA-GLA+ liquid og hørfrøolie.
    Vil du sige at vi er dækket ind? Det er lidt svært at overskue :o)
    Hvor meget olie skal vi tage hver dag?
    Og tager vi på af Valle/Ris proteinen?
    Mange spørgsmål ved jeg godt :o) Men det er rart for os at komme godt i gang, uden en masse spørgsmål i baghovedet.
    Tak for en god hjemmeside og bog. Og for at have åbnet vores øjne for en helt ny livsstil som vi nyder.
    Mange venlige hilsner Mette
  55. Camilla Sørensen på 10.04.2008
    Hejsa,
    jeg hoppede også på den med gratis kokosolie efter at jeg havde læst herinde i morges. Men nej, det var den 4.11.07 at den havde været gratis, nu er fragten "bare" gratis.

    Jeg havde bestilt olien, men fik lov til at annullere min ordre... Så meget for at være tilbudshaj.

    God dag.

    VH Camilla
  56. Maja A på 10.04.2008
    Er der nogle, der har gode ideer til morgenmad?! Min kreativitet på det område er meget lille, og ville jo gerne spise noget forskellige hver dag :-)
  57. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen igen igen igen

    Dejligt at vide, jeg ikke er den eneste analfabet i DK.
    Har lige fået en mail fra Lise-Lotte, at hun også, - uafhængigt af mig, har bestilt gratis kokosolie i dag! Men det var altså i går, den var gratis. I dag kr. 88,00.

    Knuuuuuus
    Lis

  58. Louise A. på 10.04.2008
    Glemte at skrive, at cosmoveda kokosolie hverken lugter eller smager af kokos. Jeg bruger det til de ting, jeg ikke synes skal smage af kokos.
    Louise
  59. Louise A. på 10.04.2008
    Vil lige bidrage til debatten om kokosolie:
    Det billigste jeg har fundet er Cosmoveda kokosolie til 31kr for 300g. Det er både økologisk, koldpresset og uraffineret, så det skulle være helt ok. Min lokale øko-dame har det, men jeg kan se at det kan fås ligeså billigt på www.shop.duft-natur.dk
    Louise
  60. Lis W. på 10.04.2008
    Kære Gitte!

    Prøv at gå ind og læse ALT om olier her

    www.alun.dk/sund-kost-livet-er-fedt.asp

    Artiklen er meget lang, print den ud og læs den i etaper. Den er rigtig god at blive klog af.

    Her kan du læse om , hvorfor du ikke skal bruge hverken raffinerede eller billige olier.

    En anden god side er
    www.transfedt.dk

    Der findes rigtigt mange gode sider derude i cyberspace. I skal bare finde dem!

    Mange hilsner fra
    Lis
  61. Lis W. på 10.04.2008
    Hej igen igen!

    Så er mysteriet opklaret, der er IKKE gratis kokosolie hos Alun i dag, - desværre!

    Men derfor er det alligevel alletiders web-site med mange mange gode artikler, og mange gode tilbud.

    Hilsen
    Lis
  62. Lis W. på 10.04.2008
    Hej Anne!

    Har lige været inde på Aluns hjemmeside igen, og jeg kan se tilbuddet har flyttet plads siden meget tidligt i morges.

    Har dog tilladt mig at sende siden til dig privat.
    Men undersøg lige selv, om tilbuddet var i går, og jeg bare har været for tidligt ude i morges.

    Men de andre tilbud gælder dog nu.

    Mange hilsner fra
    Lis
  63. Gitte Jonassen på 10.04.2008
    Hej Alle
    Jeg er lidt frustreret denne morgen, var det osse i går, for jeg har købt en del meget billig cocosa (den uden smag og lugt) fordi min søn ikke kan lide lugten og smagen af kokos. Men I går fik jeg osse Thorbjörgs bog, og hun skriver at man IKKE må bruge raffineret kokos olie, som den billige cocosa jo er!!!!"#¤%& Hvad gør jeg nu???? Hvad gør i andre, og hvilken betydning har det for sundheden at den er raffineret???
    Skal I øvrigt reklamere for den online butik jeg købte den i til 55 kr ! den hedder: www.naturoghelse.dk man skal blot købe for over 1500 for at det er fragtfrit. Selvom man ikke gør det er varene stadig 20 % billiegere end andre steder.
    En anden ting, ved mogen hvilke mælesyrebakterier der er de bedste?? kan ikke huske dem Thorbjörg anbefaler.
    Knus Gitte
  64. Maja Kirkegaard på 10.04.2008
    Hej Malene og andre..
    Vi har også samme problem i vuggestue. De får kage næsten hver uge og flere skefulde sukker på grød en fast dag i ugen. hver adg til eftermiddag spiser vores unge ca 1-2 theboller/kanelbrød/leverpostejsmadder ... og det gør at hun stortset ikke spiser aftensmad herhjemme mere da hun er mæt mæt mæt.. vi har snakket med dem nu 5 gange om det men de siger at hun jo også skal have lidt når de andre får.. problemet er bare at hun SLUGER hvidt brød og sukker/leverpostej i sig for hun elsker det.. Det giver en følelse af magtesløshed ikke at kunne få lov at give mit barn det mad jeg gerne vil give hende, når hun får mere end 75% af sin mad i vuggestuen... med mælk, sukker, hvidt brød og kage..
  65. Anne Gershardt på 10.04.2008
    Hej Lis.

    Tak for oplysningen, jeg kan dog ikke finde den gratis kokosolie..?! Jeg kan kun se at den er på tilbud til 88..?!

    Men alletiders hjemmeside..:)
    Anne
  66. Lis W. på 10.04.2008
    God morgen!

    Kig ind på

    www.alun.dk

    Der er gratis kokosolie de næste 24 timer, samt gratis forsendelse hele denne uge. Og mange nedsatte tilbud, og gaver i pakker over kr. 500,00.

    Hilsen
    Lis
  67. Emily Louise Svendsen på 10.04.2008
    Hej Sidsel og andre deo-interesserede,

    Kender godt til kløe ved de flydende krystal-deo\'er (der er bl.a. forsæbet kokos i og andet som måske kan irritere), så nu bruger jeg istedet en ren krystal-deo som man selv hælder vand på fra DO2 (www.do2.dk), de laver også en spray, men den skulle ifølge en veninde ikke fungere optimalt.
    Ellers bruger jeg deodoranterne fra Dr. Hauscka, den der hedder Floral har en ret kraftig blomster/urte duft, jeg synes den er meget lækker, men er man til noget mere neutralt har de også en anden - tror den hedder Fresh el. lign.

    Knus
    Emily

    Ps. Synes at I er så SEJE jer der tager kampen op ude i børnehaverne. Glæder mig til at det ikke er hverdagskost med saft, kage og slik i institutionerne når jeg engang får børn. Tak for at I kæmper!
  68. Sally Sivertsen på 09.04.2008
    Hej igen,

    Glemte lige svar til "god balsam og bodylotion"
    Jeg bruger Lavera basis sensitiv bodylotion (80 kr.)og Sante Brilliant care balsam (54 kr.). Thorbjörg anbefaler også begge i hendes bog og jeg kan kun give hende ret. Begge kan købes i diverse helsekostbutikker - jeg køber dem på www.helsebasen.dk

    Hilsen
    Sally

    Hilsen
    Sally

  69. Sally sivertsen på 09.04.2008
    Hej Sidsel og Malene,

    Kender problematikken omkring kost i børnehaven alt for godt. Min søn er lige startet i børnehave, hvor der bare konstant er kage, chokolade, boller osv. og jeg har virkelig svært ved at nægte ham det når han ikke er decideret allergisk. Synes det er for svært at forklare en 3 årig at han ikke må få alt det de andre spiser. Jeg har prøvet at tale med bestyrelse/ledelse men der sker bare ikke rigtig noget. Synes dog at min dreng er begyndt at få nogle meget voldsomme vredesudbrud og mistænker nu kosten. Kan ikke forstå hvorfor de ikke bare laver en politik der hedder nul sukker.

    Jeg må have overset debatten om deodoranter men jeg kan varmt anbefale urtekrams krystaldeo - den virker ihvertfald på mig og så er den billig.

    God aften

    Hilsen
    Sally
  70. Sally Sivertsen på 09.04.2008
    Hej Kernesunde,

    Vil høre om der er nogen af jer der har erfaringer med aminosyrer som kosttilskud?

    Og mon man må tage CLA + T når man ammer? Det kunne være godt med lidt hjælp til at få fjernet fødedellen inden sommeren:o)

    Længere nede er der en debat om kokosolie. Jeg bruger selv cocosa/oil of life til madlavning men har også Pukka\'s kokosolie som er smagsneutral og noget dyrere. Den står fast på badeværelset som mit universalprodukt. Jeg bruger den som bodylotion, makeup-fjerner og hårkur men den kan også bruges til madlavning. SUPER produkt. Kan købes på www.youca.dk

    Jeg læser her på siden hver dag og nyder at komme herind og blive inspireret - så tak for det.

    Mange hilsner Sally
  71. Sidsel Rosing Mygh på 09.04.2008
    Kære Malene.
    Kender dit problem alt for godt. I det tilfælde du nævner bliver jeg dog lidt stram i betrækket. Én ting er en børnefødseldag, men pædagogernes sukkermisbrug skal "dælme" (jeg manglede et pænt ord) ikke gå ud over ungerne. Så vidt jeg ved er det desuden imod kostpolitiken i de fleste daginstitutioner. Jeg ville blive ved med at tale med dem om det, med et smil og ose af overskud (også når det mangler). Lav lidt lobby-arbejde med de andre forældre og spørg forsigtigt for at finde ud af om du er alene.
    Vi har meldt ud i børnehaven at vores dreng ikke må få gluten og mælk, men det med sukker er svært, så vi har bare sagt at han helst ikke må få det og at vi gerne vil vide når han har fået det. Så må vi jo tage stilling hvis vi synes det tager overhånd på et tidspunkt og
    overveje en kasse med guf. Jeg synes dog det er svært for vi er lidt nogle freaks og til "besvær". Men sådan er det vel når man vil have forandring og prøver at gå forrest. Hovedet højt. Jeg ser på de lyse sider: Vi har fat i den lange ende:o)
    Tanker fra Sidsel
  72. Sidsel Rosing Mygh på 09.04.2008
    Med hensyn til bodylotion, så bruger jeg næsten kun olie. Dalens olie eller andre kropsolier, både til ansigt og krop og afsminkning.

    Der er mange som har spurgt til hvilken deodorant der kunne tænkes at virke. Jeg har også siddet og holdt vejret efter et godt svar, men ingen har svaret. I mellemtiden gik jeg så bare rundt og lugtede under armene og fik mere og mere kløe af forskellige krystaldeodoranter. Til sidst tog jeg den beslutning at droppe deodoranten og det har været fantastisk. Selvfølgelig sveder jeg og selvfølgelig lugter det nogengange, men ikke så slemt som sved blandet med dårlig deo. Grundig vask og et trøjeskift en gang imellem, det funger, og det gjorde jeg jo alligevel før.
    Bare et tip. Så må jeg jo se om det holder når det bliver sommer:o)

    Mange hilsener Sidsel
  73. Malene Due Rasmussen på 09.04.2008
    Hejsa,

    Hvad skal man dog gøre... Vores børn startede i mandags i børnehave efter en lang ferie (3 uger) og derefter sygdom. Vi var startet på kernesund og var lige kommet godt i gang. Da de så kom mandag skulle de have kage pga. fødselsdag og jeg tænkte "når ja men det er der jo engang i mellem", men så idag da jeg kommer og henter var der brunkager til ungerne, Jeg spurgte hvad anledningen var og det var såment bare fordi en af pædagoerne havde lyst til noget sødt. Jeg sagde at jeg synes det var ret upassende at give børnene kage udover når der var fødselsdag, men jeg fik bare at vide, at bare fordi vi var blevet nogle sundhedsfreak så var det jo ikke ens betydende med at alle andre skulle... Så fik vi den. Men kan det virkelig være rigtigt?

    God aften til jer alle

    Med smil fra Malene
  74. Ann Mary Daugaard på 09.04.2008
    Er der nogen der ligger inde med en kernesund opskrift på hjemmelavet is?

    Mange hilsner Ann
  75. Lis W. på 09.04.2008
    Hej igen!

    Lavera køber jeg her

    www.netspiren.dk

    sammen med det meste andet, jeg ikke kan få i Svendborg. God service, mange "gaver", sidst fik jeg 2 - to - øjenskygger fra Iredale.

    (Jeg er i øvrigt nu fuldt vaccineret mod at købe i udlandet . . . har lige hentet pakke på posthuset med Kitchenaid køkkengrej fra USA, snuppet i tolden, endevendt af toldvæsenet, og jeg har nu dyrere køkkengrej end selveste dronning Margrethe fordi jeg har betalt importmoms!!) Øv!
    Se i øvrigt mine advarsler rundt omkring, hvis I køber kosttilskud overseas!

    Knus
    Lis
  76. gitte Jonassen på 09.04.2008
    Tak for svarene Lis og Maja. Maja jeg kan ikke få lov at få varene sendt til DK, der er ikke mulighed for at ændre til DK.
  77. Maja Kirkgeaard på 09.04.2008
    Jeg er selv glad for Lavera - deres serie "Neutral".. bodylotion er rigtig god.
    http://www.eco-essentials.co.uk/product_info.php?products_id=151

    Mange gange kan det være billigere at få sendt fra UK da de har en billigere porto i forhold til danske netbutikker...
  78. Lis W. på 09.04.2008
    Hej!

    Rømer eftervask/balsam kan du købe hos
    www.helsehelse.dk

    Hilsen
    Lis
  79. Gitte Jonassen på 09.04.2008
    Hej Alle
    Er der nogen der kan anbefale en god bodylotion samt en god balsam. Jeg har prøvet "eftervask fra Røme"r og den er god, men kan ikke finde den på nettet nogensteder. Andre forslag??
    knus Gitte
  80. Lis W. på 09.04.2008
    ADVARSEL

    Jeg ved, at nogle af jer bestiller og køber vitaminer, protein etc. i USA.

    Det er slut pr. 01.04.2008 med at modtage medicin og medicinlignende præparater fra USA.

    ALLE pakker fra lande undenfor EU/EØS bliver gennemsøgt, det er ikke kun stikprøvekontrol mere.

    Spar jeres penge, det kan ikke mere svare sig at købe i USA. Pakkerne bliver sendt til Lægemiddelstyrelsen og bliver derefter destruerede, og pengene er spildt.

    Det er ikke kun et spørgsmål om at betale importmoms mere, hvis man er uheldig at blive taget i tolden.

    Problemet er det samme i hele Norden, Norge, Sverige etc. så man kan heller ikke bruge en forsendelsesadresse dér.

    Venlig hilsen
    Lis
  81. Maja Kirkegaard på 09.04.2008
    Hej Lene og andre

    Det er rigtigt at soyamælk indeholder østrogenlignende stoffer - men komælk indeholder også rigtig meget "o" østrogen - en anden grund til at mænd og drenge heller ikke skal drikke det i store mængder (og 1/2 liter om dagen er altså meget). Vores datter på 15 md har aldrig fået drikkemælk, soyamælk, rismælk el andet i kop - kun vand. Hun bliver stadig ammet morgen og aften. Men hun har fået gode olier og øko kød/linser og masser af grønt/frugt til hverdag. Og kalktilskud. Grunden til at børn i DK anbefales drikkemælk er at det indeholder fedt og protein som hurtigt kan indtages - det har de meget brug for - men dette er jo en erstatning for amning, der i DK stoppes ca ved 6-12 mds alderen. I stort set resten af den ikkevestlige verden drikkes der ikke komælk - og WHO/UNICEF anbefaler på verdensplan at amning fortsættes supplerende indtil 2 år og gerne længere. Men med den rigtigt sammensatte kost kan man godt give sit barn det protein og fedt det skal have - husk bare at købe kvalitets madvarer!
  82. Marlene Bundgaard på 09.04.2008
    Hej Emely

    Tak. Jeg har en søster i Kbh. Hende sender jeg bare afsted.

    Marlene.
  83. Anita Jensen på 09.04.2008
    Hej Alia

    SuperBrugsen har minus 20% på Hanegal i denne uge, også kyllingepølser..
  84. Henriette Bekker på 08.04.2008
    Vibe,

    Vedr. Probiotic så bruger jeg NDS, den findes i flere varianter alt efter hvor mange bakterier der er i den - den der hed NDS probiotic 500 er vist den mest gængse (de er ved at skifte navne...) jeg køber den hos Acupharma, men den kan købes mange steder....
  85. Lis W. på 08.04.2008
    Hej igen!!

    Nej, jeg ved ikke, hvor pølserne fra Hanegal er på tilbud. De har lige været på tilbud i Kvickly Svendborg, men det var hele sidste uge. Minus 25% på alle økovarer hele ugen. Men det ER passé. Jeg kan ikke hjælpe dig, - er der andre, der kan???? Jeg spiser ikke selv pølser.

    Rismel er fuldkornsrismel. Det er fremstillet af brune upolerede ris. Så det er det rigtige!

    Knus
    Lis


  86. Maja A på 08.04.2008
    Hej Lis

    I nogle af dine opskrifter bruger du "rismel" - er det, det samme som fuldkornsrismel?! - eller er det en "finere" udgave?
  87. Alia Ingerslev på 08.04.2008
    Hej Lis
    Har noteret mig, at du vist er temmelig opdateret hvad angår gode tilbud? Du skulle vel ikke have spottet Hanegals kyllingepølser (de lange - ikke kødpølsen) på tilbud nogen steder i denne uge?
    Mvh
    A
  88. Line Rosenlund på 08.04.2008
    Hej dejlige kernesunde mennesker..

    Hvor er det skønt at læse alle jeres spørgsmål, gode råd, fjollerier og glæder..

    Idag har jeg lavet kur-kugler fra bogen, men istedet for mynte puttede jeg en lille smule stærk kaffe i... mums for nogle kaffekugler..

    Ha en skøn og dejlig aften.

    Kys, Line
  89. Lis W. på 08.04.2008
    Glutenfrit gulerodsrugbrød

    Fra den økologiske glutenfri bager i Nørregade i Odense.

    200 g øko gulerødder rives fint

    200 g øko hørfrø blendes

    200 g øko hirseflager

    200 g øko majsmel

    100 g øko rismel (af hele brune ris, helsekost)

    10 g honning

    10 g salt

    ½ l vand

    Det hele æltes godt sammen i en skål med håndkraft.

    Fyldes i en smurt form, trykkes godt ned så det ligger rigtigt presset sammen.

    Brødet skal enten bages i en form med låg eller pakkes ind i 2 m bagepapir (kan genbruges fra gang til gang) Bagepapiret vikles rundt og rundt om formen og papiret lukkes i enderne.

    Hvis der bruges form med låg, så huske at pensle låget indvendig da brødet hæver lidt, ca. 1½ cm.

    Bages i forvarmet ovn på 175 gr. på næstnederse rille. På nederste rille lægges en bageplade for at undgå for kraftig undervarme.

    Bages i 3 timer.

    Dette brød er absolut bedst, når det har fået lov at ligge mindst et døgn, da det er lidt "postejagtigt".

    Kan holde en uge i køleskab i plastikpose.
    Er meget velegnet til nedfrysning, helt eller i skiver.

    Skiverne smager dejligt ristede på brødrister.

    God fornøjelse med bagningen!!

    Opskrift fra
    "Det gode Brød"
    Odense

    Voila!! Rugbrødsopskrift, som også er god til mennesker med candidaproblemer fordi der ikke er gær i.
    Er så langt at foretrække frem for de færdigkøbte glutenfrie brød, jeg ellers har eksperimenteret med af mere og mindre elendig kvalitet.

    God aften til alle!!

    Knus
    Lis
  90. Emily Louise Svendsen på 08.04.2008
    Marlene og andre kokosolieinteresserede:
    Pukka kokosolien købte jeg til hos den økologiske deli Taste Please ved Københavns Rådhusplads, den er desværre lukket. Har endnu ikke brugt min sidste krukke derfra op, så har ikke købt andre steder, men mener at de har det i små krukker hos nogle af Sticks n\' sushi (ved ikke om de kun ligger i København...), mener at have set den i Vanilla Shop (helsekost overfor Runde tårn). Kommer efterhånden i så mange helsebikser at jeg ikke kan huske den enes udvalg fra den andens.
    Men prøv at google den, det skulle ikke undre mig om du kan købe den over nettet.
    God jagt
    Klem
    Emily
  91. Vibe Smilla Wested på 08.04.2008
    Hej
    Er der nogen der kan anbefale et mærke probiotik, og hvor det kan købes?
    Jeg er gravid- og jeg kan ikke finde ud af, om der er noget særligt jeg skal være opmærksom på i den forbindelse. Andet end at det skulle være super vigtigt at tage noget probiotik i slutningen af gravidiliteten.
    Jeg har spurgt inde på Mettes blog, der omhandler gravid/børn, men har ikke kunnet få svar- og jeg vil jo gerne have fat i noget så hutigt som muligt.

    På forhånd TUSIND tak :-D
  92. Marlene Bundgaard på 08.04.2008
    Hej igen Lis.

    Okay tak :-)

    Jo, det er et godt forslag, det skal være mit mål.

    Marlene
  93. Lis W. på 08.04.2008
    Hej til alle!!

    En dag, hvor I har tid, så vil det være en rigtig god idé at gennemlæse Ninka blog helt fra starten og også læse alle indlæg.
    Der er mange opskrifter og gode henvisninger. Og så skal vi ikke sidde og lave det samme igen og igen!

    Kan vi blive enige om, at det er en god idé??

    Knus fra
    Lis
  94. Lis W. på 08.04.2008
    Sødeste pige da, du skal IKKE undskylde. Det kan man få meget ondt i maven af, specielt, hvis man gør det tit . . . Det er KUN kokosolie, - det vælter verden ikke af!!

    Knus fra
    Lis
  95. Marlene Bundgaard på 08.04.2008
    Jeg laver snart ikke andet end at sige undskyld herinde...undskyld Lis!

    Og Hej Emely, hvor køber du PUKKA kokosolie til madlavning?

    Marlene
  96. anette nybroe på 08.04.2008
    Hej lis
    tusind tak for opskriften, glæder mig til at læse opskriften på rgbrødet du skriver om.
    må vidst hellere se at få købt den højhælede kogebog:-)
    kh anette
  97. Lis W. på 08.04.2008
    Jeg lover at lægge rugbrødsopskiften fra den økologiske glutenfri bager ud her på bloggen senere i aften. Deal??

    Knus
  98. Lis W. på 08.04.2008
    Larsen Makrel i tomat fra Føtex er uden sukker

    Knus
    Lis

    P.S. Har lige lidt travlt, vender tilbage senere.

    Det er IKKE mig med kokosolien, jeg bruger Oil of Life kokosolie, og synes den smager fantastisk til ALT, - også engelsk bøf m. løg!!

    Knus
  99. Paprika B på 08.04.2008
    Hejsa igen

    Lis nævnte som foreslag til madpakker, makrelsalaten, men jeg har ikke kunne finde nogen makrel i tomat uden sukker, er der nogle af jer der har fundet det???????????

    hilsner fra

    Paprika
  100. Marlene Bundgaard på 08.04.2008
    Hej Lis.

    Du nævner PUKKA kokosolie.
    Hvor købes det til madlavning?

    Venlig hilsen Marlene.
  101. Paprika B på 08.04.2008
    Hejsa Alle
    Jeg sriver for hvis der er nogle der ikke har set at fakta har galetter fra urtekram til 12,95 kr.

    Jeg har ringet til bageren som Lis har anbefalet i Odense, de har svært ved at overkomme at bage det glutenfri brød....

    paas på jer selv

    Paprika
  102. Paprika B på 08.04.2008
    Hejsa Alle
    Jeg sriver for hvis der er nogle der ikke har set at fakta har galetter fra urtekram til 12,95 kr.

    Jeg har ringet til bageren som Lis har anbefalet i Odense, de har svært ved at overkomme at bage det glutenfri brød....

    paas på jer selv

    Paprika
  103. Henriette Bekker på 08.04.2008
    Orv glemte lige....

    Mange sværger udelukkende til rismælk, men her skal du huske at den næsten udelukkende indeholder kulhydrat, så den skal helst gives ifbm. et måltid - til aftenflaske kan du bruge enten soya eller mandelmælk alternativt begynde på shakesne fra "bogen"

    Knuz

    Henriette
  104. Henriette Bekker på 08.04.2008
    Til Lene

    Vedr. soyamælk til din dreng på 1 år.

    Jeg har selv en datter på 10 måneder og var for et par måneder selv vildt i vildrede over hvad jeg skulle erstatte modermællk med.

    Det er rigtigt at du ikke udelukkende skal give din dreng soyamælk - soyamælken indeholder østrogenlignende stoffer som ikke anbefales i store mængder til drengebørn. Jeg veksler mellem rismælk, soyamælk, havremælk og mandelmælk. Har fundet en opskrift på mandelmælk som er som følger (du kan erstatte siruppen med birkesød)....

    Mandelmælk - ca. 2 glas
    1 kop mandler
    3 spiskeske ahornsirup
    1 teske vaniljekorn (udelades hvis mælken er til madlavning)
    2 kopper vand

    Smut og blend mandlerne indtil de er helt melede. Tilføj 3 spiseske sirup og 1 teske vanilje og blend igen. Tilføj vandet langsomt mens der blendes. Si mandlerne fra gennem et rent viskestykke eller lignende stof der ikke er for tykt. Sættes i køleskabet et par timer, og rystes godt før man drikker.

    Husk calciumtilskud - brændenældeblade + hyben i grøden, og evt. calmag c pulver eller urtilcalcin

    Knuz


    Henriette
  105. Lene Langelund på 08.04.2008
    Hej alle,

    I Kernesund familie skriver Ninka, at "drenge og mænd ikke må få store portioner soja hverdag". Vil det sige, at jeg ikke skal give min 1 årige dreng soyamælk som erstatning for komælk?
    Er der nogen der har mere kendskab til dette, og hvad er en "stor portion" ?

    Hilsen
    Lene
  106. Emily Louise Svendsen på 08.04.2008
    Hej Ina,

    Pukka laver koldpresset kokosolie uden smag, den er super lækker, men ligeledes super dyr. Jeg har som regel både den og den med smag fra livets olie og bruger så kun Pukke\'en når det er til ting hvor kokossmag ikke er labert.

    ARONIASAFT?
    Er det stadig et hit eller? Efter at aroniasaften blev udråbt til ældningsfighter nr. 1 i Kernesund familie, undrede det mig utroligt meget at den slet ikke bliver nævnt i Thorbjörgs 10 år på 10 uger...
    Så spørgsmålet lyder: Aronia in or out?

    Knus
    Emily
  107. Lis W. på 08.04.2008
    Kære Paprika!!

    Uh, nej, ingen grund til bekymring!

    Jeg er SÅ hurtig på tasterne (har engang i min ungdom vundet danmarksmesterskab i maskinskrivning, hvad siger I så??!!) og min hjerne er lige så hurtig til at udtænke opskrifter. Det tager mig ikke mange sekunder at skrive en klumme her!!

    Det har været en fornøjelse at kunne øse af min viden. Jeg kan godt huske de første 14 dages forvirring i kostomlægningen, hvor jeg troede, at nu kunne jeg slet ikke spise noget, jeg før havde spist, men ved I hvad, - en bøf med løg smager stadig dejligt!!

    God tur til dig til Fyns Land, og alle må have det godt til vi ses igen. Hals og temperatur siger, at jeg skal stå op nu og bruge den rigtige verden igen!!

    Knus til alle
    Lis
  108. Paprika B på 08.04.2008
    Godmorgen Lis

    Mange tak for opskriften!!!!!!

    Jeg er da glad for at høre at det var på grund af sygdom, at du var så aktiv på tasterne, jeg var lidt bekymret for, om du kun fik dækket dit netværk gennem at skrive med os....

    Mange tak for dine indlæg....

    tak for dit gode humør det smitter

    Kan alle have en rigtig god dag

    Hilsen

    Paprika
  109. Lis W. på 07.04.2008
    Hej allesammen!!

    Tak for nogle dejlige dage sammen med jer!!

    Nu skal I få sandheden, hvorfor jeg har været her så meget . . . . .

    Jeg er sengeliggende, - og nej ikke med en flot fyr, - men med halsbetændelse. Jeg har været inhabil siden i torsdags.

    Nu går det bedre, og så må I undvære mig igen, - men jeg skal nok kigge ind en gang imellem.

    Og ingen skal ynke mig, jeg er bare SÅ glad for at fejle noget, der dels er let at stave til, dels er mere almindeligt, end det jeg normalt fejler!! Jeg mener det er mere end 20 år siden, jeg sidst har haft ondt i min hals og mistet stemmen.

    Jeg tror, min immunsystem er ved at blive 100% i orden på den Kernesunde kost, sådan at jeg også kan få sådan nogle almindelige sygdomme som forkølelse og halsbetændelse. Så laver immunsystemer ikke ravage i min hjerne så længe. Herligt!!

    Og da jeg så ikke har kunnet bruge stemmen, så har jeg brugt tasterne i stedet for, - og hygget mig med jer, - og nydt det!! Så tak til JER!

    Men i morgen skal jeg prøve at ud af sengen, og se om resten af verden ikke har savnet mig. Og på onsdag skal jeg til min søde gamle mor på 98 år, - hun har ihvertfald savnet mig, - og jeg hende!

    God nat og sov godt!

    Knus fra
    Lis
  110. Lis W. på 07.04.2008
    Hej Anette!!

    Hahahaha, nej hvor er du sød!!
    Men det vil du slet ikke ønske dig, - jeg kan godt være strid ;-))
    Og jeg vil også komme til at savne min madkæreste - mit lille barnebarn, han ææææææælsker alt det kernesunde!!
    Men tak for tilbuddet!!

    Streich smørepålæg fås i mange mange varianter. Men husk at kigge på etiketten, et par af dem indeholder sukker.
    En fås naturel, den kan jeg også godt lide at bruge, så kommer jeg selv krydder etc. i den. Og så har de også Økorakel-whip.
    Jeg køber dem i min helsekost.
    Jeg har ringet til Netspiren.dk, hvor jeg handler en del, og de har lovet mig, at fra næste måned så vil de føre flere varianter af Streich. Lige nu har de så travlt så travlt (pga. Kernesund og 10 år yngre på 10 uger).

    Rødbedecreme:
    (er fra Umahros on-line kogebog kr. 250,00 pr. år)
    www.sundhedsrevolutionen.dk

    Dampbag rødbeder sådan her:
    Tag en bradepande eller et ildfast fad. Kom rødbeder i fadet med skræl og hele molevitten. Kom 3-4 cm vand i bradepanden/fadet og stil i kold ovn. Sæt temperaturen på 180 gr. og bag indtil de er møre, ca. 60-90 min. Prik med en urtekniv for at afgøre, om de er møre.

    Opbevares i køleskab med skræl på indtil de skal bruges i ugens løb.

    Jeg bruger dem til næsten ALT. Skærer dem i tern og marinerer i olie og krydderier. Ovenpå pålæg, i skiver direkte på et stykke rugbrød. Til min favorit-Streich, som er rødbede m. peberrod.

    Rødbedecreme
    Pil skrællen af rødbederne og purer dem i foodprocessor med jomfru-olivenolie, citronsaft og -skal, vanilje, ingefær og kardemomme.

    Lige til at smøre på brød eller til et stykke kød eller fjerkræ.

    I skal bare "forlove" jer med Umahro, så kan I alle sammen lave mad efter 14 dage!!

    Knuuuuuuuus
    Lis

  111. anette nybroe på 07.04.2008
    Hej lis
    vil du ikke flytte ind hos os:-)
    tænk at ha så meget overskud og så mange ideer!
    skal bruge weekenden på at lave wraps og boller. du skriver noget om noget smørepålæg fra streich, har aldrig hørt om det, er det noget man kan købe i helsekostforretninger?Rødbedecreme? hvordan laver du det?
    Jeg spørger oz llige hva er C.LA. + T? mange hilsner Anette
  112. Lis W. på 07.04.2008
    Hej igen Paprika!

    Helsekosten og bageren i Odense ligger næsten ved siden af hinanden.

    God tur!

    Mange hilsner fra
    Lis
  113. Lis W. på 07.04.2008
    Hej Paprika!

    Køkkenrevolution er billigst på
    www.saxo.com

    Jeg bruger altid

    www.bogpriser.dk
    når jeg køber bøger. Det er en side, der automatisk finder den butik, hvor bøgerne er billigst.

    Mht. kage, så bag Umahros dadelkage. Jeg sender dig lige opskriften. Og lav is og frugter til. *Se andet indlæg på siden!

    Og tak for dine søde ord . . .


    Probiotic 500 køber jeg hos

    www.netspiren.dk

    hvor jeg handler mange af mine ting.

    Og hvis du kommer til Odense på lørdag, så har helsekosten i Gravene den også.

    Mange hilsner fra
    Lis
  114. Paprika B på 07.04.2008
    Hej Lis

    Mange tak for alle det gode du gør for os andre.... En stor tak her fra, jeg kan rigtig fornemme at du nyder aat komme med gode råd til os andre, jeg tror heller ikke at du skal skrive blok, for din forse ligger i at give os andre gode råd og optemisme.

    Jeg har lige to spørgsmål...

    Hvor køber jeg NDS Probiotic 500?

    Hvor kan jeg købe "Køkkenrevolution på høje hæle" for jeg kan ikke få den i nogle af boghandlerne i Vejle, jo midt i næste månede...

    Jeg skal bage kage til 16-20 voksne til på Onsdag er der nogle der har et godt foreslag???

    Jeg glæder mig til at få en tur til Odense på lørdag, bestiller brød i morgen.

    Mange Hilsner

    Paprika
  115. Malene Due Rasmussen på 07.04.2008
    Hej Lis,

    Tak for linket, den må jeg vist hellere købe med det samme. Nødder og Mandler går når det er som mel, tror bare jeg engang har spist alt for mange mandler på en kur, så dem er jeg ret kurreret for.

    Vi bliver hvis alle kommer 21 personer heraf er der 6 børn fra 0-12 år

    Så det skal helst ikke være vildt besværligt

    Tusind tak for ideerne

    Knus fra Malene
  116. Lis W. på 07.04.2008
    Til bagning er raps- eller valnøddeolie bedst. Det skal være en olie uden for stærk gennemsmag.

    Men kokosolie er også fin at bruge! Den kommes lige i en kasserolle og opvarmes, så den bliver flydende.

    Hilsen
    Lis
  117. Lis W. på 07.04.2008
    Ja hov, vi skrev samtidig!!

    Kan du heller ikke lide mandler og nødder, når de er helt purerede, som i kager og kugler??

    Jeg vil anbefale dig at skynde dig at købe
    "Køkkenrevolution på høje hæle" og tilmelde dig
    "www.sundhedsrevolutionen.dk."
    og abonnere på on-line kogebogen. Ellers har du ikke megen variation i din madlavning.

    Hvor mange mennesker skal I være til aftensmad???

    Knus fra
    Lis
  118. Luis Martins på 07.04.2008
    Hej.

    Jeg kan se nogle af jer bruger olie når I bager - eksempelvis i boller. Det gør vi også, men hvilken olie er bedst?

    L
  119. Lis W. på 07.04.2008
    Hej igen Malene!

    Her er lidt idéer til din fødselsdag.

    Boller bagt efter Ninkas opskrift. Se blog, der starter med Fødselsdag.

    Umahros dadelkage med kæmpejordbær dyppet halvt i sukkerfri mørk chokolade til. Lav evt. en is til kagen også. Den laver du af sojayoughurt med 1 banan, et par dadler, og ½ pose frossen økofrugt, lidt Birkesød, vanilje og evt. lidt kanel.

    Frugtspyd.

    Et fad med vindruer og tynde melonskiver med skræl .

    Evt. bananmuffins eller kur-kugler trillet i kokosmel.

    Server gerne friskpresset appelsinjuice til. Og ellers kaffe og te. Hvis du vil have cacao, så har Umahro en god opskrift på appelsincacao i sin bog.

    Masser af flag, lys, kønne servietter og godt humør, så er den fødselsdag hjemme!

    Tillykke med dagen!
    Lis

  120. Malene Due Rasmussen på 07.04.2008
    Hej Lis,

    Tak for den hurtige respons. Den eneste bog jeg har er kernesund familie - sådan, den læste jeg i Thailand og min mand og jeg besluttede at vi måtte prøve det (for mit astma og nogle hyperaktive børn) Jeg har prøvet nogle enkelte opskrifter i kernesund og de er fine, men jeg mangler virkelig inspiration, da der jo ikke er vildt mange opskrifter i bogen. Skal sandt siges er jeg ikke helt vildt med nødder og det er jo faktisk grundlaget for alle de forskellige opskrifter på kager og søde ting. Jeg har prøvet at lave de boller der i en tidligere tråd og de er faktisk ret gode.

    Glæder mig til at høre fra dig igen. Du er jo helt fantastisk med ideer og gode råd kan jeg se i de tidligere tråde.

    Med smil fra Malene
  121. Lis W. på 07.04.2008
    Hej Rikke!

    Mht. calcium uden magnesium, så læs

    www.vitalraadet.dk/304+M5050334c860.0.html

    så får du svar på dit spørgsmål.

    Hilsen
    Lis
  122. Rikke Hansen på 07.04.2008
    Hej alle.

    Er der nogen der ved hvad der sker med kroppen hvis man ikke tager calcium og magnesiun sammen?

    Knus Rikke.
  123. Lis W. på 07.04.2008
    Hej Malene!

    Velkommen på bloggen, dejlilgt for dig og dit helbred, du har valgt at blive "Kernesund"!

    Inden jeg svarer på dine fødselsdagsspørgsmål, vil jeg gerne høre, hvilke bøger, du har købt? Har du "Kernesund familie"? Har du "Køkkenrevolution på høje hæle"?

    Jeg vender tilbage, når du har svaret!!

    Mange hilsner fra
    Lis
  124. Malene Due Rasmussen på 07.04.2008
    Hej Allesammen,

    Jeg er helt ny bruger som prøver at bliver kernesund. Jeg nyder rigtigt godt af alle jeres indlæg hvor man kan finde lidt inspiration. Jeg har dog lige nu 2 problemer. 1 jeg har fødselsdag i morgen og vil gerne holde det på fredag, men mangler virkelig inspiration til hvad jeg skal servere (evt. nogle lækre opskrifter) både til aftensmad og til boller/kage. Håber I kan hjælpe mig.

    2 jeg er vant til at lave nogle super lækre rugbrød, men mit problem er at jeg ikke længere kan bruge rugmel og knækkede rugkerner da der er gluten i (jeg har selv astma, så vi vil prøve at holde os fra de 2 ting) ellers tror jeg ikke der er noget i jeg ikke må få, men hvad kan jeg erstatte med, så det stadig bliver rugbrød?

    Håber på hjælpe fra alle jer super søde mennesker.

    Med smil fra Malene
  125. anne hartmann på 07.04.2008
    Hej Ninka.
    Du anbefaler både c.l.a+t og weighlevel , hvilken er bedst og kan man tage begge to. Du sagde til dit foredrag i Vejle at du igen efter appelsinhud havde fået stram pæn hud. Hvor lang tid tog det med din nye livsstil. Har levet efter din bog siden 1.januar og intet sker der?
    Hvad kan ellers gøres?

    MVH Anne
  126. Winnie Grünfeld på 07.04.2008
    Nu har jeg købt CLA + T - der står daglig dosis 2-6 tabl. dagligt.

    Har I erfaring mht. hvor mange der skal indtages?

    Jeg dyrker hård motion min. 4 x om ugen.
  127. Ina Filtenborg på 07.04.2008
    Hejsa,

    Et spørgsmål ang. kokosolie, jeg kunne læse i en af Ninka´s tidligere blogs, at hun anbefaler kokosolien fra Cocosa til stegning, som er uden smag. Men samtidig skrev hun, at det skal være den uraffinerede. Men når jeg kigger på Cocosa´s produkter, kan jeg kun finde 2, én uden smag, som er raffineret og så den uraffinerede, som er med smag.
    Har i fundet andre ??
    Jeg HAR nemlig prøvet at stege frikadeller i den med smag, og jeg synes ikke rigtig, at kokos og frikadeller går så godt sammen :-)

    Ina
  128. Lis W. på 07.04.2008
    Hej!

    Der er GLUTEN i disse boller, jeg advarer igen, bollerne indeholder GLUTEN, men er enormt lækre for dem, der har valgt at spise GLUTEN.

    Bollerne er "opfundet" af min datter, de er kernesunde i hendes familie, men spiser lidt GLUTEN.

    MARIES SPELTBOLLER

    Meget fryseegnede. Opskriften giver ca. 15 boller, som er gode til både hverdag og fest, alt efter tilsat indhold. Gode som sandwich- og burgerboller også.

    Alle ingredienser skal have stuetemperatur.

    40 gr. gær opløses i 6 dl lunkent vand
    Tilsæt 3 spiseskef. olie og 1 spiseskef. Maldon salt. Rør.

    1 helt æg og kerner/nødder, rosiner, eller krydderier tilsættes. Rør.

    3 spiseskefuld Birkesød tilsættes. Rør.

    500 gr sigtet speltmel og 500 gr graham speltmel tilsættes. Ælt grundingt.

    Hæver i køleskab natten over med film over skålen.

    Formes til boller og hæver min. 1 time på bagepladen.

    Pensles med æg og bages ca. 15 min. ved 220 gr.

    Velbekomme med bollerne, som indeholder GLUTEN.

    Hilsen
    Lis
  129. Lisbet S. på 07.04.2008
    Kære Lis!

    Jeg ville blive meget glad for den opskrift på de lækre boller.

    Kærligst Lisbet
  130. Lis W. på 07.04.2008
    Kære Sidsel

    Sikken da et dejligt indlæg, du har skrevet.

    Jeg har tilladt mig at sende al informationsmateriale vedr. "Kernesundt Spise-netværk i Svendborg" - til din private mail. Og både du og dine veninder skal være så hjerteligt velkomne til vores månedsmøder. Udover møderne rundsender jeg "Nyhedsbrev" med gode indkøbstilbud, opskrifter, gode websites og meget mere.

    Vi glæder os meget til at møde jer i maj måned.

    Knus fra
    Lis
  131. Sidsel Rosing Mygh på 07.04.2008
    Kære alle og kære, kære Lis.

    Efter at have haft så travlt i 14 dage, at jeg ikke har haft tid til at deltage i debatten, har jeg nu brugt nogle timer over de sidste par dage til at få læst op på alle jeres skønne indlæg. Det er ikke en mulighed bare at læse det sidste nye, nej jeg skal have hver eneste ord med:o)
    I al min travlhed er jeg så i mine tanker begyndt at slække lidt på nogle ting og kan til min frustration mærke trætheden melde sig. Så at læse her er som at få ny ilt og Lis, du har så evig ret. Jeg vil heller aldrig mere tillade lortemad at lave møg-celler og rod i systemet igen (tror nok at du sagde det lidt mere diplomatisk).

    Jeg bor på Nord-vest-fyn, men vil frygtelig gerne køre til Svendborg en gang imellem for at spise og snakke. Det lyder SÅ dejligt. Jeg har boet i Ollerup i mange år og har en håndfuld kernesunde, skønne sild af nogle veninder, som jeg også godt vil anbefale det til. Hvordan kommer vi med i "lubben"?

    Min mand har heller ikke sluppet kaffen, men kommer rismælk i. Det smager en smule sødt siger han, men det skiller ikke.

    Til Camilla.
    Det er min erfaring at børneeksem skal have fiskeolie.
    Når det er sagt så tror jeg det er en god idé at blive testet individuelt. Det er sikkert en god idé at blive det sådan som Lis anbefaler, men også dyrt. Jeg har før i tiden haft rigtig gode erfaringer med at blive testet hos en biopat (tror nok de har skiftet navn til nathuropater nu.) Jeg har tænkt mig at gøre det igen snart, for jeg synes det er en jungle. Bortset fra olierne, c-vitamin, multi-vitamin og grøn te, så er det super individult hvad man lige står og mangler af tilskud for at komme ovenpå. Man kan ikke kopiere Ninka\'s eller bedste-venindens kosttilskud. Det skal "specialsyes" til den enkelte.
    Børn kan også blive testet, men personligt holder jeg mig væk fra behandlere som godt kan nøjes med at se et billede at mit barn????
    Jeg er rigtig meget til alternativ behandling, men bruger min sunde fornuft og går til dem med erfaring og dem som har levet kernesundt i mange år, før der var noget der hed kernesund famillie:o)

    Det vidunderlige ved denne livsstil er netop at man får forstoppelse og bumser nærmest på sekundet man spiser noget man ikke kan tåle. Det er selvfølgelig træls, men det betyder at jeg har kontakt til min krop og at vi nu efter mange år, har et fælles sprog, som vi begge forstår. Jeg føler det som en fantastisk ny mulighed for at elske og respektere mig selv, noget jeg nok ikke har praktiseret nogensinde før.

    Mange hilsener og tanker, Sidsel



  132. Lis W. på 06.04.2008
    God nat og sov godt . . . .

    Butikken er lukket for i dag!! ;-))

    Jeg har virkeligt hygget mig herinde gennem hele dagen! Og tak igen for alle søde hilsner!

    Knus
  133. Anne Gershardt på 06.04.2008
    Kære Lis, jeg har sagt det før og nu siger jeg det igen - Du er simpelthen vidunderlig..!

    Tuuusind tak for alle dine gode idéer og din tid til at insiprere os andre..ÜÜ

    Venligst Anne
  134. Lis W. på 06.04.2008
    Hjemmelavet Sojayoghurt

    Sojayoghurt med NDS Probiotic 500

    1 tsk. NDS Probiotic 500 opløses i 15 ml tempereret vand. Skal stå mindst 15 minutter.

    1 L. Sojamælk med calcium lunes – højst 36 grader.

    NDS Probiotic blandes i den lune sojamælk.
    Blandingen skal stå lunt og tildækket til blandingen bliver som yoghurt.
    Det kan tage fra 1 døgn til 1½ døgn.
    Derpå skal yoghurten opbevares i køleskab.

    Man kan ikke købe glutenfrit brød i Kvickly, heller ikke i min favoritby Vejle.

    Man skal i en helsekostbutik, eller bestille på nettet. Men meget af det glutenfrie købebrød er noget skrammel. Bag selv eller find en økologisk glutenfri bager.

    Du kan bestille brød hos den glutenfrie økobager i Odense. Og så husk at bede om opskrifter til alle 3 slags brød, når du henter dine brød.

    "Det Gode Brød"
    Nørregade 35
    5000 Odense C
    6614 2893

    Der ligger en udmærket helsekost i Odense i Gravene 8 (det hedder vejen), de har både grønt, kolonial og frossent kød/grøntsager, og masser af kosttilskud, vitaminpiller etc. Det er en velassorteret forretning, som jeg kommer meget i. De har også altid et eller andet på tilbud. Butikken hedder "Naturkost".

    God tur til Fyn!

    Mange hilsner fra Lis








  135. Lis W. på 06.04.2008
    Majspandekager - Wraps

    Pandekager (ca. 8 stk.):

    2 dl. majsmel
    2½ dl. rismel
    6 dl. sojamælk
    2 æg
    ½ tsk. Salt
    Alle ingredienser kommes i en skål og dejen røres med en håndmixer til en ensartet masse.
    Steges på en pande med olie.

    Lav rigeligt, kan fryses med mellemlægspapir iimellem. Smager godt og er nemme at få pæne.
    Er gode at rulle om pålæg og gode til varme retter.

    Det var wraps.

    Og nu boller:
    Koldhævede boller, 10 stk.

    15 g gær
    ½ liter koldt vand
    3 spsk majs- eller olivenolie
    1 tsk salt
    1 spsk Birkesød
    270 g Doves hvidt brødmix
    270 g rismel, f.eks. Doves stenmalede rismel
    Olie til pensling

    Sådan gør du:
    Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olie, salt, Birkesød og mel. Rør dejen glat, ca. 10 minutter. Vigtigt: dejen SKAL være klistret!

    Dæk dejen med plastfilm og sæt den i køleskabet natten over. Næste morgen sættes bollerne som "latter" på på plade (m. bagepapir) ved hjælp af en stor ske, som dyppes i olie - eller med "olievåde" hænder.

    Pensl med olie. Lad efterhæve i 15-30 minutter, og bag ved 225 grader i 15-20 minutter.

    Afkøles på rist under fugtigt klæde.
    Tip: Dejen kan varieres ved at tilsætte rosiner, solsikkekerner, pinjekerner, krydderurter, krydderier, finthakkede soltørrede tomater og meget meget mere.

    Glutenfrit brødmix kan købes i Oskars Spisekammer, hvor man også kan finde mange opskrifter på gluten- og mælkefri mad. Men pas på, der er sukker i nogle af opskrifterne.

    www.oskarsspisekammer.dk

    Måske var det også en idé, at vente til Ninkas Kernesunde Kogebog udkommer. Men her er ihvertfald glutenfrie forslag til brød og wraps.

    Til Lisbeth

    Mandelsmør og nøddesmør er IKKE noget, jeg laver selv. Jeg køber det i min helsekost. Men pas på, det er stærkt vanedannende og dyrt!!

    Rikke!

    Den økologiske og glutenfri bager i Odense er absolut en rejse værd. Hvis du bestiller de 3 varianter af glutenfrit brød, så kan du få opskrifter med, og så selv lave dit brød hjemme.
    Men husk at bede om opskrifterne når du henter brødene. De skal bestilles i forvejen. Brødene smager allerbedst, når skiverne ristes let på begge sider.

    Christina!

    Du behøver ikke holde op med mellemmåltider, men blot finde en bedre variant. F.eks. grøntsagsstænger, presset grøntsagssaft og lign., det sætter sig ikke så meget på bagdelen, som tørret frugt og mandler/nødder gør.

    Jeg har faktisk ikke lyst til at være blogger, jeg hygger mig meget mere sådan en dag som i dag, hvor jeg har været til gavn og nytte. Men det er da rigtigt, at det er irriterende at skulle lede alle blogs igennem for at finde en opskrift.

    Forresten, hvis nogen vil have en lækker lækker bolleopskrift MED speltmel (der er gluten i) så har jeg også sådan en. De smager bare SÅ godt og er nemme at lave. Men jeg advarer igen, der er gluten i spelt. Men nogen af jer spiser jo gluten. De er rigtigt gode til madboller og sandwichboller.

    Nu kan jeg ikke huske, om der var mere! Så slut prut finale!

    Knus fra
    Lis

    P.S. Tak for alle de søde tilbagemeldinger!!























  136. paprika Breum på 06.04.2008
    Hej Lis
    Mange tusen tak for dine rigtige gode ideer til madpakke, min søn og jeg hygger allerede mad at smøre madpakken nu.
    Jeg kan bare ikke lige finde noget glutenfri brød her i Vejle, men jeg håber jeg kan finde noget, nu når Kvikly åbner på søndag.....

    Jeg ville høre hvordan laver du sojayoghurt???

    Noget helt andet jeg skal til fyn på Lørdag, så er der nogle der har nogle gode steder at handle ind i odense eller syd fyn??????

    Kan I have en rigtig god uge

    Paprika
  137. Christina Trankjær på 06.04.2008
    Hej Lis!

    Jeg har tit tænkt på at spørge, og nu gør jeg det så. Hvorfor bliver du ikke fast blogger herinde? Du er jo den absolut mest skrivende og ved en masse ting, og så er dine indlæg altid så velformuleret!

    Hvis du var fast blogger, behøvede vi ikke lede alle de andres igennem for at finde dine guldkorn:)

    Trods sukkerfri kost har jeg taget et par kg på, og det skyldes helt sikkert mit store indtag af rosiner, abrikoser og mandler, så inspireret af dig forsøger jeg nu at springe alle mellem-mellemmåltiderne over!

    Keep on writing!

    Mange hilsner Christina
  138. Lisbet S. på 06.04.2008
    Hej Lis

    Tusind tak for dine ideer til aftensnack.

    Jeg går og venter på mine kogebøger, og jeg håber at finde opskrifterne på glutenfrie wraps og sandwichboller samt de andre spændende ting du nævner, som mandelcreme og mandelsmør, i dem.

    Tak for at du øser af din viden, det er en sand fornøjelse at læse.
    Jeg grinede højt af dine økonomiske overvejelser i forbindelse med din forestående tur til hovedstaden. Kommer en landsindsamling på tale, så må du sige til :-))

    Jeg sender dig de mange kærlige hilsner og tanker og håber du får alle tiders shoppetur.

    Knus fra Lisbet
  139. Rikke W på 06.04.2008
    hej lis.
    så er den sørme gal i gen, du kommer jo med så mange guldkorn, at man er nødt til at spørge ind, du snakker om sandwich og wraps glutenfri, er det noget man kan få en opskrift på. Vi skal nemlig til at leve glutenfrit, nogen af os.
    I øvrigt tillykke med dit vægttab super flot

    Du har på et tidspunkt skrevet om en glutenfri bager i odense, er det noget du kan anbefale vil ikke køre hele den lange vej medmindre det er noget at køre efter.

    mange hilsner fra Rikke
  140. Lis W. på 06.04.2008
    HJEMMELAVET KOKOSMÆLK

    Køb økologiske ingredienser!

    Du skal bruge 5-6 dl vand
    125 gr usødet kokosmel
    Et rent klæde til at si mælken gennem

    FREMGANGSMÅDE:

    Bring vand og kokosmel i kog i en stor gryde og lad det koge 4-5 minutter under konstant piskning eller kraftig omrøring.
    Tag gryden af varmen og lad den grynede kokosmælk køle af i 10 minutter, hvorefter den blendes i et par minutter, indtil den er helt jævn.
    Si kokosmælken gennem et rent klæde, så fibrene separeres fra selve kokosmælken, og kasser dem.

    Kan fryses ned i mindre portioner.

    Voila! Kokosmælk til dig!!

    Knus fra
    Lis


  141. Lis W. på 06.04.2008
    Hej igen Tina!

    Se her, værsågod!!

    "Mælke"produkter

    Dine nye mælkeprodukter

    Mandel-, hasselnødde- eller solsikkemælk

    1/2 liter vand
    1/2 liter mandler, hasselnødder eller solsikkefrø, eller en blanding af to eller tre af dem. Lagt i blød mindst 6 timer
    2 medjool-dadler eller 4 andre slags, stenfri.

    Blend alle ingredienser så længe som muligt for at få nødderne blendet så meget i stykker som muligt. Si mælken, og blend pulpen endnu en gang eller 2 med nyt vand. Holder sig 2-3 dage i køleskab. Mælken skiller, når den har stået et stykke tid, og skal rystes/omrøres før brug.
    Nøddepulpen kan bruges til at lave dehydrerede burgere, og kan endda fryses ned, hvis man ikke har brug for den med det samme.
    Mælken kan smagssættes med kanel, koriander, vanilje, carob, honning, osv.


    Hurtig sesammælk

    1/2 liter vand
    125 ml tahini (sesamfrø malet til sesamsmør)
    2 madjool-dadler eller 4 almindelige

    Blend og server. Kan tilsættes jordbær, banan, hindbær eller carob og bliver så til en lækker protein- og calciumrig shake.

    Så kan det ikke blive nememre! Men gogl selv kokosmælk!!

    Knus
    Lis

  142. Lis W. på 06.04.2008
    Hej Tina!

    Jeg kan kun opfordre dig til at købe "Køkkenrevolution på høje hæle", der er masser af opskrifter på drikkelse i.

    Ligesom på on-line kogebogen
    www.sundhedsrevolutionen.dk

    Der finder du også mange forskellige opskrifter på noget at drikke.

    Og nej, jeg er ikke forelsket i Umahro, men jeg er godt nok faldet pladask for hans mad og hans smittende madglæde!! Derfor henviser jeg hele tiden til ham.

    Jeg drikker mandelmælk, 1 enkelt glas om dagen. Det kan købes i helsekost, men du kan også lave det selv. \' opskrift længere nede!

    Du kan faktisk lave mange forskellige "mælkedrikke" selv. Kokosmælk, sesammælk kan du selv lave.

    Udover mandelmælk så drikker jeg - fra Umahro opskrifter - appensinvand, citronvand, limevand. Lakridsvand.

    Og så drikker jeg ½ flaske Voelkels æblesaft dagl.

    MANDELMÆLK
    Mandlerne blendes til mel i en foodprocessor. De kan eventuelt smuttes. Vandet tilsættes lidt efter lidt. Kan sies, så mælken får en mere ensartet konsistens. Kan bruges som drik til
    morgen, eller hældes over grød.

    80 gr. mandler (eller andre nødder/frø)
    1½ dl vand
    Mad&Trivsel

    Prøv at google efter flere opskrifter på sunde drikke.

    Held og lykke med det!!

    Lis
  143. Lis W. på 06.04.2008
    Hej Merete!

    Her er en anden god side at læse:

    www.transfedt.dk

    Jeg har det sådan, at møder jeg modstridende oplysninger om fødevarer, så googler jeg lige indtil jeg er tilfreds med at få tingene belyst fra begge sider. Både for og imod. Og så ser jeg altid på, hvem imod-sigerne er, og hvem de bliver støttet financielt af. - Der er meget råddenskab, også af politisk art, derude i de forskellige meninger.

    Som det allerbedste, så spørger jeg min krop, om dette eller hint er godt for den. Og det bliver det udslagsgivende for mig. Hvordan jeg har det med at spise et eller andet. Og jeg ser også på, om det er naturligt, det jeg putter i munden. Jeg har sådan en lille hulemand, som sidder inden i mit hoved, og han banker på, hvis jeg forvilder mig til at spise noget, der ikke er naturligt. Og han er meget glad for, at jeg er blevet sukker-, gluten-, mælke- og E-nummerfri. For nu kan vi bedre kommunikere sammen, og jeg hører efter ham!
    Så, om Alun har ret eller ej, - det ved jeg ikke. Men jeg ved, hvornår jeg og min lille hulemand har ret. Men det gælder jo kun for mig.

    Mange hilsner fra
    Lis
  144. Lis W. på 06.04.2008
    Hej Pia!

    Jeg købte fiskh-sauce i Føtex. Jeg har lavet de fleste opskrifter i Køkkenrevolution og også fra Umahros on-line Kogebog, som jeg bare er SÅ glad for at bruge.

    www.sundhedsrevolutionen.dk
    og tilmeld on-line kogebogen. Det koster 250 om året, og der er hele tiden nye opskrifter. Og det er dér, jeg har lært SÅ meget nyt om madlavning. Og er blevet interesseret i at lave mad igen. Man kan ikke blive andet end inspireret og smittet af Umahros madglæde!

    Knus fra
    Lis
  145. Merete Trolle på 06.04.2008
    Hej.
    Til Wiberg og andre mht. alun.dk\'s diverse artikler. Han siger jo go\' for kokosolien, hvilket jeg også tror på. Men hvordan har I det så med alle de andre ting, han skriver om? Bl.a. at man endelig ikke må bruge soya pg.a øget risiko for kræft (http://www.alun.dk/helse-myter-sandheder-soya.asp). Og også at man ikke behøver at gå uden om animalsk fedt - så længe det er økologisk - (http://www.alun.dk/helse-sandheden-om-kolesterol.asp) (http://www.alun.dk/sund-kost-stor-fed-loegn.asp) + mange andre meget interessante artikler. Men har han ret i alt ????? Hvad mener i derude? Jeg er meget grebet af at leve sundt, men nogle gange støder man på modsigende oplysninger.

    Hilsen
    Merete
  146. Pia Grønhøj på 06.04.2008
    Hej Lis
    Tak for dit svar.
    Du har nok ret ang de få dråber. Har du lavet nogle af opskrifterne uden? Ved du så evt hvor man kan købe den med sukker?
    Mange hilsner Pia
  147. Lis W. på 06.04.2008
    Hej Pia!

    Jeg har været ude og kigge, og jeg har ikke kunnet finde én uden sukker. Med de 3 dråber, der skal i maden, så synes jeg godt, du kan se gennem fingre med den lille bitte smule sukker, du får indenbords.

    Jeg kan for øvrigt slet ikke lide, hverken soja eller fishsauce, så jeg bruger det ikke mere.

    Jeg kan bedst lide at maden smager af det, den er lavet af. Men sådan er vi så forskellige alle sammen og godt for det!!

    Mange hilsner
    Lis
  148. Pia Grønhøj på 06.04.2008
    Hej Lis (og andre)
    Du ved så meget og bruger også Køkkenrevolution på høje hæle....ved du hvor man kan købe fishsauce uden sukker?
    Mange hilsner Pia
  149. Lis W. på 06.04.2008
    Hej igen Paprika og andre madpakke-idétrængende!!

    Skulle lige ha et stykke frokost selv, og så væltede idéerne ud af køleskabet til flere mad-pakkeforslag!

    Her er lidt mere:
    De fleste børn kan godt lide torskerogn. Prøv at lave en torskerognssalat, mos rognen med gaffel og bland mayonaise i. Og find så noget grønt, som din søn kan lide, og hak det fint i salaten.

    Og jeg glemte også makrelsalaten, kom gode ting i salaten, kapers, løg, og masser af purløg.

    Snacks kan også være:
    Bananmuffins m. et stk. frisk frugt til.
    Umahros dadalkage med frisk frugt til.
    Frisk frugt med et par kur-kugler til.

    Lav burgere af øko-oksekød, lav bøfferne flade og krydr godt. Det er også en idé til en burgerbolle.

    Og så er der selvfølgelig den "edelige", men sunde:
    1 kogt æg, 1 tomat, 1 stort stykke agurk, 1 gulerod og med brød til.

    Men husk, at madpakken fortæller meget om din evne til at elske dig selv, og div evne til at sørge godt for dig med god og nærende kost.

    Og som sidste ting:
    Spis som en konge om morgenen.
    Som en ridder om middagen.
    Men som en tigger om aftenen.

    Så madpakken skal være fyldig.

    Knus fra
    Lis
  150. Rikke Hansen på 06.04.2008
    Hej Lis :-)

    Jeg vil udelukke nødder, mandler og tørret frugt i hele næste uge !

    Jeg tager olieshotsene efter et måltid for også at ta min sukkertrang når engang imellem har den. nogen gange er det også kun 3 olieshots om dagen.
    Rapskimolie tager jeg over maden, for ellers kan evt salaten godt blive lidt tør.

    og ved at min hud har været så tør på det sidste trænger den måske til det.

    fiskeolien er i tabletform og torskelevertran er for at få D vitamin.
  151. Lis W. på 06.04.2008
    Hej igen Paprika!!

    Mht. madpakker, prøv at bage bollerne og lave wraps\'ne. Og prøv så at spørge din søn, hvad han godt kan li\' på sin madpakke!

    Her er nogle forslag:

    Søndagsforberedelse til hele ugens madpakker:

    Lynkog eller steg kyllingebryst
    Lav mayonaise (eller køb en god)
    Lav paté og/eller grøntsagsfrikadeller med Grov farsmix som basis.
    Dampbag sødkartofler, rødbeder og tomater.
    Kog glutenfri spaghettibits og/eller større skruer eller lign. Kan fås fremstillet af ris, majs eller boghvede.

    Hav altid følgende i skabet, køleskabet/fryseren.

    Streich smørepålæg. Vælg en favorit, der er uendelig mange dejlige at vælge imellem.
    Risgaletter.
    Frugt
    Glutenfrit rugbrød
    Kogte æg
    Frugt
    Grønt, salat, agurk, tomat, majs, ærter, løg, broccoli og hvad I ellers godt kan lide.

    Lav en plan for hele ugen, det gør det hele meget nemmere. Og husk en lille in between-snack til om formiddagen.

    Mandag:
    Madpakke:
    Stor sandwichbolle med kylling, salat, tomat, agurk, løg, lidt ristede græskarkerner. Karrymaionasise
    Snack:
    Frisk frugt, en lille pakke rosiner og 4 mandler/nødder.

    Tirsdag:
    Madpakke:
    Smør en wrap med jeres favorit-Streich, kom ternede rødbeder, ternet æble og et drys persiller i og rul.

    Snack:
    Reven gulerod m. udblødte rosiner, små appelsinstykker og hakkede nødder.

    Onsdag:
    Paté eller grøntsagsfrikadeller med god salat.

    Snack:
    Banan, æble og nødder

    Torsdag:
    1-2 kogte æg skåret i halve lagt ned i god salat og rejer str. XXL ovenpå. Masser af purløg på. Og evt. dressing. *opskrift senere. Hvis din søn ikke kan lide rejer, så prøv at finde anden fisk, måske du skal panere i mandelmel og lave små fishfingers.

    Snack:
    Lille frugtsalat med hakkede nødder og lidt mandelolie ovenpå. Evt. også en skefuld mandelsmør.

    Fredag:
    Madpakke:
    Overdådig tunsalat med bolle til.
    Tunsalaten: Tun fra Princip! (Føtex/Bilka) vendes i masser af lækker mayonaise, tilsæt hakket løg, masser af kapers (alt øko - selvfølgelig), overdådigt meget purløg. Smager himmelsk.

    Snack:
    ½ pose rodfrugtchips med dressing* opskrift senere.

    Drikkevarer:
    Vand, te (også børnete), Voelkels 7 små dværge, æblejuice Voelkel.

    Andre forslag til pålæg:

    Hakket hjemmelavet, lynkogt kyllingebryst skåret i tern og vendt i mayonaise med karry, lidt kogte spaghettibits, kapers eller oliven i halve, asparges evt. Lav til hele ugen.

    Lav rødbedecreme og pynt med æbletern.

    Brug gerne rester fra aftensmaden i går og kom det i wraps.

    Køb en masse små bøtter med låg, så det er let at medbringe i skole og på job.
    Husk en sød seddel i madpakken og en køn serviet også!

    Her er min dressing/dipmix, kold sovs til al slags kød, dip til grøntsager, dip til rodfrugtchips, tortillachips:

    ½ l sojayoughurt
    1-2 spiseskefulde Lene Hanssons dip- og dressingmix
    Salt og peber
    Rør om. Smag til. Den bliver lidt stærker af at stå.

    Brug den grønne til rodfrugtchips, som sovs til kylling, salatdressing, smørelse inden i wraps m.v.
    Den røde er god til tortillachips og også alt det andet!

    Kommer jeg i tanke om mere, - så skriver jeg igen.

    Håber du fik lidt idéer. Det handler om planlægning, indkøb, og samarbejde mellem din søn og dig. Lad ham selv smøre sin egen madpakke, når han har set, hvordan du gør. Stil det hele på en bakke i køleskabet, så det er nemt at overskue, og tag hele bakken ud, når I skal lave madpakker! Det er hyggelig beskæftigelse sammen!

    Knus og velbekomme fra
    Lis



  152. Lis W. på 06.04.2008
    Hej!

    Sojamælk i kaffen, - lav det om til Soya Cuisine (sojafløde), så skiller kaffen ikke. Eller endnu bedre: Lad være at drikke kaffe . . . ;-))

    Multivitamin/mineralpille. Jeg tager hver morgen Spektro fra Solaray. Den fås uden jern og K-vitamin, som ikke er godt for mig.

    Olieshots. Jeg bruger en lille smule rismælk og tilsætter olien. Gør ligesom med en god cognac. Og ja, olie skiller, når det kommer i forbindelse med en ikke-olieholdig væske. Men du skal ikke stå og se på den, den skal indenbords!! ;-))

    Kære søde Emily - igen tak for dine generøse tilbud! Hvis jeg kommer i tanke om noget, du ikke har skrevet, så siger jeg helt sikkert til. Også ja til at røve Nationalbanken!!

    Og Rikke, du har selv besvaret dit spørgsmål - prøv at lade mandlerne stå et par dage, og se, hvad der sker med din hud. Må jeg spørge dig, hvorfor du indtager SÅ meget olie?? Det er i overkanten, og for meget kan faktisk gøre skade.

    Med hensyn til madpakker, så lægger jeg lige hovedet i blød mens jeg laver mine søndags-mad-opgaver til hele næste uge.

    Men 2 gode ting at have som basis i madpakkefremstilling er:
    Glutenfrie wraps
    Glutenfri store sandwichboller
    Begge hjemmebagte.

    Jeg vender tilbage med flere madpakkeforslag (jeg laver ALDRIG madpakker, men har mange gode idéer alligevel!!)

    Knus
    Lis







  153. Pia Grønhøj på 06.04.2008
    Hejsa
    Er der nogen, der ved, hvor man kan få fishsauce uden sukker? Det skal bruges i en del opskrifter fra Køkkenrevolution på høje hæle.
    Mange hilsner Pia
  154. Paprika Breum på 06.04.2008
    Hejsa Alle

    Det er nogle rigtige gode indlæg I er kommet med.

    Jeg vil høre om der er nogle der har nogle gode foreslag til madpakker til (søn på 8 år og mig selv). da vi har en gluppende appetit... Smutisen hjæler godt om formidagen, men vi bliver for hurtig sulten om eftermiddagen...

    vi mangler nogle ideer

    nyd søndagen

    Paprika
  155. Rikke Hansen på 06.04.2008
    Hej Ninka og i andre kernesunde mennesker :-)

    Jeg håber I kan hjælpe mig.

    Jeg ved ikke hvad der sker med min hud i øjeblikket, den er gået helt amok. Jeg er helt rødspættet, har bumseagtige pletter og tørre plamager i ansigtet.

    Jeg har ALDRIG haft proplemer med min hud, har altid haft den fineste glatte hud.

    Jeg har et lille stykke tid på højest en uge ikke fået taget hørfrøolien, da jeg var løbet tør, men har så taget den de sidste 2 dage.

    Jeg tager hørfrøolie fra nyborggaard i shots 4-5 gange om dagen, uden at blande det op og så tager jeg rapskimolie fra lensgaard over min mad og fiskeolie fra nordic natruals og har tænkt på at ta torskelevertranen fra samme mærke.

    Siden i mandags har jeg fået spist lidt for mange mandler, da jeg har prøvet at lave dem i oven. mums de smager godt.

    Det kan måske være en allergisk reaktion på dem. Jeg kan måsle ikke tåle alt for mange af dem. elles er jeg måske stadig igang med at rense dårligdommende ud af kroppen ;-)

    Jeg har siden januar levet næsten 100% efter kernesund - minus sukker, gluten og mælk (med meget få undtagelser), det kan godt være at kroppen er blevet lidt bedre til at fortælle og føle når der er noget den ikke kan lide og tåle. Jeg har i hvert fald ikke oplevet noget ligende :-(

    Håber I har nogle gode råd til mig.

    Knus fra Rikke.
  156. Louise A. på 06.04.2008
    Hej alle
    Emily, jeg vil også gerne sige tak for din Københavns-guide. Jeg skal snart til Kbh. i en forlænget weekend og er superglad for dine tips. Særligt økospisestederne, hvor man kan få kernesund mad. Jeg elsker stadig at gå ud at spise, selvom det er blevet lidt sværere efter min kostomlægning. Så tusind tak!!!

    Lis og I andre:

    Hvordan laver man olieshots?

    Jeg har prøvet at blande olie i juice som der står i bogen, men det skiller og bliver noget ulækkert, synes jeg. Jeg har det samme problem, når jeg bruger soyamælk i kaffe. Det bliver grynet, mærkeligt og skiller. Hvad gør I???

    God søndag til alle

    Mange hilsner
    Louise
  157. Anne Gershardt på 06.04.2008
    Hej Tina.

    Jeg vil meget gerne være medlem af jeres spiseklub i København - desværre kan jeg ikke deltage den 29. april.. - Skal jeg så vente med at oprette mig som medlem eller..?!

    Anne
  158. Anne Gershardt på 06.04.2008
    Hej Claus.

    Jeg spiser VitaUltra, bestilt fra Vitaviva.com - den er også anbefalet i bogen..ÜÜ

    Go\' søndag til alle..ÜÜ
    Anne
  159. Emily Louise Svendsen på 06.04.2008
    Hej Lis,

    Tak for svaret med detox-kittet.
    Er så glad for at du kan bruge guiden, som sagt må du endelig skrive hvis der er noget du savner, som jeg ikke har fået med eller hvis det hele hellere skal ligge lidt mere samlet.

    Mht. økonomien er jeg frisk på at røve Nationalbanken (har hørt at de har en guldbarre eller to i kælderen) og så tager vi på den helt store øko-shoppetur bagefter :-) Er vel ok når det går til et godt formål - så længe vi ikke går ud og køber bloddiamanter for alle pengene.

    Ej, spøg til side, håber at du får alletiders tur.

    Knus
    Emily
  160. claus dennis på 06.04.2008
    Hej med jer derude
    jeg kunne godt tænke mig at vide; hvad tager i som alm. vitaminpiller hver dag? det er altid spændende at høre hvad filk indtager for at holde kroppen kørende...
  161. gwendolyn bernth på 05.04.2008
    Hej Ninka.
    Bogen du omtaler er det den af Birgitte Nymann ? med en redondobold... flad mave og faste former??

    gwendolyn
  162. Lis W. på 05.04.2008
    Hej igen Winnie!

    Velbekomme dig!!

    Jeg kom lige i tanke om, at den dosis, jeg har skrevet, var den, der passede til mig i begyndelsen, hvor jeg nærmest kunne drikke olie lige fra flasken, - jeg skulle ihvertfald lægge bånd på mig selv, for ikke at gøre det.

    Nu efter 3,5 måned er jeg på et mere passende olieindtag, som passer til mig nu.

    Men olie kan indtages til diarrégrænsen, som er forskellig fra person til person.

    Og du kan også bruge andre olier i olieshots. Jeg har eksperimenteret med mange forskellige, f.eks. Macadamiaolie, valnøddeolie, olivenolie, tidselolie, avocadoolie, sesamolie m.v.

    Hilsen Lis
  163. winnie Grünfeld på 05.04.2008
    TUSIND tak Lis :-)))))))))
  164. Lis W. på 05.04.2008
    Hej Winnie!

    Nej, der er ingen grund til at mixe Livets Olie med hørfrøolie.
    Livets olie indeholder allerede hørfrøolie, da den består af hørfrøolie og kæmpe natlysolie.

    Brug de 2 olier hver for sig.
    Jeg har taget Livets Olie om morgenen, og hørfrøolie i shots 2 gange senere på dagen.

    Hilsen
    Lis
  165. Lis W. på 05.04.2008
    Kære Emily!!

    Tusind tusind tak for dit meget fine indlæg til "Lis\' forskønnelsesdag i København"! Det er jeg meget glad for.

    Jeg har printet det ud, og senere på dagen skal jeg ind og se på de forskellige sites.

    Så har jeg kun et problem, skal jeg røve banken, eller starte en landsindsamling? ;-))

    Men jeg skal ihvertfald have masser af krydderier med hjem til Fyn og ikke så mange sko!! Måske et par økobukser. Og og og og - et flossent dankort!!

    Jeg glæder mig virkelig til at komme til hovedstaden med nye øko-øjne og ikke bare løbe efter de ting jeg plejer, når jeg er der.

    Tusind tak igen, du tog dig tid til at lave en "guided tour de København" til mig!!

    Og så kan jeg svare dig på Detox fra Heel.

    Jeg har brugt det i 6 uger. Og ja, du skal hen og købe en ny pakke, når du har brugt op af den pakke, du har nu.

    Håber du får en rigtig dejlig week-end!

    Knus fra
    Lis


  166. Anne Gershardt på 05.04.2008
    Hej Emily.

    Jeg har desværre ingen erfaringer med detox-kittet, men jeg har læst herinde at andre bruger 2 pakker til et forløb..;)

    Anne
  167. Emily Louise Svendsen på 05.04.2008
    Hov lige noget helt andet:
    Er der nogen af jer der har erfaringer med detox-kittet fra Heel? Der står på indlægsseddelen at man skal tage det i ca. 6 uger.
    Jeg har brugt det i halvanden uge og der er kun ca. halvdelen tilbage i de 3 flasker, køber man så bare et nyt, eller skal man bare bruge det op der er i kittet og så stoppe?

    Knus Emily
  168. Emily Louise Svendsen på 05.04.2008
    Hej Lis,

    Kender godt til den der med at øko-shopping trækker mere end sko-shopping efterhånden.

    Her får du lige endnu et par adresser:
    Naturpoteket, der ligger både en i Larsbjørnsstræde i city og en i Torvegade på Christianshavn. Vanilla Shop på Landemærket lige overfor Runde Tårn (alle tre er ret velassorterede helsekost\'er).

    Selvom mange generelt er imod Helsemin-kæden, vil jeg nu alligevel slå et slag for den lige overfor Hovedbanegården (lige ved siden af Steno-apotek) - de har nærmest altid åben (også søndag), er så søde og så har de kanon tilbud (eksempelvis sælger de Thorbjörgs bog til kun 169,-), og de har et ret stort udvalg. Hvis du er med toget så tag evt. derind til sidst så kan du lige bruge de sidste penge der og så slæbe dig over på Hovedbanen.

    Lækker ren hudpleje og make-up hos Pure shop i Grønnegade. Økotøj, sko og andet godt hos Sungifu i Fiolstræde (pas på her er så mange fine ting).
    Lækre friskpressede juicer og næsten kernesunde sandwich (er i al til fælde bedre end så meget andet) hos Joe and the Juice (der ligger to i magasin og en i Ny Østergade inde i Rue Verte).
    Magasins mad og vin afdeling i kælderen har faktisk også en del spændende produkter, en del sukkerfrit slik, Killes økokrydderier etc.

    Skal du også et smut til frisør er Trust (http://www.trustyourhair.dk/) lækker den ligger i Herluf Trolles gade ved Nyhavn, de forhandler også (som nogle af de eneste tror jeg) Nvey Eco makeup (super mascaraer).

    Lækre rene ansigtsbehandlinger hos Ylang Ylang på Gl. Kongevej og Lena Elsing på Amager Brogade.
    Lækker spaoplevelse til næsten ingen penge I Frederiksberg Svømmehals Kurbad (aroma-dampbade, saltbade, isbad, spa, sauna m. saunagus, massagestole, infrarøde lamper og olie/salt-scrub inkluderet i entreen ca. 125 kr, jetmassagebad m, aroma for en 20\'er oveni), DGI byens kurbad er også lækkert, men her får man efter min mening for lidt for pengene, man skal i al tilfælde købe en del behandlinger oveni før det føles af noget.

    Skal du ud på Gastronomiske eventyr er Biom (øko-restaurant: http://www.aok.dk/restauranter-cafeer/biom) og Geranium (biodynamisk gourmetmad: http://www.aok.dk/restauranter-cafeer/restaurant-geranium) gode bud,
    Skal det være billigere og mere afslappet er Café Chill out på Falkoner Plads på Frederiksberg super, her kan du sammensætte en helt igennem kernesund shake med olie og proteinpulver, ligesom de steger i kokosolie og bruger birkesød og så er alt så vidt muligt økologisk bien sûr.

    Hmm... jeg kunne blive ved, men det er også mit job (arbejder hos aok.dk, som du jo også kan tjekke ud, hvis du mangler idéer til underholdning og kulturelle input mens du er i Kbh.). Men søde Lis, du er en engel til altid at give alle os andre svar, så skræddersyer gerne en københavnertur til dig. Smid mig endelig en mail hvis du har mere specifikke ønsker.

    De allerbedste hilsner
    Emily
  169. Lis W. på 05.04.2008
    Hej!

    Mht. om kokosolie er sund olie eller ikke er, så læs disse 2 artikler grundigt igennem.
    De er lange begge to, men husk, viden er magt. Ingen kan "vælte" eller overbevise dig, hvis du har din baggrundsviden i orden. Det giver fred og ro i sjælen at have viden.

    www.alun.dk/sund-kost-sund-slank-kokosolie.asp

    og

    "Livet er fedt"

    www.alun.dk/artikler.asp?ID=192&lang=

    Det er rigtigt fint at stille spørgsmålstegn ved tingene, men jeg er 100% sikker på, at hverken Sundhedsrevolutionen, Ninka eller andre, der foretrækker kokosolie til stegning, ville gøre det, hvis vi alle sammen efter brugen rendte rundt på randen af et hjertestop eller anden hjerte/karlidelse.

    Læs og bliv klog!

    God week-end fra
    Lis

  170. winnie Grünfeld på 05.04.2008
    Godmorgen :-)

    Har lige læst følgende et andet sted, hvor vi kernesunde mennesker også mødes :-) Har samtidig også hørt det fra et par andre kernesunde m/k - en havde læst det i et anderkendt motionsblad?

    Kokosolie skulle ikke være særlig god alligevel, da den består af mættede fedtsyre, som skulle være direkte vej til hjertekar sygdomme, og det værste fedt man kan bruge (til trods for at det er planteolie) Skal der bruges rapsolie i stedet - det skulle bedre kunne tåle høj opvarmning, og indeholder omega-3?

    Kh Winnie
  171. Lis W. på 05.04.2008
    Hej igen!

    Du har helt ret. Min avis var forkert på den.

    Der åbner TO butikker, en i Magasin i Århus og den anden i Magasin Odense og det sker hhv. den 15. og 16. april.

    Og disse 2 butikker skal være forsøgsbutikker.

    Tak for rettelsen Monica!

    Hilsen
    Lis
  172. Monica johansen på 04.04.2008
    øh...

    Irma åpner to butikker ( Odense og Århus) nu i april, og har en VISION om at åbne 20...men det bliver ikke lige nu :o)
  173. Lis W. på 04.04.2008
    Hej igen!

    Så er der håb forude for os provinsboere!!

    Irma åbner 20 butikker i Jylland og på Fyn den 16. og 17. april. Det er forsøgsbutikker, så handl endelig hos Irma, så vi kan få nogle flere af dem i provinsen.

    Det bliver dejligt, tak til Irma!

    Hilsen
    Lis
  174. Sofie Rygård på 04.04.2008
    Så har jeg fået bestil CLA plus T! Glæder mig til at kome igang med dem:) Der røg også lige lidt birkesød-tyggegummi og kokosolie i kureven - elsker at købe ting jeg ved er sunde for min krop!:)

    Men lige et spørgsmål mere (undskyld, men er ret ny i den her nyopdagede kerne-verden;) Hvad var det som fik Matas til ikke længere at måtte sælge det her kosttilskud? Især min mor bryder sig ikke om tanken om at jeg tager et tilskud som er ulovligt at sælge i butikkerne...! Hvad kan jeg sige for at berolige hende??

    På forhånd tak:)
  175. Lis W. på 04.04.2008
    Hej piger!

    Tusind tak for tips til, hvor jeg skal bruge penge, når jeg kommer til København. Det skal helt sikkert prøves, - dem alle endda!! Jeg skal have købt mere specielle krydderier, end dem jeg kan få her på Fyn. Så må skobutikkerne gå konkurs og undvære mit besøg!

    Kære Anja!

    Tak du spørger til spiseklubben!

    Vi startede som sagt i onsdags med vores "Kernesundt Spise-netværk i Svendborg".
    Det kom en del afbud, men det var noget med syge børn, overarbejde etc. Men vi håber at være fuldtallige næste gang.

    Det var nogle dejlige piger med begge ben på jorden, som mødte frem medbringende skøn, skøn mad, og vi havde alle mad med i alt for store mængder.
    Vi havde en rigtig hyggelig aften med al den gode mad og god tøsesnak.

    Lise-Lotte og jeg (koordinatorer) holdt et lille møde i går, og fandt frem til, at vores møder fremover skal have et emne. Jeg satte mig ved tastaturet i aftes og "emnede" og fik sendt ud til alle sammen med ugens økotilbud i Svendborg.

    Næste gang er emnet "morgenmad", hvor vi så medbringer forskellige slags idéer til morgenmad, og kun portioner i smagsprøvestørrelser.

    Alt i alt en rigtig dejlig aften med søde mennesker, så vi kan roligt glæde os til det bliver maj måned og vi skal mødes igen!

    Et andet af vores formål er, at medlemmerne er meget velkomne til at knytte nye venskaber, og nye grupper på kryds og tværs (f.eks. løbegrupper, motionscenter, svømmehal, gågrupper, mødre&børngrupper etc. etc. alt efter interesse og behov).

    Jeg håber Anja, - at I har lige så meget glæde af jeres klub i Århus, som jeg kan mærke, vi får her i Svendborg.
    Det ER dejligt at være sammen med ligesindede madnørder og vide, at det mad vi spiser, er mad, der er godt for os!

    Mange knus fra
    Lis
  176. Lis W. på 04.04.2008
    Hej!

    MAD, masser af OLIE (Livets Olie om morgenen, hørfrø igennem dagen som shots, og stege/bage i Kokosolie) og MOTION samt masser af VAND = SMUK HUD.

    Det gøres ikke med piller og pulver alene, der skal ovenstående til.

    Selv jeg aldrende "one" har fået smuk og ren hud igen.

    Hilsen
    Lis
  177. anne hartmann på 04.04.2008
    Hej Ninka.

    Kan man både tage c.l.a.+t og weighlevel sammen som du også anbefaler eller hvad er bedst. var til dit foredrag i Vejle det var super. Du sagde du havde fået fast stram hud og inden appelsinhud. Hvor lang tid gik der inden din hud reagerede? Har nu levet efter dine principper siden 1.jan og intet sker der med huden. Hvad kan jeg ellers gøre?
    Mvh Anne
  178. S R på 04.04.2008
    Øko-butikker i Kbh. til Lis:
    5-10 min. gang fra hovedbanegården: Solhatten på Istedgade (ved. hjørnet til Saxogade) + øko-bager næsten lige overfor Solhatten (på Istedgade). Begge gode og velassorterede efter min mening.
    Derudover fantastisk økosupermarked på Gl. Kongevej 113 (hedder Egefeld) og er også indenfor gå-afstand men kommer lidt an på så meget (nu skrev du om tidligere brug af rollator etc.). Det er en god gåtur på ca. 30 min. fra hovedbanegården tror jeg. I Egefeld har de ALT hvad hjertet begærer!
    God shopping!
    Vh. Stine
  179. Lis W. på 04.04.2008
    Hej Lisbeth!!

    Det er en rigtig god idé HELT at holde sig fra mælkeprodukter. Og heller ikke putte det i kaffen. Du kan bruge Soyafløde i din kaffe.

    Mht. til aftensnacks, så er her, hvad jeg spiste i den periode, hvor mine abstinenser var værst. Nu spiser jeg MAD 3 gange om dagen. Og det er det.

    *Kur-kugler, enten købte eller hjemmelavede.
    *Abrikoser og dadler, åbnede halvt med en spids kniv, og fyldt op med hasselnøddesmør.
    *Nødder og mandler, ristede og trillet i krydderier (se Kernesund)
    *Rodfrugtchips øko med grøn dip* se opskrift senere.
    Tortillachips øko med rød dip* se opskrift senere.
    *Og hvis jeg var helt "tosset" så 1 stykke rugbrød med sukkerfri øko-nutella.
    *Dadelkagen i "Køkkenrevolution på Høje hæle" med hjemmelavet is til. sojayoughurt blendes med frosne frugter efter smag, vanilje og birkesød rører i.
    *Muffins
    *Umahros cacaodrik.
    *Økonutella uden sukker inden i dadler, figner og abrikoser.
    *Riskager evt. med økonutella uden sukker.
    *Frugtsmoothies med masser af olie i.
    *Frugtsalat med nødder og mandler, mandelolie hen over.
    *Sojayoghurt med fruger, hakkede mandler over, eller en stor skefuld mandelsmør. Uhm . . .
    *Grøntsager i stænger dyppet i grøn dipmix
    *Banan i skiver med youghurt, mandler, nødder, vanilje, kanel.
    *Bagte æbler i ovenen med kanel.

    Jeg kunne fortsætte i en uendelighed, you name it, jeg har spist det.

    Ovenstående ting bragte mig helskindet igennem abstinenserne, og bevirkede, at jeg tog 5 kg på!! Dem har jeg så lige smidt igen.

    Jeg har ikke længere nogen trang til mellemmåltider eller noget af det nævnte. Trangen er pist væk forsvundet.

    *Opskrift på dip til chips:

    1/4 l sojayoghurt (Jofu købes i Føtex)
    1-2 spiseskefulde Lene Hansson grøn/eller rød dressing- og dipmix, salt og peber.

    Rør op. Den bliver lidt stærkere af at stå.

    Jeg laver nu min egen sojayoghurt, som smager himmelsk. Specielt med Umahros blendede dadler og hindbær med ristede nødder/mandler henover.

    Det var lidt gode idéer til aftenhygge!

    Knus
    Lis


  180. Camilla Nilles på 04.04.2008
    Hej Ninka,
    Hvor mange CLA-T skal man indtage dagligt? Jeg har taget det før, men stoppede da jeg var i tvivl om det virkede.
    Derudover: Olieshot er det =1 tsk. til 3 spsk. af valgfri olie?
    Håber du kan hjælpe og vil høre om du har erfaring med brug af urter som kosttilskud?
    /Camilla.
  181. Lisbet S. på 04.04.2008
    Kære Lis

    Tusind tak for din beretning, om hvordan du tog en beslutning og førte den ud i livet fra dag 1.

    Det er spændende læsning, og jeg synes desuden, at det er meget motiverende at høre om.
    Det trøster mig lidt, at du også skulle "modnes" og være klar.

    Min mave har altid været mit problem, og desuden har jeg konstant løbenæse, hvilket er meget generende faktisk.

    Det har hjulpet på mine mavesmerter at jeg ikke længere drikker mælk, bortset fra i min kaffe.
    Nu tænker jeg på om løbenæsen skulle skyldes gluten?

    Hvad nyder du om aftenen? Jeg gik rundt som en løve i bur i går aftes, og anede ikke mine levende råd. Gode forslag til aftensnack modtages med taknemmelighed.

    Bedste hilsner fra Lisbet
  182. Vibe Smilla Wested på 04.04.2008
    tusind tak- skagensfood- det må jeg prøve.

    Jeg synes jeg et sted i kernesud-bogen læste om at det blev anbefalet at gravide og ammende spiste probiotika- er der er særligt mærke det er godt for gravide at bruge?
    Og er der nogen der har fundet et godt sted på nettet at købe probiotika? Så vidt jeg kan se i bogen kan man ikke købe de virkelig gode herhjemme.

    Ang. helsekostbutik i KBH, så synes jeg den økologiske købmand Egefeld er et rigtig godt sted. Især hvis det er forskellige dagligevare så som krydderier du gerne vil have: http://www.egefeld.dk/.

    Derudover ligger der en på Østerbrogade lige ved trianglen, som jeg også holder af at komme i.
    God tur til KBH :-)

    Mange hilsner :-D
  183. winnie Grünfeld på 04.04.2008
    Vedr. olier: skal vi mixe oil of life og hørfrøolie eller?

    Lige pt. bruger vi kun hørfrøolie i vores shakes, men er der andre gode bud?
  184. Maja Kirkegaard på 04.04.2008
    "Kære Ninka og alle kernesunde.
    Jeg syntes at I alle er superfede og det er fedt at være i "familie" med jer alle.
    Så nogen måske ved kæmper jeg for min dreng på 2 år herhjemme, da min kæreste er lidt modstander af at give ham "allergimad". Med det resultat at vi er rendt ind i børneeksem i bleregionen. Er der nogle der har erfaring med udelukkelse af en fødevaregruppe og børneeksem?
    Jeg kan ikke bare udelukke begge dele pga. min kæreste. så hvis havde nogle historier eller erfaringer i ville dele med mig, så ville det måske være nemmere for ham...

    Håber at I kan hjælpe.
    Knus Camilla"

    hej Camilla!
    hvis du opretter en profil på www.slyngebarn.dk og søger under allergi, børneeksem, udelukkelse mm, får du et rigtig givende indblik i det du søger her.... der er en masse debat og rigtig gode tips og erfaringer til det du søger..

    mvh Maja
  185. Lis W. på 04.04.2008
    Hej igen igen!

    Så er det mig, der har brug for svar på et spørgsmål.

    Hvor i Københavns centrum finder jeg den største og mest velassorterede helsekostforretning?? Jeg er på jagt efter gode øko-krydderier bl.a.

    Jeg skal til Kbh. om 14 dage, og før ville jeg have rendt byen rundt efter sko, når jeg nu er der alligevel. Men nu er det squ blevet økovarer, der trækker mest!! ;-))

    Hilsen
    Lis
  186. Lis W. på 04.04.2008
    Hej!

    Fisk kan du få leveret til døren fra Skagen Food.

    www.skagenfood.dk

    Det er god kvalitet og med opskrifter i pakkerne.

    Hilsen
    Lis
  187. Lisbeth Højer på 04.04.2008
    Hej Vibe,

    Jeg ved at der er noget der hedder Skagenfood.dk , hvorfra mine forældre har leverance fra. de er meget begejstret og de gange jeg har spist fisk med dem er det yderst delikat! (årsagen til jeg ikke selv benytter dem er at jeg har min fiskemand 100 meter fra min lejlighed)

    Mvh,
    Lisbeth
  188. Vibe Smilla Wested på 04.04.2008
    Kære Jenna.

    Tusind tak...men jeg får i forevejen grønt og frugt fra en god biodynamisk gård. Det er mere fisk jeg er nysgerrig på. Tænker at det måske er bedre med et rigtigt \'fiske-leverings-sted\', der primært gør sig i den slags- end årstiderne der vist har større ekspertise på grønt/frugt området. Men tusind tak :-)
  189. Lis W. på 04.04.2008
    Hej Lisbeth!

    Hvordan jeg har båret mig ad med at være sukker-, gluten-, mælke- og E-nummerfri fra dag 1.

    Jeg tog en rask beslutning i december måned mens jeg var i Spanien. Dernede er al mad pakket ind i farvestrålende emballage og tilsat alt muligt skrammel, men jeg undgik så vidt jeg kunne ovennævnte ting.
    Da jeg kom hjem, så pakkede jeg ikke mine kufferter ud, men hev "forkert" mad ud af køkkenskabe, køleskab og fryser. Lidt a la Lene Hansson i TV-udsendelserne "Du er hvad du spiser". Og selv om jeg næsten hele mit liv har levet økologisk, så blev det alligevel til mere end en stor sort skraldesæk fyldt med madvarer, som enhver ville synes var mægtigt sunde, men der var sukker, hvedemel og mælkeprodukter i, også selv om det var økovarer og højkvalitetsprodukter.

    Og så hen i banken og hive en gevaldig stor sum penge ud. Indkøbe i løbet af en uge, ALT hvad jeg skulle bruge. Pakkenposten i mit distrikt har helt sikkert tabt nogle kilo på den konto!!
    Jeg købte bøger, madvarer, piller og pulvere, til lægen og få taget status-blodprøver, fløj nærmest Danmark rundt og købte ind i forskellige helsebutikker, fandt bagere med økologisk glutenfrit brød, investerede i en ny og bedre foodprocessor.

    Når jeg tænker tilbage på de første uger, så ser jeg mig selv i fuld fart fra butik til butik i færd med at bruge en formue, suse rundt på nettet og lede og købe, men det er de bedste penge, jeg nogensinde har givet ud.
    Samtidig havde jeg et helvede af abstinenser og selv om min hud, øjne og utallige operationssår/ar blev pænere og pænere, så havde jeg godt nok mange abstinensproblemer og måtte tilbringe et par dage i sengen med ondt over alt og diarré. Jeg har været mælkedranker/osteæder. Jeg stoppede også med lægeordineret medicin mod kramper (spasmer). En kold tyrker blev det til, og jeg gjorde det med sukker, mælk, gluten og medicin på én gang.

    Men jeg var standhaftig og jeg havde IKKE et eneste tilbagefald. Ikke før end i denne uge, hvor jeg har prøvet at spise et hjørne af et stykke økochokolade. Føj og mere føj, jeg kan slet slet ikke forstå, at jeg har været afhængig af det skidt. Så det er slut. Og det er det også med gluten. Købte i tirsdags en almindelig rosinbolle hos økobageren i Odense. Og jeg skal love for, jeg fik ondt i min mave, som lignede en højgravid mave (jeg er 60 år!!) den rullede og rumlede, og jeg pruttede som en havnearbejder hele aftenen. Så er det også aflivet.

    Jeg har ikke haft metal i munden siden engang i begyndelsen af 1980\'erne, så det problem har jeg ikke.
    Har hele tiden brugt Ânglamark rengøringsmidler og vaskemidler.
    Jeg drikker ikke te eller kaffe, så det problem havde jeg heller ikke.
    Spiser heller aldrig smertestillende tabletter, så heller ikke her havde jeg problemer.

    Jeg vil IKKE påstå, at det har været en nem rejse ud af den forkerte mad. Men den har været alle penge og besværligheder og abstinenser værd.

    Mit liv er som nat og dag. Før brugte jeg rollator og krykkestok, havde en overvældende træthed, som slog mig omkuld flere gange om ugen, havde konstante smerter fra lænden og helt ud i højre ben, havde ofte synsforstyrrelser, mathedsfornemmelse og føleforstyrrelser i mine arme/hænder. Og jeg var afhængig som en narkoman af mine mælkeprodukter/cacaomælk.

    Alt er væk. Jeg har fået et nyt liv forærende, bare ved at være standhaftig og holde ud gennem ugerne med abstinenser.

    Jeg konsulterede læge Knut Flytlie
    www.vitamindoktor.dk
    i 2003, og brugte rigtigt mange penge på undersøgelser og behandling, han fortalte mig, at jeg skulle undlade ovennænvte fødevarer i min kost. Men jeg var ikke moden til det. Ligesom jeg 2 gange har været indlagt til kostændring på Sclerosehospitalet, men heller ikke dér var jeg moden til ændring.

    Så ros til Ninka og familie. Hendes bog kunne jeg forholde mig til fordi den er skrevet så alle kan forstå, hvad det handler om!

    Spørg endelig igen, hvis der er mere I vil vide. Jeg kunne såmænd skrive en hel roman om ændringerne i mit liv.

    Jeg kommer ALDRIG til at putte ting ind i min mund mere, som ikke er gode for mig.

    Og alle mine blodprøver er normale for første gang siden 2003.

    Mange hilsner fra
    Lis
  190. Janna Vestergaard på 04.04.2008
    Hej Vbe!!

    Vi får frugt og grønt fra Årstiderne og det er vi rigtig glæde for. Jeg bliver altid så glad når kasserne kommer. Det var bare et forslag.

    Janna
  191. Vibe Smilla Wested på 04.04.2008
    Hej
    Er der nogen der har erfaring med at få leveret frisk fisk til døren, og i den forbindelse kan komme med nogle anbefalinger i forhold til gode/knap så gode firmaer?

    Og- er der en der kan hjælpe mig i forhold til hivlke have der er man skal undgå at spise fisk fra. Noget med at Nordsøen er meget forurenet med tungmetaller og deslige.

    På forhånd tusind tak- fra en der gerne vil at hendes familie spiser meget mere fisk :-)
  192. LIsbet Skovgaard på 04.04.2008
    Hej Lis

    Læser denne tråd med stor interesse.
    HVORDAN har du båret dig ad med at være uden e-numre, gluten og mælk fra dag 1?
    Det er meget imponerende.
    Kan jeg læse din historie noget sted?

    Bedste hilsner og tak fra
    Lisbet
  193. Vibe Smilla Wested på 04.04.2008
    Hej.
    Lige en kommentar til spørgsmålene om rengøring i sidste blog: Min oplevelse er faktisk at det ofte slet ikke er mere dyrt at købe de \'økologiske\' produkter. Jeg bruger ofte Irmas mærke tusindfryd, og der skal man dosere noget i retning af 1 tsk. til 5 l. vand, hvor jeg tror Ajax kræver 1½ spsk. Så der er jo en stor forskel.
    Husk endelig at tjekke doseringsvejledningen det er ofte et problem med overdossering. Det er både dumt for miljøet, pengepungen, og der bliver ikke mere rent af den grund.
    Jeg synes også Ecover er lækkert. Man skal bare være opmærksom på, at mange af deres produkter indeholder duft, og man kan reagere allergisk på såvel kemiske som naturlige duftstoffer.

    Super blogs iøvrigt- dejligt at blive klog herinde
    :-)
  194. Lis W. på 04.04.2008
    1. Oil of Life har et højt indhold af essentielle fedtsyrer (EFA) udvundet af koldpressede frø, primært Stor Natlys og Hør, som giver et optimalt indhold af og forhold mellem omega 3/N3, Omega 6/N6 og GLA (Gamma Linolensyre).

    Det anbefales at indtage 2 spiseskefulde pr. dag. i forbindelse med måltid, bedst om morgenen.
    Skal opbevares på køl i karton ved max. 5 gr.

    2. Ren økologisk koldpresset jomfruhørfrøolie
    Beskrivelse:
    Hørfrøolie indeholder en masse flerumættede fedtsyrer af typen Omega 3 (findes også i fisk). P.g.a. det høje indhold af de sarte flerumættede fedtsyrer SKAL den anvendes koldt - det vil sige til dressinger, i pestoer, i hummus, eller i et surmælksprodukt samt anvendt til andre kolde formål. Et decideret dagligt tilskud på ske eller rørt i lidt juice sammen med sesam- eller solsikkeolie (omega 6) kan have stor gavnlig effekt på kroppen.
    Netop indholdet af de flerumættede fedtsyrer i hørfrøolien gør den ekstremt sart overfor ilt, lys og varme, hvorfor den leveres i en mørk glasflaske med tætsluttende låg - og skal indlogeres i køleskabet efter åbning.


    Ud over Livets Olie og ren hørfrøolie, så findes der også fiskeolierne, som indeholder omega 3, 6 og 9.
    Her kan bl.a. anbefales Nordic Naturals Complete Omega 3-6-9,og Eye-Q, de fåes begge både i flydende form og som kapsler, og også til børn.

    Mange hilsner fra

    Lis

    Prøv at google, når I ikke kan finde svar på spørgsmål, - det er en god idé, og det kan man godt blive rigtig klog af!!






















  195. Winnie Grünfeld på 04.04.2008
    Hvad er forskellen på oil of life og hørfrøolien?
  196. camilla Knudsen på 04.04.2008
    Kære Ninka og alle kernesunde.

    Jeg syntes at I alle er superfede og det er fedt at være i "familie" med jer alle.

    Så nogen måske ved kæmper jeg for min dreng på 2 år herhjemme, da min kæreste er lidt modstander af at give ham "allergimad". Med det resultat at vi er rendt ind i børneeksem i bleregionen.
    Er der nogle der har erfaring med udelukkelse af en fødevaregruppe og børneeksem?
    Jeg kan ikke bare udelukke begge dele pga. min kæreste. så hvis havde nogle historier eller erfaringer i ville dele med mig, så ville det måske være nemmere for ham...

    Håber at I kan hjælpe.
    Knus
    Camilla
  197. Paprika Breum på 04.04.2008
    Hej Morten!!!!
    jeg har lige læst artiklen om dig i "Naturli", den er god, tak for det .....

    Jeg gik derefter ind på hjemmesiden www.kurfood.dk, HVORFOR laver du en dansk hjemmeside på engelsk????????

    Jeg Ønsker Alle rigtig god Weegendt

    paprika
  198. Birgitte Villadsen på 03.04.2008
    Vedr. Aldersgrænse for børn på jeres Kernesund kursus.

    Hej Ninka
    Vi ville gerne deltage i jeres uge kursus i juli, men i programmet står at børn over 5 år er velkommen. Vores børn er 4 år og 1 år - er det ikke muligt at tilmelde så unge børn ?
    Mvh
    Birgitte
  199. Lis W. på 03.04.2008
    Hej igen!

    Og velbekomme dig!!

    Læs også Umahros blog om cholesterol på www.sundhedsrevolutionen.dk. Det er spændende læsning. Også, hvad han skriver om D-vitamin.
    Og hvis du ikke abonnerer på online kogebogen, så kan du tilmelde dig, når du alligevel er på besøg. Jeg har lært mere om madlavning på 3 måneder af Umahro, end i mine foregående 40 år som husmor, ved at bruge alle hans gode råd.
    Jeg smider bla. aldrig mad ud mere, jeg har lært at bruge det hele, - undtagen løgskraller!! Tihi . . . (men dem farvede jeg strikkegarn med i 1970\'erne!!, så de kan anvendes!!)

    Mandler, nødder, rosiner, andre kerner og frø, er klar til at spise efter 12 timers iblølægning. Skal endelig opbevares i køleskabet.

    Jeg skifter hver søndag. Vasker og skolder patentglas, fylder op med nye mandler, nødder og rosiner. Når man tager med en helt ren ske hver gang, så kan de sagtens holde en uge. Jeg skifter dog vand på mandlerne midt i ugen. Vandet fra de mørke rosiner skal ikke kasseres, det er velegnet til bagning og til grødfremstilling.

    Held og lykke med det også!!

    Hilsen
    Lis
  200. Sofie Rygård på 03.04.2008
    Tak tak tak Lis!

    Lige et spørgsmål mere fra mig. Hvor længe skal nødder og kerner lægges i vand? Og gælder det alle slags?
  201. Lis W. på 03.04.2008
    Hej Kirstine!

    Jeg har sænket mit cholesteroltal fra 6,3 til 4,2 på 2 måneder UDEN brug af Guarmin eller andre pulvere eller granulater. Bare ved hjælp af kostændring alene og masser, virkelig masser af sunde olier.

    Jeg vil dog lige pointere, at jeg siden dag 1 har været fuldstændig UDEN sukker, mælk, gluten og E-numre. Jeg er ikke trådt ved siden af en eneste gang.

    Hilsen
    Lis
  202. Lis W. på 03.04.2008
    Hej igen!

    CLA + T er billigst på www.shop.duft-natur.dk.

    Held og lykke med det!

    Man er SELVFØLGELIG velkommen til også at google selv!!

    Mange hilsner
    Lis
  203. Sofie Rygård på 03.04.2008
    Tusind tak Lis for forklaringen om CLA! Det lyder da som noget jeg skulle prøve at tage - hilken netside har du fundet dem på?

    mvh Sofie
  204. Kirstine Abusinni på 03.04.2008
    Hej Ninka

    Tak for dit svar forleden omkring kolesterol. Det er bare SÅ dejligt at høre, at der kan gøres noget, uden at man behøver at tage medicin. Der er en ting, jeg ikke helt forstår - der er sikkert mange ting, men lige omkring kolesterol.
    Som jeg har forstået det, så er Guarmins funktion, at den så at sige "opsuger" fedtet i maven/tarmen og sender det videre , så det ikke optages i kroppen. Men, gælder det så ikke også alle de sunde fedtstoffer vi indtager i form af olier mm.? Hvordan får man så det gode udbytte af dem?

    Hilsen og tak
    Kirstine
  205. Vibeke Lentz på 03.04.2008
    Lis du er simpelthen så sej, følger også dine kommentarer og gode råd på bloggen. Hvorfor har du ikke selv en blog, du har så meget at dele ud af? Kh Vibeke
  206. Anja Christensen på 03.04.2008
    Ninka,

    Efter at have luret i lang tid på siden og været tilfreds med det (og det til trods for at jeg elelrs ivrigt skriver og snakker til højre og til venstre) måtte jeg bare lige sige et kæmpe tak for det her indlæg!

    Jeg har printet det ud. For jeg vil kigge på det hver morgen.
    Du skrev alle mine tanker ned.

    jeg har nemlig brug for at lære at tage mig en lille slapper hver dag, ikke bare så jeg kan smide de forbistrede ekstra kilo, men også fordi min krop skal hele efter 5-6 år i med et forstuvet bækken og div. andre led og muskelsmerter.

    jeg havde bare så meget brug for at læse det og se det smukke billede af dig, som udstråler sådan en fantastisk balance og ro.

    Tak for det.

    Og til Lis: jeg følger dine indlæg heromkring og tak for det du postede omkring. C.L.A. det var spændende at vide.

    knus
    Anja C.
  207. Lis W. på 03.04.2008
    Sorry, det er ikke pænt, det jeg har lavet her!!

    Kan det rettes, - der kom for meget med over!

    Lis
  208. Lis W. på 03.04.2008
    Bio-C.L.A. + T - 90 kapsler
    Antal Pris: 99,00 DKK
    Før: 119,00 DKK

    Medvirker til omdannelsen af fedt til muskler i forbindelse med motion.

    Bio-C.L.A. + T indeholder kolesterolfri tidselolie med et højt indhold af den essentielle fedtsyre CLA samt grøn te.

    Dosering:
    2-6 kapsler daglig.
    Den anbefalede daglig dosis bør ikke overskrides.
    Kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost.

    Bør ikke anvendes af gravide og ammende, og anbefales ikke til personer med type-2-diabetes uden samråd med læge.

    Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide eller børn under 1 år.

    Ingredienser:
    C.L.A. (konjugeret linolen syre)
    Grøn te
    kapselskal: Gelatine
    Fugtighedsbevarende middel: Glycerol.

    Opbevaring: Stuetemperatur og ikke i direkte sollys.

    Opbevares utilgængeligt for børn.

    Næringsindhold pr. daglig dosis :
    C.L.A. (konjugeret linolen syre) 2 kapsler 530 mg / 6 kapsler 1590 mg.
    EGCG (EpiGalloCathechin Gallate) 2 kapsler 100 mg /6 kapsler 300 mg.

    Hilsen

    Lis











    Kunder der har købt dette produkt har også købt

    Folkepillen Kilotrim - 30 tabletter
    ... læs mere...
    69,95 DKK
    Bachs - Avnbøg - 20 ml.
    ... læs mere...
    99,00 DKK

    Bachs - Agersennep - 20 ml.
    ... læs mere...
    99,00 DKK
    Cardi-E Plus - 90 kapsler
    ... læs mere...
    133,00 DKK




    Indkøbskurv


    Din indkøbskurv er tom!





    Topsælgere

    1. Bio-C.L.A. + T - 90 kapsler
    2. Eye Q - 360 kapsler
    3. Weighlevel - 90 tabletter
    4. Oil of Life (Livets olie) - 500 ml.
    5. EPA-GLA+ - 220 kapsler.



    Producent-oplysninger



    - Pharma Nord\'s hjemmeside
    - Andre produkter







    Nyhedsbrev




    Tilmeld Afmeld







  209. Lis W. på 03.04.2008
    CLA + T er en helt ny kombination af CLA og grøn te-ekstrakt, som virker fremmende på fedtforbrændingen. I forsøg har CLA vist at kunne mindske kropsfedtet med helt op til ni procent uden motion, og grøn te øger fedtomsætningen med op til 12 procent.
    Når man har rundet de 40 år, begynder dellerne at melde deres ankomst. Mange hader at vise sig i badetøj af samme grund, menCLA med grøn te-ekstrakt giver ekstra stor virkning
    Der er forholdsvis god videnskabelig dokumentation på CLA. Studier viser, at man kan skille sig af med 8-9 procent af sit kropsfedt ved at tage CLA-kapsler som kosttilskud. Som noget nyt kan man nu få CLA kombineret med Grøn Te-Ekstrakt (GTE), og så bliver virkningen endnu bedre. GTE, som stimulerer kroppens varmeproduktion (termogenese), kan i sig selv øge fedtforbrændingen med op til 12 procent. Kombinationen af CLA og GTE giver en temmelig mærkbar håndsrækning til fedtforbrændingen.

    Hilsen
    Lis





  210. Janna Vestergaard på 03.04.2008
    Hej Linda!!

    Jeg ved intet om Arne Astrup har ret eller ej, men jeg ved at får børn for meget soja som små kan de udvikle allergi mod det. Så det er i hvert fald en grund til at holde lidt igen. vi er tre mælke allergier i vores familie. vi bruger meget rismælk, som jeg iøvrigt også synes smager bedre.

    Janna
  211. Linda Adamsen på 03.04.2008
    Hej allesammen.
    Jeg loggede på idag, da jeg ville dele en bekymrende artikle og spørge, især dig Ninka, om dennes påstande. Så ser jeg, at manden bag artiklen allerede er kendt på siden.
    Arne Astrup!!!!
    Nå, artiklen er fra Ude og hjemme og handler om sojamælk til børn. Den hedder: Drop sojamælk til børn!
    Han påstår at sojamælk (jeg citaterer) indeholder fytinsyre, der har en negativ indvirkning på optagelsen af visse mineraler. Det indeholder fyto-østrogener, altså stoffer med østrogen-hormonvirkning, som er under stærk mistanke for at kune pvirke børnenes udvikling, hvad angår kønsorganer, funktion og seksuel udvikling i en uheldig retning.....
    Selvom det er tydeligt, at han er imod Kernesund familie princip, vil jeg gerne høre om der er noget rigtigt i hans påstand.

    Selvom det er hårdt til tider, kæmper min familie og jeg os til en sukkerfri og mælkefri hverdag. Og min mave elsker det.
    Tak
    Knus Linda
  212. Sofie Rygård på 03.04.2008
    Hej Ninka!

    Tak for flere kernesunde råd! Hvad er C.L.A. plus T?

    og lige et andet spørgsmål. Jeg har lært af dig, at kokosolie er fantastisk godt for os. Er kokosmælk på dåse også ok - alternativ til kofløde/soyafløde?

    Mange hilsner Sofie

Efterlad en ny kommentar

Var denne blog en øjenåbner?

Skriv dig op her og få besked næste gang der er nyt.